Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Støt brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
108 online brugere
3725 online annoncer
SælgesKøbes

Fælles indkøb og bygge protjekt af VNArduino.


#1  04/12-16 20:42
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 84
VNArduino.

I har følgende muligheder for at deltage i vores indkøb til konstruktionen.

1 . Print + komponenter . Det vil sige uden indstiks printene og display men med alle de komponenter der skal loddes i.

Pris 200.-

2. Print og alle komponenter incl. DDS, Arduino, BT, SD card slot, Display, i2c. Komplet uden selve SD kortet og ikke med kabinet.

Pris 400.-

3. samme som 2. men hvor alle SMD komponenter er loddet.

Pris 475.-

De 75.- går til at dække uforudsete udgifter og hvis der er overskud går det til kaffe og kage ved projektet dagene i OZ6HR.

Dette indkøb er Non-profit og oprettet for at
få gang i byggeriet ;-)


Der kommer senere en samle/lodde/software vejleding, og i Horsens afdelingen (OZ6HR) vil der i feb/marts blive fastsat en Lørdag hvor alle der bygger VNA er velkommen, også ikke medlemmer af klubben.

Der kan også komme mods til den undervejs.

Tilmeldings vinduet er åben til Søndag d. 11/12 og der forventes at gå imellem 3 til 4 uger inden det hele er her og sorteret. Der bliver ikke bestilte komponenter og moduler før printene ligger på mit bord. Der bliver fortrinsvis bestilt indenfor EU , bla. Fra Reichelt og Conrad , dertil også UK. Hvis der bliver mangel på print når F4GOH får dem hjem (udsolgt igen) , så udlevers der efter dato hvor man har tilmeldt sig. Ellers kommer man med i næste batch. Betalinges datoen er tilmeldings datoen.Der lukkes også for tilmeldinger når vi når 20 deltagere, men der vil helt sikkert blive flere bestillinger så hurtigt som han kan levere print.

Link til konstruktionen.

https://hamprojects.wordpress.com/2016/02/21/hf-arduino-vna-english-version/

Kan lige nævne at vi har testet den omhyggelig og den er absolut et yderst brugbar måleinstrument. Især hvis prisen tages i betragtning. Hvis man arbejder til og med de 52 Mhz så er den fuldt ud istand til at måle antenner og filtre , osv. Jeg har en anden VNA med samme DDS og den måler fint på 70Mhz , men her lader firmwaren i VNArduino,en den ikke måle, den skære af ved 60 Mhz. Noget som vi kan kigge på undervejs . Han lover så heller ikke at den virker på 70Mhz.

Tilmelding på oz5agk@gmail.com ( nogle af jer har den adresse fra Lima byggeriet ).

Der svare jeg tilbage med konto nr og tlf nr. I kan overføre med netbank eller bruge Mobilpay. I skal påføre jeres call eller navn. Beløbet bestemmer hvilken kit i bestiller. Hvis i kan hente det i OZ6HR eller ved mig (Horsens) ryger der ingen porto på. Ellers er det + 60.- til GLS.

Mere info på Facebook . Der kan i stille spørgsmål ...

https://www.facebook.com/groups/1511258455834309/?fref=ts

#2  05/12-16 12:43
Gert Mandrup, OZ4ZG

Indlæg: 274
Svar til #1:
Tak for info Flemming...det ser spændende ud.

Sætter lige linkene ind her, i en klikbar form ( uden s i https:// ).

http://hamprojects.wordpress.com/2016/02/21/hf- arduino-vna-english-version/

Et lille hint...hvis man for eksempel bruger Chrome browseren og ikke bruger en touch skærm, kan man forstørre sidevisningen, ved at trykke Ctrl og trykke + / - eller ved at dreje på scroll hjulet samtidigt.

Så kan det lille diagram også ses....

http://www.facebook.com/groups/1511258455834309 /?fref=ts

Redigeret 05/12-16 12:57
#3  07/12-16 10:58
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 84
Svar til #2:


Tak Gert , klart letter at gå til :-) ...

