Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
123 online brugere
3187 online annoncer
SælgesKøbes

Cluster og internet er det amatørånd ?

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  09/09-19 17:06
Deleted user
Indlæg: 211
Hej forum.

Jeg tænker at jeg ikke er den eneste, der synes at benyttelse af internettet med cluster osv. ikke er amatørånd, men den nemme og dovne vej til kontakt.

I gamle dage, da jeg endu transmitterede på amatørbåndene så lyttede og lyttede jeg først og først derefter foretog jeg opkald. Ikke noget med internet cluster osv. Jeg har endda hørt om folk der ringer til hinanden og aftaler tid og sted blot for at få en station i kassen, det har da intet med amatørånd at gøre, men nærmest snyt.

Der var nu altså noget mere pioner ånd og dygtighed dengang.

Er der andre, der fortsat sværger til egne lyttefærdigheder og dygtighed fremfor den nemme hjælp med internettet, når der skal modtages en station til logbogen ?

#2  09/09-19 17:31
Steen Rasmussen
Indlæg: 97
Svar til #1: Hej Max,du er inde på noget,jeg mindes også da jeg startede i sidste århundrede 1974 ,da lyttede vi efter hvad der var. grrr.

----------
Brød mig ikke om politikere og kloge Åger.

#3  09/09-19 17:57
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1523
Svar til #1:
Endnu en gang " Max N. Sørensen" pladder.

I gamle dage havde du ganske enkelt ikke internet og cluster. Der brugte man i vid udstrækning tabeller og hjælp fra andre amatører.

Vil du lave DX, bruger du selvfølgelig de hjælpemidler, der giver det bedste resultat.


----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

Redigeret 09/09-19 17:58
#4  09/09-19 18:06
Hans
Indlæg: 230
Svar til #1:

Du er helt galt på den.

Før nettet brugte vi packet.

Og før packet gav vi DX info på 145.400

Og dem med store antenner og pa trin hjælper de svagere stationer igennem.


#5  09/09-19 19:14
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1523
Svar til #4:
Jeg tror "Max" drømmer, når han påstår, at han tidligere har haft licens/sendetilladelse på et radioamatør bånd.

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

#6  09/09-19 19:56
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 469
Svar til #1:
RX ER RART.
At du starter en tråd som denne, viser at du er en modig mand.
Jeg synes at dit indlæg er yderst relevant. Da jeg efter 33 års inaktivitet, i november 2009, igen havde glæden ved at være qrv, i mit tilfælde på CW, og i de første år med en mere end 30 år gammel DRAKE TR7 (100 watt) hhv. en inverted W3DZZ, blev jeg efter et år opmærksom på nye elektroniske værktøjer, disse er alle med udgangspunkt i Internettet. Bl. a. DX CLUSTRE, RBN og lign. Internettet hhv. en PC er i vore dage et vigtigt værktøj for en aktiv radioamatør, derom ingen tvivl. Som en meddebattør rigtigt oplyser kunne man tidligere blive oplyst om forskellige DX tiltag på 2 meter, dog var det ikke alle der havde mulighed for at være qrv på dette bånd. De, synes jeg selv, mange lande (entities) jeg i de næsten 10 år har været aktiv har haft glæden ved at gafle, viser at 100 watt hhv. en W3DZZ er al rigelig. Siden september 2017 har jeg haft glæden ved at benytte en fortrinlig ELECRAFT K3, effekten er stadig 100 watt, ligeså er antennen den samme. Den store forskel for mig består i modtageren. Jeg er måske noget gammeldags, jeg støver således stadig DX op ved hjælp af lytning, dog lægger jeg kørte DX forbindelser ind som spots ind på et DX CLUSTER, dette for at vise at det er muligt med "små midler" at gafle DX. Således kigger jeg ikke på et DX CLUSTER for på denne måde at finde DX, mange andre har givetvis glæde af dette værktøj, sådan er vi forskellige. Jeg er til udfordringer, det er for mig stadig en udfordring selv at støve DX op. Hvorvidt det er amatørånd at benytte DX CLUSTRE og lign. må være op til den enkelte, jeg har en holdning dertil, belært af bitter erfaring denne holder jeg dog nu denne for mig selv. Jeg har i en pile up hhv. ifm alm. DX qso dog aldrig oplevet at en svagere station bliver hjulpet igennem af en kraftigere.Som oplyst ovenfor er dit startindlæg sympatisk hhv. relevant. Jeg ønsker dig god lytning fremover.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 09/09-19 20:12
#7  10/09-19 07:18
FT8 ER RART
Indlæg: 388
Svar til #1:

I krig og kærlighed gælder alle kneb.

