Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
161 online brugere
2997 online annoncer
SælgesKøbes

Opførsel på Vejrhøj repeateren

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  27/01-20 18:30
Søren Tullam

Indlæg: 305
Nu er det godt nok længe siden jeg har ytret mig på brugtgrej, men hvad jeg hørte på Vejrhøj repeateren i eftermiddag var hovedrystende og under al kritik, så jeg har fundet min pen frem igen.
Jeg var på arbejdstur til Novo i dag og min radio stod og lyttede på gode gamle Vejrhøj repeater 145.600. Magen til opførsel jeg var vidne til i dag var helt og aldeles uhørt.
Der blev snakket kristendom, politik, bandet, konspireret og meget andet som man absolut ikke bruger radioen til. Der var flere der var inde og kommentere og bad om at få lukket repeateren, men de fortsatte
ufortrødent. Jeg ved ikke om det er muligt at slukke repeateren? Jeg fik ikke deres kaldesignal, men er der nogen der kender dem der var en 2-3 stykker, og måske lige tager en snak med dem omkring opførsel? For det i dag var helt ude i skoven

----------
7-3 og dingeling
Søren...

#2  27/01-20 18:50
L højrup

Indlæg: 1996
Svar til #1:

Det lyder lidt som Aalborg repeateren :-)

mon ikke der er ved at gå 27mhz i det.

#3  27/01-20 19:28
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #1:

Hold nu op, Søren. Der har lige været denne tråd:
http://ham.brugtgrej.dk/forum.php?mode=thread&o bj=80023
hvor jeg i indlæg #10 kommer med 2 link., hvoraf det fremgår, at ENS ikke vil blande sig i kommunikationen på båndene, med mindre tonen bliver usædvanlig grov.
Det er intet i dit indlæg, der tyder på, at tonen og samtaleemnerne har været anderledes end ude i den virkelige verden.
Din opfattelse af, hvad man må snakke om er funderet i bekendtgørelser, der blev afskaffet for mere end 50 år siden.

Redigeret 27/01-20 19:32
#4  27/01-20 19:31
Deleted User
Indlæg: 1469
-

Redigeret 28/01-20 05:28
#5  27/01-20 19:46
Søren Tullam

Indlæg: 305
Svar til #3:
Bevares.
Jeg forventer ikke at ENS gør noget ved det, dem har jeg for længst opgivet. Det var nu mere hvis der er nogle radioamatører der kender dem personligt og tager en alvorlig snak med dem.
Jeg var ikke den eneste der syntes at de gik over stregen. Der var andre der breakede ind og bad dem ophøre og tale ordenligt. Der blev sagt ord som luk repeateren, skændsel og lign, så de gik helt klart
over andres grænser også.

----------
7-3 og dingeling
Søren...

#6  27/01-20 21:51
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #5:

Ryst dog oplevelsen af dig og kom videre. Det er sådan, vi gør ude i det virkelige liv.

Du skriver, at du for længst har opgivet ENS.

ENS gør præcist det, som de er bemyndiget til i henhold til landets love. Så hvis du har mødt en mur, skyldes det udelukkende, at du kræver noget af dem, de ikke er bemyndiget til. Der er ingen grund til at tale eller skrive miskrediterende om landets embedsmænd. Det fremkalder min vrede!

Redigeret 27/01-20 21:53
#7  27/01-20 22:06
Deleted user
Indlæg: 134
Svar til #1+alle:
ENS gør ganske rigtigt det de skal indenfor de love og rammer genierne på tinge har givet dem..
Så er du utilfreds Søren må du opsøge dem der reelt har ansvaret..

BTW så er roden til onderne på repeaterne I form af "tom" ævl og ligegyldighederne, jo at finde i rekrutteringen af dagens radioamatører. Kravene er for slappe og efteruddannelse er en by I det østlige Sibirien.

----------
Livet er alt for kort til Aristokrater i ternede skjorter, der gør som de tre abekatte.
MEN løgne - fusk/snyd - varmluft jagtes ufortrødent
Profilen bryder sig ikke om censur på dette site!!

#8  27/01-20 22:19
Mikkel Nielsen OZ7AKT

Indlæg: 350
Svar til #6:
Det kan godt være at det er holdningen, men jeg lyttede også med, og det var faktisk rystende at høre på. Jeg hidser mig bestemt ikke op over det, men der blev sagt grimme ting, hvor enkelte med amatører blev nævnt med call, adresse osv. Det tror jeg der er flere herinde der ville blive temmelig tossede over. Bevares jeg er ligeglad, men var jeg blevet hængt ud på den måde, havdet jeg nu reageret. Ok det var ikke særligt nuanceret det der kom fra deres mund, så lad os tage det som dagens underholdning. Vi må håbe det stopper, og hvis ikke så luk repeateren et par dage, og der bliver ro :o)

God dag til alle :o)

----------
Jeg lytter ikke fordi jeg har lyst. Jeg lytter fordi jeg trænger. Det kan Dr. Hansen bevidne.

