Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
109 online brugere
3176 online annoncer
SælgesKøbes

Aktindsigt ved anmeldelse?


#1  07/07-20 15:44
Lars Petersen
Indlæg: 73
Hej kære forum brugere.

Kan folk søge aktindsigt i forbindelse med at de er blevet anmeldt til Energistyrelsen og få at vide hvem som har anmeldt dem? Vi har et problem med nogen der generer os på nogle radiofrekvenser (ikke radioamatør frq) og det vil vi godt anmelde anonymt. Kan man det? Eller kan dem der klages over (dem som Energistyrelsen finder frem til) kræve aktindsigt og få at vide hvem jeg/vi er?
Jeg tænker at der må gælde samme regler ved radioamatører og I har jo anmeldt mange igennem tiden, var I anonyme og hvad med aktindsigt her?
Jeg har tidligere anmeldt noget hvor jeg ikke var anonym, det var der ikke behov for, men i dette tilfælde vil jeg/vi godt være det hvis det altså er muligt. Hvad siger I kan man det???

Tak og kh fra Lars.

#2  07/07-20 16:02
Rene Greve
Indlæg: 23
Svar til #1:

Du kan ikke være anonym hvis der begæres aktindsigt.

mvh
Rene

#3  07/07-20 17:39
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1415
Svar til #1:

Energistyrelsen kan, så vidt jeg husker, tage sager op af egen drift! Kan du overbevise dem om at de skal gøre det, f.eks. i en telefon samtale, så er der ingen anmelder i akterne.

vh erik

----------
Mest SWL :-)

#4  07/07-20 18:12
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 506
Svar til #2:
Ifald der ikke er oplyst navn, eller der er opgivet ikke korrekt navn ved anmeldelsen, da er anmelder vel som anonym at betragte.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#5  07/07-20 18:16
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 506
Svar til #1:
Hej Lars
Kan du her på forum oplyse mere om hvad omtalte chikane omfatter? Jeg vil tro Energistyrelsen tager sager på ikke radioamatørfrekvenser mere alvorligt/seriøst end samme type sager der forgår radioamatører imellem.
Som udgangspunkt handler det om Lov om offentlighed i Forvaltningen.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#6  07/07-20 19:28
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 506
Svar til #3:
Hej Erik
Du har så ganske ret i dit synspunkt, noget sådant kan stort set alle offentlige styrelser mv. gøre, altså af egen drift tage sager op til behandling. Ved du om dette nogen sinde er sket?
Jeg er bestemt også enig i at en telefonkontakt kan være befordrende og derfor betyde at relevant styrelse tager sagen op.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 07/07-20 19:29
#7  07/07-20 20:17
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1567
Svar til #4:

Må sige, at du spænder ganske bredt(!) i dine svar.

Naturligvis kontrollerer Energistyrelsen anmelders identitet, inden de evt tager nogen som helst form for action. Ingen tvivl om det.

Resten er simpel lovgivning.

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

#8  07/07-20 21:02
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 506
Svar til #7:
Javel så, nå det gør ENERGIstyrelsen. En af mig perifer bekendt oplyste ved en anmeldelse (denne i ganske anden anledning) et navn han ikke har. Vedkommende blev ikke bedt om at dokumentere det af ham oplyste navn. Til gengæld gav han, med fuld ret, udtryk for at han bevidst ikke ville oplyse egen adresse med den begrundelse at anmeldte var/er voldsparat. Spænder bredt?? Hvad mener du?

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

#9  07/07-20 21:28
Lars Petersen
Indlæg: 73
Svar til #5:
Hej Gnisten.
Det drejer sig om nogen der generer vores stærkt kristne bønnemøder og gudstjeneste, når vi beder til det Gud det højeste. De siger usædelige ting og bander og den slags. Vi har trådløse microfoner og de går tydeligt ind på vores frekvens og er meget tydelige. Menigheden er dybt rystede over det de hører. Der var en fra menigheden, der begyndte at græde! Vi er bange for at det er nogle kriminelle, der generer, derfor ønsket om anonymitet.
Jeg forstår at hvis de får mit navn og adresse i forbindelse med aktindsigt får jeg også automatisk deres navn og adresse og det er jo meget godt at vide. Noget for noget. Måske det får dem til at tænke sig om to gange, hvis jeg/vi også ved hvem de er.
Men ellers kan man vel bare anmelde anonymt ligesom med socialt bedrageri og den slags og så ved de ikke hvem jeg/vi er.