Det samme gælder vel amatørradio, hvor alle tilladte hjælpemidler må bruges for at nå målet - som nok er forskellige for den enkelte amatør.

Jeg bruger beam antenner, vertikale antenner, PA-trin, beverage antenne, Internet DC cluster og logprogram på PC. På den måde er hverdagen blevet nemmere end for år tilbage.

Det kniber så mere med tiden, når man stadig er på arbejdsmarkedet.


----------
Jørgen, OZ0J

#8  10/09-19 08:23
Poul OZ2PJ
Indlæg: 217
Svar til #7:
Jørgen
den går ikke, du skal tilbage hvor du kun bruger den rene radio og et stykke ledning , ingen pa-trin og beam for amatørånden er jo at vi må ikke bruge hjælpemidler HI HI

----------
Kun Amatørradio bruger

#9  10/09-19 08:44
Claude Enoch
Indlæg: 138
Svar til #7:
Hej Jørgen

Nogle personer vil tilbage til stenalderen.

De personer fatter ikke at der er sket store fremskridt-

Jo når de sender email ud til dem de gerne vil i kontakt med, mener at du har oplevet det, at en sendte dig en email hvor personen vil aftalt tid og FRQ...

Jo sådan er det ingen må, men personen må godt
Personen kan nok ikke finde ud af noget som er moderne

Vy 73 og holder ferie i regnvejr i denne uge

God dag til næsten alle

Glemmer du---så husker nettet alt

Redigeret 10/09-19 15:37
#10  10/09-19 09:49
Deleted user
Indlæg: 211
Svar til #6:
Tak for de pæne ord CW ER RART. Det er meget fint udstyr du har dig der og jeg kan godt lide din nede på jorden tilgang til "amatørfaget", uden brug af nemme hjælpemidler.
Og jeg er helt enig med hensyn til modtageren, det er alfa omega at man har en god en og kan finde ud af at bruge den. Det var bla også derfor jeg sprugte ind til den ekstreme Icom 8600 reciever.
Jeg tror iøvrigt at du som en af de få har forstået mit budskab.

Jeg ser dog intet problem i at folk benytter store antenner og pa. trin, og gode kabler, men at sidde og lade hele verden arbejde for en med internettet med at benytte cluster, anser jeg som snyd og springe over hvor gærdet er lavest og derved manglende amatørånd. Men måske ånden er ved at blive devalueret ?

Der er også enorm forskel på at have besteget Mount Everest med eller uden ilt. Den ene præstation er langt mere ekstrem og anerkendelsesværdigt i forhold til den anden.

#11  10/09-19 12:09
Kjeld Thomsen - OZ1FF

Indlæg: 490
Svar til #10:

Du kalder dig toneangivende skribent, som lytter på alle amatørbånd.

Til det første. Du afslører absolut uvidenhed om vor hobby i den del af frekvensspektret, hvor signalerne udbredes som lys. Her er een eller anden form for talk back - det være sig med røgsignaler, snail mail, brevduer, packet, 144 MHz eller internettet - næsten altid nødvendig for at kunne etablere en tovejs forbindelse. Det må du for min skyld gerne kalde for snyd, men sådan er det altså. hvis man vil have forbindelse med andre stationer på disse bånd. Vil du vide mere herom, så læs hvad RSGB skriver: https://rsgb.org/main/technical/microwaves/


For det andet. Har du nogensinde lyttet på amatørbånd over 1.000 MHz? Jeg tvivler.

Amatørradio er i dag andet end at lytte fra 144,000 MHz og op og håbe på at finde en modstation kaldende CQ som man gjorde for mere end 50 år siden.

