Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
179 online brugere
3162 online annoncer
SælgesKøbes

Forum for Drake og andre vintage radio entusiaster

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  24/03-19 14:53
Peter Ravn
Indlæg: 30
Forum for Drake og andre vintage radio entusiaster hver søndag kl. 13 på 3748 kHz +/- 5 kHz. På åbningsdagen i dag var 5 vintage operatører aktive.

73 de Peter OZ8CTH

#2  24/03-19 15:21
Hans Jensen

Indlæg: 15
Svar til #1:
Tak for info Peter - mon der i OZ-land findes f.eks. en facebook gruppe for sådan noget? Tror det kunne have interesse for mange.......

#3  24/03-19 16:07
Palle, OZ1KFC, Fyn

Indlæg: 192
Svar til #2:
Helt enig....

----------
Palle, OZ1KFC, QTH: Søndersø

#4  24/03-19 16:42
CW ER RART.
Indlæg: 272
Svar til #1:
Flot initiativ Peter.
Da jeg efter 33 års inaktivitet, i 2009 startede op igen, var det først og fremmest vha. DRAKE TR7, ekstern VFO til samme, ligeledes en match box hhv. højtaler der matchede dette sæt.
Med fornøjelse benyttede jeg dette DRAKE grej fra november 2009, til september 2017.
Hvis muligt vil jeg deltage kommende søndage.

#5  24/03-19 16:48
Peter Ravn
Indlæg: 30
Der er også en vintage radio hjemmeside på vej med OZ1IXJ som webmaster.
73 de Peter OZ8CTH

#6  25/03-19 12:40
Peter Ravn
Indlæg: 30
Svar til #5:
Hjemmesiden www.vintageradios.eu er nu aktiv.

73 de Peter OZ8CTH

Redigeret 25/03-19 17:04
#7  25/03-19 14:58
OZ7XF
Indlæg: 149
Svar til #6:

Godt initiativ!

Flot hjemmeside, indtil videre.

Jeg når nok ikke at få klargjort min Drake B-line til den 31/3, da jeg er løbet tør for kontaktrens af god kvalitet.
Så får jeg tid, bliver det på min TR7.

Tidspunktet kl. 1300 på 3748 kHz undrer mig dog lidt i forhold til udbredelsesforholdene. Lidt senere var nok noget bedre indenlandsk.
At puste liv i mit hjemmebyggede PA trin a la L4B for at række de yderste østlige danske øer, Sjælland og Bornholm er vel snyd, da det kun er 3 år gammelt.

7xf

Redigeret 25/03-19 15:00
#8  31/03-19 18:00
Peter Ravn
Indlæg: 30
Svar til #7:
I dag var der på 3748 kHz 6 aktive vintage operatører, der kørte med Collins og Drake. Vi glæder os til at høre din vintage station næste søndag kl 13.
73 Peter OZ8CTH

#9  12/04-19 21:06
Johan Granholm
Indlæg: 1
God aften, OM’s!

Jeg håber at I tilgiver dette indlæg, som forhåbentlig ikke er ”out of context” i denne diskussion? Hvis det imidlertid *er* det, så lad mig det venligst vide… så skal jeg nok skynde mig at slette hele herligheden!

OK, nu til sagen - som er, at jeg håber I kan give mig en fornemmelse af, om der måske stadig er interesse for en god, gammel Drake C-line? Det forholder sig nemlig sådan, at jeg for mange år siden (ak!) var meget aktiv radioamatør, og dengang anskaffede mig en Drake C-line. Den kørte jeg så HF og VHF på (VHF vha. en transverter) fra min daværende bopæl, hvor det var muligt at opsætte seriøse antenner. Nu bor jeg imidlertid, og har længe boet, i midten af København, hvor antenneopsætningsmulighederne er non-existent… og min interesse for amatørradio er i sandhedens navn også aftaget siden mine yngre år. På den baggrund vil jeg derfor spørge jer, om I tror, at en-eller-anden aktiv amatør her i Danmark måske kunne være interesseret i at overtage min gamle Drake C-line, og bringe den on-air igen, til gavn og glæde? Jeg er egl. ikke ude på at sælge grejet til absolut højeste pris (men derimod naturligvis til en for begge parter rimelig pris!); jeg vil meget hellere at én-eller-anden aktiv amatør får ærlig glæde af grejet!

