Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
132 online brugere
3154 online annoncer
SælgesKøbes

2 meterbåndet er truet

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  02/07-19 19:35
ole püschl, OZ1OP
Indlæg: 87
2 meterbåndet er truet.

Det er nu, du skal melde dig ind i EDR.
Giv EDR styrke og vægt til at deltage i det internationale arbejde for at bevare 2 meterbåndet i dets nuværende form.

Er du interesseret i elektronik, kommunikation, amtørradio.
Har du certifikat eller ej.
Vær med til at bevare 2 meterbåndet. - Meld dig ind i EDR nu !

OZ1OP, Ole
Lokalformand Birkerød.

#2  02/07-19 21:11
Jarl Risum
Indlæg: 66
Svar til #1:
Hej Ole

Kan du ikke forklare nærmere, hvorfor du mener, at en håndfuld ekstra medlemmer hos EDR kan gøre en forskel, når de europæiske telemyndigheder diskuterer en evt. ændret anvendelse af 2 meterbåndet ?

Medmindre forholdene har ændret sig meget i de seneste år vil jeg - på baggrund af mere end 20 års beskæftigelse hos de danske telemyndigheder - mene, at det mere var et spørgsmål om at fremføre begavede argumenter for bevarelsen af båndet til brug for amatørradiotjenesten, der kunne være til nytte over for myndighederne, frem for antallet af amatører organiseret i en - selv efter danske forhold - lille forening.

At øge medlemstallet i EDR er sikkert en sympatisk tanke, men da foreningen i dag fremstår lukket og selvtilstrækkelig, var det måske mere på dette punkt, der var behov for at sætte ind.

Venlig hilsen
OZ9MO / Jarl
Medlem af EDR i 58 år og udmeldt i foråret 2018

#3  02/07-19 21:30
Jørgen Kragh
Indlæg: 343
Svar til #2:
Helt enig i de radiofaglige betragtninger.

I øvrigt er der intet der tilsiger at bare fordi Frankrig eventuelt får en anden allokering af 144-146 MHz, at alle EU lande skal følge trop. Frankrig er i forvejen kendt for at have afvigende frekvensallokeringer.

mvh

Jørgen

Redigeret 02/07-19 21:32
#4  02/07-19 22:40
OZ2LPX Boris
Indlæg: 834
Svar til #1:
Aj, Ole, -Sorry, men nu må du tage dig sammen !
Hvis du kalder den her lade og passive holdning for "deltagelse i det internationale arbejde", så har jeg også fået 4 arme over natten !

https://www.edr.dk/lukker-2-meter-baandet/

Det er ikke andet end en gang pladder !

Mvh Boris - OZ2LPX

#5  02/07-19 22:54
OZ2LPX Boris
Indlæg: 834
Svar til #1:

Aj, jeg bliver virkelig nød til at lave en tilføjelse!

Hvis man bare har en lille bitte smule kendskab til VHF båndet, så kan man da sige sig selv, at man ikke kan dele det bånd med nogen, - Man skulle tro at det var skrevet af en som ikke ved noget som helst om VHF båndet og har sat sig ind i HVAD det bruges til! Sorry, Jan Andershou hvis du læser med her, så burde du sætte dig ind i hvad vi faktisk bruger VHF båndet til, - det er altså ikke bare en flok VHF repeatere placeret tilfældigt i landskabet verden over, det er også alle mulige andre tjenester som bliver brugt rent amatørmæssigt hver eneste dag, - prøv da lige at forestille dig hvilken konsekvens det bare eksempelvis vil have i forhold til APRS som rent faktisk er verdensomspændende. Jeg ved ikke om nogen af jer har fantasi til at forestille sig det, men jeg har med mine sølle 11 år som amatør ikke svært ved at forestille mig det !
Det kan vel ikke passe at jeg skal gennemgå hver eneste frekvens i 2 meterbåndet og forklare jer hvad det bruges til og hvilke konsekvenser det vil få at man vil dele båndet med såkaldte "co-primære" tjenester.
AJ, - kammerater - det kan godt være at nogen af jer kun er vant til 3,7 Mhz, men det ville klæde jer om I så lige satte jer ind i sagerne inden i smider sådan en ud på EDR´s hjemmeside.
Nu har I brystet jer af at i samler amatørerne og repræsenterer os alle og EDR er vigtig, netop fordi I påstår at uden jer, så er der ingen frekvenser, - men nu sidder I så istedet på hænderne, samtidig med at du Ole kalder til samling i EDR.
Meget har vi snart oplevet, men det her er da ved at slå recorden !

Mvh Boris - OZ2LPX

#6  02/07-19 23:42
Sven Lundbech
Indlæg: 313
Svar til #:
Udkast til mødereferat + Annex'er fra ECC CPG PT-A møde nr. 7, hvor emnet blev behandlet, kan hentes på http://cept.org/ecc/groups/ecc/cpg/cpg-pt-a/cli ent/meeting-documents/ .

Desuden har IARU Reg.1 en reportage fra mødet på http://www.iaru-r1.org/index.php/174-news/lates t-news/1868-wrc23-agenda-items-update-fr om-cept-2 .

73, OZ7S Sven

#7  03/07-19 08:50
Deleted user
Indlæg: 211
Svar til #1:
Som en af de toneangivende skribenter var det faktisk mig, der startede med at omtale emnet herinde og det har været behandlet
https://ham.brugtgrej.dk/forum.php?mode=thread&o bj=76951

Når det er sagt, så er der desværre ikke udsigt til at folk vil melde sig ind i EDR på denne baggrund. Jeg har hørt flere sige på radioen at de hellere vil miste 2 meter båndet end at melde sig ind i EDR. Så stor er modstanden imod dette foretagende.

Jeg ved ikke hvor meget EDR har at sige i denne sag, men man kan skriver under på bevarelse af 2 meter båndet på udenlandske hjemmesider. Sådan et tiltag har jeg ikke set herhjemme endnu.

#8  03/07-19 11:30
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #1:

Jeg ved ikke om det nytter så meget men jeg vil alligevel opfordre til at støtte denne og eventuelt andre underskrift-indsamlinger til støtte for at beskytte vores 2-meter amatørradio-bånd:

https://www.change.org/p/stop-the-2-meter-amateu r-radio-band-144-146mhz-from-becoming-a- aeronautical-band?recruiter=false&utm_so urce=share_petition&utm_medium=twitter&u tm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_ term=psf_combo_share_initial&recruited_b y_id=8efc4330-9b1b-11e9-896a-f189f10f392 c&fbclid=IwAR3y_53FVHqSZ0iBrp6VoLena4E7g rgfzJiq5QQGVffbqR-Y8AKb4FhhnBQ

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

#9  03/07-19 11:47
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #1:
Hej Ole//OZ1OP
Som altid fra dig, glimrende indlæg, jeg er helt enig i din betragtning: Sammen er vi (EDR) stærke, jo stærkere jo mere vil der blive lagt vægt på EDR´s holdninger.
Årsagen til at EDR´s medlemstal er faldet skyldes vel medlemmerne selv, som i andre sammenhænge er det vælgerne, for EDR´s vedkommende medlemmerne, der beslutter hvem der skal stå i spidsen og dermed tegne foreningen. Resultat deraf kan blive katastrofalt.
Som andre har skrevet vil Frankrig næppe få succes med forslaget, dertil er 2 meter båndet alt for benyttet af verdens amatører.
Tak for dit indlæg.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#10  03/07-19 12:24
Deleted user
Indlæg: 211
Svar til #8:
Gad vide om sådan en udenlandsk underskriftside kan bruges til noget officielt, når der ikke står mere end navn og email fra underskriftindehaveren ? Jeg tror det ville være bedre hvis der blev oprettet en underskriftsside herhjemme. F.eks fra denne her side. https://www.skrivunder.net/underskriftindsamling her kræves der noget mere.

Jeg har dog også skrevet under på den udenlandske hjemmeside i håb om at nogen tager det seriøst.

Glædeligt at se du er retur på bg efter du vistnok var blevet banned i en rum tid. Der blev ellers talt på radioen om at du vistnok havde fået slettet din profil ?

Men det her 2 meter emne er eller noget der virkelig kan samle medamatører world wide og det er jo rigtig godt hvis der opstår et nyt sammenhold, som der ellers ikke er set i årtier.

#11  03/07-19 12:55
OZ3AFU
Indlæg: 673
Svar til #1:
De har jo ikke noget at byde på allligevel,,,,en sovende forening.

#12  03/07-19 13:42
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #10:

Banned af hvem? Mej jeg holder "ferie" fra dette her forum kun afbrudt af dette her for mig vigtige emne og det vil jeg fortsætte med på ubestemt tid. Jeg er træt af diskussionerne på Brugtgrej og foretrækker Facebooks forskellige amatørradio-fora hvor man bedre kan filtrere det indhold fra man ikke gider at spilde tid på. Sådan en filtrerings-mulighed håber jeg at der kommer på Brugtgrej en dag.

https://www.youtube.com/watch?v=UPw-3e_pzqU

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 03/07-19 14:21
#13  03/07-19 15:39
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #10:
Hej Max lyttende på alle amatørbånd.
Det synes som om du er toneangivende her på Brugtgrej.dk´s udmærkede debatforum, dog synes det som om du rammer forkert ifm. din oplysning om at en meddebattør tidligere skulle have været udsat for banning her på Brugtgrej.dk. - ligeså skulle samme udmærkede medamatør´s profil være blevet slettet.
Hvad er dit ærinde med den slags?
Mig forsøgte du med lignede dubiøse henvendelse(r), via Face Book oplyste du mig om at jeg er Danmark´s dygtigste CW amatør.
Jeg takker for de pæne ord, meeen det er nu ikke tilfældet og bliver det i øvrigt aldrig.
Fortsat god lytning, helst og gerne med et godt resultat.


----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 03/07-19 15:51
#14  03/07-19 16:05
Allan Møller
Indlæg: 12
Svar til #4:

Måske EDR ikke bare nøjes med den "lade og passive holdning".
Pålidelige kilder siger noget andet https://vushf.dk/hvad-sker-der-i-kampen-for-144- mhz/

-Allan, oz7z

#15  03/07-19 16:38
søren/oz4zat
Indlæg: 607
Svar til #14:

Om EDR er passiv ved jeg ikke - siden Jan med sin "EDR-version 1.03" tog magten over foreningen har tavshed været den foretrukne "kommunikationsform".

I sidste afsnit af DF2ZCs indlæg (se link i #14) kan man læse en opfordring:
"amateur radio should speak with a single voice only".
Dvs udelukkende via vore nationale (f.eks. EDR) og internationale organisationer.

Jeg er for så vidt helt enig i synspunktet, men jeg synes at EDR/Jan Anderschou udelukkende betjener sig af tavshed over for alle ikke-EDR-medlemmer, og derved medvirker til at alle mulige "enkeltradioamatører" henvender sig til de relevante myndigheder.

Denne tavshed fra EDRs side virker ikke fremmende på min lyst til at støtte EDR.

suk

/søren/4zat

----------
færdes også på http://rdeforum.dk

#16  03/07-19 17:36
Claus Felby OZ1FDH
Indlæg: 342
Svar til #14:
Det er godt der sker noget. Er dog ikke enig med DF2ZC om kun at tale med 1 stemme. Jo flere stemmer med samme budskab desto bedre. Det er civilsamfundets adgang til teknologi og kommunikation som er på spil. Der skal arbejdes nationalt, internationalt og alt hvad den kan trække på SoMe. Det hjul der knirker højest bliver som regel også smurt.

#17  03/07-19 17:40
Deleted user
Indlæg: 211
Svar til #13:
Hej cw er rart ?
Jeg formoder at du er den Vagn Jensen, som addede mig som Facebook ven for et stykke tid siden og tak for det. Ellers ved jeg ikke hvem du er ?

Jo det er rigtigt at jeg spurgte om det ikke var sandt at du var Danmarks bedste cw operatør for det havde jeg hørt omtalt og jeg ville hellere høre det fra hestens egen mule, derfor skrev jeg til dig som min Facebook ven. Det er vel god kotume tænker jeg ?

Jeg skrev bare, hvad jeg havde hørt omtalt af medamatører på radioen ang. banning og sletning af profil her på brugtgrej. Derudover var det længe siden, jeg havde set et indlæg fra omhandlende skribent. Det er helt normalt at blive banned, Facebook gør det overfor rigtig mange, der fx lægger nøgenhed op på siden. Der er altså intet unormalt i at blive banned fra tid til anden på FB mediet, det er en del af gamet og det må man acceptere. Mange kendte er også blevet det i tidens løb, selv for banaliter. Det kan du læse om.
Ja jeg ved meget om Facebook fordi jeg også er en meget aktiv og kendt skribent derinde.

Tak jeg lytter utrætteligt videre både online, via luften og efterfølgende mine optagelser, hvis der er noget interessant, jeg har misset :-)

#18  03/07-19 18:34
Deleted user
Indlæg: 134
Svar til #1:
Den sag omkring det Franske angreb på vores 2m bånd er for vigtig til at den skal besudles af en hvervekampagne for foreningen EDR.
Det er direkte usmageligt at binde de to ting sammen på den måde...

Svar til #13:
Som De måske vil bemærke! Er det slut for DEM med at glædes over at undertegnede ikke var medlem af EDR...
DET ER JEG IGEN!

Svar til #alle andre gode folk:
Hvis i følger med på nyhederne på:

https://www.iaru-r1.org/
https://rsgb.org/main/
https://vushf.dk/
https://www.facebook.com/groups/441027853322874/

Så er der en god mulighed for at være opdateret på emnet, med faktuelle informationer.

Udenfor søgelyset arbejdes der også på relevante reaktioner i OZ-land
Så hold et øje med den nævnte facebook gruppe og VUSHF folkets side..


----------
Livet er alt for kort til Aristokrater i ternede skjorter, der gør som de tre abekatte.
MEN løgne - fusk/snyd - varmluft jagtes ufortrødent
Profilen bryder sig ikke om censur på dette site!!