Mvh Flemming / oz5agk

#4  24/12-16 11:11
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 84
Svar til #1:
Har her til morgen bestilt 26 print ved F4GOH . Han havde skrevet til mig i email og på hans hjemme side at de ville være tilgængelige i anden uge i December . Det blev så lidt forsinket ( sikkert fra hans leverandør) og de var tilgængelige her til morgen d. 24/12 , skyndte mig at bestille ..

Jeg regner med at have dem d. 28-30 December. Derefter startes bestillingen af alle de andre komponenter og indstikskort kort. Anslået forsendelse eller afhentning ved mig eller i oz6hr er 2-3 uger henne i Januar. Selve DDS printet skal tages uden for EU så der går lidt tid inden de er her.

Der kommer inden kittene er klare, en bygge og software vejleding på dansk, den bliver tilgængelig her og i oz6hr,s gruppe , dertil også på min oz5agk profil. Den kan man gå ind og læse på uden at være FB bruger . Linket printes ud og vedlægges kittene. Man kan også skrive ind og bede mig sende den som email når den er færdig.

Kan i alle have en glædelig jul og et godt nytår, forhåbentlig med godt gang i loddekolben ?

Nærmere følger hen i Januar, efterhånden som det skrider frem.

73 vy OZ5AGK / Flemming

Redigeret 24/12-16 14:39
#5  04/02-17 19:30
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 84
Svar til #4:
Vedrørende bestillings status på VNArduino kittet.

Desværre går der længere tid end lovet men det er undervejs. .

Inden tilmelding blev der skrevet 3-4 uger fra bestillings tidspunkt , det var selvfølgeligt fra der var print til rådighed. Det ville være uklogt at påbegynde bestillingen af komponenter inden printene var modtaget. Der havde leverandøren i Frankrig skrevet at de ville være til rådighed i anden uge i December , de var så først til rådighed i fjerde uge.

Så det startede det op med 2 uger forsinkelse.

Dette medførte at jeg først fik bestilt efter at havde modtaget print. Nytårs dag blev der bestilt komponenter. DDS printet var jeg nødsaget til at bestille over Ebay og endog uden for EU . Prisen i England var på 345.- hvis jeg skulle havde dem inden for EU, hvilket var alt for dyrt. Også nogle af de andre print moduler blev bestilt over Ebay . Dette var nødvendigt for at holde prisen på de 400.- jeg har før bestilt ting og sager over Ebay og det plejer at tage 2-3 uger . Dette slår så åbenbart ikke til nu, der mangler I2C adapteren og Dreje encoderen. Også nogle få komponent værdi af R og 1 af C,erne. De betyder ikke så meget dem kan jeg hente andet steds fra i løbet af 1-2 dage.

Vi er forsat nødt til at afvente de sidste print moduler. Om der går 1 eller 2 uger kan jeg ikke sige ( teoretisk kan de komme i morgen ) , men selvfølgeligt griber jeg ind og bestiller igen hvis de ikke er der efter max 2-3 uger. Det er jeg nu overbevidst om at de nok skal komme.

Jeg kan så nævne at da der blev bestilt Lima komponenter var det ved 2 forhandlere i Tyskland og 1 i England , Reichelt kunne så havde noget i rest ,men ellers klappede det . Det er straks en mere usikkert tidsramme når Ebay er blandet ind i det. Hvilket der bettyder at en anden gang vil jeg ikke køre det fra Ebay. Gentager vi en bestilling af komponenter og print til VNA,en bliver det uden disse moduler der skal bestilles på Ebay ..Dem må deltagerne selv bestilel og jeg har link der kan sendes til dem ( ikke de franske ). Derimod alle smd komponenter/grisetryner osv. alle komponenter og printe kan hentes hjem igen ...også lodning . Men ok , nu skal dette lige afsluttes og så skal der bygges.

