Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Støt brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
88 online brugere
3287 online annoncer
SælgesKøbes

Arduino klassesæt

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  16/05-17 13:52
Jens Sigurdson

Indlæg: 947
Hej.

Det ser meget ud til at jeg skal undervise i programmering af Arduino som valgfag i folkeskolen efter sommerferien i år.

Så morgendagens radioamatører skal selvfølgelig have noget at arbejde med i faget og derfor eftersøger jeg en form for kit der er egnet til klassesæt. Jeg tænker at det skal være et af de mindre kit med begrænset indhold og så universelle ting i tilbehøret af sensorer osv som muligt (dog gerne med LCD skærm).
Hvis der er enkelte elever der så er hajer til at kode og gerne vil have specielle specielle sensorer eller output enheder køber vi det hen ad vejen.

Har i et godt forslag til hvad der er brugbart og evt. erfaringer med at undervise en gruppe poder i Arduino så må i meget gerne fortælle om forhandlere der er "skolevenlige" og jeres erfaringer med undervisningen. :-)

----------
Hilsen
Jens

#2  16/05-17 16:47
Hjalmar Skovholm Hansen
Indlæg: 95
Svar til #1:
Hej jens
Jeg har en del erfaring i at undervise i arduino både i lokalafdelingen og i særdeleshed i MakerSpace Vordingborg hvor det har været unge mennesker.

Send en mail på hjh@skovholm.com, så kan du lige få mit mobil nummer og så kan vi snuppe en snak omhvilke råd jeg kan give ud fra de erfaringer jeg har.
MakerSpace Vordingborg tilbyder i dag undervisning af skolelærer og skoleklasser i programmering, og der har allerede været en del hold igennem så der er høste noget erfaring.


mvh
Hjalmar
OZ1jhm

#3  17/05-17 10:53
Jens Sigurdson

Indlæg: 947
Svar til #2:
Tak for tilbuddet jeg har sendt en mail til dig.

----------
Hilsen
Jens

#4  17/05-17 14:04
Jes Nørholm

Indlæg: 4
Svar til #3:
på tech-college brugte jeg nogle kit fra
https://www.let-elektronik.dk/arduino
han er vant til skoler
ved ikke om jeg evt. stadig har materiale

jen

#5  17/05-17 17:42
Bo, OZ2M

Indlæg: 355
Hej

Jens Ole og jeg har udviklet Educaboard til brug for Arduino-læring: http://rudius.net/oz2m/educaboard/index.htm I særdeleshed for undgå, at det at lære at programmere ikke skal være en kamp om selve H/W virker eller ej.

----------
73
Bo, OZ2M, forhold dig til HRCD: https://ham.brugtgrej.dk/forum.php?mode=thread&o bj=70109

#6  17/05-17 21:57
Hjalmar Skovholm Hansen
Indlæg: 95
Svar til #3:
Hej jens
Har set din mail og ringer en gang torsdag ...
Har du mulighed for at komem til Horsens på Lørdag kan du se noget af det jeg har lavet af materiale.
mvh
Hjalmar
OZ1JHM

#7  17/05-17 22:03
Hjalmar Skovholm Hansen
Indlæg: 95
Svar til #5:
Hej Bo
Det er super fint det edu board i har lavet men når det er skoleklasser skal det være noget de kan forholde sig til, og i 2017 skal det være noget der "rykke" NU for ellers ryger interessen.

Robotter, robotbiler, noget med lys og lyd, laser stråler ..kort sagt noget som de kan relatere til.
De er ikke så abstrakte så de kan se at et generisk display kan bruges til hvad som helst, er min erfaring..

Og så et alt overskyggende krav - der skal være skriftligt materiale så de selv kan trykke på knapper uden at skulle vente på alen lange forklaringer - der er jo MEGET stor forskel på indlærings hastigheden på de unge og de er ikke vant til at sidde og vente ;o)
Materialet skal være i forskellige sværhedsgrader så de mindre gode også får succes og de meget gode får udfordringer.

håber at ovenstående gav lidt inspiration

Hjalmar
OZ1JHM

#8  18/05-17 02:57
Jens Sigurdson

Indlæg: 947
Svar til #

Jeg tror at Eduboard er en fin ide til de mindre klassetrin, men valgfag på min skole er fra 7. til 10. klassetrin. De er lige nået op i en alder hvor dem der ellers er lidt motiverede, som jeg forventer at de er når de vælger et valgfag, også besidder koncentrationen til at fordybe sig så længe guleroden er i sigte.

Som der nævnes så mener jeg også at skriftligt materiale er vigtigt. Jeg tænker at jeg i første omgang vil sammensætte et kompendium til at komme i gang på så de med små eksperimenter får set hvilke grundlæggende muligheder der er i hardwaren og får en forståelse af strukturen i lineær programmering.

Det programmeringsmæssigt rigtige ville selvfølgelig nok være at hoppe direkte ind i objektorienteret kode, men jeg tror at jeg vil tabe en stor del af eleverne fra dag 1 da de trods alt nok ikke kan følge noget der er så abstrakt i den alder. (men man ved jo aldrig?)

Jeg kender godt Let Elektronik og det er helt sikkert nogle fine sæt han har - og dyre.
Det er svært at sige hvilke forventninger de enkelte elever har til faget så det er nok også lidt det jeg fisker efter andres erfaringer med.
En ting jeg ikke er meget for er at hoppe på en "one trick pony" og købe et byggesæt som f.eks. et robot kit hvor man samler en avanceret robot og ikke kan så meget andet end at kopiere færdig kode ind og teste. Det lære de ikke en skid af for at sige det på godt dansk.
Der er på den anden side heller ikke meget fis ved de helt små kit hvor der ikke følger mere end et par knapper og dioder med.
Så en eller enden mellemvare hvor der er nogle få universelle sensorer til dataopsamling . Et LCD display er også en utrolig universel løsning til output når det skal køre stand alone så det er om ikke et must så nok en af de ting der bliver købt til alle kittene i et klassesæt.