Redigeret 03/07-19 20:27
#19  03/07-19 19:06
karsten christensen
Indlæg: 195
Svar til #1: hey ole det du der skriver tror du selv på det. Jeg har været trolig medlem af omtalte forening, men det er jeg ik mere
Det startede med at der var en vis herre der stor set ik bestilte andet end sætte lus i skindpelsen på mediet
Han var og er stadig med i edr, der blev klaget over ham flere gange,men edr valgte at beholde vedkommende og det har siden været skyld i der er mange der flygter fra edr
Samtidig er der desværre også sket at edr kun er interesseret i at se nogle skillinger, kort sagt det er alt for dyrt at være medlem af noget man intet får noget for
Så ole kan desværre ik hjælpe dig

----------
oz8kc

#20  03/07-19 19:48
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #15:
Søren//OZ4ZAT
Citat begyndt:
Jeg er for så vidt helt enig i synspunktet, men jeg synes at EDR/Jan Anderschou udelukkende betjener sig af tavshed over for alle ikke-EDR-medlemmer, og derved medvirker til at alle mulige "enkeltradioamatører" henvender sig til de relevante myndigheder.
Denne tavshed fra EDRs side virker ikke fremmende på min lyst til at støtte EDR. Citat slut.
Korrekt, samme larmende tavshed gælder også medlemmer af EDR som Landsformanden tydeligvis ikke har sympati for, dette uanset årsagen til henvendelsen til samme Landsformand, ret underholdende vil jeg mene.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#21  03/07-19 20:26
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #18:
Kære dyrebare ven Michael//OZ5WU
Citat begyndt:
Svar til #13:
Som De måske vil bemærke! Er det slut for DEM med at glædes over at undertegnede ikke var medlem af EDR...
DET ER JEG IGEN! Citat slut. Jeg har vist ikke på noget tidspunkt glædet mig over at et så, på alle måder kompetent/højt begavet menneske hhv. en så kompetent/højt begavet medamatør som Michael//OZ5WU, ikke var/er medlem af EDR. Det glæder mig meget at du, min kære ven, igen er i stand til, her og der, at berige andre med din viden hhv. din finurlige begavede humor.
Af hjertet tak fordi du nu atter kan berige os alle med din tekniske viden, denne er klart i særklasse god.
Ikke mere EDR fra min side, Brugtgrej.dk´s moderatorer har tidligere anmodet om at der ikke diskutteres EDR på nærværende forum, begrundelsen er fornuftig nok, nemlig at debat om EDR hører hjemme på det af EDR oprettede debatforum.
I respekt og med gode hilsener fra
CW ER RART.


----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 03/07-19 20:57
#22  03/07-19 20:34
Jørgen Kragh
Indlæg: 343
Svar til #1:

Hej Ole

Jeg prøver at komme igennem alt det personfnidderrelaterede QRM og tilbage til dit oprindelige ærinde.

Jeg besluttede for snart længe siden, at jeg ville forlade EDR, samtidigt med at jeg forlod hvervet som Teknisk Redaktør af OZ.
Det eneste der holdt mig i EDR var den tekniske formidling. Alle øvrige varer på EDRs hylder brugte jeg ikke, og hvorfor betale for noget, man ikke bruger?

Nu er der en mulighed for, at EDR kan få en vare på hylden, som jeg er interesseret i, nemlig at bevare 144-146 MHz som eksklusivt amatørbånd. Det interessante for mig er nu:
Hvad det skal koste?
Er det prisen værd?
Kan EDR levere varen, dvs. yde et væsentligt bidrag til at bevare eksklusiviteten?

Svaret på de to sidste spørgsmål skal være ja, for at jeg vil begynde at overveje et medlemskab.

Prisen er let. Det vil koste 5 års medlemsskab, nemlig 2019 til og med 2023, for det er først på WRC 23 at afgørelsen træffes. Med dagens kontingent er det kr 3625.

Men er min brug af 144-146 MHz så kr 3600 værd? Svaret er nej, for der er ikke tale om at båndet mistes, men alene at eksklusiviteten fjernes. For mig betyder det ikke det store, i fald eksklusiviteten mistes. QRM stiger muligvis, men i min optik er det da blot et spørgsmål om at skifte til nogle waveforms, der er langt mere resistente over for interferens, end de i dag anvendte waveforms. Jeg vil hellere bruge de 3600 kroner på noget avanceret teknik, jeg kan lære noget af.

Så indtil videre er et medlemskab af EDR ikke aktuelt for mit vedkommende, og dermed er der ingen grund til at elaborere på det tredje spørgsmål.

mvh

Jørgen

Redigeret 03/07-19 20:38
#23  03/07-19 21:38
Deleted user
Indlæg: 134
Svar til #22:

Dr OM Jørgen

Jeg bliver en smule bedrøvet, når jeg læser din argumentation for ikke at kæmpe for VHF 144-146MHz som et eksklusivt spektrum for radioamatører World Wide.
Det må helst ikke blive nedgraderet af manglende personlige interesser, eller økonomi ift. en national forening.
Jeg kan sagtens følge dine tanker i forhold til at benytte ny teknologi for at co-eksisterer med andre tjenester, men når jeg ser på manglende vilje blandt mange til f.eks. at benytte digitale modulationsarter på VHF/UHF bliver jeg også bekymret, selvom jeg selv er storforbruger af digi modes og eksperimenter med disse.
Personligt ville jeg sandelig også finde protesterne frem, hvis 80m kom under angreb, selvom jeg nøjes med at lytte på løjerne på visse 80m frekvenser. Lige som jeg håber ALLE vil deltage i protest hvis nogen skulle finde på at nappe mere af båndene over 1 GHz.

Omkring landsforeningen, kan jeg sagtes følge dine argumenter, da de er mere end valide, desværre.
Når det er sagt ville det være rart om landsforeningens ledelse havde mere fokus på formålet med foreningen.
At man var meget mere obs. på at frekvensspektrum og antenne-ret er essentielle for at virke som radioamatører.
Hvis foreningens basisydelse var disse centrale emner og man kunne være "basismedlem" for f.eks. 150,- pr. år, så ville tråd starters ærinde være endda meget legitimt, forudsat foreningen leverede varen på basisydelsen..
Så kunne de der ønsker publikationer eller andre tillægsydelser fra foreningen få disse som tilkøb til basismedlemsskabet..

----------
Livet er alt for kort til Aristokrater i ternede skjorter, der gør som de tre abekatte.
MEN løgne - fusk/snyd - varmluft jagtes ufortrødent
Profilen bryder sig ikke om censur på dette site!!

#24  04/07-19 03:17
Deleted user
Indlæg: 446
Der er rigtig godt gang i hønsehusene.

Har nogle af hanerne overhovedet overvejet, at der kan være en fordel i at dele med andre?
Den rekreative droneflyvning er under kraftig udvikling, og denne hobby kræver frekvenser for at kunne udøves. Alene herhjemme vil jeg anslå, at antallet af rekreative droneflyvere er meget lig antallet af aktive radioamatører. Men det drejer sig slet ikke om antallet er større eller mindre, altså den evindelige måling af tissemænd.
Kunne det ikke tænkes, at der for en gangs skyld er nogle blandt de organiserede radioamatører, der kan skue lidt længere end, hvad læsebrillerne kan kapere, og se det fordelagtige i at dele med andre, og måske af den vej styrke de samlede rekreative hobbyer. Ja, sågar styrke eget medlemstal. For der er et utroligt sammenfald disse to hobbyer imellem, og som rækker lidt videre end anvendelse af frekvenser.

Og så er der den kommercielle droneflyvning. Den tror jeg egentlig ikke man som rekreativ frekvensbenytter kan hamle op mod, medmindre man gør den rekreative frekvensbenyttelse kommerciel, altså køber sig til frekvenserne. Med mindre, at man gennem fællesskab med andre rekreative frekvensbenyttere gør sig rigtig stor, og tillader sig politisk indflydelse.
Nøglen til rekreativ frekvensbenyttelse, herunder antenneopsætning, ligger ikke blandt styrelsernes pluddermænd, men blandt politikkerne.

Redigeret 04/07-19 04:04
#25  04/07-19 09:10
Jørgen Kragh
Indlæg: 343
Svar til #23:
Hej Michael

Nu var det så mine personlige svar på Oles opfordring. Jeg prædiker hverken for medlemskab af EDR eller det modsatte.

Jeg ser da allerhelst at 144-146 MHz bevares som eksklusivt bånd, men når det er sagt, så kan jeg, med den brug jeg gør af båndet, godt leve med at eksklusiviten forsvinder.

Fsva. EDR, er det for mig sådan at EDR bestemmer hvilke varer de vil have på hylden, deres kvalitet og hvad de skal koste. Jeg bestemmer så suverænt, om jeg vil købe de varer. Og så ikke mere om EDR fra min side.

til # 24:
Jeg har i mange år været aktivt medlem af en af landets største modelflyveklubber. Jeg er den eneste, som i een, der aktivt dyrker amatørradio ved siden af.

Jeg kan ikke umiddelbart se nogen synergi mellem de to hobbies. Den ene er primært for enkeltmand der sidder og roder med noget for mange
uforståelig teknik. Den hobby kræver ingen infrastruktur og kræver heller ikke at folk kan samarbejde, hvad de seneste års jo tydeligt har bevist, at radioamatører ikke magter.

Den anden kræver en ikke ubetydelig infrastruktur og investering i samme, og den kræver samarbejde om at drifte infrastrukturen. For langt de fleste modelpiloter er radioen og elektronik generelt blot et middel til at kontrollere flyet. Det er noget der bare skal virke, og hvordan det bærer sig ad er fuldstændigt ligegyldigt.

Jeg har noteret mig dine bemærkninger om radioamatørernes manglende udsyn ud over læsebrillerne. Alene det diskvalificer dem fra at flirte med modelflyvning, for der skal man sgu' kunne se længere. Ellers stikker flyet af.

#26  04/07-19 12:53
Sebastian OZ1SPS
Indlæg: 94
Svar til #25:

Ikke at jeg vil blande mig voldsomt i debatten.

Bare sige at jeg også er aktiv modelflyver, både fastvinget og helikopter. Jeg er også medlem af Modelflyvning Danmark, og dog ikke EDR (endnu), men er ikke medlem i nogen modelflyverklub. Flyver på egen hånd og er forsikret gennem mit medlemskab af Modelflyning Danmark. Den type radioamatører kan der jo sagtens være flere af.

Og så kan jeg ikke forstå hvad de vil med vores 2m bånd. Til modelflyvning bruger jeg 2,4GHz, og mon ikke der kan findes plads nok deromkring...?----------
OZ1SPS

#27  04/07-19 13:31
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1362
Svar til #26 m.fl:
Når jeg læser på forslags teksterne og kommentarer, så får jeg et klart indtryk af at frekvenserne skal bruges til telemetri fra drone til bruger, på højt professionel nivo. Jeg får det indtryk at det handler om store mængde dataer over lang afstand. Der er nævnt op til 1000 km, hvilket jeg ikke helt kan forstå formålet med! Det betyder også at det er telemetri trafik med en forholdsvis høj sende effekt. Jeg forestiller mig at der kan være tale om overvågning og forskning fra ret øde områder eller ret store højder. Så tanken om at det kan være til dronebrug for hobby, fritids, småhåndværker og lign. brugere tænker jeg er en undervurdering af formålet. Jeg tænker også at hvis der er investeret xxx millioner i forsknings og overvågnings drone sytemer og så resultat/data modtagningen forstyrres af radioamatør hobby og hyggebruger, så trækker radioamatørerne det korte strå på lang sigt hvis der først er åbnet den slags høj nivo co-brugere!

vh erik

----------
Mest SWL :-)

#28  04/07-19 13:47
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #27:

Det tror jeg du har fuldstændig ret i. Det er derfor at det er hundehamrende vigtigt at få kvalt det franske forslag inden det bliver vedtaget. Jeg er også ret uforstående over for at man ikke kan finde plads til den trafik udenfor det område som er allokeret til amatørradio. Det er trods alt kun 2 MHz som vi lægger beslag på i Danmark (angående 2 meter).

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

#29  04/07-19 15:17
Deleted user
Indlæg: 134
Svar til #21:

OM Vagn, OZ1OXQ

Nu har jeg så lige ENDNU engang gennemgået min liste over mennesker jeg anser for mine venner!

Der kan jeg så konstatere at De Hr. Vagn Jensen, OZ1OXQ IKKE figurerer, jeg kan også meddele Dem at De aldrig nogensinde kommer i det eksklusive selskab at finde vej til min venneliste.
End ikke Vinkelskriveri eller retssager vil kunne ændre på dette forhold..

Så mon ikke De skulle ophører med at bilde verden ind at de er min ven og da slet ikke en kær en af slagsen.. Dette vil jeg sætte pris på..

----------
Livet er alt for kort til Aristokrater i ternede skjorter, der gør som de tre abekatte.
MEN løgne - fusk/snyd - varmluft jagtes ufortrødent
Profilen bryder sig ikke om censur på dette site!!

#30  04/07-19 15:49
Bjarne

Indlæg: 166
Svar til #29:
Her gik jeg og troe at du kun har venner hils på www.rdeforum.dk

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 Og ,Rep af Elektronik ikke Privat
Medlem af EDR sIden 1966 nu 54 år
www.helsinghof.com

#31  05/07-19 06:58
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #18:

Hej Michael mf.

Da jeg er kendt for at sprede glæde omkring mig, og for fattigt at råde bod på det glædestab, som du har påført "CW ER RART." og muligvis andre og mere toneangivende i den forening ved at indmelde dig igen, kan jeg her benytte lejligheden til at meddele, at jeg ikke har til hensigt at genoptage mit medlemsskab af bemeldte forening, sålænge den fremtræder lukket, og der ikke er ryddet ud i de værste synder.
Så det bliver næppe i denne valgperiode, at vi ses på cowboyrækkerne til RM. Og det på trods af, at jeg på alle måder støtter dit projekt!

oz7xf

Redigeret 05/07-19 07:32
#32  05/07-19 16:51
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #31:
OZ7XF - mon ikke mange opfatter dit manglende medlemskab af EDR som et tab? Jeg hentyder til dine utallige indlæg her og der, sådanne vil EDR´s forum givetvis have gavn af. Måske du endda kan blive toneangivende på dette forum.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 05/07-19 16:53
#33  05/07-19 19:53
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #32:
"CW ER RART:".