----------
OZ1FF
QRV 1,3 - 47 GHz

Redigeret 10/09-19 12:11
#12  10/09-19 14:37
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1361
Svar til #:

Nu er amatør radio en meget bred hobby med mange yderpoler, fra kun lytte, WSPR til flere kW, fra kHZ til THz, fra kilometer antenne til gummiantenne. fra 1 bit til ?64 bit, singelhand til gruppe, AM og gnistsender til super digital . . . Alle har deres berettigelse og glæde for den der udøver; så skal vi vel ikke sidde her i et forum og pille glæden fra dem med begreber som "dårlig amatør ånd", "det har da intet med amatørånd at gøre", "tilbage til stenalderen", "springe over hvor gærdet er lavest", "snyd" . . . osv

Nyd lær og glæd jer over det de andre gør!

vh erik

----------
Mest SWL :-)

#13  11/09-19 11:18
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 469
Svar til #10:
RX ER RART
Tak for dine pæne bemærkninger. Som anden debattør (indlæg 12) så ganske korrekt oplyser, er det ligegyldigt hvilke måder man kommunikerer på hhv. på hvilke bånd, det vigtigste er at man hygger sig dermed, at jeg et al benytter gammeldags metoder, så som gårdpumpe (fremstillet i 1901 af Statstelegrafen) og lign. hhv. alm.l dipol ant. samt mindre effekt skyldes den udfordring der ligger i dette. I øvrigt støver jeg DX (CW) op ved hjælp af en COLLINS 51 S - 1 modtager jeg har mulighed for at benytte. En sådan er mere end 50 år gammel, dog fungerer den stadig fortræffeligt. God dag til dig.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 11/09-19 11:20
#14  11/09-19 13:50
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1751
Svar til #1:
For mange år siden synes jeg det kunne være yderst spændende at erhverve sig et DXCC.. dvs 100 lande bekræftet. Med C licensens 10 watt på cw og indendørs antenne var det selvfølgelig et temmelig hovedløst projekt, men det gik da og der kom både kort og nye lande af og til.

En dag fandt jeg en frekvens på VHF hvor de lokale amatører udvekslede div information om igangværende DX og eksotiske ekspeditioner til fjerne øer og lande jeg aldrig havde hørt om, og det var da en stor hjælp at vide hvem der for tiden skabte hvilke pileupper.

Nogenlunde samtidigt gik der en hårdnakket historie om en japaner der havde erhvervet sig et DXCC uden nogensinde at have ført en qso. Han havde simpelthen bare sendt kort rundt til revl og krat med opdigtede qsoer og rapporter og havde af den vej fået 100 lande "bekræftet". Det sænklede jo så interessen for diplomet noget..

Men hvad værre var at der på dette tidspunkt også opstod begrebet "qso manager" . Det betød ganske enkelt at man havde en makker til at køre de DX kontakter man ikke selv kunne række eller havde tid til at køre pga arbejde eller tidspunkt på dagen hvor der var hul igennem.

Dvs først kørte man DX stationen selv og kom i loggen, og et par minutter efter gjorde man det samme med makkerens call så det også kom i loggen... og omvendt selvfølgelig.

Det blev rask væk praktiseret af de før omtalte amatører, jeg fandt på VHF, og efter at have oplevet det flere gange forsvandt interessen for diplomet og at samle på lande fuldstændigt for mit vedkommende.

Er der noget der er snyd , så var det sq det...

Det blev i øvrigt også omtalt i datidens OZ..

Så at bruge cluster eller skeds... herregud, det kan da ikke anfægte nogen.----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#15  11/09-19 14:07
OZ6AI -Asbjørn
Indlæg: 542
Svar til #13:

Hej Vagn.

Citat " DX støver jeg op ved hjælp af en Collins 51S-1 modtager - mere end 50 år gammel"

Er du opmærksom på, at - Max / RX ER RART - i en tidligere tråd, bruger udtrykket "gammeldags tarvelig rørmodtager"?