Jeg håber at i forsat har tålmodighed og er ked af forsinkelsen, så snart det er fuldtalligt så skal jeg nok få det ekspederet hurtigt herfra.

Der kommer en samle vejledning og vejledning til softwaren sammen med komponenterne , ingen bliver ladt i stikken . I er velkommen til at skrive ind til mig eller i grupperne på Facebook. Også i OZ6HR holder vi en åben dag som er øremærket til VNA projektet . Vi har også målet en del på den og det kommer der også noget om, jeg kan kort sige at dens egenskaber er helt i orden.

73 vy oz5agk / Flemming


#6  05/02-17 12:58
OZ5GP - Gert Klargaard
Indlæg: 14
Svar til #1:
Hej, Jeg har set i VNA projectet at i anvender I2C sammen ned Arduino.
Det vil jeg også gerne, men jeg har ikke fundet beskrivelsen af dette!
Har du den og kan du eventuelt kopiere til mig?
gert@klargaard.dk

mvh Gert OZ5GP

#7  14/02-17 16:33
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 84
Svar til #5:
Status på VNArduino bestilling og kitning.

Eftersom det har trukket ud har jeg valgt at bestille de sidste komponenter fra Reichelt ( på nær dreje encoderen, de er for dyre at dobbelt bestille ) og ikke vente længere på vare fra Ebay , de må så gemmes væk til senere brug når de kommer. Det var nødvendig hvis prisen på de 400.- skulle holdes. Jeg anslår at jeg har varerne på Fredag eller Mandag fra Reichelt . I weekenden skal der loddes SMD på 10 stk. af dem. Så denne gang er jeg rimeligt sikker på at de kan ryge afsted i næste uge, selvfølgelig betinget af at de 25 encodere når at komme.

73 vy OZ5AGK / Flemming

Ps. I weekenden skal der så også skrives bygge vejledning og software/firmware instruktioner .

#8  14/02-17 16:37
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 84
Svar til #6:

Hej Gert.
Informationerne om VNArduinoen findes på

https://hamprojects.wordpress.com/2016/02/21/hf-arduino-vna-english-version/

Der finder du diagram og software/firmware vejledning , og de link der skal bruges.

I2C er et bibliotek der tilføjes til ino filen.

Jeg har set andre Arduino konstruktion der bruge I2C , bla. også til styring af en si570 osc.

Der vil jeg tilråde at bruge google.

73 vy OZ5AGK / Flemming

#9  15/02-17 20:41
Claus Rimestad, OZ2IE
Indlæg: 17
Svar til #8:
Hej Flemming.
Er der noget i overskud til de kit i bestiller hjem eller er det afsat det hele?
73 OZ2IE Claus

----------
Claus

#10  17/02-17 11:01
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 84
Svar til #9:
Hej Claus.

Der var 2 ekstra med men de er desværre lovet væk.
Jeg har haft en del forespørgsler på om der bliver en runde mere. Det gør der måske men næste gang tør jeg ikke at køre det over ebay , det er simpelthen for ustabil en tidsramme. Så det bliver kun selve printet og alle komponenter til det . De løse moduler må man så selv bestille over Ebay.

Mere om dette senere.

73 vy oz5agk / Flemming
#11  17/02-17 11:44
Per Bekker-Madsen (OZ1EQC - OV2V - HB9GIM)

Indlæg: 261
Svar til #10:

Skriv mig på listen til næste gang, jeg ville helst have haft en der går til 500MHz - men det kunne være sjovt at lave denne udgave også.

73 Per

#12  18/02-17 21:30
Claus Rimestad, OZ2IE
Indlæg: 17
Svar til #10:
Hej Flemming.
Ja det tænkte jeg nok, det er også primært print resten kan man bestille på Ebay men man skal regne med 1 til 1,5md leveringstid. Vi må se hvad der sker om der kommer en runde mere sæt mig på til primært print.
Mvh Claus.

----------
Claus