Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
146 online brugere
3033 online annoncer
SælgesKøbes

Dommerkendelse aflytning af DMR ?

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  31/08-17 13:42
Hauge
Indlæg: 90
Er der nogen her, er kan fortælle mig, om der skal dommerkendelse til at aflytte DMR radiosamtaler eller må de bare lytte med uden noget ? Det er jo et noget specielt område.

----------
...
Hauge

#2  31/08-17 13:45
ozomc

Indlæg: 1444
Svar til #1:
du skal også have en tilladelse fra FBI .

#3  31/08-17 13:50
Carsten Walfrid

Indlæg: 364
Svar til #1:
Hvem er "de" ?

#4  31/08-17 14:11
Bjarne

Indlæg: 93
Svar til #1:
så keder man sig igen,

----------

CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256
Medlem af EDR sIden 1966
www.helsinghof.com

#5  31/08-17 14:15
OZ1KS Kenneth.S
Indlæg: 654
Svar til #1:

Bliver nød til at Spørge
Hvorfor Tror du det???
.
.
Eller er mændene i Jakkesæt Efter dig ??
Har du købt en UNIDEN SCANNER ..
der køre TRUNK II ... Fuk du er på skiderne
du er så busted ...

ps
GOD WEEKEND
hvad skulle vi gøre uden BG

----------
Det gør ikke noget det
Koster Lidt når det DUR
Vy De OZ1KS 7 3

MAN!
Kan ikke Diskutere med
Folk der her Ret !

Jeg skriver med stort for at Understrege Ikke Råbe
Og efter som det er MIG der
har skrevet det
bestemmer jeg OSSE!
hvad det betyder

#6  31/08-17 14:49
Hauge
Indlæg: 90
Svar til #5:
Fordi DMR transmitterer over internettet. Det gælder vel også D-star. Jeg formoder at politiet ikke bare må aflytte internettet uden tilladelse fra en dommer. Jeg taler om aflytning af DMR samtaler imellem radioamatører, som jo ellers er åbent.

----------
...
Hauge

#7  31/08-17 15:12
Allan 1

Indlæg: 2126
Svar til #1:
Radioamatører anvender amatørradio på de i Bekendtgørelse om anvendelse af radiofrekvenser uden tilladelse samt om amatørradioprøver og kaldesignaler m.v. angivne frekvenser.
Transmissionerne er beregnet til almindelig brug for offentligheden, og er ikke omfattet af nogen tavshedspligt.
Transmissionerne kan aflyttes frit uden hensyntagen til SLs 27. kapitel om Freds- og ærekrænkelser.


#8  31/08-17 20:14
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1180
Svaret er jo givet på forhånd. Mon denne Hauge er radioamatør?

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

#9  31/08-17 20:27
Dan Andersen
Indlæg: 373
Svar til #6:
Nu ved jeg ikke en dyt om dmr, men hvorfor transmitere over internettet ??
Er det lidt snyd, ? Har det noget med at være radio amatør at gøre ??
Dan

----------
Dan, livet leves med små effekter !!

#10  31/08-17 21:33
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1180
Svar

Hauge er ganske på niveau med en anden fake - som i øvrigt ikke har vist sig siden februar - i hvert fald, når vi taler "James Bond" og andre fantasier :-)

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

#11  31/08-17 22:42
R.M.
Indlæg: 627
Svar til #1:
Der jo nok ikke meget hemmeligt i DMR når alle og enhver kan købe en radio,,,for mig at se,,et noget ligegyldigt spørgsmål,,,,

#12  01/09-17 08:04
Michael jensen
Indlæg: 378
Svar til #10:
Troll patruljen er på banen, godt at i er vågne.