Vy 73 til alle.
Asbjørn

Redigeret 11/09-19 14:08
#16  11/09-19 14:41
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 469
Svar til #14:
Tak for dit indlæg.
En anden metode kan være som den jeg her vil beskrive: Siden jeg i november 2009, efter 33 år og med glæde igen blev qrv, 99 % af mine qso ´er via CW, har jeg og andre briefet hinanden om enten gaflede eller hørte DX stationer, med det formål at også andre kan få glæde af et evt. nyt prefix (land). Således telefonerede jeg til en i denne gruppe værende (nu meget forhenværende) og fortalte at jeg på 40 meter CW, netop havde haft qso med et ret så sjældent prefix (fra Oceanien). Reaktionen var følgende: Jeg holder børnefødselsdag, vil du (mig) køre vedkommende med mit kaldesignal og efterfølgende oplyse mig om dato, tid, frekvens RST osv? Gæt mit svar til vedkommende. Nå ja, den pågældende var, og er stadig, medlem af DDXG, sådan er der så meget. Det er min opfattelse at diverse qsl mgr. gør et godt stykke arbejde, det du oplyser mht. DXCC lyder ikke rart. Det må være en "tom" glæde at kunne vise et sådant diplom vel vidende at et sådant er opnået ved direkte snyd. Jeg har på 80 meter SSB, i det såkaldte DX vindue oplevet at en gruppe DX interessere briefer hinanden om hvad den pågældende kørte DX station giver af rapporter, ikke alle kan høre pågældende DX stn. dog hører DX stationen alle, 3. mand videregiver rapporten til den der ikke kan høre DX stationen. Mangt og meget er ændret i de 33 år jeg var inaktiv. En pudsig detalje: Da jeg ifm. ansættelse i en særlig enhed skulle optrænes til lytning (CW) i høj hastighed, foregik dette på Sjælland. Ved indgangen stod en sten hvorpå der med bronzebogstaver var skrevet: TEKNOKRATI SOM MENNESKETS HERRE - ER ET FREMSKRIDT TIL DET VÆRRE. Stenen og bronzebogstaverne var en gave fra personalet ifm. indvielsen af stedet, det var i 1955. Det må siges at være en tekstforfatter der havde styr på begreberne. UPS: Jeg overså du skrev QSO MANAGER, dette minder jo en del om det jeg har beskrevet om 80 meter SSB DX vinduet. FLOT FLOT med DXCC og 10 watt, oven i købet med indendørs antenne. Det fortjener stor respekt. Mht. skeds har dette altid været benyttet - og hvad så?? En forbindelse er en forbindelse, i vore dage benyttes til DX arbejdet også en SDR modtager, denne gerne og naturligvis så tæt som muligt på DX stationens qth. Derefter udsendes, ofte med høj effekt eget kaldesignal, man hører DX stationen fint og vupti, endnu et DX land i loggen. Mht. CW læste jeg for nogen tid siden en erklæret CW mand, der efter at vedkommende havde gaflet endnu en stærkt efterstræbt DX station, på et forum oplyse: NU VIL JEG OVERVEJE AT ANSKAFFE EN NØGLE. Flot at det af dig omtalte med qso manager blev omtalt i OZ, kan du oplyse i hvilket nummer?

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 11/09-19 15:07
#17  11/09-19 14:48
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 469
Svar til #15:
Hej Asbjørn
Tak for info, nej det var jeg ikke vidende om. Min påstand er at ældre rør modtagere udmærket kan måle sig med nutidens. Der er naturligvis visse forbedringer i de moderne modtagere, således vil jeg ikke undvære at kunne benytte den K3 jeg har adgang til. Den omtalte model COLLINS 51 S - 1 er en sand perle, et forhold medamatører der også er aktive radioamatører på især CW hhv. uddannede radiotelegrafister, er ganske enige i. COLLINS 51 S - 1 er en sand perle.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#18  12/09-19 11:30
Deleted user
Indlæg: 211
Svar til alle

Jeg tror aldrig at vi medamatører bliver helt enige på det her område. Det der var svært og krævede dygtighed før i tiden kan alle og enhver klare nu bare de har en pc som hjælpemiddel.

Der skal ikke længere lyttes lyttes og lyttes og drejes med vfo´en så olien i lejet bliver varm. Her er bare at kigge på nettet dreje hen på frekvensen og så kalde op.

Dermed mener jeg at gentleman delen er forsvundet og de nikkende og anerkendende blikke over at man har arbejdet hårdt og dygitgt for at få et nyt land slet ikke har samme tyngde som tidligere.

I dag kører folk jo også rask væk kontakter helt automatisk med fx FT8 hvor man kan sætte radio og PC til at arbejde for en helt automatisk i timevis uden at man er til stede, ja du læste rigtigt !!.

I min verden har det intet som i INTET med amatørånd at gøre. Det er nærmest kætteri. Og jeg er bestemt ikke ene om den holdning, jeg har læste i flere udenlandske grupper at mange heller ikke bryder sig om den del.


#19  12/09-19 11:54
Hans
Indlæg: 230
Svar til #18:


Kan man ikke lide FT8 eller ligende sår drejer du bare vfo til andet sted.

Hvad du mener er jo ikke særlig interessant for brugerne.

Og du må lytte det du kan, Nettop digitale modes måtte da være noget for dig uden mulighed for at tale.

Det er nu heller ikke særligt at køre hele verden når forhold er til stede.

