Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
186 online brugere
2997 online annoncer
SælgesKøbes

Ersa icon picco vs weller loddestationer?

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  04/03-23 21:24
Jan

Indlæg: 60
Hejsa.

Tiden til ny loddestation nærmere sig.

Mit alternative valg til weller er Ersa icon picco, fordi jeg vil have noget andet end andre.
Ledning og kolbe skulle være lette.
Stort udvalg af loddespidser.
Kan styres fra microSD - så den har industristandarder.
Dette er dog ikke et behov jeg har.

Kender i plusser/minusser ved den model?


Til samme pris kan jeg også få:

Weller we1010 - anbefales til skoler og uddannelsesinstitutioner.
spidser skullle kunne skiftes uden værktøj, benytter ET spidser.

plusser / minusser ved den??


Mit oprindelige valg:

weller whs40D

Den kan jo få tilbudt for 1000kroner, hvilket er inde for min prisramme til mit hobbybord.

Den benytter p-serien af loddespidser - hvilket bekymrer mig lidt at det er ringere kvalitet og ikke nemme at skifte hurtigt.
At den ikke giver følelsen af at være en weller.

plusser / minusser??

Redigeret 04/03-23 21:25
#2  04/03-23 21:38
OZ1JZS / OZ6MR
Indlæg: 569
Svar til #1:
Jeg har en weller WE1010 og er meget tilfreds med den. Jeg har ikke noget negativt at sige om den.

----------
Mvh.
Michael
OZ1JZS / OZ6MR

Redigeret 04/03-23 21:39
#3  04/03-23 22:05
Ole Nyboe
Indlæg: 24
Svar til #1:
Jeg har i snart 50 år brugt Weller WTCP-S & WECP-20, med et hav af mulige spidser, der kan skiftes med hånden (når kold), eller med det tilh. værktøj fra Weller.
mvh
Ole
OZ8OE

#4  06/03-23 14:45
Knud
Indlæg: 77
Svar til #1:
we1010 kan købes for 1345 hos conrad dk

Den ville jeg vælge til enhver tid frem for whs40

(har en...WE1010)

----------
OZ1DGN

Redigeret 06/03-23 14:53
#5  07/03-23 14:56
Jan

Indlæg: 60


Det var osse prisen hos Conrad der gjorde den kom i mine overvejelser.
WE1010 har større udvalg af loddespidser og måden de skal skiftes på er den jeg vil foretrække.
Jeg kiggede på Ersa icon, nano og rds80. Ersa nano bliver dyre end jeg vil ofre. Jeg stiller krav til at loddestationen er ESD safe og der dumper Ersa picco og rds 80. Weller we1010 kommer til at stå i spidsen hos mig.

#6  07/03-23 23:37
Michael Jensen
Indlæg: 172
Svar til #5:

Hej

Lodder du hver dag? I det tilfælde er det nok vigtigt at du gør dig mange overvejelser.
Lodder du en gang om ugen eller måske en gang om måneden så er det måske mere hvad der gør dig glad og hvad du føler for.

Lodder du meget så skal du kigge på prisen for lodde spidser da især blyfri loddetin vil æde dem i et frisk tempo. De Weller spidser virker dyre.
Jeg har selv en gammel Weller og vi bruger Weller på arbejdet. Skulle jeg lodde meget ville jeg nok kigge på andre muligheder end Weller for at finde billige spidser. Hakko kunne være en mulighed.

At den er ESD sikker lyder spændende. Jeg er mest nysgerrig på hvordan spidsen er jordet eller om den er det. Jeg ønsker ikke nødvendigvis en spids der er direkte jordet.

73 de OZ1BZJ


#7  08/03-23 12:57
Knud
Indlæg: 77
Svar til #6:
Weller loddespidser til WE1010 er ret robuste.

WE1010 har standby funktion...forlænger levetiden af spidserne og med en WEP 70W kolbe og elektronisk regulering er den lynhurtig varm

Detalje....Weller spidser er billigere hos Reichelt
WE1010 stationen er dyrere

Gynger / karruseller

----------
OZ1DGN

#8  08/03-23 16:57
Jan

Indlæg: 60
svar til flere:

Da både weller og Ersa er anerkendte fimaer der udvikler loddeudstyr til industrien og de oplyser at den pågældende loddestation er Esd-safe godtager jeg det. Jeg er bekendt med at man kan undersøge en loddestation for at den er ESD-safe, ved at måle modstanden rent ohmsk mellem spidsen og over til jordterminalen. Denne skal være mindst en megaohm. Det er dog ikke nok til at den kan godkendes til ESD, apparatet skal være bygget i et anti-statisk materiale samt loddekolbens fysiske opbyggelse skal være udført efter specifikke retningslinjer. I Nødens stund er der folk der fikser deres ældre loddestation, så den har en modstand på mere end 1 megaohm, hvilket kan mindske statisk udladning.
Mit behov er til hobbyarbejde og loddestationens driftstimer pr måned, vil derfor svinge meget alt fra lidt stikarbejde til at bygge kit. Jeg ønsker den skal være esd-safe primært fordi jeg kan få behov for at lodde i station og communicationsreceivere når f.eks et mem-batteri skal skiftes men også fordi i mere moderne kit og konstruktioner, kan der sidde ic’ere og displays der kan tage skade af statisk E. Jeg kan heller ikke sige at jeg er esd-safe. Når behovet opstår lægger jeg en esd måtte på skrivebordet og kobler armbåndet på, således skulle et eventuelt spændingspotentiale mellem mig og apparat være udlignet. Jeg benytter ikke jordkobling til Esd måtten og skal nok have udført noget elarbejde omkring et jordstik til loddeudstyr, for hvis den ikke er koblet på jorden(Grøn/gul ledning) kan den vel heller ikke arbejde ESD-safe??
Jeg arbejder altså ikke efter industrielle standarder på hobbyplan og jeg ved ikke hvor meget og lidt skade statisk E kan lave på det jeg lodder på.

Blyfri lodning kender jeg kun til fra varmluftlodning m/tinpasta. Ved almindelige leadede komponenter anvender jeg almindeligt tin m/bly, det gør jeg også hvis jeg skal montere nogle smd komponenter og har slet ikke blyfri tin.
Sådan som jeg har forstået det, kan blyfri tin på rulle godt loddes med almindeligt loddestation men kræver mere varme og er svære at få til at flyde rundt om og opad et komponentben. Jeg ved nogle steder vil man anbefale højfrekvent lodning altså induktionsloddekolbe til blyfri arbejde f.eks Stannol loddestation og Toolcraft ST-100hf. hvis i har kendskab til dette må i meget gerne belyse blyfri lodning og induktionsloddestationer her i tråden.

Redigeret 08/03-23 17:33
Denne tråd er lukket for nye indlæg