#9  27/01-20 22:52
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 309
Svar til #3:

Jeg lyttede også på Vejrhøj i dag. Og jeg må nok indrømme, at alt det man ikke snakker om på ham radio - fandt sted på Vejrhøj i eftermiddags.

En der havde fundet de mest fantasifulde konspirationsteorier frem.
Og vedkommende var muligvis af den overbevisning, at det næsten var hans pligt at oplyse folk om hans teorier.

Jeg lærte engang, at man på amatørradio aldrig snakker politik, religion osv... og skulle denne regel være blevet afskaffet, så er det sikkert en ret god idé at overholde den alligevel i og med, at disse ting netop kan opildne til ballade verden over.

Jeg plejer ikke at hænge mig i så meget, men den her oplevelse på Vejrhøj i eftermiddags var vist noget over grænsen :-)
Det skal dog også nævnes, at ham der står for Vejrhøj håndterede det på en ganske fornuftig måde og spurgte vedkommende om ikke han havde læst licensbestemmelserne. Det blev der heller ikke ro af med det samme.....men, det stoppede så kort tid efter ;-)

Mvh HenrikRedigeret 27/01-20 23:16
#10  27/01-20 22:53
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #8:

Hej Mikkel

Egentlig tror jeg, at vi er ret enige. I bund og grund drejer det sig om at vende ryggen til dem, som man ikke vil høre på fremfor at stimle sammen.
Skulle nogle fra en amatørradiostation / repeater fremkomme med udtalelser, der krænker en anden, og denne anden ikke vil lade det ligge, er den eneste anerkendte mulighed for ham at anvende privat påtale iht Straffelovens bestemmelser på området.

Med hensyn til at stoppe repeateren et par dage, tror jeg egentlig ikke, at det løser problemet, allerhøjst udsætter det. Det vender om muligt endda op igen med fornyet styrke. Men man kan med noget list anvende en lidt anden metode. Få gjort samtalerne teknisk interessante.

#11  27/01-20 23:16
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #9:

Hej Henrik

Ikke for at yppe kiv, men jeg bliver simpelthen nødt til at kommentere på:
"Jeg lærte engang, at man på amatørradio aldrig snakker politik, religion osv..".

Det lærte jeg også engang. For jeg blev eksamineret efter reglerne i bekendtgørelsen, der dengang kun tillod samtale af teknisk art og kun meget kortvarige personlige meldinger i relation til eksperimenterne.
Det var dengang, nu er der andre regler.
Jeg har også erfaret, at radioamatørforeninger siden deres start har skrevet op og ned af døre om, hvorledes man skal opføre sig på båndene. Det gør de stadig. Og fred være med det. De har ingen juridisk indflydelse udover deres egne medlemmer, som de kan ekskludere, når de ikke opfører sig ordentligt.

Der er ingen lette løsninger, ingen gratis frokost. Det er et hårdt slid, der må og kun kan tage udgangspunkt i at være et forbillede, hvergang man er aktiv på båndene. For nu tildags, hvor ordet er frit, under ansvar, kræver det en del øvelse at gennemføre en solid debat, hvor meningerne står skarpt, på en pæn og sober måde. Men det kan sagtens lade sig gøre.

Redigeret 27/01-20 23:26
#12  27/01-20 23:20
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 309
Svar til #11:

Hej

Vi er faktisk meget enige her :-)
Fik også lige rettet lidt til i mit indlæg og imens havde du så skrevet.
Ok - så fik jeg den viden.
Ja, man kan bestemt gøre noget selv for at det foregår på en sober måde på båndene. Det er jeg stærkt tilhænger af.


Mvh Henrik

Redigeret 28/01-20 00:00
#13  27/01-20 23:55
OZ1OXQ.
Indlæg: 1581
Svar til #8:
Hej Mikkel
Det er ikke altid jeg er enig med dig, men i dette tilfælde mener jeg du har så ganske ret. Der er ikke længere samme konsekvens som tidligere, stort set er der mht. gældende bekendtgørelser frie hænder til en adfærd der ikke tidligere er oplevet. Det er i virkeligheden kun aktive amatører (= os selv) der har mulighed for at sætte grænserne, relevant myndighed gør intet. Jeg er således vidende om at Energistyrelsen, ved evt. indsigelse, blot meddeler: Det må I selv klare evt. ved brug af civilt søgsmål..