Det er svære at komme igennem pileup


#20  12/09-19 12:39
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1361
Svar til #18:
I stedet for at udråbe radio amatører der dyrker en anden variant af hobbyen end din foretrukne til kættere - hvad så med om du blev lidt toneangivende ved at gøre en positiv indsat for den del af hobbyen du finder glædelig og spændende. Eller er det din hobby kun at være negativ toneangivende overfor den del af hobbyen du til enhver tid rider en negativ kæphest over for!

Du har ret til dine holdninger og dine skriverier - men at udråbe andres hobbyvarianter til kætteri og så samtidig have den frækhed at skrive toneangivende skribent i din signatur - det er sku for stridt. Husk på det er en meget bred hobby vi deltager i; og vi forsøger faktisk at have et positiv fælleskab omkring det og ikke en skyttegravs krig mellem varianterne!

vh erik

----------
Mest SWL :-)

#21  12/09-19 13:45
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 469
Svar til #19:
Jeg deler til fulde dine synspunkter, man kan blot undlade at beskæftige sig med FT8 ifald man ikke har nogen interesse i denne form for mode, mange har dog glæde af denne form for kommunikation, andre af SSB, af CW, af PSK eller måske SSTV, nogle har glæde af samtlige modes. Mht. pile up har du ganske ret, det er netop en sport at trænge igennem en sådan, jeg kender flere der trods sparsomme midler, så som 100 watt hhv. forskellige former for dipoler, alligevel opnår qso dette trods at utallige andre DX interesserede benytter PA trin og sofistikerede antennesystemer. Min holdning er den at en god antenne er både bedre og billigere end stor effekt. At skose de der benytter DIGI modes er næppe den rette amatør ånd, at jeg i visse sammenhæng er enig med RX ER RART, det er noget ganske andet. Hvem "bestemmer" i øvrigt hvad der er en rette amatørånd? Det forekommer mig at en diskussion om hvad der er den rigtige amatørånd ikke tidligere har været til debat, med tidligere mener jeg i de år jeg var qrv, nemlig fra sensommeren 1963, til og med august 1976. Mangt og meget har ændret sig i de 33 år jeg ikke var qrv som radioamatør, dog er min glæde ved vor hobby stadig intakt.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#22  12/09-19 14:11
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 469
Svar til #18:
Jeg har tidligere givet udtryk for at du er en modig mand, hermed mener jeg at du rører ved et, for mange radioamatører, følsomt emne. I de 33 år jeg ikke beskæftigede mig med radioamatørhobbyen er mangt og meget ændret. Tidligere, med tidligere mener jeg de første år jeg var qrv, byggede man selv stort set alt, tilgangen til vor hobby var derfor en anden og klart mere personlig. Jeg kan sagtens følge dig i dine holdninger. Det er dog stadig muligt at være aktiv radioamatør hhv. som DX jæger, at opnå fortrinlige resultater, f. eks. ved at lytte sig til DX og således ikke benytte DX CLUSTRE hhv. RBN, det må være op til den enkelte om man benytter disse værktøjer eller ej. At jeg har glæde ved DX, som i øvrigt er min passion og at jeg bevidst ikke benytter ovenfor nævnte værktøjer, er et valg. Om jeg således besidder den rette amatørånd er en smagssag. Til gengæld mener jeg at man "snyder sig selv" for en oplevelse når det med "hiv og sving" lykkes at både identificere hhv. at gafle en jagtet DX station, glæden derved er som en slags "kick".

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#23  12/09-19 14:14
Deleted user
Indlæg: 211
Svar til #21:
For god ord ens skyld. Jeg anfægter ingenlunde digitale modes, det må folk selv om.

Men jeg anfægter automatisk afvikling af qso via specielle programmer uden at man skal gære noget selv. . Der er medamatører der lader pc stå og køre hele dagen af sig selv imens de er på arbejde og så står den bare og auto logger qso’ er.

Ja de er ikke engang til stede eller kører remote og styrer pc. ALT foregår automatisk. Det har INTET med amatørånd at imo.

#24  12/09-19 14:36
Claude Enoch
Indlæg: 138
Svar til #22:
Du har ALDRIG bygget noget, det har du fået andre til, og man skal ikke lyve og prale

Folk kan gøre hvad de vil..

PT er jeg på jagt i Nord Tyskland og lytter når der er tid på SDR radio, her høre man meget særligt på 3712 Kl. 1300,, Det som pågår der, har ikke noget med amatør ånd, at gøre, det er svinsk at høre på

vy 73 til næsten alle

husk !!! glemmer du, så husker nettet ALT

Redigeret 12/09-19 15:38
#25  12/09-19 15:46
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1523
Svar til #23:
Igen har du et af dine ikke sjældne maniske øjeblikke, hvor du atter forherliger dig selv ved hjælp af illusioner og ikke dokumenterede oplevelser: Snak, snak, snak...

