Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Støt brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
120 online brugere
3057 online annoncer
SælgesKøbes

Icom IC 211 VHF all mode

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  10/02-18 23:14
Steen Damsgaard

Indlæg: 17
Radioen virker men ligger ca. 90 KHz for lavt i frekvens, Eller med andre ord min radio skal skrues 90 KHz "for højt" op i frekvens for at lytte OZ7IGY

Har en af brugerne her oplevet tilsvarende på sådan en radio ??

Vy 73 de OZ2DC
Steen

#2  10/02-18 23:25
Bo, OZ2M

Indlæg: 362
Hej Steen

Det er en gammel svend du har sat spænding på.

Jeg kender den ikke men kikkede på blokdiagrammet. Er der kun i USB du har problemet, eller er det også på CW og LSB? Hvis det er det kan det være sidebåndskrystallet. Hvis der er alle modes, så må det være anden LO-krystallet eller første LO. Værdier for den kan ses i manuallen.

----------
73
Bo, OZ2M, forhold dig til HRCD: https://ham.brugtgrej.dk/forum.php?mode=thread&o bj=70109

#3  10/02-18 23:33
Torben Wridt, OZ6TW
Indlæg: 272
Svar til #2:
Mener du virkelig, at det kan være et sidebåndskrystal som kan forårsage et offset på 90 kHz?? Det lyder noget voldsomt, og i givet fald kan der vist ikke høres ret meget ...

73
Torben, OZ6TW

#4  11/02-18 08:04
Steen Damsgaard

Indlæg: 17
Svar til #1:

Goddag og tak for svarene !

Årsagen til at spørgsmålet blev skrvet her på BG er blot for at vide om det er en generel fejl med en helt specifik løsning. Om andre har prøvet noget tilsvarende og måske kender en løsning.

Ellers er det jo igang med PLL opjusterings proceduren.

Vy 73 de OZ2DC
Steen

#5  11/02-18 11:02
OZ1GT
Indlæg: 117
Svar til #4:
Hej Steen, du skal nok ikke røre grundfrekvensen, med mindre at det er et generalt problem på alle bånd..
God søndag.
Venligst Francis.

#6  11/02-18 11:46
Torben Wridt, OZ6TW
Indlæg: 272
Svar til #5:
Dr OM!
Hvad mener du med "alle bånd"??
Det er en to meter station ...

73!

#7  11/02-18 13:05
Kim Liljekrans, OZ5IQ
Indlæg: 669
Svar til #1:
Hej Steen

Er du sikker på, det, når du skriver KHz ..?

VY 73 de 5IQ, Kim

#8  11/02-18 13:10
Kim Liljekrans, OZ5IQ
Indlæg: 669
Svar til #1:
Hej igen Steen
Har du sammenlignet modtagefreq. med sendefreq ? Det lyder umiddelbart ikke rigtigt, med såå stor freq. forskel.

VY 73 de 5IQ, Kim

#9  11/02-18 17:35
Steen Jensen

Indlæg: 344

#10  11/02-18 17:40
Steen Jensen

Indlæg: 344

#11  12/02-18 18:24
Chris
Indlæg: 60
Hi Steen , en rigtig flot gammel 2m rig-. Jeg havde en som også lå ca 100Kc offset . Det viste sig at VCO ikke gik i lås . Prøv først at måle kontrol spændigen into VCOen og samlign med værksteds manual data.

Hos mig var det et par kondensatorer i det frekvens bestemende del af VCOen som var defekte. Herefter gik VCO i lås og den sidste frekvens justering blivudført på de trim pots på bagsiden af front panel . Et for hver mode hhv FM CW SSB. ( det var lidt triggy kan jeg huske).

SM5BSZ har lave en mods to forbedring af fasestøj.

GL, best vy73 de oz1bxn chris



#12  12/02-18 23:00
Steen Damsgaard

Indlæg: 17
Svar til alle

Tak for de gode råd, og ikke mindst link til justering

Vy 73 de OZ2DC
Steen

Denne tråd er lukket for nye indlæg