Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
182 online brugere
3162 online annoncer
SælgesKøbes

Dødsannoncer på Brugtgrejs forum ?

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  08/01-19 15:47
Max N. Sørensen
Indlæg: 103
Jeg undrer mig over, at der så ofte bliver skrevet dødsannoncer på brugtgrejs forum. Det lader ikke til at det er familien, der skriver dem, men helt tilfældige bg brugere. Det står jo ikke noget om at det er på familiens vegne i annoncerne !
Er det i orden eller hvad synes i ??

Jeg ved godt, at det i årevis har været praktiseret i OZ, men det er ligesom i et fysisk blad og ikke online og er et levn fra gamle dage. Er det overhovedet lovligt med alt det her GDPR osv., når familiens accept ikke foreligger ??
Jeg kender ikke til andre hobbies, hvor man annoncerer andres dødsfald på den måde med mindre det er en speciel formand for en afdeling eller lignende. Jeg tænker i HIFI og Fiskeri fora fx. som jeg også læser i.

Jeg spørger fordi jeg har svært ved at finde holdningen til det moralsk rigtige i det her ?

----------
73 / Max
Jeg lytter på alle amatørbånd.

#2  08/01-19 16:50
OZ7XF
Indlæg: 149
Svar til #1:
Dødsannoncer oprettes ofte af den ansvarlige for boet.
Noget andet med nekrolog og mindeord.
Så mon ikke det er nekrolog og mindeord, som du er interesseret i at starte en debat om?
En anden del af debatten kunne dreje sig om forskellene på internettet og de medieansvarlige periodiske udgivelser, såsom aviser i forholdt til den nyhedsinteresse, der kan være, når ellers offentligt kendte kvajer sig eller afgår ved døden.
Der er rigeligt at tage fat på, hvis man keder sig.
Jeg keder mig ikke!

#3  08/01-19 16:54
Per Posselt OZ6HQ

Indlæg: 263
Svar til #1:
Er der i det hele taget noget du efterhånden ikke skriver om. Silent Key har existeret i al den tid der har været radioamatører til. De indsættes som respekt for de afdøde og med info så de der kender vedkommende kan komme med indlæg.
Dine inlæg er der ikke mange der er interreserede i.
73 de oz6hq

#4  08/01-19 17:00
Peter Andersen (Peel.dk)
Indlæg: 369
Svar til #1:

Nej, nu må det stoppe.

Det er simpelthen for skørt At forsøge at starte en debat om noget så ligegyldigt, urelevant og uden værdi. Et forsøg på at skabe indhold og grundlag for debat, blot for debatten selv.

Her er en platform hvor radiofolk kan debatere, og sker der et dødsfald "inden for rækkerne", ja så er det da naturligt at man deler også det. Det foregår jo pænt og fornuftigt.

Hvis du mener det er problematisk, så kan du jo kigge forbi her:
https://www.dk-gravsten.dk/news.php

Oprigtig talt: løb en tur, køb en cykel, gå til gymnastik... eller noget andet, kom ud og få noget luft.

Peter

#5  08/01-19 17:19
Max N. Sørensen
Indlæg: 103
Svar til #4:
Kære venner. Forhold jer nu til det jeg skriver, det gør #2 i det mindste. Jeg skriver netop at det ikke er noget der forekommer online i andre hobby interesser så hvorfor i medamatør regi hvori ligger forskellen ? Det er noget helt helt andet at det skrives i et blad som OZ i forhold til at udgive det på nettet.

Det jeg finder mærkeligt, er at det ikke er familien som offentliggør det på nettet men helt tilfældige ikke familiemedlemmer. Og så endda på en privatejet hjemmeside som brugtgrej hvor alle mulige som intet har med radio at gøre læser med.

Jeg kunne personligt aldrig finde på at skrive at en medamatør er død på en tilfældig hjemmeside, som brugtgrej er i denne sammenhæng. Dette i respekt for de efterladte familiemedlemmer. Den slags må være noget familien står for, hvis de har lyst til at det. Det er jeg ihvertfald hvad jeg er opdraget til.


----------
73 / Max
Jeg lytter på alle amatørbånd.

#6  08/01-19 17:33
Kim S. Wind
Indlæg: 95
Svar til #5:
Nu har Brugtgrej eksisteret længere tid end Facebook. Og nekrologer over radioamatører kommer kun i OZ hvis vedkommende var medlem af EDR. Så derfor var disse nekrologer fint her på BG så kunne man følge med i hvad der sket med amatørvennerne der ikke var medlem af EDR.

----------
73 de OZ0SW Kim
ORV on HF in many modes
on VHF/UHF FM, Fusion and DMR

#7  08/01-19 18:39
Michael jensen
Indlæg: 529
Svar til #1:
Stop nu dit PIS MAX. TROLL !!!