----------
I love Finni

#13  01/09-17 13:16
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 678
Svar til #1
Det er imo et meget spændende emne at debattere, da DMR er en hybrid imellem almindelig åben radiokommunikation og så internettet. Og internettet må ikke bare aflyttes af myndighederne uden kendelse uanset hvad det drejer sig om - herunder DMR !!
DMR på internetsiden vil således også være underlagt reglerne om "indgreb i meddelelseshemmeligheden" jf Retsplejeloven, hvorfor der vil kræves en kendelse og der skal være tale om en straframme i gerningsindholdet på mindst 6 år før der gives tilladelse + lidt andre undtagelser. Dvs. at der skal være tale om en ret grov forbrydelse førend det er tilladt.
Så hvis radioamatør-gangster 1 og 2 (eller pirat 1 og 2) fra hhv Sjælland og Jylland taler sammen over DMR nettet og poltiet skal lytte med, ja så skal de have en kendelse (tilladelse) fra retten. Politiet må ikke bare koble sig på DMR serveren/internettet og lytte med på de samtaler som de har lyst til. Det må politiet til gengæld godt på radiosignalerne, som radioerne sender ud. Der er stor juridisk forskel på disse 2 ting.

----------
mvh

#14  01/09-17 17:06
Allan 1

Indlæg: 2126
Svar til #13:
Du begår i din analyse den klassiske fejl ikke at holde fast i den juridiske definition af, hvad amatørradio er, og hvem den er bestemt for.
Du kommer derved til at sammenligne private samtaler med amatørradiokommunikation.

Så når Hans og Grethe, der begge er certificerede radioamatører udfører stønnelyde på trådforbindelse og / eller trådløs internetforbindelse, der ikke er beregnet til offentlig udbredelse er de beskyttet af SLs 27. kapitel, hvorfor Politiet skal iagttage Retsplejelovens kapitel om indgreb i meddelelseshemmeligheden, hvis de vil være med på en tjenestelig lytter. At Retsplejeloven i dette tilfælde næppe hjelmer mulighed for aflytning, er der ikke noget at gøre ved.

Selve metoden som politiet ønsker at benytte til en eventuel aflytning af samtaler, der ikke er beregnet til offentlig udbredelse, er i den forbindelse underordnet.

Benytter radioamatører trådforbindelse og eller trådløs internetforbindelse som en del af deres amatørradioforbindelse er der stadig tale om, at den er beregnet for offentlig udbredelse, og kan ikke påberåbe sig at være beskyttet af SLs kapitel 27, hvorfor Retsplejelovens kapitel om indgreb i meddeleseshemmeligheden ikke er at anvende.
Og hvis politiet vil aflytte disse samtaler er metoden underordnet.

Redigeret 01/09-17 17:35
#15  01/09-17 17:31
jakob skjødt

Indlæg: 87
Svar til #1:
Spørg politiet , men er det noget alle kan høre må de godt lytte med

----------
Radiomekaniker 95 , kranføre 99
Men Sandblæser i 11 år

#16  02/09-17 00:15
OZ2LPX Boris
Indlæg: 740
Svar til #1:
Først bør du nok definerer hvem "de" er.

Som andre skriver, så kan enhver købe en DMR radio og lytte som de lyster..... og undskyld jeg spørger; hvad skulle være så interessant at aflytte på DMR ???
Jeg har endnu ikke hørt hverken forbrydersyndikater eller mafiaen på DMR endnu...desværre...det der kommer tættest på er da når nogen har glemt at tage deres piller....eller har fået for mange af dem :-D :-D

Mvh Boris OZ2LPX, som stadig venter på lidt spænding på DMR :-)

#17  02/09-17 22:03
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 678
Svar til #14:
Hej Allan.
Jeg forstår din argumentation, men den holder ikke. Jeg kan sætte et andet scenarie op for forståelsens skyld. De 2 gangster radioamatører taler sammen via de åbne radioamatør frekvenser på DMR simplex - de sidder på hver deres qth. De krypterer deres DMR samtale og politiet kan ikke knække krypteringen, hvorfor samtalerne ikke kan aflyttes. (Dette er fuldt lovligt jf gældende regler) Derfor vil politiet lave en rumaflytning for at kunne høre hvad de taler om over radioen. Rumaflytning kræver kendelse på fuldstændig samme vilkår som i mit første eksempel. Politiet må ikke bare lave en rumaflytning uden kendelse ligesom de heller ikke må aflytte internettet uden kendelse, heller ikke selvom det er for at lytte med på DMR, der i "luften" er lovligt for alle og enhver at lytte med på.