Min selvkritik tillader mig på ingen måde at besvare dit direkte spørgsmål fyldestgørende.
Derudover er egentlige debatter om EDR ikke tilladt på BG, hvorfor jeg ikke kan uddybe nærmere.
Og nej. Jeg deltager heller ikke i debatter omkring radioamatørspørgsmål på Facebook af den simple årsag, at der dér er alt for mange kaffeklubber, og ikke ét samlende sted, hvor alle kan være med. Endvidere er Facebook mig inderlig imod, da jeg ikke er villig til at dele oplysninger om, hvem jeg "samtaler" med og om hvad.

7xf

Redigeret 05/07-19 20:10
#34  05/07-19 21:07
Kim Liljekrans, OZ5IQ
Indlæg: 885
Svar til #33:
Hej allesammen
Vi kan jo f.eks. sætte os , og være lidt aktive på VHF, 144 MHz fremfor , at sidde, bag PC´en HI.

VY 73 og på genhør fra OZ5IQ, Kim JO65AO

Redigeret 05/07-19 21:09
#35  05/07-19 21:20
lars

Indlæg: 1690
Svar til #
Hvornår kommer popcorn frem ?

#36  05/07-19 23:49
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #33:
Hvorfor nævner du Face Book?
Det er ganske korrekt at Brugtgrej.dk henstiller til at der ikke debatteres EDR spørgsmål på dette udmærkede forum, igen jeg har på intet tidspunkt omtalt Face Book som en mulighed.
Mht. din selvkritik har jeg intet kendskab til denne, jeg oplyste blot at du muligvis kunne blive toneangivende på EDR´s forum.
God weekend.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#37  05/07-19 23:52
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #34:
Jeg er helt enig i din betragtning, 2 meter og højere bånd er udmærkede. Der er klart adskillige medamatører der har glæde af disse høje bånd, alene udfordringen er det hele værd.
At sidde bag en PC skærm virker noget kedeligt i hvert fald over længere tid.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#38  06/07-19 08:14
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #36:

Når jeg nævnte Facebook, skyldes det, at jeg følte, at vores samtale om EDR på ingen måde var afsluttet, og at jeg er vidende om, at adskillige radioamatører er brugere af Facebook. Og i den forbindelse oplyste jeg, hvorfor jeg ikke mente, at Facebook er særlig egnet til debat om så vigtige emner som EDR.
Mit signal om Facebook var på ingen måde rettet direkte mod dig, men var broadcast til alle radioamatører, der bruger Facebook.
Jeg er end ikke vidende om, at du er bruger af Facebook, og beskylder dig på ingen måde for, hverken at være det eller ej, hvorfor du ganske roligt kan tage paraderne ned.

At jeg på den anden side er tilhænger af, at foreninger optræder på Facebook er noget helt andet end, at der på foreningernes Facebookside skal være debat. Det skal være ren envejskommunikation, der opdateret reklamerer for, hvad foreningen beskæftiger sig med. Og udelukkende med det formål at tiltrække sig interesse for hobbyen og kabre medlemmer. At det så på sigt for foreninger og virksomheder kommer til at koste penge til Facebook, må man så overveje, når Facebook tager dette skridt.

Ad 2:
Toneangivende. Jeg nærer absolut intet personligt ønske om at være toneangivende noget sted. Dette ville i sig selv være i dyb modstrid med mine samarbejds- og demokratiopfattelser. Ja, sågar i allerdybeste modstrid med hele mit image.

Jeg er i anden forbindelse blevet bedømt til at mestre samarbejdets svære kunst. Intet er dog mere misvisende. For samarbejde er ingen kunst. Det er derimod godt håndværk, og det er jo kun den dårlige håndværker, der kaldet sit arbejde for kunst. At så den dygtige håndværker godt kan gøre kunster, er noget helt andet.

7xf

#39  06/07-19 11:43
OZ7AFH / CRK
Indlæg: 246
Svar til #1:
Teksten, vi snakker ud fra, findes her:
https://www.edr.dk/lukker-2-meter-baandet/?fbcli d=IwAR2tZvw0fXyYUZ3ruQb1PpJwmxol2mcQrTqD hVYy3mPuKSaEzF4NZQsOcx4

Idet jeg tolkede det, som at EDR blot fulgte sagen uden at tage aktivt stilling, har OZ3QY uddybet med denne kommentar:

"EDR varetager danske radioamatørers interesser. Det betyder at EDR deltager i alle relevante møder og forhandler med relevante myndigheder, netop for at sikre danske radioamatørers interesser.
EDR ønsker at fremstå som den professionelle samarbejdspartner for såvel radioamatører som relevante myndigheder. Derfor har EDR valgt, ikke at fare frem med bål og brand, for det viser al erfaring ikke har den rette virkning. Til gengæld har vores professionelle tilgang skab gode resultater, senest har EDR netop sikret danske radioamatører fortsat adgang til 9 cm båndet, som ellers skulle have været lukket pr. 1. juli. https://www.facebook.com/.../a.13347.../24805179 51971761/...
På samme måde deltager EDR aktivt i arbejdet, for at sikre alle andre bånd, der måtte være truet og i øvrigt så vidt overhovedet muligt sikre danske radioamatører gode arbejdsforhold."

Jeg synes umiddelbart at svaret giver god mening og bekræfter jo så, at der har været overvejelser og truffet en beslutning på den baggrund.

#40  06/07-19 12:15
Kenneth OZ1IKY

Indlæg: 142
Svar til #38:
Hej 7XF

En af de gode ting ved Facebook , i modsætning til her,
er at personer man ikke ønsker at have med at gøre kan blokeres.
det virker lige så godt som et SPAM filter i et email program.

Så slipper man for at få disse personers til tider mærkelige skriverier.

På den anden side, så kan man også her på BG forum bare vælge at ignorere den slags personer.
Det er vi en del der gør.

VY 73 og god weekend til de fleste

Kenneth OZ1IKY

----------
... DON'T FEED THE TROLL !!

DISCLAIMER
Dette indlæg er ikke en bevidst chikane af nogen som helst, ej heller en bestemt person.
Hvis nogen alligevel skulle mene dette,
må det stå for egen regning og mangle enhver form for dokumentation

#41  06/07-19 14:18
Bjarne

Indlæg: 166
Svar til #40:
Det er fin med dig brug PYTKNAPEN det bruger vi

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 Og ,Rep af Elektronik ikke Privat
Medlem af EDR sIden 1966 nu 54 år
www.helsinghof.com

#42  06/07-19 21:23
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #41:
Hej Bjarne
I stedet for den meget omtalte PYTknap, beriger OZ1IKY 3. mand med tanker om at han er personligt forfulgt, jeg har flere e - mail(s) af samme slags, se f. eks. ekstrakten af e - mail afsendt den 22. december 2018 nedenfor. Jeg har bevidst fjernet det øvrige indhold i omtalte e - mail, det interessante er at OZ1IKY netop ikke altid benytter denne berømte PYTknap.

Den 22. december 2018 kl. 12.52.03 +01.00, skrev Kenneth Hemstedt :
Hej Allan

Jeg kan fejlfortolke det her - men det ligner mere og mere personforfølgelse det her?
Altså af min person ....


Du ønskes en god Jul og et godt Nytår

Kenneth Hemstedt----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 06/07-19 21:42
#43  06/07-19 22:17
Kenneth OZ1IKY

Indlæg: 142
Svar til #35:

Popcorn ...
Tror der var tilbud i Lidl eller var det Netto?
De havde vist også tilbud på Cola og lignende på hylden lige ved siden af.

VY 73 og fortsat god weekend, til stort set alle

Kenneth OZ1IKY

Og som et PS
- skulle vi ikke lade EDR's Tele-udvalg håndtere den med det der fra Frankrig om 2 meter båndet?

----------
... DON'T FEED THE TROLL !!

DISCLAIMER
Dette indlæg er ikke en bevidst chikane af nogen som helst, ej heller en bestemt person.
Hvis nogen alligevel skulle mene dette,
må det stå for egen regning og mangle enhver form for dokumentation

#44  06/07-19 23:03
Deleted user
Indlæg: 134
Svar til #41 & 42:

Skulle I TO "planter" ikke stoppe jeres tomgangspladder og lade Radioamatører Der Eksperimenterer og alle andre GODE radioamatører i fred??

Så godt som altid er jeres tilstedeværelse forbundet med OT postings, som IKKE er relevante for trådens emne. Den slags adfærd er stærkt skadende for "Verdens Bedste Hobby" og for en unævnelig forening..

I hører en fortid til, som forhåbentligt snart er meget fjern!
Jeres tankestof er IKKE produktivt og sammen med jeres aristokratiske venner er I kun årsag til vrede og spildte midler!!

Hvad med at I "nøjes" med at boltre jer på det forum, der er på DANSKE CERTIFICEREDE RADIOAMATØRER (DCR ) og på jeres "kanaler" på 60m, 80m & 160m??

I kunne endda få jeres "gode" ven, den gamle HR til at redigere jeres egen version af Avisen aka Pravda, så er I jo sikre på kun at blive præsenteret for meninger der passer i JERES kram..

@ Alle andre.. God weekend og undskyld at I må lægge øjne til "skideballen" - håber I overlever ;)

----------
Livet er alt for kort til Aristokrater i ternede skjorter, der gør som de tre abekatte.
MEN løgne - fusk/snyd - varmluft jagtes ufortrødent
Profilen bryder sig ikke om censur på dette site!!

Redigeret 06/07-19 23:04
#45  07/07-19 03:46
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 188
Svar til #26:

Gælder forsikringen ikke kun når man anvender godkendte modelflyvepladser ?


#46  07/07-19 08:13
Sebastian OZ1SPS
Indlæg: 94
Svar til #45:

Næ. Så Iænge man bare overholder reglerne i BL 9-4, så er det ikke et krav. Jeg tænker heller ikke forsikringen er obligatorisk, men rar at have hvis der sker noget. Men er reglerne i BL 9-4 ikke overholdt, så tænker jeg ikke nogen forsikring dækker, hvis man gør skade.

Undskyld, det er selvfølgelig lidt OT, og udenfor flertallets interesseområde.

----------
OZ1SPS

#47  07/07-19 10:57
Mikkel Nielsen OZ7AKT

Indlæg: 301
Svar til #42:
Var det ikke ved at være på tide, at denne Hr. Vagn Jensen skred fra dette forum, og lod alle os andre være? Jeg synes din person har fyldt rigeligt de sidste par år, og hvis du skulle have nogle forhåbninger om at snakke med nogle indenfor landets grænser fremadrettet, burde du takke af nu. Den arrogante måde du skriver til os på, er direkte modbydelig. Bliv væk, og så bliver der ro.

Bare min mening :o)

Mvh Mikkel OZ7AKT

Redigeret 07/07-19 11:18
#48  07/07-19 11:51
LyTTyren - Benny
Indlæg: 56
Jeg synes det ville være en fremragende idé at rydde lidt op i amatørtjenestens tildelte frekvensbånd, således at tjenesten ikke decideret råder over båndsegmenter, men enkeltstående frekvenser på Hf båndet. Disse freq skal måske kun udstedes for få år ad gangen og kan ændres løbende efter myndigheders behov. Jeg ser gerne at anvendte frekvenser til Amsat stadig kan benyttes, således at eksisterende satteliter stadig kan anvendes. Jeg ville gerne bytte frekvenser. Jeg ville f.eks. gerne have nogel 900mhz frekvenser til min amatørstation, men hele 900mhz spektret er desværre fyldt med telefonskrammel. Det kunne også være godt med nogle frekvenser der kan benyttes til surplus formål, altså gammelt millitær radio, fly radio etc. Måske er der behov for frekvenser omkring 41mhz til undersøgelse af udbredelsesforhold - Ja det altsammen gammelt vin på nye flasker, jeg mener man kan forsvare undersøgelse af udbredelses forholdende idag, selvom disse frekvenser har været anvendt engang, måske har forholdende ændret sig. Amatørens arbejde er måske stadig relevant pga.anvendelse af mere simpelt udstyr, mindre effekt, mindre sofistikerede kommunikationsprotokoller etc. Hvorfor er folk bange for forandringer?

----------
Ham der blev kasseret fordi han kunne digte....

#49  07/07-19 12:38
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #47:
Først vil jeg oplyse at denne tråd omhandler et nok så vigtigt emne, dette har jeg tidligere kommenteret, efterfølgende tog tråden en drejning som også jeg har deltaget i.
Var det ikke på tide at denne hr. Mikkel//OZ7AKT satte sig bedre ind i tingene inden han fremkommer med ikke korrekte konklusioner?
Mikkel//OZ7AKT, du har været så interesseret i min person at du, indtil jeg blokerede dig, var "følger" på min Face Book profil.
Arrogant måde jeg skriver på? Næppe.
Vedrørende arrogant måde at skrive på da spørg OZ1IKY om du må se hans svar på den første henvendelse fra den af mig benyttede adv. Må du ikke det, da er jeg leveringsdygtig.
Forhåbninger om at snakke, jeg snakker ikke, papegøjer snakker, jeg taler, ofte og gerne med medamatører fra Danmark. Fylder rigeligt? Tjae - som man råber i skoven får man svar. I øvrigt er der næppe chancer for at vi 2 vil opnå qso.
Fine ord du benytter - fremadrettet f. eks.
Du oplyser: OZ7AMG er et rart sted at være :o) Kik forbi. Jeg tror på dig og jeg kigger derfor - FORBI.

Tak for dit indlæg: Sig mig hvem du omgås - og jeg skal sige dig hvem du er.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 07/07-19 17:17
#50  07/07-19 12:40
Jørgen Kragh
Indlæg: 343
Svar til #46:
Sebastian,

Jeg tror du skal opdatere din viden.

BL9-4 gælder ikke mere. Den er afløst af Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område. nr. 1257 af 24. november 2017.

Læs især § 5.

mvh

Jørgen

#51  07/07-19 13:35
Sebastian OZ1SPS
Indlæg: 94
Svar til #50:

Tak Jørgen! Ja der kan man bare se. Det kommer af ikke at være i klub, samt læse mit medlemsblad grundigt nok... ;)

Jeg kan se jeg skal ind og tage mig et dronetegn på nettet, og så gælder der stadig samme regler for mine fly og helikoptere, også uden at være i klub...