----------
Don´t worry about those who talk behind your back. They are behind you, for one - maybe for more - reasons..

Redigeret 28/01-20 00:27
#14  27/01-20 23:59
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #12:

27/145 transverter, aha, du kan ikke finde dem i dine diagrammer. Det er jo sole klart. Prøv at kikke i et spejl i stedet, så ser du mindst en :-)

#15  28/01-20 00:09
OZ1OXQ.
Indlæg: 1581
Svar til #6:
OZ7XF, du skriver, citat begyndt: Der er ingen grund til at tale eller skrive miskrediterende om landets embedsmænd. Det fremkalder min vrede!
Citat slut. Naturligvis er det legitimt at tale imod embedsværket, især når dette ikke ganske overholder egne udstedte bekendtgørelser. Jeg kender til et eksempel hvor en fuldmægtig i den styrelse der inden Energistyrelsen havde radioamatører under vingerne. Vedkommende udleverede aktstykker til en ansøger der overhovedet ikke var part i den aktuelle sag. På vedkommendes aktpakke ses nu et minus der klart er velanbragt.

----------
Don´t worry about those who talk behind your back. They are behind you, for one - maybe for more - reasons..

#16  28/01-20 00:13
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #13:

" Det er i virkeligheden kun aktive amatører (= os selv) der har mulighed for at sætte grænserne".

Ja, egendisciplin er ikke at foragte, hvorimod det at korrekse andre i forhold til ikke eksisterende regler er uden mening og er dømt til ikke blot at mislykkes, men til at skabe ekstra konflikt.

#17  28/01-20 00:22
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #15:

Jeg må med beklagelse konstatere, at du ved at bringe mit indlæg i spil ikke ser den helt store forskel i at miskreditere og at tale imod. Det gør jeg!Redigeret 28/01-20 00:36
#18  28/01-20 00:23
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 309
Svar til #14:

Haha :-D

#20  28/01-20 00:41
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #19:

Derudover bryder jeg mig ikke om, at du i dit indlæg stiller en godtnok ikke navngiven fuldmægtig i en tidligere kendt styrelse til skue.
Eksemplet har som sådan intet med indlægget at gøre, og var det ikke mere hensynsfuldt overfor fuldmægtigen ikke at bringe din information her, hvor den næppe tjener andet formål end din selvforherligelse.

Redigeret 28/01-20 00:42
#21  28/01-20 01:08
OZ1OXQ.
Indlæg: 1581
Svar til #20:
Hvor ser du selvforherligelse?
Jeg beskrev dette minus idet du selv bragte dette emne på banen.
Ligeså har meddebattører omtalt "tonen" man som aktiv radioamatør kan opleve. Nok så vigtigt: Kun "os selv" kan ændre den adfærd som jo er fundamentet for denne udmærkede og nødvendige tråd. Mht. begrebet hensynsfuld vil jeg mene at når man som omtalte, i øvrigt ex fuldmægtig, i den grad "gjorde i nælderne", er det vel et spørgsmål om hvem der var hensynsfuld og hvem ikke. Konkret er det en grovhed at udlevere sagsakter til en ikke part i en given sag. Den slags bør koste.
Jeg stiller ingen til skue, i diverse styrelser ses utallige fuldmægtige.
For god ordens skyld: Omtalte "minus" hhv. sagsbehandlingen var/er i høj grad relevant for aktive radioamatører, dette er således årsagen til jeg har nævnt sagen her. Den til enhver tid regerende styrelse, reagerende i forhold til radioamatører, er en vigtig del i vor hobby.

----------
Don´t worry about those who talk behind your back. They are behind you, for one - maybe for more - reasons..

Redigeret 28/01-20 01:17
#22  28/01-20 06:04
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #21:

"Den slags bør koste".

Det skal jeg ikke blande mig, men du må da vide som almindelig samfundsborger, at den slags skal foregå ved en anerkendt domstol.

Slut herfra.

#23  28/01-20 07:33
Deleted user
Indlæg: 211
Svar til #1:
Jeg hørte dem også og det var bestemt ikke medamatørånd, der blev udvist. Det lød som gakki snakki vrag, der var totalt useriøse.

Der blev ævlet om gud og paradis og den sande sandhed og talt i et meget grimt sprog. Bestemt ikke noget man under nogen omstændigheder må tale om på amatørbåndet.