----------
mvh

#18  03/09-17 11:22
Allan 1

Indlæg: 2126
Svar til #17:
Ganske herligt, at du bemærker kryptering.
Disse samtaler både må og kan godt aflyttes, og har intet at gøre med, hvilken sproglig forståelsesgrad "væsenet" kan få ud af det.
Det kan godt være, at du synes, at en sådan aflytning er omsonst. Men det er den ikke nødvendigvis. Alene aktivitet eller tilstedeværelse er et parameter i efterforskninger.

#19  03/09-17 18:26
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 678
Svar til #18:
Allan, det er altid en fornøjelse af debattere med dig - altid sagligt og god argumentation :-)
Jeg bragte kryptering ind i debatten for at gøre problematikken nemmere at forholde sig til. JA Kryptering amatører imellem må aflyttes- nej det kan ikke umiddelbart lade sig gøre. Benytter man AES256 bit kryptering som fx. Hytera tilbyder tager det rigtig lang tid at dekryptere, hvis overhovedet muligt pt. De krypterede harddiske i Tvind sagen, blev fx. aldrig knækket. Tilbage til emenet.
Amatør Gangster 1 og 2 sidder begge i et rum på 2 forskellige adresser, hvor de kun taler sammen over radioen og de benytter AES256 bit kryptering som de skifter nøgler på hver dag. Politiet vil gerne lytte med online og vide hvad der tales om i de radiosamtaler på DMR og ikke vente 3-6 måneder på at krypteringen MÅSKE kan dekrypteres.
Politiet skal derfor lave en rumaflytning for at kunne høre hvad der tales om over radioen - hvilket kræver kendelse og kun hvis det drejer sig om en forbrydelse af en hvis karakter. Får politiet ikke denne kendelse, ja så kommer de ikke til at finde ud af hvad der tales om på DMR !!
Det samme hvis de skulle aflytte amatørtrafikken over internettet - dette kræver også kendelse at komme ind der !!
Det ligger fast at radio samtaler via amatørfrekvenserne må aflyttes uden nogen restriktioner, det er vi enige om, men kommer der andre retsgoder ind i billedet så gælder det ikke længere. Hvis politiet ikke bare kan aflytte en radiosamtale med en anden radio eller lign, men skal til at "bryde ind" osv. så træder Retsplejelovens regler i kraft. Simple as that. Derfor synes jeg at emnet er ret interessant. juridisk set.

----------
mvh

#20  04/09-17 04:05
Allan 1

Indlæg: 2126
Svar til #19:
Per
Egentlig synes jeg, at det er mere interessant at debattere den overvågning som reklamefirmaer foretager på internettet, hvorefter du bliver udsat for tilpassede reklamer. Falder sådanne oplysninger i hænde på de gale ukyndige personer, kan det få katastrofale følger for din personlighedsprofil.
Et andet problem er, hvis de avissider som du besøger på internettet tilrettes efter den type nyheder som du tidligere har gloet på. Derved er der risiko for, at du med tiden bliver temmelig ensrettet og forfladiget i din opfattelse af dine omgivelser.
Lige så forfærdeligt er, når vi præsenteres for automatisk stavekorrektion af, hvad vi skriver. Sammensatte ord foreslås delt og meget mere med det tilfølge, at vores skriftsprog ødelægges.
Nu skal vi måske snart senere i dag til at besvare spørgsmål om vores seksuelle fornøjeligheder i en større videnskabelig undersøgelse. Hvor anonym er sådanne undersøgelser i virkeligheden er nok svært at overbevise sig om. Navnlig når tilgangsvinklen er NemId.
Redigeret 04/09-17 04:20
#21  04/09-17 08:12
OZ7AFH / CRK
Indlæg: 212
Svar til #19:

Blot en tanke, men en dommerkendelse vil vel så i sagens natur være ret ligegyldig, da den jo under ingen omstændigheder giver adgang til den krypterede trafik imellem Amatør Gangster 1 og 2 alligevel?

Så er vi vel reelt tilbage ved at det i stedet handler om rumaflytning, som du også selv er inde på.

Kryptering imellem autonome enheder vil i reglen være sikret - uanset om vi snakker radio, VPN eller datamedia. Det kan ingen dommerkendelse gøre noget som helst ved.