Det er da et super forum dette her. Jeg er indtil videre blevet hjulpet med både radio, motorcykler og nu modelflyveregler! Det kan næsten ikke blive bedre... :D

----------
OZ1SPS

#52  07/07-19 15:02
hans e. jensen
Indlæg: 119
Svar til #1:


det er vel snarest amatørerne selv der truer amatørbåndene ??? det er jo mange frekvens områder der pratisk talt er ubenyttet.
amatørene er startet op på twitter og fjæsbook , samt skype. 2 meter er faktisk tomt hele dagen , der er måske et par stk . 10-20 om morgenen , og så bliver repeaterne åbnes mange gae uden opkald ell. id.
se bare hele 144 mhz , som er alokeret andre tjenester , cw , packet ol. men ingen bruger det bånd, så klar det skal videre i omløb.
om føje år , så er den sidste amatør gået qrt

#53  07/07-19 15:15
Sebastian OZ1SPS
Indlæg: 94
Svar til #52:

Jeg tænker du har ret Hans.

Det bedste tiltag fra vores side, ville være hvis vi i en måneds tid lavede en slags demonstration, ved at være max aktive på 2m. Alle modes, og alle områder af båndet, for at vise vi er i live og aktive.

Med lidt held kan det så være der hænger nogen ved efter denne periode, når de igen har mærket aktivitet som før i tiden, og har fået blod på tanden på ny...

Bare en idé, en tanke, som alle ville kunne bidrage til, medlemskab af EDR, eller ej...

----------
OZ1SPS

#54  07/07-19 22:20
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #52:

Hej Hans

I din information om 2 meter båndet mangler du at oplyse om det segment af radioamatører, der udelukkende går efter ekstremforbindelser, og er ret ligeglade med den daglige trummerum.
2 meter båndet er meget andet end den anvendelse, hvor sikker kommunikation kan finde sted.

7xf


#55  07/07-19 23:22
OZ5DM

Indlæg: 299
Svar til #49:

Da denne tråd nu er hijacked af dem, Hr. Vagn Jensen/OZ1OXQ,
kan De måske oplyse de deltagende medamatører i denne debat hvad deres bagtanker har været i forbindelse med at påføre en Dansk interessegruppe for radioamatører, økonomiske tab i hundredetusinde kroners klassen.

Har det alene været et personligt vendetta mod den siddende formand, eller har der været en større bredde forstået på den måde at den almindelige Danske radioamatør skulle påføres tab, og på hvilken måde.

Har De gjort dem mulige overvejelser omkring de tab og skader der er blevet påført uskyldige og udenforstående radioamatører og måske det Danske radioamatør miljø, generelt.

Oplysning om ovenstående, kan ses relevant i diskussionen om repræsentation af Danske radioamatører mm. ift. den omgivende verden.

På forhånd tak for et fyldestgørende svar.

----------
73 de OZ5DM/David

Redigeret 07/07-19 23:25
#56  08/07-19 01:31
Henning Andresen OZ2I

Indlæg: 276
Svar til #53:
Prøv at læse det her:
http://www.edr.dk/2-meter-aktivitet/

Det er måske sådan noget du efterlyser til 2-meter ?

----------
Vy 73 de OZ2I Henning
CW er sjovt - prøv det!

#57  08/07-19 07:07
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #55:
Kære tidligere sekretær i EDR David//OZ5DM
Jeg var vist ikke hijacked nogen, når du benytter dem som 3. person bogstaveres dem med D.
Mit svar er blot: Få adgang til SAMTLIGE dokumenter i sagen.
Dertil kommer at jeg inden hovedforhandlingen foreslog et forlig, dette blev afvist.
Mere interessant er det at et i DDXG centralt placeret medlem i en telefonsamtale med mig, erkendte (læs: Indrømmede) at DDXG´s bestyrelse forventede at jeg ville blive dømt til at betale samtlige de udgifter DDXG ville blive pålagt, dette skete som bekendt ikke.
Ligeså erkendte (læs: Indrømmede) et i DDXG samme centralt placerede medlem senere i en telefonsamtale at det var Kenneth//OZ1IKY hhv. Finn//OZ7YY der ikke ønskede mig som medlem. Endelig bør du vide at formanden for DDXG i sine afvisninger af mit medlemskab af DDXG (der var 2), som begrundelse angav at jeg havde en årelang historik for at genere andres DX forbindelser, 4 gange bad jeg om dokumentation for denne grove påstand, dertil kommer at daværende formand for EDR også bad om samme dokumentation, alle forespørgsler var resultatløse. Finn//OZ7YY mente at vide at jeg på 40 meter udøvede samme gerninger. Tjae - som bekendt blev det til et forlig, jeg blev ikke medlem, til gengæld har jeg samme rettigheder som et medlem, bl. a. DDXG´s qsl service, ligeså har jeg retten til at overvære GF i DDXG dog naturligvis uden tale- hhv. stemmeret. Dette fik Retten til at spørge Kenneth//OZ1IKY: Hvordan har du det som formand for en forening at et ikke medlem har rettigheder som værende medlem? Retten fik et skuldertræk til svar. Men få nu adgang til samtlige processkrifter og du vil få de svar du ønsker. At der naturligvis derudover var anden baggrund for mit søgsmål vil du kunne læse når du får adgang til samtlige af sagens akter.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 08/07-19 11:47
#58  08/07-19 07:54
Claus Felby OZ1FDH
Indlæg: 342
Svar til #55:
Lad nu være med at fodre den trold. Jo mere opmærksomhed den får, jo større og gladere bliver den. Ignorerer man den bliver den lille og trist, med tiden forsvinder den helt.

#59  08/07-19 07:59
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #53:

Hej Sebastian

Udover ekstremforbindelser, og den af Henning i #56 nævnte aktivitet er der også en anden contestaktivitet, f.eks den lige afholdte
http://vushf.dk/husk-edrs-juli-test-i-weekenden /
i øvrigt et godt site at følge.

Udover dette anvender nogle lokalafdelinger 2-meter båndet til information til deres medlemmer. I den forbindelse kan jeg fremhæve:
http://oz8jyl.dk/wp/
som et af de gode eksempler.

Der, hvor det måske halter, er aktiviteter for de radioamatører, der på 2 meter båndet lever deres radioamatørliv for enden af en lille pind som antenne.
For dem kan lokalafdelingerne gøre en del gennem aktivitetstest i det lokale område.
Det kunne også tænkes, at en landsdækkende forening kunne sætte sådanne lokaltest i system.
Men jeg tror, at der samtidig inden for sporten contest skal tænkes en del mere ud af buske end tilfældet har været indtil nu. Både med hensyn til intervallet mellem disse contests og selve den enkelte contest.
Man kunne f.eks i en type contest arbejde på, at få deltagerne til at lette numserne og foretage ekskursioner rundt i det lokale landskab for at samle informationer for at kunne fortsætte i contesten. Og hvorfor ikke afslutte dette "løb", der glimrende kan foregå over en uges tid med at sidste post er i den lokale afdeling, hvor der kan holdes fest og deles medaljer ud.
Men alle sådanne livsgivende tiltag kræver udover idérigdommen og snakken derom, at nogle med de rette praktiske og sociale kompetencer påtager sig at udføre opgaverne. Avisen aka Pravda og en hjemmeside gør det ikke alene. Der skal en del flere boller på suppen, og kød til sovsen og kartoflerne.

vy 73 de oz7xf


Redigeret 08/07-19 08:22
#60  08/07-19 08:30
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #55:
Hej igen meget forhenværende landssekretær for EDR, jeg kan yderligere tilføje følgende:
Den pågældende, i DDXG centralt placerede som jeg omtalte og som erkendte (læs: Indrømmede) det af mig angivne, oplever jeg som et helt igennem redeligt menneske hhv. helt igennem redelig/anerkendt kortbølgeamatør. For mig er der ingen tvivl om at pågældende udmærket kan forstå hvad der er galt/ikke galt i dette forløb. Dertil kommer at jeg, efter retshandlingen var overstået, fik Retten´s tilladelse til at stille Kenneth//OZ1IKY nogle spørgsmål, Disse spørgsmål ifm. hans forskellige tiltag efter søgsmålet var en realitet. Jeg modtog ingen svar på de stillede spørgsmål, til gengæld oplevede jeg at den advokat (H) der varetog DDXG´s interesser efter hvert af de mig stillede spørgsmål, kiggede undrende hhv. bekymret på sin klient. Yderligere skete der det usædvanlige at samme advokat da han var på vej ud af retslokalet, opsøgte mig, trykkede mig i hånden, og ønskede mig held og lykke fremover. Ligeså udtrykte samme advokat noget mere til mig personligt, hvad han udtalte har jeg ingen trang til her at oplyse, men alene det at han henvendte sig til mig må siges at være usædvanligt. Ligeså bør du vide at der mellem Kenneth//OZ1IKY og den af mig benyttede advokat, ligeledes efter retshandlingen var slut, blev indgået en aftale om at formanden for DDXG skulle sørge for ro således at især medlemmer af DDXG skulle afholde sig fra at bringe en af Retten besluttet afgørelse (læs: Forlig) til yderligere debat. Jeg har ingen viden om du er medlem af DDXG, ej heller ved jeg om Mikkel//OZ7AKT er medlem af samme. Selv stak jeg som en naturlig ting hånden frem til Kenneth//OZ1IKY, denne hånd modtog Kenneth//OZ1IKY noget nølende.
Min holdning er at der var tegnet en streg i sandet, hvilket åbenbart ikke alle mener. Mht. det salærkrav som DDXG har modtaget kan jeg oplyse at jeg selv måtte svare ialt kroner 40.000,00 i advokatsalær. Da sagsøgte´s advokat procedere for at jeg skulle betale det af ham krævede salær med den begrundelse at DDXG er en forening med ganske få medlemmer og at samme forening derfor har en "stram økonomi" (advokatens udtryk), såvel som at advokaten konkret nævnte sit salærkrav, udtalte den af mig benyttede advokat: Det nå da bestemt være Københavnerpriser. Af et referat fra GF i DDXG (2018) fremgår det tydeligt at alle udgifter indtil da var/er betalt, ligeså fremgår det at der er økonomi til evt. anke. Da der er tale om forlig kan/kunne kun udmålingen af størrelsen af det beløb jeg skulle betale til DDXG kæres, dette skete ikke.
Sagsøgte benyttede naturligvis vidner, her vil jeg fremhæve 2 af disse.
Martin//OZ3MC´s "vidneforklaring" var ret tydeligt båret af hans nærmest patologiske had til min person. Dette afstedkom fra Retten en ret så kontant irettesættelse. Jan//OZ1ADL forklarede bl. a. at min venlige forespørgsel til en Kroatisk medamatør om hvorfor de Kroatiske medamatører blandede politik ind i vor hobby, havde skadet danske radioamatørinteresser, dette synes dog ikke at være tilfældet. Dog overså Jan//OZ1ADL at man, i hvert fald dengang, på DDXG´s udmærkede hhv. informative hjemmeside, viste et link til et regelsæt hvori der bl. a. er/var nævnt at politik og religion var/er bandlyst i vor hobby. Dette regelsæt var/er udarbejdet af en særdeles anerkendt kortbølgeamatør, nemlig John//ON4UN.
Jeg har ikke yderligere at tilføje, husk du selv åbnede for denne debat.
Hvem mon bliver den næste "soldat" der bliver sendt i felten?
SIG MIG HVEM DU OMGÅS - OG JEG SKAL SIGE DIG HVEM DU ER.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 08/07-19 11:43
#61  08/07-19 08:52
OZ8ZS Henrik
Indlæg: 27
Brug 2m båndet !!!!!!!!!!!!
Har lige været med til Juli contest (tidligere VHF/UHF/SHF fieldday) fra
OZ1ALS.
Det er beskæmmende hvor få OZ der er igang !!!!

Og til daglig når jeg lytter heroppe i NV Sjælland på 2m rep.
NADA eller meget lidt trafik.----------
OZ8ZS Henrik

#62  08/07-19 09:10
Jørgen OZ0J
Indlæg: 390
Svar til #1:

Hej Ole

Jeg har været så letsindig at kaste lidt penge efter en opgradering af mit EDR QSL buro abonnement til almindeligt medlem her pr. 1/7. Der gik så et par dage over, før EDRs ledelse kunne tage sig sammen til at bekræfte, at det var muligt.

HVOR på www.edr.dk læser jeg så om alt det, som EDR gør for at bevare 2M bånde til amatørradio formål?

https://www.edr.dk/lukker-2-meter-baandet/ siger ikke ret meget udover, at ” EDR føger naturligvis sagen meget nøje i vores internationale samarbejde.” (inkl. stavefejl/slåfejl i teksten) Der kunne lige så godt have stået ”OZ0J følger naturligvis sagen via de udenlandske informationskanaler”, det er nemlig lige så sigende.

Når jeg så kigger på dokumenterne på www.edr.dk (kun for medlemmer) så står der heller ikke noget her om 2M båndet. Den manglende information fra EDRs side må vel så tolkes som om, at man venter på tiltag fra andre lande. Hvad er så fordelen ved at være med i EDR, hvis EDR alligevel ikke gør noget? Og hvis EDR gøre noget, hvor er så informationen om det?

Jeg har fundet lidt mere på https://vushf.dk/hvad-sker-der-i-kampen-for-144- mhz/, men jeg har ikke kunnet finde noget om dette tiltag nogen steder. Det er nok lige så hemmeligt, som aktiviteterne i resten af landsforeningen EDR. Det kan godt være, at EDR er en forening, hvor man kommunikere – det sker bare ikke til medlemmerne og lokalafdelingerne (ja jeg er kasserer i EDR Ringsted, og vi har også vores kampe med ledelsen i landsforeningen EDR).


Svar til flere af de øvrige:
På en nok så kendt retssag i Glostrup i september 2018 opfordrede dommeren til, at arbejde sammen om denne hobby. Jeg ved, at flere af de ovennævnte var til stede, idet jeg selv var der de 2 dage. Jeg må så konstatere, at indtil flere af disse personer fra den omtalte retssag sad på ledningen til høreapparatet den dag, for det er da utroligt, at man kan blive ved med at mundhugges – til skade for vores hobby. I tænker vist ikke på, at den danske amatørradio bevægelse skal have nyt blod, når I (vi) er SK, men I har måske tænkt at amatørradio skal dø med jer?