Andre prøvede at tale dem til fornuft, men de blev fejet væk og de formastelige ville ikke høre på noget som helst, de ville kun høre på sig selv. Jeg har hørt dem før og det er næsten altid noget med politik og kriminelle der tales om uhørte emner at debattere på en repeater.

Da der blev truet med at lukke for repeateren blev der talt om krænkelse af ytringsfriheden og man har ret til at tale på en repeater. Godt at du bringer emnet på banen, for det vi var vidne til var totalt uanstændigt.

#24  28/01-20 08:56
Preben Larsen
Indlæg: 333
Svar til #1:
Repeateren blev fakstisk slukket..
Da man blev opmærksom på aktiviteten.

vy 73 de oz1fhu Preben


#26  28/01-20 11:57
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 309
Svar til alle:

YES!
Så er der underholdning på Vejrhøj igen ;-) :-PRedigeret 28/01-20 12:18
#27  28/01-20 13:11
Peter Andersen (peel.dk)
Indlæg: 519
Svar til #23:

Når nu du optager alt kan du så ikke lægge det snak på nettet så vi andre også kan høre hvad det drejer sig om.

Peter

#28  28/01-20 13:15
OZ1OXQ.
Indlæg: 1581
Svar til #27:
Godt forslag.

----------
Don´t worry about those who talk behind your back. They are behind you, for one - maybe for more - reasons..

#29  28/01-20 14:39
Morten Danhøj

Indlæg: 1
Svar til #27:

Nej nej det er kun for dem der selv kan høre det :-p

#30  28/01-20 14:56
OZ1OXQ.
Indlæg: 1581
Svar til #29:
Hvorfor kun for de der har mulighed for at overvære hvad der sker?
Det må da være af en vis interesse for de medamatører der uden mulighed for at lytte på omtalte repeater, bliver bekendt med denne uvane.

----------
Don´t worry about those who talk behind your back. They are behind you, for one - maybe for more - reasons..

#31  28/01-20 15:04
Jørgen Kragh
Indlæg: 646
Svar til #29 og resten:

På min radio sidder der to knapper. De hedder:

OFF
CHANNEL

Hvis jeg trykker på OFF eller drejer på CHANNEL, forsvinder al skraldespandesnakken.

Prøv dem, det virker.

mvh

Jørgen
QQE06/40, så kører det for dig

#32  28/01-20 17:39
Deleted User
Indlæg: 1469
Svar til #31 og alle andre:

Nå de knapper har du også fundet?! Og de virker hver gang. :-)

Denne her tråd minder mig om de gode gamle dage i 1960’erne (og 70’erne) når folk lavede telefonstorm til Danmarks Radio når de havde sendt et eller andet som ikke behagede den kræsne (eller intolerante) TV-seer eller radio-lytter. Eller når Erhard Jacobsen tordnede imod DR. Det virker som om at der er nogle stykker, ligesom i Muppetshows sure gamle mænd oppe på balkonen i teatret, bare sidder og lytter for at finde noget som de kan blive helt afsindigt sure over.

Jeg kan stort set ikke høre Vejrhøj længere med den geografiske placering den har i dag, så jeg aner ikke hvad der foregår. Men når jeg ser alt det smagsdommeri, som man oplever her i tråden, over hvilke emner som man kan tillade sig at tale om, så giver det mig i en vis udstrækning kvalme. Så længe man fører et ordentligt sprog, holder sig indenfor straffeloven, undgår personangreb, så bør der ikke være den slags tabuer i min verden.

Med den slags smagsdommeri, så bidrager nogle af jer, efter min mening, ganske pænt til at aktiviteten på radioen bliver dårligere og dårligere, måske endda også negativt til folks lyst til at blive radioamatør.

Når man for eksempel lytter på 3.770 MHz, så er det da ikke ligefrem fordi at man efterlever de snævre rammer for diskussions-emner (hvilket skal være dem vel undt). Lytter man via udenlandske WEBsdr-modtagere til radioamatører, i for eksempel USA eller GB, så kommer emnerne ofte ud i politik og andet som ikke direkte har noget med amatørradio at gøre, uden at det lader til at være noget problem.

Så spørgsmålet er, under forudsætning af at man opfører sig ordentligt, om ikke at al den begrænsning i hvad der kan tales om hører en fjern fortid til. Det gør det i min verden.

Jeg ved godt at bekendtgørelsens bilag 4, afsnit 3.3, nr.2 foreskriver at: ”…Radiofrekvenserne må kun anvendes til udveksling af meddelelser i relation til amatørradio, jf. nr. 1.56 i Det Internationale Radioreglement, og til bemærkninger af personlig karakter…”.