Jeg ved ikke helt hvad der findes af danske undervisningsbøger der er nogenlunde op to date, men et kit der understøtter en bestemt bog ville være rigtigt smart - jeg er selv en af dem der slavisk jernede Jan Soeberg's Anvendt Elektronik igennem først i 1980'erne :-)

----------
Hilsen
Jens

Redigeret 18/05-17 03:01
#9  18/05-17 20:57
Bo, OZ2M

Indlæg: 355
Hej

Educaboard kan realiseres for ~150 kr. Jeg ikke hvad en fristende robot koster.

----------
73
Bo, OZ2M, forhold dig til HRCD: https://ham.brugtgrej.dk/forum.php?mode=thread&o bj=70109

#10  19/05-17 17:03
Mogens Christiansen
Indlæg: 3
Svar til #8:
Hej Jens,

Må jeg forslå noget andet end Arduino? Jeg synes du skulle prøve at Google CircuitPython og CircuitPlayground. CircuitPython er en fork af micropython, som er lavet af Adafruit i USA. Python er efter min mening et langt bedre sprog at lære for børn.

Mogens


Redigeret 19/05-17 17:05
#11  20/05-17 09:57
Jens Sigurdson

Indlæg: 947
Svar til #10:
Jeg er ikke utilbøjelig til at give dig ret i at Python er nemmere at lære for børnene på mellemtrinnet da de også står et sted hvor de måske lige er begyndt at bruge engelsk også. Det kan nemt blive for meget på en gang.

Men som sagt så er det elever i overbygningen og altså de ældste tre årgange der får muligheden.

De fleste af dem har prøvet at håndtere relativt komplekse computerspil og er vant til at læse indenad og deres engelsk er ved at nå et niveau hvor de taler og skriver flydende. Vi underviser i engelsk fra fjerde klasse så når de møder det i ottende er de rimelig gode.

Jeg har ikke noget imod Python overhovedet, men hvis de vælger en karriere indenfor programmering eller andre af de datalogiske retninger så vil det primært være enten C eller Java de render ind i. Det taler sammen med Arduino's enorme brugerplatform, for mig, for at det er det eneste rigtige at tage fat på.

----------
Hilsen
Jens

#12  20/05-17 09:58
Jens Sigurdson

Indlæg: 947
Svar til #9:
Jeg skal helt sikkert have kikket nærmere på det når jeg begynder at samle trådene og skal til at bestemme hvad vi lægger os fast på.

Så vidt jeg kan se så er det ikke noget man kan få som kit... Det sætter i høj grad en bremse på at bruge det da vi starter fra nulpunktet. Vi har hverken en komponentsamling eller muligheder for at lave print endnu.

----------
Hilsen
Jens

Redigeret 20/05-17 10:00
#13  20/05-17 12:04
Preben Larsen
Indlæg: 235
Svar til #1:
På sommerlejren er der en lærer med som fortalte at han lavede noget med eleverne..
Han er fra Herning og hedder Ib måske du kan finde ham og udveksle erfaringer...
vy 73 de oz1fhu Preben

#14  20/05-17 17:49
Mogens Christiansen
Indlæg: 3
Svar til #11:
Hej Jens,

Du må undskylde mig hvis jeg gør dig uret når jeg siger, at jeg tror du måske har en lidt fejlagtig opfattelse af hvad Python er. Jeg får fornemmelsen af at du tror det er et simpelt begynder sprog. Måske fordi du har set at det bliver brugt på Raspberry Pi og BBC micro:bit.

Min pointe er at Python er et rigtigt godt sprog for skole elever at lære da de kan have meget glæde af det i andre naturvidenskabelige fag, fra folkeskole til Gymnasiet og universitetet. Python er et sprog der spænder fra det helt simple til et abstraktions niveau med object orienteret programmering og multi-threaded kode. Hvis du googler lidt på hvilke kendte ting der er programmeret i Python vil du finde en liste der indeholder både YouTube, Dropbox og Spotify som de fleste kender.

Og hvis du tænker på deres fremtidige karriere, så vil jeg sige du skal måske ikke fokusere så meget på hvilket programmerings sprog de lære. Den vigtigste disciplin ved programmering er at lære og bryde problemet ned og skabe et program design. Og den kundskab kan de bruge i hvilket som helst programmeringssprog.

Hvis jeg må komme med en forudsigelse, så tror jeg vi vil se at Micropython kommer til at spise sig ind på det felt Arduino har haft indtil nu.

Prøv evt. at søge på micropython på YouTube. Tony D fra Adafruit er en god læremester. Men der er mange andre videoer.

Mvh,
MogensRedigeret 20/05-17 17:50
#15  21/05-17 10:20
Bo, OZ2M

Indlæg: 355
Svar til #12:

Det er sandt nok, at vi ikke har lavet det til et byggesæt. Men GPS, Arduino Nano, rotary encoder, PSU og LCD kan købes på eBay til de bedste priser. De løse komponenter kan fås hos de fleste komponentbutikker vil jeg tro. Så skal der laves fx 20styk er det nok ikke mange minutter per enhed.

Jeg ved ikke om det er muligt at tage PCB-filen, og få lavet et professionelt PCB fra den.

----------
73
Bo, OZ2M, forhold dig til HRCD: https://ham.brugtgrej.dk/forum.php?mode=thread&o bj=70109

Denne tråd er lukket for nye indlæg