Svar til #53 og #56:
Er man til DX på 50 MHz og op, så opret en bruger på http://www.on4kst.com/chat/start.php og skriv, du er der. Her laves der rigtig mange skeds både i conteser og udenfor.


Nu vil jeg så bruge min tid på min hobby i steder for at læse om ævl og kævl samt mundhuggeri i det uendelige. Vær radioaktiv for at bevare vores rettigheder i stedet for at være her.----------
Jørgen, OZ0J

#63  08/07-19 09:18
lars

Indlæg: 1690
Svar til #61:
Tror det er den digitale verden der har taget livet af 2 M båndet, her i Nordjylland er der også næsten total radio tavshed.

#64  08/07-19 09:35
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #62:
Hej Jørgen//OZ0J
Du skriver, citat begyndt:
Svar til flere af de øvrige:
På en nok så kendt retssag i Glostrup i september 2018 opfordrede dommeren til, at arbejde sammen om denne hobby. Jeg ved, at flere af de ovennævnte var til stede, idet jeg selv var der de 2 dage. Jeg må så konstatere, at indtil flere af disse personer fra den omtalte retssag sad på ledningen til høreapparatet den dag, for det er da utroligt, at man kan blive ved med at mundhugges – til skade for vores hobby. I tænker vist ikke på, at den danske amatørradio bevægelse skal have nyt blod, når I (vi) er SK, men I har måske tænkt at amatørradio skal dø med jer? Citat slut.
Jeg er helt enig med dig.
God DX.


----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#65  08/07-19 10:29
Claus Felby OZ1FDH
Indlæg: 342
Svar til #63:

I den forgangne weekend kørte jeg 94 SSB og CW QSO på 144 MHz. Så helt dødt er der ikke.

#66  08/07-19 10:41
Sebastian OZ1SPS
Indlæg: 94
Svar til #65:

Og det er stadig CW opkald på 144.050 ??

Jeg har prøvet CQ der mange gange i alle hovedretninger, men intet. Jeg har så nok heller ikke de bedste antenneforhold mht beliggenhed i tærrenet til 2m.

I øvrigt tak for links længere oppe. Og ja Henning, det var noget i den stil jeg efterlyste, bare bredt ud til alle, og i en længere periode.

Som ny er jeg begrænset ved ikke at besidde alle I gamle rotters viden, men måske som en fordel, er jeg heller ikke viklet ind i alle de tidligere diskutioner og stridigheder, og kommer dermed med friske øjne på hobbyen... Derfor mine forslag måske kan forekomme lidt naive på nogen... :)

Men jeg vil fortsat prøve CQ kald på 2m med gårdpumpe. Jeg mangler øvelse. Er det 144.050 ??

----------
OZ1SPS

#67  08/07-19 11:00
Thomas Gosvig
Indlæg: 70
Svar til #61:

Hej Henrik.
Jeg mærker din entusiastiske frustration, så du skal selvfølgelig have en kommentar med på vejen.

Jeg håber du vil se mine bemærkninger som en form for konstruktiv kritik, da det nedenstående er ment på den måde.

I respekt for de meget arbejdsomme kræfter, som tit ligger bag disse begivenheder med NAC tester, og ikke mindst det vi tidligere kendte som VUS-Fieldday, så ville jeg da rigtig gerne lange et par point ud, i den netop overståede contest weekend.

Det skal siges at jeg bestemt ikke til hverdag anser mig selv som ”VHF mand”, så hvert år skal jeg lige læse lidt op på lektien, for at finde ud af, hvad der er op og ned i reglerne.

Jeg syntes dog at møde en vaskeægte showstopper, for personer som jeg selv, og sikkert også fra andre der bare vil lege lidt med.
Det jeg her tænker på, er logkravene.
Bevares, man kan da deltage uden at indsende log, men jeg mener dog, at deltager jeg, så skal loggen også føres og meget gerne også indsendes.

Os, som er vant til at færdes på HF, og måske også deltage til husbehov i div. contest, er jo blevet vant til at logarbejdet bliver serveret på et sølvfad for os.
Efter endt contest, trykker vi på ”Exporter Cabrillo eller Adif”, og så indsender vi denne fil. Slut færdig efter 10 min.
Vi er derfor ikke underlagt et bestemt logprogram, som først skal installeres, og herefter skal porte og opsætninger tilrettes, for slet ikke at nævne brugen af et nyt program som skal (gen)-læres.
Det ville være en kæmpe hjælp for mange at kunne benytte sig af sit eget contestprogram.
Jeg anderkender at ikke alle contest programmer ville have mulighed for at have de helt korrekte indtastnings felter, men med mange typer af contests ilagt de store contest programmer, så kunne man enten bruge en test der lignede, med deraf minimal tilretning bagefter, eller nogen kunne arbejde for at få disse manglende tests indført i disse programmer. Jeg bruger selv N1MM.

Selv om man besøger http://vushf.dk så er der kun meget lidt hjælp at hente.
Under contest-How to, står der stadig ”Kommer senere” som der har gjort de sidste mange år.
Der er dog hjælp at hente til et Tucnak program, som ligner noget fra 80’erne, og nok ikke er særlig cool for nye interesserede.

Efter at have skippet ideen om at deltage i weekendens test på lidt mere seriøst plan, hvor jeg ellers syntes den nye 6 timers klasse er en rigtig god ide, så tænkte jeg, jeg i hvert fald kunne køre nogle FT8 QSO’er på båndene, som ligger godt til små antenner og lave effekter.
Her stødte jeg ind i det næste problem, da jeg prøvede at finde ud af hvordan jeg skulle sætte WSJT-X op.
Min første indskydelse var at bruge ”EU VHF Contest” settings, men kunne ikke rigtig finde noget som helst, om denne digimodes test afvikling på de højere bånd, på VUSHF siden.
Fandt så også ud af at der skulle føres separat nummerserie på de forskellige bånd. Arrg.
Ikke helt nemt med WSJT-X, uden at installere programmet flere gange med en bånd-undertitel.


Herefter googlede jeg løs for at finde ud af hvor man bruger FT8 på 1296 MHz, og her kom flere forslag frem om 1296.500, 1296.080, 1296.174 mfl., Hmm.

Pludselig blev jeg ganske godt tilfreds med at nøjes med de QSO’er som jeg med mine 50 Watt, og en 6 elementet Yagi på taget, på 144 MHz, havde kørt med masser af SP, DL, PA, ON, G og ikke mindst F stationer, i Tropo åbningen den 28.-29. juni, og besluttede så at det måske var nok indtil videre.

Mange vil sikkert mene jeg ikke var godt nok forberedt, og det erkender jeg blankt jeg ikke var.
Men igen ville jeg bare være med lidt for sjov.
Havde en mere tidsvarende tilgang til hjælp og programmer været til stede, så havde jeg måske ikke fundet på noget andet i den weekend.
Når man nu har fulgt udviklingen og den eksplosive vækst i FT8 QSO’er, så burde man nok på VUSHF siden have en side som forklarer hvordan det bruges optimalt på de høje bånd.
FT8 operatører er dog dovne af natur, mig selv inklusive, så det skal være nemt og ligetil, og så skal de nok trykke på deres båndomskifter der står ”144 MHz” på..:-)
De er ligeglade hvad der står i frekvensdisplayet, når bare der er stationer at køre, og det er nemt.:-)
Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til.

Jeg beklager hvis jeg overser noget åbenlyst på VUSHF siden, omkring ovenstående emner, og lover min planlægning bliver bedre næste år, hvis ånden kommer over mig.

For at gøre os alle glade igen, så har jeg medsendt et skærmdump fra i lørdags på 6M. Vores bånd er ikke helt døde.
DET er godt nok ikke hverdagskost..:-)

Thomas/OZ1JTE

Vedhæftede filer: 6M JA pileup.jpg  
Redigeret 08/07-19 11:10
#68  08/07-19 11:05
Deleted user
Indlæg: 211
Svar til #66:
Nu er 2 meter primært et snakkebånd, jeg har selv ridset frekvenser op hvor det foregår på daglig basis. Fordi man ligger og siger 5 og 9 på ssb og cw, ja så er det ikke noget der batter i forhold til at båndet bliver benyttet meget. Det er faktisk ligegyldigt ift. at vi mister båndet. Snak snak snak er = med meget tx tid og derved = meget benyttelse af båndet

Det er dagligdags samtalerne der er vigtige, det er dem der viser omverden at vi bruger båndet meget og i længere perioder ad gangen.
Det er netop snakken, der skal sættes i højsædet hvis vil vil vise omverden at vi bruger båndet. Det kan nemlig måles. Det kan 5/9 på ingen måde.

2 meter båndet er langt vigtigere end mange af HF båndene. Det var hellere her de skulle kigge på inddragelse fordi det ikke bliver brugt til snak og hygge med kun korte ligegyldige 5/9 rapporter. 80 meter der dog undtagelsen.

Brug 2 meter hver dag og se bort fra båndplanen her i denne tid. Det gælder om at brede sig så alle kan høre at der snakkes løs og båndet er uundværligt. Det må være force majeure. Sagt på godt dansk, Skid på båndplanen nu hvor vi er pressede. Det er alle bedst tjent med !

2 meter er også et bånd for alle uanset licens og antenne forhold. Alle kan være med. Det kan alle langtfra på de ligegyldige HF bånd. Jeg har ytret mig i flere udenlandske fora ang. fjernelse af hf bånd i stedet for 2 meter og det er der flere der er ganske enige i.

Jeg har også skrevet til fanskmændene om det var værd at overveje så måske der ryger et hf bånd i stedet for, hvem ved.

Når alt det er her sagt hvorfor vil franskmændene så ikke bruge noget af 70 cm båndet i stedet for ? Det er langt mere velegnet til formålet og der er langt mere plads i enderne. Der bliver stort set kun kørt phone på dette bånd alligevel. Så det er bare at tage fra bunden af.


PS: Og til Vagn Jensen. Skal du have brug for hjælp til facebook med hvordan det virker med følgere osv så skriver du bare til mig din gamle FB ven, jeg hjælper gerne, jeg ved trods alt ret meget om det.#69  08/07-19 11:18
Kjeld Thomsen - OZ1FF

Indlæg: 491
Svar til #66:
Hej Sebastian

Det er rigtigt, at 144,050 MHz er opkaldsfrekvens på CW. Men CW er også tilladt i SSB-området. I weekendens VUSHF-contest kørte OZ1ALS 481 QSO-er. Heraf var 11 på CW og resten på SSB.

Digitale modes har delvist afløst CW på VHF. Til aurorareflektion blev der tidligere kørt masser af CW omkring 144,050 MHz. Men det forekommer desværre ret sjældent, og jeg vil tro, at der også her mest køres digimode.

På VUSHF anvendes retningsantenner, så hvis antennerne ikke peger direkte mod hinanden, er chancerne for QSO ret små. På ON4KST kan du se hvem der er QRV og DX-clustrene viser om der er aktivitet. Dette har desværre medført, at der under normale udbredelsesforhold kun sjældent kaldes CQ, da man først kigger på PC-en inden man lytter på båndene. Ved gode forhold forholder det sig anderledes. Om dette er tilfældet kan du se, hvis du kan høre beacons.

----------
OZ1FF
QRV 1,3 - 47 GHz

#70  08/07-19 11:19
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #68:
Du skriver, Citat begyndt:
PS: Og til Vagn Jensen. Skal du have brug for hjælp til facebook med hvordan det virker med følgere osv så skriver du bare til mig din gamle FB ven, jeg hjælper gerne, jeg ved trods alt ret meget om det. Citat slut.
Gamle Face Book ven??? Jeg har intet kendskab til din alder, mht. ven - da hmm! Men tak for dit venlige tilbud. Jeg har såmænd selv fundet en løsning, bl. a. fjernede jeg Mikkel//OZ7AKT som åbenbart havde en så stor interesse i min person at han, indtil jeg fjernede ham, var "følger". Du må meget gerne via brugtgrej.dk sende mig en privat besked med oplysning om din e - mail adresse, i så fald kunne vi 2 direkte korrespondere om ting af fælles interesse, herunder monitering af diverse bånd, du har givetvis også en meget større viden om Face Book end jeg selv. Det betyder også at der ikke spildes plads på brugtgrej.dk´s udmærkede debatforum.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 08/07-19 11:20
#71  08/07-19 11:23
OZ5DM

Indlæg: 299
Svar til #60:

Tak for Deres svar.

Jeg efterlyste ikke detaljer og enkelteheder fra den af Dem anlagte retssags behandling.

Deres svar belyser desværre på ingen måde hvilke overvejelser eller tanker De har gjort dem ifm. at påføre en Dansk interessegruppe for radioamatører betydelige økonomiske tab, som følge af en eenstemmig generalforsamlings vedtagelse om at De ikke kunne optages som medlem. (baggrunden for afstemningen er tilstrækkeligt belyst for de deltagende)

Om der er en bagvedliggende foragt for demokratiske processer i Danske foreningssammenhænge eller der blot er tale om et forsmået ego, forventer jeg ikke at De kan belyse på tilstrækkelig ærlig eller objektiv maner.

PS.: Såfremt De har forstået de gængse kodeks og omgangsformer i amatørradiokredse, bør De undlade at henvise til titler (nuværende som forgangne) samt civil status.
Ved denne undladelse vil De indikere forståelsen af denne vigtige og essentielle tilgang, som sikrer at alle radioamatører kan sikres den fornødne respekt og ligeværd.----------
73 de OZ5DM/David

Redigeret 08/07-19 12:01
#72  08/07-19 13:41
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #69:

Hej Kjeld mf

Der er mange herligheder forbundet med CW, herunder simpelt gear, som man forøvrigt selv kan lave. Og tilmed bringe med sig.

Om man ligefrem vil kravle op på de højeste toppe som her og overholde reglerne for SOTA er nok en smagssag. Men imponerende og inspirationsgivende er det:

http://www.youtube.com/watch?v=Ys2Lo7uYDJ4
http://www.youtube.com/watch?v=h63XLfDwYYM
http://www.youtube.com/watch?v=h63XLfDwYYM

Hvor ville jeg ønske, at flere begav i gang med at lære CW. Og allerhelst, at denne læring kunne foregå i foreningssammenhæng.