Men dette bliver jo på ingen måde håndhævet af de danske myndigheder, og jeg gætter på, ej heller i nogen som helst andre vestlige lande. Man skal nok til fjerne diktaturer for at finde myndigheder som går op i den slags. Den slags bør ikke være noget som hører et moderne pluralistisk demokrati til.

Jeg er godt klar over at jeg med dette her indlæg har anbragt en vis legemsdel i klaskehøjde og må forvente nogen kritik. Fair nok. Men prøv nu alligevel at tænke lidt over indholdet inden at I farer i blækhuset.

Redigeret 29/01-20 08:39
#33  28/01-20 17:55
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 309
Svar til


Redigeret 28/01-20 18:14
#34  28/01-20 18:13
Michael jensen
Indlæg: 692
Svar til #33:
Max "påstår" han optager alt, nu har han chancen
for at bevise det.

----------
Takker

#35  28/01-20 18:16
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 309
Svar til #34:

Nååe ja....det bliver spændende at høre så ;-)

#36  28/01-20 18:17
Deleted User
Indlæg: 1469
Svar til #33:

Og det har du nok ret i, Henrik. Jeg anfægter for så vidt heller ikke kritikken af hvad der er foregået på Vejrhøj, og så vidt jeg ved skal der en hel del til før at den ansvarshavende trækker stikket til senderen på Vejrhøj. Så mit indlæg handler ikke om den specifikke samtale som jeg af gode grunde ikke kan kommentere, og dermed kun kan forholde mig til i forhold til de kommentarer som er fremkommet.

Mit indlæg handler mere om den meget snævre rigide fortolkning af 'Code of Conduct' som hersker her i forummet. Den er jeg ikke vildt begejstret for. Der bør, i en vis udstrækning, være plads til diversitet blandt radioamatører. Der er blandt andet en af deltagerne her i tråden som mener at de lempelige certifikat-prøvekrav og den manglende efteruddannelse af radioamatører er årsagen til alle problemerne. Men dårlig opførsel findes nu nok inden for alle certfikat-kategorier efter min opfattelse.

Redigeret 28/01-20 19:08
#37  28/01-20 18:47
Hans
Indlæg: 473
Svar til #34:

Vil næsten væde at Max ikke optager alt .
Tror ikke engang at han kan lytte vejrhøj

Men han kan jo bare smide en lydfil hvis han skal have lidt troværdighed.

#38  28/01-20 20:05
Deleted user
Indlæg: 211
Svar til #37:
Selvfølgelig har jeg optagelser af omhandlende samtale. Ellers kunne jeg jo ikke vide hvad de taler om se hvad jeg skriver i indlæg 23. Jeg omtaler hvad der er blevet talt om, og de ting jeg skriver står ikke i andre indlæg = så må jeg have overhørt det. Andre vil kunne beræfte det, hvis de ellers tør blande sig i debatten.


De ting jeg optager er til eget brug og så sandelig ikke noget jeg vil dele og lægge ud i et offentligt forum. Jeg bruger optagelserne til at følge med i hvad der sker.

Og nej jeg kan selvfølgelig ikke være allevegne og optage alle bånd, men jeg er godt med de fleste steder.

Jeg lyttede også lidt her til aften hvor de talte igen og her blev der sendt 1750Hz toner oveni dem og de blev trykket for at genere. Det er så heller ikke ok hvis i spørger mig.

Det kunne da være interessant hvis de selv kom ind og kommenterede hvad det er der foregår.

#39  28/01-20 20:22
Michael jensen
Indlæg: 692
Svar til #38:
Det er meget svært at tro på dig, du er kommet med
så mange historier her, at der ikke er mange der tror på dig.
"Der er masser der skriver til mig om dig" :-)

----------
Takker

#40  29/01-20 07:49
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #38:

Når du skriver således:
"....hvad det er der foregår",
er det for mig et udtryk for, at du ikke ved, hvad der foregår.
Og netop det, at du ikke ved det, får mig til at tro, at du har været udsat for nogle, der laver kunster. Du og andre kunne have været vidne til et kunstværk af kaliber, der har taget udgangspunkt i radioamatørernes forunderlige sprogbrug og ofte manglende indhold i QSOerne.
I gamle dage, var der jo på 2 meter båndet, den navnkundige: "Sovs og kartofler", der med sit gentagne opråb, blot gjorde opmærksom på, at samtalerne var for tyndbenede.
Også dengang fik udøveren de vanlige 2 meter benyttere helt op i det røde felt.
Mon det er den urgamle tradition nogle har følt trang til at følge op på. Jeg véd det ikke!

