Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
124 online brugere
3078 online annoncer
SælgesKøbes

Er der noget ved CB og lpd kanalerne

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  13/11-19 15:44
Michael johansson
Indlæg: 3
Hej der ...har et spørgsmål om Midland G9 pro...kan se den har de sædvanlige 8 pmr kanaler (hvor der aldrig sker noget ) spørgsmålet er om der sker noget aktivitet på de resterende 69 kanaler ...har en ubc scanner derhjemme og det eneste den fanger er UHF og VHF ...der sker tilgængelig en masse snik snak ...ville det kunne svare sig at købe en Midland G9 og kunne snakke med nogen andre end venner eller sker der absolut intet på de bånd ,skal man bruge halvdelen af hvad Midland koster og lytte med på en baofeng eller anden walkie (hvor man selvfølgelig også kan kodes de "lovlige Kanaler ind ...hilsen Michael
Fik den lige ind i rigtig forum

#2  13/11-19 17:20
Michael jensen
Indlæg: 614
Svar til #1:
Jeg hører kun PMR når de er meget tæt på, og det er især til jul når børn har fået gaver.

----------
Rigtige radioamatører forstyrrer naboen

#3  14/11-19 04:03
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #1:

Midland G9 pro er sikkert en ganske fornuftig UHF radio, der anvender PMR 446 MHz båndet, til prisen.

Ja, det vil kunne svare sig at købe radioen, hvis ens venner har en tilsvarende og befinder sig indenfor rækkevidde. Indenfor bymæssig bebyggelse vil rækkevidden næppe være mere end selve bofællesskabet. Og i det fri vil rækkevidden næppe være mere end på campingpladsen eller på den centrale del af Christiania.

Har man derimod ingen venner og vil forsøge at anvende PMR 446 som venneskabende middel i det absolutte nærområde, ville jeg nok spare pengene og sætte mig ned på Bænken og vente på, at kontakter opstår.

Du svarer jo ganske godt på dit eget spørgsmål. Der er jo ingen aktivitet indenfor det område, som fysikken bag kommunikation på 446 MHz tillader. Rækkevidden er simpelthen så lille, at det ville være noget nær en statistisk sensation at møde en anden med PMR 446 åben og indstillet på samme kanal.
Det drejer sig om noget så simpelt som om befolkningstætheden i området er stor nok til, at der skulle befinde sig mere end 1 PMR radio. Og selv i de tætteste beboede kvarterer i København vil det være statistisk umuligt med mere end 1 indenfor dækningsområdet, når man samtidig tager højde for interessen.

PMR446 er derimod ganske glimrende til aftalt kommunikation i det absolutte nærområde, som omtalt ovenstående. Aftalt kommunikation er kodeordet for anvendelse af PMR 446.


Redigeret 14/11-19 05:47
#4  14/11-19 21:43
OZ2LPX Boris
Indlæg: 836
Svar til #1:
Du vil nok få mere ud af at erhverve dig en amatørlicens og efterfølgende bruge penge på en amatørradio.

Mvh Boris - OZ2LPX

#5  15/11-19 09:35
Hans
Indlæg: 239
Svar til #1:

Husk at PMR kun rækker 2-3 km fra håndholdt på de 8 kanaler

og meget mindre på de 69 LPD kanaler

Så der er ikke meget at høre

#6  16/11-19 21:17
Martin-H
Indlæg: 9
Svar til #1:

Hej Michael

Kan lige give mit besyv med som ny radioamatør. Jeg startede selv med 2 PMR radioer, som vi kunne bruge herhjemme når vi er i haven osv. da vores mobildækning er ret dårlig, men de er jo ret begrænsede hvad angår at møde andre. Så købte jeg en lille Baofeng, den var billig og en god måde at få lidt mere vidde på. Selvom jeg lyttede lidt samtaler er der ikke mange samtaler på, men den kørte på scanneren (ofte i bilen) i et halvt års tid.

Jeg var ikke i tvivl om der skulle en større antenne til samt en stationær radio, så jeg valgte at tage licens så jeg også kunne sende. Fik B licens i år og købte en brugt Yaesu FT-897. Efter jeg fik en VHF/UHF antenne op, skete der noget. Nu har jeg sat en hjemmebygget HF dipol op til 80 meter (tog et par timer at bygge og sætte op), og der er en del mere aktivitet. Jeg bygger lidt småting selv, og det er en del af charmen ved radio for mig.

Så mit råd er at få en licens, gerne B eller A, og så køb en god HF/VHF/UHF All mode radio. Hvis du kan kan lide at rode med radio bliver du helt sikkert glad for det.

Mvh,
Martin
----------
OZ3MKR

Denne tråd er lukket for nye indlæg