Måske det kunne være sjovt, at lave en dansk CW dag på 2 meter.

vy 73 de oz7xf

#73  08/07-19 13:49
Kjeld Thomsen - OZ1FF

Indlæg: 491
Svar til #72:
Hej Allan

Vi kører skam CW på mikrobølge, når det er nødvendigt, selv når man har glemt nøglen derhjemme:

https://youtu.be/fqI3d7MddtA

----------
OZ1FF
QRV 1,3 - 47 GHz

Redigeret 08/07-19 13:50
#74  08/07-19 13:55
Kjeld Thomsen - OZ1FF

Indlæg: 491
Svar til #68:

Mage til sludder og vrøvl skal man godt nok lede længe efter.

Hvis du ikke kan bidrage med noget fornuftigt til debatten, så hold hænderne i lommen, så vi kan blive fri for dine intetsigende skriftlige udgydelser og dit pinlige selvroseri.

----------
OZ1FF
QRV 1,3 - 47 GHz

#75  08/07-19 14:10
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #73:

Herligt herligt

Godt, at i ikke måtte forbi et offentligt lokum og pille en klapventil af for at indskyde den i bølgelederen. Selvfølgelig betjent med træk og slip.

vy 73 de oz7xf

#76  08/07-19 14:27
Deleted user
Indlæg: 211
Svar til #74:
Det er ingenlunde sludder og vrøvl. Det er dennski barnlige sandhed. Hvis du tror at det batter i denne problemstilling, at et par forkølede medamatører et par timer om ugen ligger på 144.300 og kører dx så tager du fejl. Det kan ikke være inderligt mere ligegyldigt.

Det er snak snak og atter snak der batter. Her beviser vi at båndet ikke kan undværes. 5/9 og videre er komplet ligegyldigt for eksistensen.

Du er uenig med mig, bevares. Men derfor kan man godt skrive pænt. Det gør jeg altid selv.

Jeg kunne ligeså godt skrive at dine Ghz indlæg er intetsigende for 95 % af skribenterne herinde samt hele den danske amateøbestand. Jeg kender ingen der interesserer for de frekvenser. Området interesserer nærmest ingen. Det gør 2 meter derimod. Det betyder noget for alle fordi det er indgangs båndet med de mange følelser der deraf følger.
Men respekt for at det interesserer dig og en håndfuld andre.

Jeg ser heller ikke lige hvor jeg roser mig selv, udover tidligere indlæg fordi jeg var foregangsmand på visse områder.

Så begynd at snak altså kør phone FM / ssb på 2 meter. Så er der grobund for at båndet forhåbentlig beholdes.

#77  08/07-19 14:31
Deleted user
Indlæg: 572
Svar til #68:
Mage til vrøvl skal man lede meget længe efter!

#78  08/07-19 14:32
Deleted user
Indlæg: 572
Svar til #76:
Max, hvad er dit call? Så skal jeg gerne kalde dig op et sted på 2m, f.eks. på FT8

#79  08/07-19 14:51
Deleted user
Indlæg: 211
Svar til #78:
Pænt af dig, men jeg har ikke noget call i øjeblikket. Jeg er lytteamatør og lytter kun, men jeg lytter nok langt langt mere end de fleste. Derfor ved jeg så meget om hvad der foregår på nærmest alle bånd.

Jeg har mistet min stemme pga sygdom og kan desværre ikke tale mere. Men jeg har stor fornøjelse med lytningen i stedet for. Her kunne mange lære noget inden tx, nu hvor sidemandsoplæringen er for nedadgående. I gamle dage lyttede man mindst 1 år før tx. og tonen var en helt anden dengang.


#80  08/07-19 16:00
Bjarne

Indlæg: 166
Svar til #79:
Max , du kan iaffald skrive og du formuler dig fint, så en dag får du nok lyst til en lisens hel og lykke de oz3n Bjarne

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 Og ,Rep af Elektronik ikke Privat
Medlem af EDR sIden 1966 nu 54 år
www.helsinghof.com

Redigeret 08/07-19 16:10
#81  08/07-19 16:18
Hans
Indlæg: 230
Max har aldrig haft licens.

Har ikke licens lige for tiden. Ja ja. Nå den er blevet væk. Eller har du glemt at betale så de indtagede den.

Har heller ikke betalt min i mange år. Men sender stadig.


Og der er masser af muligheder for at være amatør uden tale.

Ha

#82  08/07-19 18:16
LyTTyren - Benny
Indlæg: 56
Svar til #1:

Jeg forstår ikke at du vil have hjælp fra gud og enhver mand, hvor meget får en walkie-bums eller scannerlytter ud af at sit medlemskab?

Hvorfor bevare 2 meter båndet?
Har det en særlig teknisk eller udbredelses mæssig egenskab?

De fleste relæ-stationer ville kunne kodes om, til andre enkeltstående frekvenser, men der er selvfølgelig arbejde og økonomi i at anskaffe andre antenner etc.
Jeg mener det rent teknisk kun rammer Amsat frekvenser som jeg mener kunne være bevaringsværdige nogle år frem.

Hvis 144-146mhz bliver inddraget, hvilke frekvenser vil EDR arbejde for bliver tildelt amatøren?? Har myndighederne interesse i at bibeholde amatørradiotjenesten i sin nuværende form??

----------
Ham der blev kasseret fordi han kunne digte....

Redigeret 08/07-19 18:17
#83  08/07-19 21:18
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #82:

Det er muligt, at det kan forekomme dig og andre noget abstrakt, men der ligger en samfundsmæssig værdi i at give befolkningen mulighed for bl. a at studere og anvende naturen. Frekvensanvendelse er en del af naturen.
Den frekvensadministrerende styrelses opgave er i den forbindelse i samarbejde med sine internationale partnere at koordinere frekvensanvendelsen på en sådan måde at flest mulige kan have gavn af frekvensanvendelse uden forstyrrelser.
Der ligger derfor god fornuft i at fordele radioamatørernes frekvenstildelinger i segmenter over hele frekvensspektret. Specielt udmærker 2 meter båndet sig, ud over sine tekniske og naturvidenskabelige særegenskaber, ved at være tildelt radioamatører i alle 3 ITU regioner. Jeg vil mene, at det vil være kedeligt at opgive denne internationale enighed, der er ret sjælden.

Redigeret 08/07-19 21:52
#84  09/07-19 08:49
OZ8ZS Henrik
Indlæg: 27
Svar til #67: Ingen udskyldning mht log. :-)

https://vushf.dk/contest/

----------
OZ8ZS Henrik

#85  09/07-19 14:24
Kjeld Thomsen - OZ1FF

Indlæg: 491
Svar til #67:

Hej Thomas

Du spørger indirekte, hvorfor der er forskel på logprogrammer til HF og VUSHF.

Da jeg for år tilbage var VHF FD manager måtte jeg, trods forsøg på vejledning/information konstatere, at mange stationer ikke havde sat sig ind i reglerne og derfor anvendte uegnede eller forkert opsatte logprogrammer. Derfor brugte jeg noget tid på at teste forskellige programmer.

Resultatet var, at HF-contestprogrammer er lavet til at dække de forskellige contester og deres afrapportering. IARU VHF-udvalg har tilbage 1990-erne vedtaget contestregler og afrapportering i Reg. 1 test formatet. Grunden hertil var og er stadig, at operationformen er anderledes på VUSHF end på HF. For at motivere til aktivitet på frekvenser med kort rækkevidde i forhold til HF, så har man "opfundet" en række bonusser og multipliere, som man ikke har på samme måde på HF.

I mange år var det af OZ2M udviklede TacLog det eneste, som var i stand til at håndtere alle muligheder og lave en korrekt EDI logfil i Reg. 1 test format. Men TacLog kørte på DOS og kunne være svært at sætte rigtigt op trods mulighed for at vælge den contest, som man skulle køre. Nogle, især HF-vante operatører, valgte derfor at bruge WINTEST, som er meget brugt på HF. Men Wintest regner ikke distancer ud efter Reg. 1 reglerne, hvorfor man snyder sig selv for points, kan ikke logge en 57A eller 57S rapport, da feltet kun kan registrere numeriske tegn. Og det er heller ikke i stand til at lave en korrekt Reg. 1 test fil.

Der er stadig stationer, som bruger TacLog. Men mange er efterhånden gået over til at bruge Tucnak, som oprindeligt var en Linux clon af Taclog, men nu også findes i en Windows version. Derfor det "kedelige" udseende. Ud over at VHF-operatører næsten uden videre kan benytte programmet, så har det den fordel, at det kan køre netværk. Hos OZ1ALS har vi i en del år brugt Tucnak. Programmet kører på en ældre PC, og det er sat op i god tid hjemmefra. De enkelte log-PCer skal så bare logge på serveren og er så klar til brug. Samtidig er der online backup på alle tilsluttede PC-er, så loggen ikke chrasher ved strømsvigt eller andre fejl. Tucnak kan også convertere til ADIF og Cabrillo, hvis man vil have contesten ind i et andet logprogram. Tucnak er også velegnet til at køre forbindelser via flyreflektion og regnscatter, da det kan vise både fly og regnskyer.

Hvis man bare vil logge et par QSO-er, så er der en online EDI-generator, som kan lav en korrekt Reg. 1 test log her:
https://vushf.dk/contest-uden-logprogram/.

Med hensyn til FT8 på 1296 MHz, så kan min station køre WSJT, som jeg bruger på EME på 10 og 24 GHz. Men endnu har jeg ikke følt mig kaldet eller set behovet for at bruge det på 1296 MHz, hvor jeg med lidt tålmodighed normalt laver forbindelser med CW/SSB på op til 800 km via flyreflektion. Det tror jeg ikke at man kan gøre meget bedre med FT8. Måske bliver jeg klogere, når jeg engang får det afprøvet.


----------
OZ1FF
QRV 1,3 - 47 GHz

#86  09/07-19 19:19
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #85:

Hej Kjeld og tak for en fyldestgørende information omkring log og contestenes besværligheder.

Noget må gøres, når radioamatører løber skrigende væk grundet kombinationen af ikke at kunne overse eller gennemskue contestreglerne, samt ikke er i stand til at opsætte og benytte de eksisterende contestprogrammer.

vy 73 de oz7xf

Redigeret 09/07-19 19:23
#87  09/07-19 21:37
Claus Felby OZ1FDH
Indlæg: 342
Svar til #86:
Reglerne er noget nær de samme over de sidste +35 år. Tror det er et "ikke problem." Radioamatører plejer at være gode til den slags teknikaliteter.

#88  09/07-19 21:38
LyTTyren - Benny
Indlæg: 56

Hvem vil egentlig have fat i 2 meter båndet??

Erhverv, fly, forsvar etc.?

Hvis det er så nødvendigt et frekvensområde til professionelt brug, kunne EDR og evt. IARAU region 1. arbejde for et andet frekvensområde f.eks.
omkring 220mhz(1,25meter)

Handler det mest om at tage noget fra amatørradiotjenesten??

----------
Ham der blev kasseret fordi han kunne digte....

#89  09/07-19 21:49
Kjeld Thomsen - OZ1FF

Indlæg: 491
Svar til #88:

Læs her: https://vushf.dk/uro-om-vushf-bandenes-fremtid/

----------
OZ1FF
QRV 1,3 - 47 GHz

#90  09/07-19 23:07
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #88:

Det vil give BCI-problemer i forhold til DAB-radio som befinder sig i det område, så det vil ikke være nogen god ide. I Øvrigt er 220 MHz heller ikke allokeret som et amatørradiobånd i region 1 som det er det i region 2. Allokeringen til et nyt amatørradio-bånd bør være en international aftale i minimum vores egen region. Jeg håber at vi får lov til at beholde 2 meter båndet på de nuværende vilkår, der er en vigtig kamp at kæmpe der, 2 meter båndet er ikke et ligegyldigt bånd for mig som bruger det på daglig basis.

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 10/07-19 02:44
#91  10/07-19 05:47
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #87:

Både i lokalområdet og blandt radioamatører har jeg gennem en årrække supportet mennesker med PC- og Macproblemer, og gør det fortsat.
Fællesnævnere for disse to grupper, hvoraf den ene er teknisk velfunderet både fra deres hobby og erhverv synes at være en form for stress. Den samme form for stress, der ses, når ellers veluddannede maskinmestrer går i stå i deres handlinger, når noget afviger blot en lille del fra dagligdagen eller simpelthen aldrig er kommet igang, da de ikke føler at magte så "store" maskiner selvstændigt.
Men udover de, som søger støtte, er der endnu flere, og det uanset alder og uddannelse, der putter sig med deres PC-problemer. Godt nok kan de skrive mail, skrive store tekster, måske vedhæfte billeder og være på sociale medier, men så er det stort set slut.
At skulle installere måske tvivlsomme programmer, anvende interagerende installationsprogrammer er blot nogle af de problemer, som jeg hjælper med på min vej i min ret beskedne radioamatørverden.


#92  10/07-19 10:27
Thomas Gosvig
Indlæg: 70
Svar til #VUSHF_tester_og_aktivitet

Hej med jer.

Først tak for links til contest robotten mm.

Nu vil jeg meget nødig kritisere noget, jeg ikke selv har meget insigt i, men måske det er meget sundt at få et par kommentarer med på vejen om emnet, fra et par friske øjne udefra.

Sådan som jeg oplever radioamatører af i dag, så er det personer der færdes hjemmevant på en Pc, og de shopper igennem mange softwaretyper, før de er tilfredse, og vælger deres fortrukne program.
Er der bøvl med drivere, opsætningen, eller bare små ting som vinduernes størrelser, dual monitor og opløsning, så kasserer de programmet og leder videre.
De vil samtidig også have alt muligt andet kørende sideløbende med, og det skal være som DE ønsker det.

Kort sagt vil de have det hele serveret på et sølvfad, og det skal være nemt og ligetil at gå til.

Her mener jeg de muligheder som findes ved logning på de højere bånd er utilstrækkelige, for at få nye mennesker til at ”gide” det.