#41  29/01-20 11:53
OZ1KNJ

Indlæg: 1170

Nu blev jeg nysgerrig på det her emne og lyttede lidt med på Vejrhøj i aftes, det var bestemt ikke nogen fornøjelse. Her blev der talt om at at Energistyrelsen at lytter med på repeateren og at de optager samtalerne, samt at der var retssager på vej - intet yderligere.
Det ved vi godt alle sammen ikke passer, men sølvpapirshattene lever da i bedste velgående kunne jeg høre. Energistyrelsen er vist ret ligeglade med hvad der foregår på en repeater, jeg ved ikke hvad de forestiller sig ENS skal gøre.
Nå men i går aftes blev der også i en 11 meter gruppe på facebook ”Dansk11 QSO tid” skrevet følgende godt nok fra noget der ligner en falsk profil. Den profil tjekkede jeg og der var en masse skriv om bla, Jehovas vidner!!
citat fra FB gruppen:
”sidste nyt: i danmark spreder radioamatører fjendskab, derfor mener energistyrelsen at radioamatører ikke er egnede til at anvende energistyrelsens frequenser” citat slut

Jeg tror vi er vidner til en gang fake news og en form for informationskrig målet er dog ukendt.
Som tjener Olsen siger i Matador: Der er pyt i panden”

----------
mvh. Per

#42  29/01-20 14:09
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #41:

Hej Per

Prøv engang at kikke på Det internationale Radioreglement og kom med din vurdering om ikke, at man (ENS) med det i hånd kan lukke ned for anvendelse, hvor amatørradio ikke er det centrale. Det kunne f.eks være religiøse eller politiske foreningers broadcast eller broadcarstlignende udsendelser. Med broadcastlignende udsendelser, mener jeg, interaktive studiegrupper, bedegrupper og lignende.
( Det drejer sig bl.a om selve definitionen af, hvad amatørradio er).

PS
Ikke alt er Pyt i Pande. Noget er biksemad. Det kommer vist an på, hvilken side af Sundet man befinder sig.

#43  30/01-20 00:09
OZ1OXQ.
Indlæg: 1581
Svar til #38:
Max aka RX ER RART,
Lidt OT:
I indlæg nummer 39 oplyser "Michael Jensen" at masser skriver til ham (Michael Jensen) om dig. Den slags finter skal du ikke lade dig narre af, til mig har "Michael Jensen" oplyst det samme, ligeså har "Michael Jensen" , også på dette forum, udtalt sig om min CW. Den slags aftvinger smil og latter.
Jeg er bestemt ikke altid enig i dine synspunkter, men jeg finder at du er modig. De synspunkter du kommer med her i dette forum deles sikkert af andre.

----------
Don´t worry about those who talk behind your back. They are behind you, for one - maybe for more - reasons..

Redigeret 30/01-20 00:14
#44  30/01-20 06:05
OZ1KNJ

Indlæg: 1170
Svar til #42:
Jeg tvivler på at man kan lukke ned for anvendelse fordi nogle få ikke lever op til standarden og laver broadcast lignende udsendelser som du skriver. Det må og bør være den enkelte der lukkes ned for og ikke alle brugere af en frekvens eller frekvensområde.
Jeg har iøvrigt umådeligt svært ved at finde det internationale radioreglement nogen steder, jo det står nævnt i Bekg. og andre steder, men jeg kan ikke finde lovteksten.
Har du link hertil?----------
mvh. Per

#45  30/01-20 06:58
Erik
Indlæg: 1917
Svar til #44:

Via IARU https://www.iaru.org/spectrum/link-to-rrs/ fandt jeg dette hos ITU: https://www.itu.int/pub/R-REG-RR-2016

vh erik

----------
Mest SWL :-)

#46  30/01-20 07:00
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #44:

Hej Per

Jeg tror, at du i skyndingen har overset, at der i mit #42 er anvendt betingelsen: "hvor". Så det er ikke hele repeateren der skal lukkes, med dem, der anvender den forkert, der skal udelukkes.

http://www.itu.int/pub/R-REG-RR-2016
gå efter den engelske, Zipped PDF format, free of charge, og download.
Udpak og find vol I (RR2016Vol-I_EA5)
Jeg mener, at der burde være en RR-2019. Om den ikke er færdigskrevet eller jeg bare ikke kan finde den fordi, at jeg er et fjols ved jeg ikke. Men jeg mener ikke, at ændringerne, der blev vedtaget 2019, har betydning i lige dette spørgsmål.