#22  05/09-17 11:38
Hauge
Indlæg: 90
Se selv allesammen, det var ikke så dumt et spørgsmål, som nogen gerne vil gøre det til. Gør jer selv en tjeneste og begynd at fundere over tingene istedet for bare at slynge noget ud. Halvdelen af jer aner jo intet om hvad der er lovligt eller ej og i lever i det forrige år tusinde. I har totalt udstillet jer selv med jeres uvidenhed. Mon ikke det er alderen der trykker, jeg tror det. Som der bliver skrevet andetsteds så er mange 80+ og så går det altså ikke så stærkt på 1. sal !

----------
...
Hauge

#23  05/09-17 13:46
Allan 1

Indlæg: 2126
Svar til #22:
Henset til dit indledende spørgsmål udstiller du en uvidenhed, der aspirere til at vinde verdensrekorden, som verdens ældste mand.

#24  05/09-17 17:57
OZ2LPX Boris
Indlæg: 740
Svar til #22:
Hauge,-
Det var da lidt af en melding må man sige :-)

Jeg er sammen med flere her i tråden, ret langt fremme i udviklingen indenfor vores radioamatørhobby.
Vi er ikke alle 80+ skal du vide, men kun godt halvvejs igennem livet.

Jeg vil ikke fornærme dig med mit indlæg, men blot bibringe dig den viden at ikke blot jeg men også mange andre som deltager i denne tråd, roder med alt fra DMR, D-star, udvikling af Arduino til digitale platforme på HF osv osv.

Hauge, - min fornemmelse når jeg færdes i vores hobby og på de mange Facebookgrupper jeg er medlem af som har relation til hobbyen, - er at der faktisk eksperimenteres og udvikles som aldrig før og tingene går rigtig stærkt.

Hvad angår lovgivning, så er jeg faktisk sikker på at at flertallet godt kender de gældende regler for brug af radio osv på amatørbåndene, - at du så stiller et spørgsmål om "deres" aflytning af DMR, som du ikke føler at folk kan svare rigtig på, gør altså ikke os som radioamatører til nogle uvidende fjolser.

Jeg er MEGET sikker på at du hurtigt ville komme til kort hvis du skulle deltage i en konkurrence på paratviden indenfor amatørradio, for jeg kan garantere dig for at vi er mange som ved rigtig meget om alle finurlighederne i de allerede beskrevne afgreninger af hobbyen.

Mvh Boris OZ2LPX

#25  06/09-17 23:22
OZ1KS Kenneth.S
Indlæg: 654
Svar til #22:

Griner ...
"" gal med første sal ""

Hey Kloge Åge HAUGE !!
Hvor i din TEKST står der INTERNETTET

""""Er der nogen her, er kan fortælle mig, om der skal dommerkendelse til at aflytte DMR radiosamtaler eller må de bare lytte med uden noget ? Det er jo et noget specielt område."""

Griner ... Hov Ingen steder..

det er først da du svare mig at at du tale om INTERNETTET
men HOV!!! der står RADIOSAMTALER.. i dit spørgsmål
Hvem sku have gættet .. det var INTERNETTET du mente
Så jo DIT!! SPØRGSMÅL .. var faktisk et temmelig DUMT spørgsmål..
for det var UKLART og Tåbeligt Defineret .. så du FIK svar som du SPURTE .. at du så NU forsøger at TØRRE den af på os at du er halv senil og ikke er den som har mest lys i pæren
når der Stille´s SPØRGSMÅL..
..
hey .. og det her er til alle Inklusiv HAUGE..
Hvornår er det Blevet LOVLIGT som RADIO AMATØR !!!
IKKE!! At svare på OPKALD fra TELESTYRELSEN
hvornår Bortfaldt det
PS.. Telestyrelsen HAR ikke kun LOV men RET
til at MONITORERE AL TRAFIK.. så den skal være tilgængelig for dem
så Please KRYPTER KRYPTER KRYPTER..
Så er der nogen er bliver meget Klogere i en Rasende Fart ..
.
og Hauge
snup et par år på VUC så du kan lære at stille HELE Spørgsmål..