#10  07/07-20 21:36
OZ7AFH / CRK
Indlæg: 249
Svar til #9:
Start nu bare dialogen med ENST åbent og ærligt, og forklar din bekymring.
Alt det pladder om anonyme anmeldelser og "nogen, der kommer efter andre" via aktindsigt hører hjemme i en lidt tarvelig actionfilm - vi bor trods alt i et retssamfund, så tag afsæt i det.

#11  07/07-20 22:39
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1415
Svar til #9:

Hej Lars

Jeg vil mene i skal droppe at bruge kræfter på en anmeldelse, det vil kun give midlertidige løsninger. I stedet skal i skifte til et moderne trådløs digital mikrofonanlæg, hvor enhederne er parret ligesom i en bluetooth forbindelse. Dermed har i effektiv lukket for fremtidige forstyrrende elementer og fremtidssikret jeres mikrofon anlæg.

Jeg er ikke ekspert i den slags moderniteter men der findes utallige professionelle leverandører og rådgivere. Og der er sikkert også brugere her i forum der kan supplere med yderliger info.

vh erik

----------
Mest SWL :-)

Redigeret 07/07-20 22:45
#12  07/07-20 23:57
Deleted user
Indlæg: 148
Svar til #1:

Jeg kan anbefale at man gør sig lidt klog på det cirkulære eller den bekendtgørelse omkring offentlighed i forvaltningen. Retsinformation punkt DK giver meget godt at læse..Man behøves intet "abonnement" på DJØJF's ivørige udmærkede udgivelser..
Langt mere information findes her end krager med lånte fjer og forsmåede og lånte titler kan producerer i deres vildledninger.

Jeg har i den seneste tid gjort brug af den der med "offentlighed i forvaltningen".

Selv historier fra Grønland, Førøerne og Søværnet har været lystig læsning på den baggrund
- selv om nogen troede det var "forbudt land og læsning" !.
Disse steder er en "åben bog" med de paragraffer i hånden.
Hvid man læser rigtigt inden om.

Så start endelig på retsinformation.dk
Her bliver du sikkert meget klogere uden at spilde tid og penge på ægte eller uægte vinkelskrivere..

VY 73 til stort set næsten alle

Kenneth OZ1IKY

#13  08/07-20 06:15
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1415
Svar til #12:

Om "Offentlighed i forvaltning"
Retsinformation, lovgivningen: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/145
Borger.dk, kortform: https://www.borger.dk/samfund-og-rettigheder/Off entlighed-i-forvaltningen

DJØF har intet med retsinformation.dk at gøre!
Om retsinformation: https://www.retsinformation.dk/about
Om DJØF: https://www.djoef.dk/omdjoef/hvem-er-dj-oe-f.asp x

vh erik

----------
Mest SWL :-)

#14  08/07-20 06:38
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1774
Svar til #9:
Noget tyder på at det er et forældet anlæg i har. Det er ganske få år siden at frekvensområderne for trådløse mikrofoner blev omlagt, så derfor kan i sagtens have et anlæg i ikke må bruge mere. Snak med Energistyrelsen så får i behandlet sagen som den skal.

----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#15  08/07-20 10:29
CW AFSENDT VED BRUG AF VIBROPLEX ELLER GÅRDPUMPE ER RART.
Indlæg: 506
Svar til #9:
Hej Lars
Tak for dit uddybende svar, det lyder ikke rart at den menighed du er en del af, ikke i fred og ro, kan afvikle det der betyder meget for jer. Desværre opleves den af dig beskrevne adfærd nu om stunder nærmest over alt, selv på amatørradiobåndene opleves den slags, dette både via SSB og CW. Om den slags ligeledes opleves via diverse DIGI modes har jeg ingen viden om. Jeg tror næppe typer som du beskriver evner at tænke sig om, anmeldelse kan betyde at den/de der udøver omtalte grove chikane blot forstærker denne, ja måske endda overgår til voldelige metoder, eller trusler derom. Uanset hvad er det ikke behageligt. Jeg læser at en meddebattør foreslår der benyttes andet og måske mere moderne anlæg til brug ved jeres møder, det er bestemt værd at overveje. Et sådant mere moderne anlæg kan måske give deltagerne i møderne en bedre form for "beskyttelse". Jeg ønsker dig/jer held og lykke i håbet om at du/I fremover kan være i fred.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.
IN LIBERTATEM VERITAS LATET.