PS
Det er ikke nok at kikke på terms og definitions, hvor pkt. 1.56 findes.
Man er nødt til at læse lidt mere.

Redigeret 30/01-20 07:11
#47  30/01-20 07:40
Michael jensen
Indlæg: 692
Svar til #43:
Fantastisk. Har du skrevet det med en lånt fjer !?

----------
Takker

#48  30/01-20 07:54
OZ1KNJ

Indlæg: 1170
Svar til #46:
Tak for link til jer begge. Det er ellers godt nok et digert værk.
Nej, det vil ikke være i overensstemmelse med hverken Bekg. eller det internationale radioreglement, det du omtaler.
Der vil kunne gives bøder for det, idet det ikke har noget med:

"meddelelser i relation til amatørradio, jf. nr. 1.56 i Det Internationale Radioreglement, og til bemærkninger af personlig karakter"
Reglementet omtaler også at samtaler kun må udføres af certificerede personer som har interesse i radio teknik.
Hvem siger at alle har interesse i teknik, hvad hvis man ikke har og kun vil bruge radioen til rekreation?

Jeg kan kun læse mig frem til at sende tilladelsen kan inddrages (§16) såfremt en certifikat indehaver ikke længere besidder af de kundskaber, som indehaveren forudsættes at have og det må være noget med teknisk viden. Ikke at man taler i tunger eller taler om andre underlige ting.
Sådan som jeg læser det kan man altså få en bøde for det, men ikke få inddraget sin sende tilladelse. Det er imo nærmest umuligt, Bekg omtaler kun bødestraf, jeg ser ikke andre sanktionsmuligheder udover allerede nævnte §16.

----------
mvh. Per

#49  30/01-20 08:54
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #48:

Ad inddragelse af certifikat.
Der tror jeg, at du går galt i, at det må være noget med teknisk viden.
§ 16 er bred og vil derfor også kunne anvendes for dem, der ikke overholder bekendtgørelsen. Eksaminationerne er jo heller ikke rettet udelukkende mod det tekniske. Det meste af "D"-delen taler jo for sig selv.

Bøder gives vel for at opnå at få nogen til at fraholde sig fra gentagelser.

Når jeg ser på både den danske frekvenslov og det internationale radioreglement vil jeg mene, at udsendelser, der alene har politiske eller religiøse formål med al rimelighed kan henvises til ansøgte frekvenser.

Redigeret 30/01-20 08:55
#50  30/01-20 09:02
Erik
Indlæg: 1917
Svar til #49:

De kan vel også henvises til 11 meter, CB, privatradio båndet?

vh erik

----------
Mest SWL :-)

Redigeret 30/01-20 09:03
#51  30/01-20 09:11
Deleted user
Indlæg: 446
Svar til #50:

Jo, så afgjort medmindre man er interesseret i at kunne dække et større område ved hjælp af repeater.
Der skal man nok søge om frekvensanvendelse med tilladelse for at kunne opbygge et sådan "net". ENS har nogle gode rådgivere på området.

#52  30/01-20 09:40
Peter Marlau
Indlæg: 51
Svar til #46:
Der kommer en RR-20 i starten af året, jf. https://www.itu.int/pub/R-ACT-WRC.13-2019/en, hvor du kan se Provisional Final Acts fra WRC-19.

Vh Peter

#53  30/01-20 11:48
Deleted User
Indlæg: 1469
Svar til #48:

Hej Per.

Uden at tage udgangspunkt i trådens omtalte QSO som jeg ikke rigtig på et kvalificeret grundlag kan udtale mig om. Så har jeg følgende spørgsmål.

1) Hvornår er en meddelelse af personlig karakter og hvornår er det et politisk statement? Hvis man nu for eksempel kritiserer en regerings førte politik, det kunne være den danske stat men det kunne også være et andet land, er det så et politisk statement? Her tænker jeg rent juridisk og ikke privat smagsdommeri.

2) Er der nogensinde nogen som har fået en bøde for at overtræde netop dette (bekendtgørelsens bilag 4, afsnit 3.3, nr. 2)? Personligt har jeg aldrig hørt om sådan et tilfælde. Jeg har til gengæld hørt fra 3. part om et par stykker gennem tiderne som mistede sendetilladelsen men det kan lige så godt være løse rygter.

3) Hvad er egentlig broadcast i amatørradio-sammenhæng? Hvis man ønsker at agitere for et bestemt budskab som ikke indgår i nogen samtale, så kunne man måske nok rent juridisk betegne det som broadcast. Man hvad nu hvis to eller flere radioamatører er i gang med at ordne hele verdenssituationen og lidt til, er det så broadcast? Vi kan nok blive enige om at det intet har med amatørradio at gøre men kunne man med en vis ret sige at det er bemærkninger af personlig karakter?

