Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
112 online brugere
3078 online annoncer
SælgesKøbes

fastnet telefoni på LMR


#1  20/02-20 13:24
per steffensen
Indlæg: 61
Kan man lave et setup så man kan ringe og modtage alm telefoni på f.eks
LMR radioer, og hvis man kan, hvordan er det så sat sammen rent teknisk.

Det er ikke lovligheden der spørges om, men evt muligheder
Mvh Per

#2  20/02-20 13:44
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1726
Svar til #1:
Ork ja.. masser af anlæg var lavet sådan i gamle dage..

----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#3  20/02-20 13:48
Hans
Indlæg: 214
Hos Storno / Motorola havde de sådanne anlæg.

Så kan sagtens findes eller bygges.

men er tiden ikke løbet fra sådanne anlæg ?

#4  20/02-20 14:25
OZ2LPX Boris
Indlæg: 830
Svar til #1:

Det kan godt lade sig gøre.
Jeg har kørt maskinstation / landbrug hvor vi havde sådan et system. Det var et Dancall radiosystem kan jeg huske og vi kunne også ringe ud fra en radio, ved at taste en kode, så kom der en klartone og så tastede vi blot telefonnummeret på tastaturet på radioen og systemmet ringede så op som på normalvis, men det kørte ikke fuld duplex, du skulle stadig taste radioen.
Teknisk så sad der blot et telefonmodul som var tilsluttet vores repeater i masten og modulet var forbundet til en telefonlinie med et telefonnummer.

Meeeen jeg vil sige at tiden er nok løbet fra den slags, fordi det er dyrt med en fast telefonlinie ud til sitet. Jeg vil nok hellere foreslå dig en løsning som f.eks Teamspeak 3 tilkoblet din repeater, - det er noget billigere i drift.
Vi bruger den løsning på vores Nødradio net og det fungere fint, endda med flere repeatere tilkoblet netværket. På den måde kan du både binde repeatere sammen, men du kan også "ringe ind" fra en alm. mobiltelefon blot med en APP til teamspeak 3 og det virker over hele verden....undtagen fra Nordkorea, for det vil lille Kim ikke være med til :-D :-D

Mvh Boris - OZ2LPX

#5  20/02-20 14:28
OZ7ADZ, Niels

Indlæg: 145
Svar til #1:

Ja prøv at søge på "Phone patch"

Er det noget du vil til at lege med? Jeg tror jeg har både IMH com50 og com51 liggende. Hvis ikke de er røget ud :-)

----------
Vy 73 de Niels, OZ7ADZ

#6  25/02-20 04:59
Michael H. Madsen
Indlæg: 31
Svar til #4:

Boris >

Du må godt lufte det du snakker om, men at koble telefoni på Teamspeak.
Jeg har selv en ret gennemført TS-server kørende hvor jeg kobler alt muligt på, og min tanke om telefon-interface skulle være et GSM-mobil jeg kunne sætte på. Men lyder som om der er nogen der har lavet et plugin eller lign.? Er det noget VOIP-løsning? Der er i hvert fald ikke nogen af de bots og plugins jeg har kastet et blik på, som kan.

Smid gerne dit svar her, eller direkte til mig.

/OZ4H

#7  25/02-20 16:42
OZ2LPX Boris
Indlæg: 830
Svar til #6:

Michael,

Et godt sted at starte er Her: http://asr.oz5thy.dk/

Om det er LMR eller amatør er et fedt, systemmet er det samme.
Der er udviklet mange former for kontrollerer og styringer. Vi køre med noget fra England pt, men er nu så småt gået i gang med at udvikle noget nyt sammen med Techcollege og noget mere professionelt udstyr.

Hvis du tænker på telefoni i den forstand at ringe ind i TS3 via en almindelig telefon, så er det ikke noget vi har prøvet, fordi vi ikke kunne få øje på behovet, netop fordi stort set alle har en Iphone af en slags hvor man kan downloade en TS3 app til og så samtale ved hjælp af den og det er jo i princippet gratis når man har internet på sin tlf. i forvejen.
Det kunne sådan set sagtens lade sig gøre, for satte man bare en Com 50 eller 51 som Niels skriver om, på een repeater så vil den jo i princippet køre på alle tilkoblede repeatere fordi de er sammenkoblet med TS3. - Men man kan da sikkert også lave et plugin som sidder i enden af en PC vil jeg tro.


Mulighederne er nærmest uendelige, men man bør nok bare starte med at definerer sit behov først og så strikke en løsning sammen bagefter.

Mvh Boris - OZ2LPX


#8  25/02-20 19:04
LyTTyren - Benny
Indlæg: 56
Svar til #4:

Telefon-analog radio system :-)

Det har helt sikkert været givende at lytte på Icom-scanneren fra 1984 og et stykke ind i det nye årtusind. Tænker af og til om folk har skaffet informationer som er blevet brugt - mest privat og ikke i forretnings øjemed..?

Svar til #1:
En efterhånden gammel fætter Yaesu FT900 var klargjort til at køre phone patching, men det er jo så en kortbølgeradio og ikke VHF-UH,. Så fabrikanter af amatørradioudstyr har bygget udstyr til formålet - Phone patching på amatørradio-båndende var forbudt i DK, da det var aktuelt at etablere sådanne systemer.


----------
Ham der blev kasseret fordi han kunne digte....

#9  25/02-20 22:42
Michael H. Madsen
Indlæg: 31
Svar til #7:

Boris >

Jeg er skam på ASR-TS også. 24/7 faktisk.

Så er du nok ikke længere fremme end jeg selv er. Jeg har selv en del i Kbh koblet på TeamSpesk og Zello, så man kan taste som man lyster. Har bare ikke GSM til TeamSpeak endnu. Men, det kommer :)

Var bare nysgerrig.

/OZ4H