----------
Medlem af RDE

#8  08/01-19 18:53
CW ER RART.
Indlæg: 272
Svar til #6:
Hej Kim
Tak for dine ord.
At radioamatører bringe mindeord her på brugtgrej.dk er en fin måde at udtale sin respekt for afdøde medamatører, ofte mindeord over medamatør(er) den pågældende der skriver disse mindeord har haft et bekendtskab/venskab med, over mange år.
Som det er nævnt kræver det et medlemskab af EDR for i OZ at kunne bringe mindeord i dette tidsskrift, det gælder vel både for afdøde hhv. for vedkommende der skriver mindeord.
Jeg forstår ikke at den allestedsværende Max, nærmest problematiserer dette forhold, ej heller forstår jeg at samme Max bringer begrebet moral ind i sagen.
Radioamatører har altid haft et særligt forhold til hinanden, det uanset om det drejer sig om danske eller udenlandske sådanne.
Max oplyser at han lytter på alle bånd, derfor har Max givetvis også oplevet at mange på HF omtaler afdøde medamatører.
Max: Moralsk rigtige??? Hmmmm.
Max: Tilfældige brugere der skriver mindeord?? Hmmmm.
Max: Brugtgrej.dk er netop ikke en tilfældig hjemmeside. Hmmmm.


Redigeret 08/01-19 19:11
#9  08/01-19 19:33
niels jørn luthje
Indlæg: 30
Svar til #3: sådan Per

#10  08/01-19 20:06
Torben Wridt, OZ6TW
Indlæg: 286
Svar til #1:
Max!
Mon ikke, at du efterhånden erkender, at vi brugere af dette forum er trætte af dine evindelige forsøg på at skabe splid og spektakel, og at du dyrker din selvpromovering i en helt ekstrem grad?!

Din sætning: "Jeg spørger fordi jeg har svært ved at finde holdningen til det moralsk rigtige i det her ?" kunne tyde på, at du generelt har problemer med at finde dig tilrette på de elektroniske medier.


Stop gerne mens legen er rimelig god!

Og så er jeg meget enig med Per i #3!

/Torben, OZ6TW

#11  08/01-19 20:25
Max N. Sørensen
Indlæg: 103
Svar til #10:
Hvad er det for noget vrøvt at skrive, jeg prøver på ingen måde at skabe splid eller andet. Jeg spørger om noget som jeg synes er uetisk, det har jeg da lov til at synes. At du/I ikke synes det jamen det er så din/jeres mening og så er den da ikke længere. Det er altså tilladt at være uenige om noget.
Hvad med at svare på spørgsmålet i stedet for eller helt lade være at kommentere.

Du skal iøvrigt have ros for at stave korrekt til spektakel, det er sjældent set.

----------
73 / Max
Jeg lytter på alle amatørbånd.

#12  08/01-19 21:04
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1210
Svar til #1:
Du har fuldstændig ret i din iagttagelse! Det er en insider klub tradition i respekt for afdødes eftermæle som nu via internettet er er blevet "allemands eje". Sådan er det bare, når det er skrevet på internettet så er det allemandseje. Det er internettets natur. Er det så ok? Personlig så ville jeg ikke selv bryde mig om at blive lagt på nettet på den måde - til den tid ville jeg nok være ligeglad - men det ville være ok hvis det blev holdt indenfor klub regi. Hvis moralske ansvar er det så at det bliver smidt ud til offentlig kommentering og beskuelse? Det er helt klar den der skriver det! Men jeg forventer, og stoler på, at den som kommer med budskabet, har afstemt indlægget med de pårørende ... alt andet ville være respektløs uanset om det "kun" er i OZ, eller om det er i hele internet verdenen! Derudover så tror jeg at de fleste radioamatører pårørende kender og respektere deres kæres hobby præferencer, så det vil ikke være noget problem at få et sådan indlæg afstemt med de pårørende - Og som skrevet, jeg forventer og stoler på at disse indlæg er afstemt med de pårørende og dermed er det helt OK! Og jeg må sige at disse indlæg altid er blevet håndteret med den største respekt af de kondolerende og tilskuererne her på brugtgrej.dk

vh erik

----------
Mest SWL :-)

Redigeret 08/01-19 21:10
#13  08/01-19 21:22
CW ER RART.
Indlæg: 272
Svar til #9:
Enig.

#14  08/01-19 22:13
Torben Wridt, OZ6TW
Indlæg: 286
Svar til #11:
I dit oplæg tillader du dig at så tvivl om det legitime i, at sammenholdet iblandt vi radioamatører ikke også skal gælde, når en god amatørkammerat er gået bort. Jeg betragter "Silent key"-indlæggene som en måde at ære et menneske på. Det kræver selvfølgelig en vis menneskelig kompetence at forstå…


/Torben, OZ6TW


Redigeret 08/01-19 22:26
#15  08/01-19 23:30
thomas
Indlæg: 13
Svar til #7:
Som The tremeloes så smukt sang... silence is golden....
Det virker som regel..

#16  08/01-19 23:47
Erik Pedersen
Indlæg: 72
Svar til #1: Min læge har forbudt mig i at læse indlæg fra denne tråds starter. Han siger at nu kan han snart ikke mere rette mine krumme tæer, over de mange polemiske tråde der bliver startet af ovennævnte.

#17  09/01-19 12:40
hans e. jensen
Indlæg: 99
Svar til #1:

for hulen , kan du snart finde på mere at brokke over ? fint at vi orienteres om silent keyes , hvem kan beklage sig over det.
lad det venligst forsætte

Denne tråd er lukket for nye indlæg