Som afsluttende bemærkning vil jeg sige, at hvis telemyndigheder verden over især i den ”vestlige” del af verden vil til at uddele bøder for den slags her, så får de dælme godt nok travlt. Jeg har ikke tal på hvor mange gange at jeg har hørt samtaler som har ligget på eller over grænsen af det tilladte, ikke mindst i QSO’er lyttet på WEBsdr i særdeleshed fra USA, såfremt at deres lovgivning ligner den danske.

Redigeret 30/01-20 16:28
#54  30/01-20 12:22
OZ1KNJ

Indlæg: 1170
Svar til #53:
Hej Kim.
Det er gode spørgsmål du kommer med og de er svære at besvare.

1: Jeg ved ikke hvor grænsen går, det må bero på en konkret vurdering i hvert tilfælde er mit bedste bud.

2: Jeg har ikke hørt om nogen radioamatører, der fået bøder for overtrædelser de sidste mange år.

3: Jeg ved det ikke, men det kunne være noget i stil med egentlige radio interviews og propaganderen om en enkelt emne og key down i længere tid, men det vil så også være andre overtrædelser. Der er ikke noget galt i at tale om politik sådan generelt radioamatører imellem, men i gamle dage måtte man ikke.

Det internationale reglement skriver:
amateur service: A radiocommunication service for the purpose of self-training, intercommunication and technical investigations carried out by amateurs, that is, by duly authorized persons interested in radio technique solely with a personal aim and without pecuniary interest.

Og det er denne formulering som Bekg. læner sig op ad med bemærkningen "personlig karakter"

Radiofrekvenserne må kun anvendes til udveksling af meddelelser i relation til amatørradio, jf. nr. 1.56 i Det Internationale Radioreglement, og til bemærkninger af personlig karakter.

Meddelelser i relation til amatørradio, hvad er det? Hvis det fortolkes meget stramt, må der jo nærmest ikke tales om noget som helst, hverken politik, færdsel, arbejde, børn, kærester osv osv.

----------
mvh. Per

#55  30/01-20 12:56
Deleted User
Indlæg: 1469
Svar til #54:

Og det er lige præcis sådan jeg også tænker omkring dette. Jeg har vist gentagne gange skrevet at jeg ikke er imponeret over diverse bekendtgørelser udarbejdet af de danske telemyndigheder. Jeg kan ikke umiddelbart se i hvilken interesse at Energistyrelsen skulle have i at botanisere i en samtales indhold. Den slags ville henlede mine tanker i retning af Nordkorea eller lignende. Omvendt skal en QSO naturligvis holdes på et nogenlunde anstændigt niveau og som minimum indenfor straffelovens rammer. Og jeg kan så forstå at trådens omtalte QSO ikke har været af et anstændigt niveau.

Redigeret 31/01-20 05:08
#56  05/02-20 13:04
kai Kanstrup OZ1KAI/OZ0DR

Indlæg: 152
Svar til #31:
ja jeg tænker også JAMEN, skift da til en anden repeter, eller sluk, der må da være noget andet der er interessant, Jeg kan høre de fleste repetere her fra min qth, og heldigvis kan man da selv vælge hvilken man vil bruge,
så kom videre, Ha en god dag , og bevar verdens bedste hobby,

----------
oz1kai

#57  05/02-20 13:05
kai Kanstrup OZ1KAI/OZ0DR

Indlæg: 152
Svar til #2:
h ah a Lars, der har da været ro i lang tid, Men du har jo heller ikke været så meget på, Hygge og hils,

----------
oz1kai

#58  05/02-20 16:05
L højrup

Indlæg: 1996
Svar til #57:

næææ, jeg er faktisk mest på hf :-)

#59  06/02-20 15:58
LyTTyren

Indlæg: 109
….Jeg kan se man ikke kan tåle kritikken..!!

Man vil lade stå til.....

Og derfor skal folk ikke brokke sig ligesom mig.

For så ender de på herrens mark - som gylle!!!

Efter de optagelser jeg har lyttet på fra Vejrhøj, synes jeg ikke man
skal kritisere Aalborg.

Jeg ved ikke hvilken vinkel man skal se det fra, men det er muligvis ikke en grov overtrædelse af lovgivningen der har fundet sted på Vejrhøj.

----------
Jeg er et svin mod svinet

Denne tråd er lukket for nye indlæg