Nu har jeg min daglige gang hos OZ5BAL – Ballerup afdelingens klub, og her ser jeg jo både ældre og nye amatører, næsten slås om at sidde ved vores HF station på en klubaften, for at køre FT8.
De sidste 2 år er der primært blevet kørt digimode ved stationen der.
Hvorfor mon?
Fordi det er nemt, og det næsten klarer sig selv, lige indtil loggen ligger i vores dropbox sky.
WSJT-X snakker sammen med JTAlert, som igen logger automatisk til HamRadioDeluxe, og oploader i visse tilfælde også til hrdlog.net, og derefter bliver loggen også automatisk oploadet, efter endt klubaften til vores Dropbox mappe. Så kan vores QSL maneger, nemt gå ind og finde en altid opdateret log for besvarelse på QSL kort, og ikke mindst ekspedere QSO’erne videre til LoTW og Clublog.
Alt sammen foregår i dataformater, typisk Adif, som man kan jonglere rundt med, og redigere nemt i, hvis det overhoved kræves.

Undervejs, imens alt dette sker automatisk, så kører DX-Cluster og PSKrepporters verdensdisplay i baggrunden, så vi kan se hvor vi bliver hørt i verden.
PuuHaa, ”Holdt du øje med kirsebærret”..;-)

Ovenstående lækkerier, tror jeg er kommet for at blive, og det er den slags som tiltrækker folk, til at kikke FT8 operatørerne over skuldrene, og måske selv få blod på tanden til det samme.
Jeg tror digimodes er indgangs vinklen til flere interesserede på de højere bånd.
Men det skal være lige så nemt og lækkert som i ovenstående eksempel.
Både til hverdag og i contesterne.

Det som så er den triste del, er vores VHF klubstation i OZ5BAL tit står ubenyttet hen, alt imens HF operatørerne sidder på skødet af hinanden for at betjene station der. (Håber ikke I fik grimme billeder på nethinden).
Vi har trods alt 100 W og 8 elementer i 18 meters højde, så helt skørt er vores setup jo ikke.
Det er ca. 4 år siden vi sidst kørte med i NAC testerne, men da begge vores tovholdere desværre er SK nu, er der ligesom et tomrum her der skal udfyldes.
Skal nogen af vores nye glimrende operatører lokkes herover til VHF stationen, så tror jeg der skal noget digimode til.

Hvor vil jeg så hen med alt dette?
Tjaa, jeg prøver vel på en pæn måde at sige, man skal passe på ikke at dvæle i fortiden, og fordi det har fungeret i 35 år, så er det ikke nødvendigvis det, nye amatører efterspørger i dag.
Måske endda snare tværtimod.
Det har altid været lidt nørdet, på den gode måde, at interessere sig for de høje bånd, og der skal selvfølgelig stadig være lidt ”sort magi” over det, som man kun kan spørge de gamle rotter om, men de nye skal have en nem og lækker indgangs billet, og så skal det andet nok komme.

Uden at have gennemtænkt det meget, så må jeg jo også prøve her at komme med et eller andet, så det ikke kun fremstår som kritik.

Kunne man arbejde for at få N1MM til at indeholde NAC testene og robotten så derefter kunne modtage en Cabrillo eller Adif fil, så ville jeg da rigtig gerne give det et forsøg næste gang.
Hvorfor jeg nævner N1MM igen, er fordi jeg mener at WSJT-X kan snakke sammen med dette program, så man kunne veksle mellem SSB, CW og Digimode.
Syntes i øvrigt det besværliggør tingene unødigt at man som singleoperatør i de store multibåndstest, skal føre separate servicenummer logs på hvert bånd. Det er noget bøvl. (Hvis det stadig er sådan).

Måske opfordrer til at den første eller sidste time i NAC testen var ”Digimode” tid, hvor man mødtes på Digimode frekvensen og fik afviklet QSO’er der?
Måske tillade at køre duplet-call på den ”nye” mode, hvis det ikke allerede er tilladt.

Kunne man måske lave en NAC test sektion for lodrette antenner, hvor man så også evt. kunne logge direkte på nettet.
1 time digimode, 1 time SSB.
Altså prøve at få amatører i gang med sin ”rundpind”, som bare ville snuse til ideen, og ikke skulle installere og opsætte noget på sin Pc.
Her var det så også vigtigt at de gamle rotter ikke var for fine til at være med til at skabe lidt aktivitet undervejs.

Den slags skal jo så også ”Hypes” og man kan nok ikke sætte sin lid til folk ved hvornår det plejer at foregå.
Det skal annonceres de rigtige steder og gerne lige før toget kører.

Om noget af ovenstående ville gøre en forskel aner jeg ikke, men så ville det være prøvet.
Måske jeg overser en masse åbenlyst, men har alligevel her forsøgt at komme med mit beskedne bidrag til debatten.

Ak ja, tingene har ændret sig meget, siden vi i OZ5BAL i 1996 vandt VUSHF fielddayen…;-)

Thomas/OZ1JTE


#93  10/07-19 12:42
Claus Felby OZ1FDH
Indlæg: 342
Svar til #92:

Hej Thomas,
N1MM kan bruges til NAC som det er, der er en opsætning for NAC allerede.
Det er idag tilladt at bruge FT8 også i aktivitetstesterne -alle modulationsarter er tilladte. Vi har tidligere forsøgt os med specielle klasser, men erfaringen har været at deltagelsen var meget lav og at det i sig selv ikke stimulerede aktiviteten.
Bottom-line: Der er fri leg i aktivitetstesterne. Alle modulationsarter kan bruges og der er rigtig mange logprogrammer der kan anvendes.

http://www.ok2kkw.com/vusc4win_eng.htm
https://vushf.dk/howto/contest/tucnak-setup-nac/
https://n1mmwp.hamdocs.com/manual-supported/cont ests-setup/
http://rudius.net/oz2m/taclog/
#94  10/07-19 13:37
Verner Topsøe / OZ5TG
Indlæg: 26
Svar til #93:
Følgende programmer er også set anvendt i NAC

www.ucxlog.org
dl2rum.de/rumsoft/RUMLog.html
minos.sourceforge.net

Verner/OZ5TG

Redigeret 10/07-19 13:39
#95  11/07-19 09:13
Thomas Gosvig
Indlæg: 70
Svar til #93 + 94:

Hejsa.

Tak for et par gode links og info.
Jeg vil ved lejlighed kikke sagerne igennem, og blive klogere.
Folk spørger jo fra tid til anden efter denne type information i klublivet, så rart at kunne henvise til noget.

Jeg har nok bare manglet et sted at finde disse informationer, da jeg som tidligere skrevet, startede på VUSHF siden, under contest, og blev mødt af ”Kommer senere”.:-)

Men alt i alt, godt at høre mine ideer er old-news, men trist over at høre det ikke har givet pote.

Det som tit har været en udfordring for mig, når jeg forsøger at give min viden om de højere bånd videre til nye amatører, er at sælge ideen om det kræver tålmodighed, meget tålmodighed, at køre DX der.
Meget apropos, så forsøgte jeg for nylig i vores lille interne nyhedsbrev i OZ5BAL, hvor jeg skrev lidt opmuntrende nyt ang. disse bånd og muligheder, som jeg selv lige havde oplevet, under overskriften ”Genopdag din 2M SSB radio”.
http://www.oz5bal.dk/wp-content/uploads/2019/06 /Nyhedsbrev-OZ5BAL-Juli-2019.pdf

Apropos digimode så mangler jeg så bare at finde ud af, hvorfor nogen sender rapporter i klassisk FT8 stil med eks. vis -12, og andre sender rapporter i stil med 5700003 under NAC testerne. Hvilken som er den rigtige til NAC, derefter hvordan man putter det ind igennem N1MM, og så hvordan N1MM genererer en EDI fil til robotten osv.
…og så var der jo også lige den med FT8 frekvensen på 1296 Hmm.
Dejligt altid at have noget at rode med som radioamatør, og når det hele så en dag fungerer, så må vi håbe, der er en anden på frekvensen til at give en rapport, inden vi hopper videre til næste udfordring

Thomas/OZ1JTE

#96  11/07-19 11:26
Kjeld Thomsen - OZ1FF

Indlæg: 491
Svar til #95:

Hej Thomas,

Du skriver " trist over at høre det ikke har givet pote". Nu skal du ikke tro, at dette er et udtryk for, at vi gør, som vi plejer eller konservatisme. Vi befinder os i IARU Region 1, som regulerer båndplaner og meget mere, for at vi kan operere med andre lande, hvilket er specielt vigtigt i contester. Og det kan vi ikke uden videre lave om på, da der skal være enighed landene imellem.

Du nævner, at det kræver tålmodighed at lave forbindelser på VUSHF. Dette er bare en kendsgerning. Vi prøver ofte igen - igen - igen, og det er ikke ualmindeligt af en DX-forbindelse kan tage mere end en time at afvikle.

Med hensyn til digimode, så kan FT8 under de fleste forhold bruges på 1296 MHz. På højere bånd er FT8 ubrugeligt på grund af spredning, reflektioner og dopplerskift. I WSJT programpakken er der andre modes, som kan tackle disse fænomener. Men her støder man på den forhindring, at nu skal man igen til at lære noget nyt. Hvis du er QRV på 1296 MHz, så giv mig et praj, og vi kan prøve at køre en FT8 QSO.

Har lige installeret og testet N1MM. Det ser ud til at beregne afstande rigtigt i flg. vore regler, og der laves også en korrekt Reg. 1 test EDI fil. Hvis der køres f.eks NAC Mikrobølge, hvor vi kører fra 2,4 til 24 GHz, så kan programmet kun logge 1296 og 2400 MHz.. Der genereres kun 1 logfil indeholdende begge bånd. Logrobotterne kræver dog 1 fil pr. bånd, så der skal klippes og klistres. Programmet er i bund og grund lavet til HF, hvor man så hen ad vejen har føjet VHF contester til. Jeg skal ikke dømme om det er at godt program at anvende til VUSHF. Men da der findes andre programmer, som uden videre håndterer alle bånd, styrer antenner, kører cluster og chat, viser fly og regnskyer samt også kan logge i gængse formater, så de kan kommunikere med andre programmer, så bør disse være første valg til VUSHF-contester.

Hvad med at hente en foredragsholder ind til og give en introduktion i afdelingen?

----------
OZ1FF
QRV 1,3 - 47 GHz

#97  11/07-19 14:51
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #96:

Pokkers at du bor så langt væk for jeg kunne godt tænke mig at prøve at afvikle en FT8 kontakt på 23 cm. Jeg har ikke ret gode antenneforhold, så det er nok ret utænkeligt at køre en kontakt udenfor Sjælland på det bånd. Der er jo desværre ikke ret mange som kører 23 cm, så det bliver nok lidt op ad bakke at køre en kontakt på FT8 på 23 cm for min part.

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 11/07-19 15:14
#98  11/07-19 15:45
LyTTyren - Benny
Indlæg: 56
Svar til #97:

Et nyt Vuhf cluster eller et bedre LOG program, kan måske redde 144-146mhz båndet fra verdens undergang, hvor Drone-herrerne bliver konger.

:-) :-) :-)

----------
Ham der blev kasseret fordi han kunne digte....

#99  11/07-19 16:22
Claus Felby OZ1FDH
Indlæg: 342
Svar til #97:
Gør forsøget, ofte bliver man overrasket over hvad der kan lade sig gøre.

#100  14/07-19 13:50
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 887
Svar til #1:
Jeg vover pelsen.
Har det nogen reel betydning, at vi ikke bliver primære brugere af båndet udover vores selvfølelse ? 70 cm er jo også et delebånd og her går det da meget meget godt.
Jeg har endnu ikke hørt om nogen, der finder båndet ubrugeligt, fordi lidt fjernstyring og alarmer også ligger her.
Jeg tvivler på at det vil ødelægge min oplevelse af 2 meter båndet fordi andre også må sende der. Hellere det, end at det mistes for os.

----------
mvh Per
Rigtige radioamatører bruger rør forstærkere!

#101  14/07-19 14:10
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #100:

Tro mig, hvis 2 meter-båndet skal bruges til kommercielle vigtige formål og disse formål bliver generet af radioamatører, så kommer vi til at trække det korteste strå, så kommer vi til at miste retten til at sende på 2 meter båndet. Så hjælper det ikke stort at vi var åh noget så flinke dengang vi havde muligheden for at gøre indsigelse.
Så selvfølgelig skal der kæmpes, så vi ikke mister retten 2 meter båndet og så vi i øvrigt ikke selv bliver generet af andre tjenester som måske vil gøre brugen af 2 meter båndet vanskelig. Vi har ret til 2 meter på primære vilkår, mister vi den rettighed, så er det løb kørt.
Det vil jeg dælme være ked af.
Jeg har i øvrigt for længe siden forventet denne her problemstilling, nu hvor man er ved at løbe tør for plads på VHF og UHF til tildeling af frekvenser til æterbåren trafik i form af mobiltelefoni med mere. Jeg gætter på at det også er en af årsagerne til at man har travlt med at få nedlagt FM-båndet i mange lande. I Danmark er lukningen af FM-båndet indtil videre udskudt til år 2023 (hvis det ikke bliver fremskyndet af den nuværende regering).

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

#102  14/07-19 14:22
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 887
Svar til #101:
Hej Kim.
Jeg er helt enig med dig ingen tvivl om det. Men tag nu fx 433.920 og 434.915, hvor der ligger en masse fjernbetjeninger til alarmer. Ingen tvivl om at vi generer her med langt højere feltstyrke end de små fjernbetjeninger med 10 mw generer os. Det har aldrig været et problem, selvom vi jo på daglig basis generer kommercielt udstyr på bla. disse frekvenser pga. det er delebånd. Hmmm

----------
mvh Per
Rigtige radioamatører bruger rør forstærkere!

#103  14/07-19 21:48
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #102:

Det var knagme et problem, da jeg en dag foran den lokale Rema1000 skulle låse min bil. Et eller andet lagde samtlige bilers fjernbetjente centrallåse fuldstændig døde, så alle måtte låse med nøgle i billåsen, ikke kun mig, men alle. Så min oplevelse af at dele forskellige tjenester på et bånd, som for eksempel 70 cm, er ikke positiv. Jeg har også oplevet hvordan man kan blokere fjernbetjente kraner på en lastbi. Sådan nogen kan i øvrigt støje helt vildt bare de er tæt nok på. Det duer ikke. Stod det til mig fik vi også eksklusive vilkår på 70 cm men det ved jeg selvfølgelig godt aldrig sker.