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

#26  12/09-19 15:59
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #17:

Hej "CW ER RART" mf.

Jeg er også en af dem, der er i besiddelse af en gammeldags tarvelig rørmodtager. Ikke så fin som en COLLINS 51S-1. Og dog, for min er danskbygget og er ikke særlig følsom. Og så har den en ganske særlig affektionsværdi for mig, så stærk, at jeg kan genkalde mig lugten fra Toldbodgade, hvor en lille del af ingeniørfirmaet M P Pedersen huserede.

Jeg er ikke udpræget DX-mand, og slet ikke i den systematiske klasse. Mine DX forbindelser opstår spontant, når jeg lytter båndet over og falder over et CQ.
Det pudsige er, at mine længste forbindelser er blevet til ved lytning på den gammeldags tarvelige rørmodtager fra M P Pedersen. Er den da bedre end de nye spilledåser, som jeg har. Så afgjort Nej. Det beror for mig udelukkende på et tilfælde, at jeg som tidsfordriv og for at konstatere, at der stadig er liv i den, har lyttet på den gamle sag.

#27  12/09-19 17:37
OZ6AI -Asbjørn
Indlæg: 542
Svar til #24:

Hej Claude.

" Jagt i Nordtyskland" - er det kaninjagt - eller har du tysk jagttegn til vildsvin og ulve?

God jagt!
Vy 73 // Asbjørn


Redigeret 12/09-19 17:42
#28  12/09-19 19:40
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 469
Svar til #26:
Jeg er lidt usikker på hvad du mener med dit indlæg.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#29  12/09-19 19:41
Hans
Indlæg: 230
Svar til #23:

Hvad er der galt med at køre remote ?

Jeg er ikke hjemme hele dagen med det er min radio.

Via remote kan den bruges væk fra qth

Det er skide smart

#30  12/09-19 19:58
Claude Enoch
Indlæg: 138
Svar til #27:

Hr. Asbjørn

Kedeligt, at du ikke forstår noget som helst.

Nej Hr, Asbjørn det er musejagt, kunne være du skulle prøve. Man kan også pejle dem,,,så er det hvem man den dag ønsker at pejle!

Dansk Jagttegn kan bruges over WW med få undtagelser.

Men så blev du en lille smule kloger, ja -- man kan jo kun håbe.

Hans-- det er for moderne for de ternet skjorter og andefødder

73 til de fleste --dog med nogle undtagelser og de ved nok hvem de er

HUSK på at glemmer du--- Så husker nettet alt

Redigeret 13/09-19 07:54
#31  12/09-19 20:17
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1751
Svar til #16:
Det var først i firserne så det pgl Oz kan jeg ikke huske.

----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#32  12/09-19 20:28
OZ6AI -Asbjørn
Indlæg: 542
Svar til #30:

Hej Claude.

Dansk jagttegn i Tyskland - OK det er noget nyt.

Mussejagt kender jeg ikke (er det noget frækt ?) - mon ikke du mener musejagt?

Dem jeg pejlede var " ræve = skjulte sendere" - kaldes rævejagt.

God jagt!
Vy 73 // Asbjørn

Redigeret 12/09-19 20:52
#33  13/09-19 09:07
OZ6AI -Asbjørn
Indlæg: 542
Svar til #30:

Hej Claude.

Et lille - s - gør en stor forskel - redigeret væk dd kl.07:54, men som du selv skriver - nettet husker.