Det grej jeg har, og som jeg gerne vil af med, er følgende:

1) En Drake R-4C modtager (med et smalt CW krystalfilter indbygget),
2) En Drake T-4XC sender,
3) En Drake MS-4 strømforsyning (altså til senderen, til 220 V, med indbygget højttaler)

4) En hjemmebygget (model OZ3SW) 28 MHz/144 MHz transverter, som jeg i sin tid brugte sammen med denne Drake-line. Diagram over denne medfølger. Output på 144 MHz er ca. 10 W RF (fra en BLY89A). Modtageren en med en BF981 i første LNA.

4) De originale Drake instruction manuals over R-4C og T-4XC medfølger.

5) Ca. 100 reserverør: Nogle nye, nogle brugte; rør til både modtageren og senderen (incl. PA-rør). Jeg orker ikke at lave en liste over alle disse radiorør, sorry. Jeg er ikke helt sikker på at *alle* disse mange rør er til Drake R-4C/T-4XC, men en stor del af dem er.

6) Alle nødvendige tilslutningskabler, samt høj-kvalitets VHF-coaxrelæ (til transverteren), et HF VSWR-meter, dummy-load og div. RF coax-connectors medfølger.

7) Foruden dette grej har jeg ca. 70 (!!) tidsskiftartikler (fotokopier) om forbedringer af Drake R-4/T-4 linien (jeg gennempløjede engang i 1980’erne alle relevante tidsskrifter som var tilgængelige på det daværende DTB (Danmarks Tekniske Bibliotek, beliggende på DTU); artikler fra amerikanske, engelske, tyske, norske, svenske og danske amatørradiotidsskrifter. Jeg har en oversigt over disse artikler. Tænk hvis én-eller-anden seriøs, energisk Drake-entuisiast orkede at scanne alle disse artikler, og lægge dem ud på nettet (og gøre dem søgbare!), til glæde for andre? Det ville være fantastisk hjælpsomt! ;-)

Om udstyrets stand:

Kosmetisk vil jeg sige, at både R-4C, T-4XC og MS-4 er i standen 8-9/10. Den hjemmelavede transverter er, ja, hjemmelavet, men er absolut fin at se på (hvis jeg bliver overtalt til det, så kunne jeg nok overkomme at tage fotos af hele molevitten).

Teknisk; jeg har haft strøm på modtageren (R-4C), og den fungerer fint. Jeg har derimod ikke haft strøm på senderen (T-4XC) i mange år, men jeg mindes at jeg i sin tid (for 10+ år siden) havde lidt bøvl med at få fuldt RF-output. Måske trænger senderen til nye PA-rør? Jeg er imidlertid ikke særlig interesseret i at begynde at måle og fejlsøge på senderen, sorry. Transverteren har jeg ikke haft strøm på i nyere tid, men i sin tid fungerede den fejlfrit, så det antager jeg bestemt, at den stadig gør. Jeg er naturligvis klar over, at jeg her ”tilbyder” udstyr i en delvist ukendt stand, men det vil en evt. salgspris naturligvis afspejle. Igen: Jeg er langt mere interesseret i at én-eller-anden energisk, aktiv amatør får glæde af dette grej, end jeg er af udsigten til at sælge det for, say, 10 Mio. kr.! ;-)

Jeg er kun interesseret i at sælge alt ovenstående grej *samlet*. Eventuel forsendelse er hypotetisk muligt, men er naturligvis temmelig besværligt, og er vel også halvvejs risikabelt; det tunge udstyr taget i betragtning, og div. transportfirmaers ofte meget hårdhændede og ufølsomme håndtering. Af den grund foretrækkes *absolut* afhentning på Østerbro!

Sorry for denne lange historie, men jeg vil gerne fremlægge sagen fuldstændig klart!

Bottom line: Tror I, som læser dette, at der er nogen som helst interesse for at sælge dette grej, altså helst her i OZ-land, og hvad vil i give fald være en rimelig ”udbudspris”? Hvor skal/kan man i givet fald avertere det til salg; her og evt. også i ”Den Blå Avis” samt måske ”Gul og Gratis”? Andre steder?

På forhånd tusind tak for alle tilbagemeldinger!

Med venlig hilsen,

Johan/OZ1EYX
… for meget længe siden en, i al beskedenhed, faktisk yderst betydningsfuld VHF-amatør! ;-)


Denne tråd er lukket for nye indlæg