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

#104  14/07-19 22:37
Andreas Bang
Indlæg: 50
Svar til #100:
At sammenligne med de tjenester vi deler 70cm med mener jeg ikke er retvisende. Så vidt jeg er bekendt, drejer det sig primært om laveffekts devices i jordhøjde. Det, som nu er på tale i VHF båndet er mig bekendt at benytte det til luftfartøjer af forskellig slags. Prøv at lytte på de frekvenser, som benyttes til kommunikation mellem fly og kontrol tårn mm. Du vil opdage at de rækker rigtig langt pga den højden. En fjernbetjening til centrallås kan måske høres 1km væk i en amatørradio, samme effekt fra bare 1km's højde vil have en langt større rækkevidde og tilsvarende mulighed for at blive forstyrret af amatørsignaler.

#105  14/07-19 22:45
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105

Fejl. Indlæg trukket tilbage.

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 15/07-19 01:04
#106  15/07-19 13:42
OXQ4OO ikke RART
Indlæg: 49

Redigeret 15/07-19 13:50
#107  15/07-19 14:01
Deleted user
Indlæg: 572
Svar til #57:
Hr. Vagn Jensen! Du generer alle på din vej. Du har i flere omgange generet mig og endda truet mig med retsforfølgelse. Jeg går ud fra at du får en våd fornemmelse et sted på kroppen når du farer frem og truer med bål og brand.

Redigeret 15/07-19 14:02
#108  15/07-19 19:40
Flemming Hessel
Indlæg: 88
Svar til #107:

Hvad har dit indlæg at gøre med trådens emne, og hvad skal de sidste bemærkninger gøre godt for?
Det er jo nærmest perfide udtalelser du kommer med.
Det virker som om du og andre har indledt en personlig forølgelse af OZ1OXQ.

Vy 73

Flemming, OZ8XW

#109  15/07-19 20:16
Deleted user
Indlæg: 572
Svar til #108:

Tråde I dette forum har ofte et "off-spin", denne er ingen undtagelse!

1.
OZ1OXQ har en destruktiv adfærd. Sidste katastrofale adfærd var angrebet mod DXCC. Det er noget af det mest uhørte jeg nogensinde har oplevet. Hvorfor i alverden vil manden kæmpe en indædt kamp for et medlemsskab i en forening hvor han er indtrængende uønsket?
Du er velkommen til at forsvare din ven med saglige brugbare argumenter.

2.
Jeg har oplevet, og hørt på optagelser, dig stå og råbe og skrige som en gal når tingene går en anden vej end dine ønsker. Du havde, i din tid som HR tiltaget dig magtbeføjelser som var ganske uhørte! Hvis nogen skal bære titlen "perfid" er du vist mere berettiget end jeg er!

Redigeret 15/07-19 20:17
#110  15/07-19 20:26
Jørgen OZ0J
Indlæg: 390
Svar til #108:

Når man ser tilbage på, hvad OZ1OXQ aka OZ4OO har bedrevet over de ca. sidste 10 år, så er det vist løn som forskyldt,

Personligt har jeg fået mine “gode hilsner” gennem årene.

Måske det er pay back time nu?


----------
Jørgen, OZ0J

#111  15/07-19 21:06
Bjarne

Indlæg: 166
Svar til #109:
Nu skal der røres i GRYDE igen men det vikker som om der klumper i

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 Og ,Rep af Elektronik ikke Privat
Medlem af EDR sIden 1966 nu 54 år
www.helsinghof.com

#112  15/07-19 21:24
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #110:
Jørgen//OZ0J, i dit indlæg nummer 62 viser du et vist format, alligevel fortsætter du.
Som man råber i skoven får man som bekendt svar.
Til diverse interesserede vil jeg henstille til at disse får adgang til samtlige af det omtalte søgsmål´s procesakter - jeg mener samtlige.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#113  15/07-19 21:48
Mikkel Nielsen OZ7AKT

Indlæg: 301
Svar til #112:
Vagn er en smuk og rar mand i sin bedste alder :o)

#114  15/07-19 21:51
Deleted user
Indlæg: 572
Svar til #113:
Mikkel, er tidsmaskinen klar?

#115  15/07-19 22:14
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #113:
Mikkel//OZ7AKT
Jeg er helt enig, måske dette forhold var årsagen til at du var "følger" på min Face Book profil, det er du som bekendt ikke længere.
VIS MIG HVEM DU OMGÅS - OG JEG SKAL SIGE DIG HVEM DU ER!
Mon ikke mange vil "kigge FORBI" OZ7AMG?
Nu bliver det spændende at opleve hvilken soldat der fremadrettet (fint udtryk) sendes til fronten.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 15/07-19 22:16
#116  15/07-19 22:49
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #110:
Jørgen//OZ0J.
Du har da helt klart også fortjent de mange fra mig afsendte "gode hilsener", disse på trods af at du har politianmeldt mig - nå, det har du så måske alligevel ikke?
Min holdning er, har altid været og vil altid være: Had og hævn er det stof pøbel fremstilles af.
VIS MIG HVEM DU OMGÅS - OG JEG SKAL SIGE DIG HVEM DU ER.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 15/07-19 22:52
#117  15/07-19 22:49
Deleted user
Indlæg: 572
Svar til #115:
Hr. Vagn Jensen, nu må du simpelthen stoppe. Du har, via en falsk Facebook profil forsøgt at opnå venskab med mig mfl. Det fik vi heldigvis stoppet!
Måske har noget sendt dig til fronten? Beklager, du endte som en falden soldat!!

#118  15/07-19 23:01
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 475
Svar til #117:
Brian//OZ1BV
Falden soldat? Måske som en markant medamatør hhv. daværende spalteredaktør af OZ der forsøgte at få de øvrige spalteredaktører af OZ til at "strejke". Da det ikke lykkedes udmeldte denne markante medamatør/spalteredaktør sig af EDR.
Det må da kaldes en "falden soldat" eller hvad?
Jeg har ingen kommentarer til påstanden om en af dig omtalt falsk Face Book profil der forsøgte at opnå dit Face Book "venskab".
Du er medlem af DDXG, fint og prisværdigt, jeg vil da også gerne meddele dig at jeg, når jeg bliver opmærksom på en medamatør eller medamatører der opfylder de krav som DDXG i sit lex Vagn Jensen oplyser, altid opfordrer denne/disse til at melde sig ind i netop DDXG. DDXG støtter jo økonomisk diverse DX ekspeditioner som også jeg har glæde af. Derfor forstår jeg til fulde den tilhører i hovedforhandlingen jeg hilste på og som bar en hvid trøje hvorpå der med store bogstaver stod skrevet: I AM A PROUD MEMBER OF DDXG.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 16/07-19 00:17
#119  15/07-19 23:05
Deleted user
Indlæg: 134
Svar til #116:
Citat fra deres opslag: "VIS MIG HVEM DU OMGÅS - OG JEG SKAL SIGE DIG HVEM DU ER"
I Deres tilfælde kan vi jo nøjes med at studere sagsakter fra et par retssager De har været involveret i, så behøver Vi ikke yderligere for at vide ganske nøje hvem De er Herr. Vagn Jensen.
At det så underbygges helt sublimt af deres støtter er jo bare en ekstra blomst i buketten..

Måske det var på TIDE at De og deres "velestimerede" venner stoppede jeres adfærd - Den er nemlig en LANGT større trussel mod den Danske Radioamatør Bevægelse, end et fransk forslag, som nu heldigvis ser ud til at lide skibbrud....

----------
Livet er alt for kort til Aristokrater i ternede skjorter, der gør som de tre abekatte.
MEN løgne - fusk/snyd - varmluft jagtes ufortrødent
Profilen bryder sig ikke om censur på dette site!!

#120  16/07-19 05:44
lars

Indlæg: 1690
Svar til
Mærkeligt at det ikke er lukketid ? De plejer da ellers at være fremme i skoene.

#121  16/07-19 07:17
Kenneth OZ1IKY

Indlæg: 142
Svar til #Alle

Når jeg sådan læser ned gennem denne tråd, over et i øvrigt alvorligt nok emne i sin opstart, så må jeg tænke på noget fra virkelighedens verden lige uden for snæversynets vindue;

-------------------------------------
I forbindelse med oprensningen og genopretningen af søerne i København/Frederiksberg, kom der en kraftig opfordring til alle borgerne;

Lad være med at fodre ænderne i søerne. Deres maver kan ikke tåle det brød de fodres med, og de for tynd mave. Og det giver tynd-skid' Som giver beskidt algefyldt vand som fiskene ikke kan leve i.

-------------------------------------
Så hvorfor ikke følge den opfordring? Vær miljørigtig, lad være med at fodre ænderne - her THE TROLLS - så vi for et rent, pænt og rart radioamatør-miljø, hvor vi alle kan have det rart med vores dejlige hobby? Verdens Bedste Hobby.

Og skulle der være en enkelt "Havenisse" iblandt THE TROLLS, så har de en udmærket container ned på genbrugspladsen til den slags. der hvor gamle toiletter og håndvaske også smides i sammen med andet ubrugeligt, og ikke genanvendelig forældede keramiske materiale.

DON'T FEED THE TROLL ! AND I SAY AGAIN - DON'T FEED THE TROLL!


VY 73 til rigtig mange, men ikke alle

Kenneth OZ1IKY----------
... DON'T FEED THE TROLL !!

DISCLAIMER
Dette indlæg er ikke en bevidst chikane af nogen som helst, ej heller en bestemt person.
Hvis nogen alligevel skulle mene dette,
må det stå for egen regning og mangle enhver form for dokumentation

#122  16/07-19 09:13
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #121:

Ganske enig.

Og mon det så ikke er ved at være lukketid for denne tråd... Hvad siger admin?

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 16/07-19 17:17
#123  16/07-19 09:21
Deleted user
Indlæg: 572
Svar til #121:
Du har ret. Det er spild af tid/ressourcer at diskutere med trolls og havenisser.
EOD for yderligere OT, for mit vedkommende.

#124  16/07-19 09:59
Bjarne

Indlæg: 166
Svar til #123:
Tja nu har Kennet været her nongle gange så kan tråden godt lukkes husk Pytknapen

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 Og ,Rep af Elektronik ikke Privat
Medlem af EDR sIden 1966 nu 54 år
www.helsinghof.com

Redigeret 16/07-19 14:01
#125  16/07-19 10:07
O.Pedersen
Indlæg: 3
Svar til #121:
Sjovt du ikke selv fornemmer ironien i dit indlæg.
Havde du nøjes med dit copy/paste fra de Københavnske søer, havde det lige kunne gå an, uden at provokere nogen unødigt.
Men mon ikke godt du selv ved, hvad de stinkbomber du lige skulle smide ind i lokalet i dit indlæg, gør ved debatten.
Tror du ordet havenisser og din altid venlige hilsen, til næsten alle, går hen over hoved på de personer du til stadighed ønsker din konflikt med?
Vi andre ved, og måske også du, selv om du prøver at sløre dine stikpiller, som et don't feed the trolls indslag, det vil virke som en rød klud på de involverede parter.
Så hvem der er de virkelige trolls, og hvem som optræder som fodermester, vil jeg gerne danne min egen mening om her.

Som jeg har fået refereret det, blev der på en nylig afholdt generalforsamling, endda debatteret af de samme personer som er igang her, om man dog for pokker ikke kunne forsøge at tie alt dette ihjel, og af den vej få ro.
Alligevel er selv forslagsstilleren aktiv her i tråden, og ulykkelig nok, nævnte selvsamme person det også lige igen, på en repeater på UHF, mens jeg skrev dette indlæg.

Så, hvor ville det dog klæde jer alle, hvis man en gang for alle blev enige om at være uenige, og en gang for alle, lukkede denne, for offentligheden, efterhånden ligegyldige sag.

POP

#126  16/07-19 10:32
Claude Enoch
Indlæg: 138
Svar til #125:
Ja --- der er jo mange som ikke vil vedkende sig, hvem de er---
Men Vagn Jensen, OZ1OXQ du ER afsløret.

Det samme med falske Call, det er også afsløret.

Men når man ser overskriften på denne tråd, så handler det om 2M båndet, det kan de fleste jo finde ud af,,,MEN.

Og vy 73

god dag til de fleste,

Redigeret 16/07-19 11:03
#127  16/07-19 14:50
OZ6AI -Asbjørn
Indlæg: 542
Svar til #126:

Tuttelut Claude.

Hjertelig tillykke med fødselsdagen.

Vy 73 til ALLE

Asbjørn

#128  16/07-19 14:55
Kenneth OZ1IKY

Indlæg: 142
Svar til #126:

Hej Claude;

Tillykke med Dagen

Og så lige endnu engang ...
DON'T FEED THE TROLL'S - I SAY AGAIN - DON'T FEED THE TROLL'S

Læs hvad der står oppe i #58 !

VY 73 til stort set alleKenneth OZ1IKY

----------
... DON'T FEED THE TROLL !!

DISCLAIMER
Dette indlæg er ikke en bevidst chikane af nogen som helst, ej heller en bestemt person.
Hvis nogen alligevel skulle mene dette,
må det stå for egen regning og mangle enhver form for dokumentation

Redigeret 16/07-19 15:41
#129  16/07-19 15:26
Deleted user
Indlæg: 134
Svar til #126:

Hej Claude

Tillykke med fødselsdagen - må du blive fejret på behørig vis :)

Vy73 til næsten alle

----------
Livet er alt for kort til Aristokrater i ternede skjorter, der gør som de tre abekatte.
MEN løgne - fusk/snyd - varmluft jagtes ufortrødent
Profilen bryder sig ikke om censur på dette site!!

#130  16/07-19 15:50
Bjarne

Indlæg: 166
Svar til #126:
Kære Claude tillykke med dagen og alt godt i fremtiden her fra Bjarne de oz3n

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 Og ,Rep af Elektronik ikke Privat
Medlem af EDR sIden 1966 nu 54 år
www.helsinghof.com

Redigeret 18/07-19 08:57
Denne tråd er lukket for nye indlæg