Vy 73 // Asbjørn

Redigeret 13/09-19 09:12
#34  13/09-19 13:47
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 469
Svar til #31:
Tak for din information, jeg vil søge efter dette OZ via EDR´s hjemmeside.
Ligeledes tak for dine fortræffelige indlæg her på brugtgrej.dk.
Overordnet set synes det som om der er mange måder at gafle DX hhv. nye lande på. Den af mig, i en anden tråd nævnte, ham der ønskede at jeg med hans kaldesignal skulle gafle et spændende prefix på 40 meter, glædede mig med et besøg for år tilbage. Vi sad nogle aktive radioamatører og talte om fælles DX interesser hhv. kørte DX lande.
Pludseligt fortalte vedkommende at ifald han ikke hjemmefra var i stand til at gafle et ønsket prefix, kørte han til lokalafdelingen og gaflede det ønskede prefix derfra. Hans lokalafd. = Amager afd. altså den man skal kigge forbi. Da vi andre undrede os over dette, udtalte vedkommende blot: Sådan gør man i dag, det er helt normalt. Som det sig hør og bør, var han også interesseret i det grej jeg på daværende tidspunkt benyttede, nemlig en YAESU FT450. En sådan benyttede jeg i en kort periode, i øvrigt med udmærkede resultater. Da han på 30 meter hørte et prefix han ikke selv havde i loggen, lagde han an til, med sit kaldesignal, at gafle omtalte prefix fra min qth/station. Han blev noget overrasket da jeg gav udtryk for at DX via eget kaldesignal kunne han gafle fra egen station. Nå ja, som tidligere nævnt: Han er medlem af DDXG. Igen, min store respekt for dine resultater ifm. DXCC opnåede resultater, 10 watt og indendørs antenne, flot meget flot.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 13/09-19 16:05
#35  13/09-19 15:43
Uffe Lindhardt
Indlæg: 7
Svar til #34:

http://www.arrl.org/dxcc-rules

pkt 10, helt legalt.

"Contacts may be made from other stations provided they are personally made by the licensee"

#36  13/09-19 15:53
Bjarne

Indlæg: 166
Svar til #33:
Det er ikke en fordel for Claude

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 Og ,Rep af Elektronik ikke Privat
Medlem af EDR sIden 1966 nu 54 år
www.helsinghof.com

#37  13/09-19 16:02
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 469
Svar til #35:
Jeg har ej heller påstået at dette ikke er legalt, læs hhv. forstå gerne hvad jeg skriver. Flot du tager noget sådant i forsvar.
Min holdning er den at gaflet DX bør være fra egen station hhv. egen antenne, min holdning er også at dermed er glæden størst, men sådan er vi forskellige. Er det også legalt at lade 3. mand gafle kontakter med et kaldesignal der ikke tilhører vedkommende selv? Jeg kan vel med en vis ret spørge mig selv hvor mange af vedkommendes loggede DX entities han har ladet 3. mand gafle. Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt, eller måske: Kan alle høre mig, kan alle se mig. Fin gruppe du rent socialt er en del af. I denne ses forskellige af nutidens amatørradio kendisser, jeg har såmænd tidligere stiftet bekendtskab med en af disse. Nå ja, vedkommende jeg tidligere har stiftet bekendtskab med er også medlem af DDXG. Når jeg stifter bekendtskab med en medamatør der opfylder kravene til medlemskab af netop DDXG, opfordrer jeg altid vedkommende til at melde sig ind i denne eksklusive gruppe. DDXG gør meget for DX exp. og lign. Hvad er i øvrigt din holdning til følgende udsagn?: De der benytter kun 100 watt kan lige så godt benytte en VFO . Udsagnet stammer fra et æresmedlem af DDXG, udsagnet faldt ifm. en telefonsamtale jeg for år tilbage havde med vedkommende. Årsagen til denne telefonsamtale var råd og vejledning ifm. DX, pile ups mv. Jeg havde således ikke været aktiv i 33 år, mangt og meget var ændret i denne periode, f. eks. benyttes nu om stunder split, et fint redskab til afvikling af DX qso ´er, således opnår mange forbindelse med en sådan.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 13/09-19 16:48
#38  13/09-19 16:03
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 469
Svar til #36:
Du mener at nettet husker alt?

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#39  13/09-19 18:41
OZ6AI -Asbjørn
Indlæg: 542
Svar til #36:

Hej Bjarne.

Beklager - afslutning langt fra trådens egentlige emne.

I første omgang troede jeg det var en slåfejl- prøv at se på dit keyboard - M og K er til samme finger ("noget frækt"), men det var kun et lille s - Hi Hi.

God weekend til alle.

Vy 73 // AsbjørnRedigeret 13/09-19 18:44
#40  13/09-19 20:31
Glenn Møller-Holst
Indlæg: 356
Svar til #39:

Hvordan pejler du dem? Ved om de udsender radiosignaler - udover langbølgede infrarøde signaler :-)

#30 Freudian slip :-) :
https://en.wikipedia.org/wiki/Freudian_slip

----------
Glenn, OZ1HFT

Redigeret 13/09-19 20:41
#41  14/09-19 08:46
OZ6AI -Asbjørn
Indlæg: 542

Hej Glenn.