Redigeret 08/07-20 10:32
#16  08/07-20 12:11
Lars Petersen
Indlæg: 73
Svar til #15:
Kære allesammen.
Tak for jeres hjælp. Jeg tror det nemmeste og mest sikre er at anskaffe et nyt anlæg, så kommer der ikke noget vrøvl. Håber ikke det er for dyrt:-)

Ha en skøn sommer.
kh Lars

#17  08/07-20 13:33
Claus Felby OZ1FDH
Indlæg: 349
Svar til #1:
Hvad er problemet med ikke at være anonym? Det værste der kan ske er at nogen bliver sure på en. Men man kan ikke være venner med alle. Åbenhed og almindelig respekt rækker langt.

#18  08/07-20 14:59
per steffensen
Indlæg: 74
Svar til #1: Det kan jo ikke udelukkes at det bare er nogle som uheldigvis er begyndt at bruge `jeres´ frekvens, f.eks. har købt brugte radioer og bruger dem uden at have erhvervet tilladelse til frekvensen, så det behøver jo ikke være nogle farlige mennesker, som det skulle være forbundet med ubehageligheder at klage over til Energistyrelsen, og hvis man selv har rent mel i posen, så vil en klage med anmelder da sikkert blive taget mere alvorlig, end en anonym anmelder.
Mvh Per

#19  08/07-20 15:54
J. Lau Lindhardt
Indlæg: 382
Svar til #alle
Svar til alle.
Kan det tænkes, jfr. #14, at der er tale om et forældet anlæg, der benytter "ulovlig" frekvens, som kan aflyttes af de "nye ejere" af den pågældende frekvens...?
Altså, at forstyrrelserne er gensidige ??
Dermed ikke sagt/ment, at det modtagne signal i "menigheden" jfr. #5, er acceptabelt - men det kunne jo tænkes at de rette indehavere af den pågældende frekvens også er trætte af at lytte til diverse religiøse udsendelser pga. manglende oplysning vedr. anvendelse af korrekte frekvenser ?
Blot en tanke..

EDIT:
Så desværre ikke #18 før jeg fik skrevet mit indlæg færdigt, men det er bestemt også en mulighed som læner sig meget op ad min teori - beklager.

----------
Venlig hilsen
Lau
OV2B

Redigeret 08/07-20 16:18
#20  08/07-20 17:31
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1415
Svar til #16:

For bruger:
Her er lidt om anvendelse af frekvenser til trådløs mikrofon anlæg: https://ens.dk/ansvarsomraader/frekvenser/traadl oese-mikrofoner-og-kystradio

Et kompliceret emne for slutbrugere. Nederst er der kontakt oplysninger til Energistyrelsens konsulent mm. på området.

vh erik

----------
Mest SWL :-)

Redigeret 08/07-20 19:19
#21  08/07-20 17:34
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1415
Svar til #19 m.fl.:

For tekniske:
Anvendelse uden tilladelse, bilag 5 afsnit 38: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2019/1155
Og her radiogrænseflade nr. 00 025: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2019/1151
vh erik

----------
Mest SWL :-)

Redigeret 08/07-20 17:43
#22  08/07-20 17:34
Lars Petersen
Indlæg: 73
Svar til #17:
Problemet kan være repressalier, men ellers har du ret.
Det er dog interessant, at når der kræves aktindsigt, så får man også fuldt navn og adresse på den der kræver aktindsigten. Det var jeg ikke klar over før denne debat. Det afholder nok nogen fra at søge om det. Heldigvis.

Tak og god dag
kh Lars