Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
38 online brugere
3151 online annoncer
SælgesKøbes

Salt af dmr radioer

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  03/10-18 10:30
Jens Andersen
Indlæg: 250
Jeg er blevet lidt nysgerrig på at der inden for den sidste tid er sat rigtig mange ikke ret gamle dmr radioer til salg.
Har det evt noget at gøre med at nogle repeatere er gået over på brandmeister? Eller er det bare et tilfælde at folk skiller sig af med dem igen ?
Mvh Jens

#2  03/10-18 11:26
Villy Madsen OZ5GOL
Indlæg: 2
Svar til #1:
Det er nok fordi at yaesu c4fm er ved at vinde det digitale løb, og så skiller folk sig af med dmr radioerne inden de bliver helt værdiløse ;-) bare er bud.. så starter krigen

----------
OZ5GOL

#3  03/10-18 23:09
Max N. Sørensen
Indlæg: 103
Svar til #1:
Du er bestemt ikke den eneste der har bemærket det enorme salg vi ser pt. det er langtfra en tilfældighed.

Hovedårsagen er at folk er trætte af alt det koderi hele tiden. Der bliver konstant lavet om på repeatere og så er systemet efter manges mening alt for kompliceret. ALt muligt med verden, EU, Sverige og så videre. De fleste vil bare have en Danmarks kanal og så et par qsy talegrupper. Rigtig mange gamle har svært ved det med pc og kodning og så står de af.

Nu hvor nyhedens interesse har lagt sig er der nærmest heller ingen trafik mere. Det er nærmest kun verden man hører på landskanalen. Der har også været brokkeri over jyderne der lå og talte i timevis om ligegyldige ting på landskanalen og derved blokkerede den. Det gav meget utilfredshed.

Det er ærgeligt at det er blevet sådan, for der er så mange muligheder med systemet. Jeg har lyttet med på DMR de sidste 2-3 år og det er virkelig gået ned af bakke. Meget beklageligt.

På den anden side så falder priserne helt vildt på mærkevarerne og det jo meget godt for det er gode kvalitets uhf radioer.

----------
73 / Max
Jeg lytter på alle amatørbånd.

#4  05/10-18 10:10
Lars Peter Larsen
Indlæg: 607
Svar til #1:

Hvad er den kemiske formel for "Salt af dmr radioer" ??

Så længe backbone-nettet - såvel det danske repeaternet som Brandmeister nettet eksisterer - vil jeg ikke være bange for at anskaffe en DMR-station når lysten til at snakke radio vender tilbage.

Det er som med det meste nye, der er en opgangsperiode, en tid hvor det er det eneste saliggørende og så daler interessen - det er DMR åbenbart nået til nu og er på vej til at finde et mere naturligt leje.

Vy 73 de oz1etp/Lars

#5  06/10-18 10:24
OZ1KNT
Indlæg: 224
Svar til #3:
Jeg må give Max ret, da jeg flyttede til udkants Danmark hvor der er lidt lang mellem stationerne så jeg muligheden for at DMR kunne være løsningen på at holde kontakten med de gamle amatører i Kbh. Det kom aldrig til at virke pga. flere ting bla. at systemet jo er meget kompliceret og alt efter hvilken model radio man har virker det forskelligt og kan måske ikke det samme fra model til model. Når man så fik det til at virke og dristede sig til at føre en qso på landskanalen, blev det øjeblikkeligt irettesat af DMR politiet som kunne fortælle at landskanalen ikke var til snak og man skulle finde en qsy kanal. Herefter kunne man så høre samme gruppe personer ligge og tale on fejlrater, signalstyrker, internet der ikke virker osv.. alt i alt har man i mine øjne selv været en aktiv del af arbejdet med at først at stable hele systemet på benene og der efter været en del af at få folk til at droppe systemet. Med de få amatører der er tilbage havde det nok været smart at lade folk snakke der hvor de kunne "nå" hinanden og ikke have så travlt med at fortælle at folk brugte systemet forkert.. min menig.. ha en god weekend.

----------
Mvh.
Jesper
OZ1KNT

#6  07/10-18 02:13
OZ1GAI Hans
Indlæg: 137
Svar til #5: og andre
Som bosiddende i Skåne så jeg osse værdien af at kunne nå Danmark.
Typisk Helsingør dmr og Gilleleje.
Dette har fortaget sig noget.
Flere gange spurgte jeg om hjælp til ting og fik det - lige indtil folk begyndte at sige at man bare kunne gå ind og læse på den og den hjemmeside.
Nogle gange fik det andre til at lade være med at spørge mere når de blev dumheds irettesat af stokke svingende selvbestaltede digitale poliser.
Det er jo ikke på den måde folk får positv opfattelse af hobbyen.
Man kan ikke heller sige at det er positivt med 3 net
MOT DMR+ og Brandmæster.
Det er heller ikke opløftende at dele af nettet ikke vil acceptere dongels ala dv4mini.
Det sætter lissom nogle begrænsninger for alm amatører.
hvordan det så kører nu ved jeg ikke.
jeg har stadig mine radioer dmr vhf dmr uhf håndap og en hytera 785higpower.

----------
radioamatørforening skal være mere end en lokal historisk kuriositet på Fyn.

#7  04/11-18 11:08
Niels Jessen
Indlæg: 17
Svar til #1:
For mit eget vedkommende handler det om (mangel på) specifik interesse.
Jeg er mere til de andre kommunikationsformer, og det handler måske mere om dette generelt, end om utilfredshed med noget.
Jeg takker alle ildsjælene for at stable nettet på benene, og i øvrigt øse ud af deres DMR viden og fif. Det er bare ikke lige mig, og det siger jeg helt uden utilfredshed :-)

#8  04/11-18 19:05
OZ1GT
Indlæg: 221
Svar til #5: Ris & Ros:
Jesper.. jo det har da været møg irriterende , at på et tidspunkt skulle opdaterer hver 14 dag, men jeg tænkte, at systemet var nyt, og skulle jo lige have en chance for at komme op at køre optimalt, alle nyere radioer har jo også børne sygedomme ikke..
Med hensyn til den såkaldte Landskanal kontra qsy-1 og 2 mener jeg at det er vigtigt og burde accepteres, ellers bliver det som på et tidspunkt, hvor to/visse amatører lå det meste af dagen og blokerede der hvor man skulle kalde op, så det er faktisk en god ide, hvis man ellers respekterer det, men det kræver selfølgelig at man ved hvorledes systemet hænger sammen, og på det punkt har riktig mange været flinke til at fortælle mig netop om det.
Det der personligt irreterer mig, og gør at der er længere og længere imellem mine besøg, er til dels modulationen, som jeg har det lidt svært med, og så de knald og brag der med jævne mellemrum, pludselig fremkommer i højtaleren under transmitionen, hvor jeg er ved at skvatte ned af stolen.
Men det er moske konsekvensen af at dmr kører med så et smalbåndet system, men det er ærgeligt, at et ellers super godt system, kan være så dårligt, at det til tider næsten er uforståligt, men jeg skal dog nævne at nogle radioer er værre / bedre end andre men er dog med tiden blevet med pil opad.
Vi høres i æteren.

#9  05/11-18 12:52
Erling Nansen
Indlæg: 397
Svar til #4:
Lars, - det er en "tyrker"

----------
oz7iy Erling

Denne tråd er lukket for nye indlæg