Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
148 online brugere
3078 online annoncer
SælgesKøbes

Motorola eller Hytera?


#1  16/02-20 08:49
1JEZ
Indlæg: 6
Hvad skal jeg vælge til DMR?
Jeg vil helst have Motorola pga. det er professionelt og verdenskendt kvalitet. Men jeg har erfaret at det nærmest er umuligt at få opdateringer til radioerne så det i virkeligheden er gammeldags og forældet versioner der køres på i forhold til Hytera som spytter opdateringer ud til deres kunder. Og at man i den forbindelse skal kende nogen, der kender nogen for at få fat i selv ældre software versioner til Motorola radioer. Jeg kan i hvert fald ikke finde en hjemmeside, hvor jeg bare kan vælge versioner ned fra hylden ligesom Hytera. Hvorfor ikke?
Jeg kan også se at der ofte er opdateringer på Brandmeister netværket og de benytter Hytera sådan som jeg har forstået det, det ser jeg ikke på det andet Motorola net.
Så spørgsmålet er om det er bedre at gå efter en Hytera radio frem for en Motorola pga. det er mere fremtidssikret og bedre service?
Umiddelbart er jeg ikke interesseret i Kineserradioer, da jeg ikke har den bedste erfaring med disse.
Motorola er klart min favorit, men jeg er loren ved ovennævnte.
På forhånd tak.

----------
1JEZ

#2  16/02-20 11:04
OZ7AFH / CRK
Indlæg: 244
Svar til #1:
Jeg gik med de samme overvejelser, men efter lidt (læs "en hel del") søgen efter både hard- og software til at vedligeholde radioerne med, var valget ret indlysende.
Motorola er fine radioer, men jeg tror på ingen måde at Hytera halter bagefter på nogen måde i forhold til det profesionelle segment - de har bare valgt en helt anden måde at tilgængeligøre deres værktøjer.

#3  16/02-20 15:59
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 879
Svar til #1:
Du skal helt klart vælge Hytera. Der er stort set ingen forskel på dem og Motorola radioerne hverken i kvalitet eller betjening, men Hytera er langt mere egnede til radioamatørbrug pga det som du selv skriver. Det er langt nemmere og mere tilgængeligt med software og firmware til Hytera.
Motorola skal have penge for deres CPS mv. pga de ikke har interesse i det meget smalle marked, som radioamatører udgør. Hyteras er gratis.
Motorola er lækkert og godt og jeg bruger det professionelt, men til amatørbrug - det bliver et nej herfra.

----------
mvh Per
Rigtige radioamatører bruger rør forstærkere!

#4  18/02-20 12:30
1JEZ
Indlæg: 6
Svar til 2 og 3:
Tak for hjælp. Det kan vist ikke blive til andet end Hytera med de meldinger.

----------
1JEZ

#5  20/02-20 02:34
OZ2LPX Boris
Indlæg: 830
Svar til #1:

Helt klar Hytera.
Jeg har kørt med Hytera MD 785 G i mine biler i nogle år nu og erfaringerne er gode på stort set alle parametre.

Den største ulempe er sådan set at selvom den er med seperationskit, så fylder sep.kit godt i landskabet.
Man kunne også godt ønske sig blutooth i den til håndfri i bilen.
Ligeledes er det kun en UHF radio, så det kræver en ekstra radio i bilen til VHF og det er lidt irriterende synes jeg....men der bruger jeg så til gengæld også Motorola.

Jeg har lige kastet mig over den nye anytone at-d578uv-plus og den ser faktisk også lovende ud til mobilt brug, men nu får vi se....jeg er først lige i gang med at installerer den i en af mine biler, så den er ikke rigtig blevet prøvet af i praksis.

Mvh Boris - OZ2LPX

Redigeret 21/02-20 00:26
#6  21/02-20 00:25
OZ2LPX Boris
Indlæg: 830

Hvis nogen ønsker inspiration til installation af anytone at d578uv-plus så har jeg lige afsluttet et projekt i min nye bil som kan ses her:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10158 638544793676&type=3

Mvh Boris - OZ2LPX