OK - jeg er med.

Vy 73 // Asbjørn

Redigeret 14/09-19 14:51
#42  17/09-19 21:08
john brandstrup
Indlæg: 64
Svar til #1:
Hej Max. Du er absolut ikke alene om den mening. Jeg kører kun radio på den gammeldags facon, altså antenne til antenne, uden nogen pc eller andre hjælpemidler. Når jeg så får en kontakt i hus er hele dagen reddet. Såden bliver det til min dødsdag. Problemet for mig og andre ligestillede er at mange kun kører Ft8, dermed er der færre amatører til rådighed for mig og ligestillede desværre. Min personlige mening er at det nye ikke er et fremskridt. Bedste hilsner til alle fra oz1atb john. PS. Jeg kalder også den gamle måde for rigtig radio

#43  17/09-19 22:59
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #42:

FT8 og FT4 er noget af det bedste som er opfundet i forhold til os med dårlige antenneforhold. Ellers ville DX-hobbyen være 100% død for min part. Jeg tror faktisk godt jeg kunne finde på at skrotte al form for analog modulation en skønne dag til fordel for DMR eller lignende. Man rækker længere (også direkte) og støjen er væk. Har man tinnitus som jeg har, så er det absolut en fordel.

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

#44  18/09-19 07:39
Hans
Indlæg: 230
Svar til #43:


Der kommer heldigvis meget godt til vores hobby

Er dog ikke selv på FT8 / FT4 endnu da jeg ikke lige har knækket koden.

Men har kørt meget psk31 da det var nyt

#45  18/09-19 09:21
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #44:

Har du brug for hjælp til FT8 / FT4, så siger du bare til, eventuelt via Brugtgrej PB.

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 18/09-19 09:32
#46  18/09-19 10:54
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 887
Svar til #43:
Jeg er begyndt at køre FT8 på 2 meter. Det er lidt sjovt pludselig at kunne række Polen og England mv. på lodret polariseret rundstråler.
Men jeg tror nu ikke, at jeg forlader den analoge del, det er det trods alt for sjovt og hyggeligt til :-)

----------
mvh Per
Rigtige radioamatører bruger rør forstærkere!

#47  18/09-19 11:58
Deleted user
Indlæg: 572
Svar til #42:
Tja, man kan jo vælge at gå i stå eller være med. Kan huske at jeg i et gammelt OZ blad læste, at visse radioamatører klagede over det dersens SSB. AM mente de var den eneste rigtige modulation at anvende... Men sådan er der jo så meget.
Det vigtigste, efter min mening, ved vores hobby er at være nysgerrig og eksperimenterende

#48  18/09-19 13:16
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #46:

Det kunne være interessant at se hvor langt at det kunne række på 70 cm og 23 cm, både under normale forhold og under Tropo (og eventuelt sporadisk E hvis det kan give noget over 2 meter båndet).

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 18/09-19 13:22
#49  18/09-19 14:05
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1523
Svar til #47:
Det vigtigste ved enhver hobby er, at man dyrker den/de nicher, man befinder sig godt ved- digitalt eller analogt - og så ser stort på de "kloge hoveder", der mener at vide bedre end én selv. Det er også dem, der ofte bruger 3 timer på at klæde sig afslappet for at se "rigtig ud". :-)

Det skal være sjovt og rart for een selv. Det er en hobby kære venner.

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

#50  18/09-19 16:46
Deleted user
Indlæg: 572
Svar til #49:
Tommel op! :-)

#51  18/09-19 18:43
john brandstrup
Indlæg: 64
Svar til #48:
Hej Kim. Jeg er enig i at fremskridtet ikke skal gå i stå, og de nye tiltag er gode for dem som har dårlige antenneforhold. Jeg kan bare ikke lade være med at kommentere når en medamatør siger til mig. Jeg har i dag kørt 30 lande på 1 time, så svarer jeg. Jeg har kun kørt 2 kontakter, men uden hjælpemidler. Jeg elsker bare den direkte kontakt. Vi ses kim, og god dag til alle. Oz1atb john

#52  18/09-19 23:26
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1105
Svar til #51:

Helt enig, John. Der skal være plads til det hele og i mine øjne er der ikke nogen del af hobbyen som er finere end en anden. Vi har en fantastisk hobby med uanede muligheder, det er kun et spørgsmål hvilke af dem som lige fanger os. Vi ses, John.

----------
Vy 73 de OZ2D
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Denne tråd er lukket for nye indlæg