Hauge "" den halve vind ""

Og du har fuldkomme ret
"" Mon ikke det er alderen der trykker, jeg tror det. Som der bliver skrevet andetsteds så er mange 80+ og så går det altså ikke så stærkt på 1. sal !""

Det hjælper jo ikke at Projektere din alder ud på Os..
vi har fattet du er en halv senil Gamling med slidgigt i fingrene så du ikke når at skriver det hele før du rander tør for batteri..
havde du nu ikke været senil Havde du nok Husket INTERNETTET i dit Indlæg istedet for RADIOSAMTALER
Så husk dine Vitaminer så du kan få Ild i HELE HJERNEN..
og helt Ud til Fingerne Så de små krogede IKKE glemmer det HALVE..
Næste Gang.. Smart I en Fart
Hauge Hal Vind
Griner stadig..
der er godtnok mange der glemmer hvad
AMATØR RADIO det er !!
OBS
DMR kan i modsætning D-STAR
aflyttes med en almindelig Scanner
som har Trunk 2
så lærte vi lidt i dag

----------
Det gør ikke noget det
Koster Lidt når det DUR
Vy De OZ1KS 7 3

MAN!
Kan ikke Diskutere med
Folk der her Ret !

Jeg skriver med stort for at Understrege Ikke Råbe
Og efter som det er MIG der
har skrevet det
bestemmer jeg OSSE!
hvad det betyder

Redigeret 06/09-17 23:36
#26  07/09-17 07:44
Michael jensen
Indlæg: 378
Svar til #25:
Sikke en gang ævl du skriver.
Du skriver om Telestyrelsen der har været nedlagt siden 2011 !
Du er vist ikke så klog som du selv prøver at fremstå.

----------
I love Finni

#27  07/09-17 08:21
Finni (OZ5ZI)

Indlæg: 1751
Svar til #26:
Efter folketingsvalget 2011 opsplittes It- og Telestyrelsen, hvorved styrelsen blev nedlagt.[1] Styrelsens ressortområder blev fordelt på Erhvervs- og Vækstministeriet, Forsvarsministeriet, Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet.

#28  10/09-17 20:52
OZ1KS Kenneth.S
Indlæg: 654
Svar til #26:

Jeg vil da Blæse på hvad de hedder i dag
du skal stadig svare på opkald
fra den til enhver tid lovgivende myndighed
og det har skiftet navn 3 gange siden 2011
men for at retarder som dig michall
så du ved hvad der tales om
må der bruges referangser som .. """ de ikke så kloge ""genkender
og der var 1 du genkendte .. det var flot..
ÆVL lader jeg Dig om..
for der er stadig nogen der forvalter reglerne
uanset hvad de måtte hedde i dag..
og er du amatør skal du svare når de kalder dig
gætter på det ikke er et problem for dig.
for man skal være AMATØR
for at kunne svare

----------
Det gør ikke noget det
Koster Lidt når det DUR
Vy De OZ1KS 7 3

MAN!
Kan ikke Diskutere med
Folk der her Ret !

Jeg skriver med stort for at Understrege Ikke Råbe
Og efter som det er MIG der
har skrevet det
bestemmer jeg OSSE!
hvad det betyder

#29  10/09-17 20:53
OZ1KS Kenneth.S
Indlæg: 654
Svar til #27:

hvad hedder det i dag

----------
Det gør ikke noget det
Koster Lidt når det DUR
Vy De OZ1KS 7 3

MAN!
Kan ikke Diskutere med
Folk der her Ret !

Jeg skriver med stort for at Understrege Ikke Råbe
Og efter som det er MIG der
har skrevet det
bestemmer jeg OSSE!
hvad det betyder

#30  10/09-17 20:58
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 678
Svar til #29:
Det er overgået til Energistyrelsen i dag.


----------
mvh

#31  10/09-17 23:03
Finni (OZ5ZI)

Indlæg: 1751
Svar til #29:
Energisyrelsen.

mvh

#32  11/09-17 08:06
Michael jensen
Indlæg: 378
Svar til #28:
Før du kalder mig RETARDERET, så lær at stave før du kalder mig det.

----------
I love Finni

Denne tråd er lukket for nye indlæg