Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
121 online brugere
3147 online annoncer
SælgesKøbes

Firmware opdatering og prissætning


#1  07/09-20 09:11
Hauge
Indlæg: 148
HeyHo.....
Jeg ser tit annoncer, hvor der står at radioerne eller andet udstyr er opdaterede med nyeste firmware. Jeg har selv tænkt på om det er en fordel eller ulempe i forbindelse med salg. Det virker som om, at sælgerne fremhæver det som en fordel og dermed mere eftertragtet og mulighed for en højere salgspris. Jeg synes det er noget pjat hvis prisen bliver højere fordi nogen har opdateret radioen, noget som i øvrigt er gratis og tilgængeligt for alle. Jeg taler her om radioer hvor der via en PC kan læses en firmware fil ind. Jeg taler ikke om mekaniske modifikationer så den fx kan sende på 27 MHz eller 5 MHZ her stiger prisen jo selvfølgelig.

----------
...
Hauge

#2  07/09-20 09:56
Bo V. Fyhring
Indlæg: 101
Svar til #1:
Hej Hauge

Jeg tror ikke det hæver prisen at udstyr er opdateret. Det kan måske gøre et salg nemmere. Ikke alle produkter er lige nemme at opdatere så på den måde kan radioen være mere attraktivt. Til gengæld kan modifikationer være en negativ ting. køber/sælger ser nødvendigvis ikke ens på tingene.

73

OZ8BLR

#3  07/09-20 11:28
OZ7AFH / CRK
Indlæg: 250
Svar til #2:
Helt enig, prisen er nok den samme, men jeg ville selv synes at en opdateret radio har fordelen.

Både Yaesu's 2000 og 5000 skal have flyttet en lille, ikke særligt servicevenlig, switch for at kunne opdateres.

#4  07/09-20 15:59
J. Lau Lindhardt
Indlæg: 398
Svar til #2:
Hej Bo.
Jeg er meget enig ! Det er ikke altid en fordel at være på forkant med diverse FW-opdateringer.
Personligt, vil jeg gerne selv se hvad en opdatering indeholder, før den bliver smidt på - ofte er det meget svært, og nærmest umuligt, at gå tilbage...!
Man kunne (som sælger) tilbyde at lave en opdatering af FW, på købers ansvar og risiko...eller sælge med aktuel fungerende FW.

//Lau

----------
Venlig hilsen
Lau
OV2B

Proud member of DDXG

#5  07/09-20 19:08
OZ2LPX Boris
Indlæg: 849

Nej, det er bestemt ikke nødvendigvis godt at en radio er opdateret med sidste nye FW - Vi har lige prøvet det med Anytone 578, hvor nogen af os heldigvis lige nåede at navigerer udenom en "syg" FW opdate.

- Og nogen gange skal man være heldig hvis man kan gå tilbage til forrige FW.

Jeg har det personligt sådan at fordi der kommer ny FW så opdaterer jeg ikke nødvendigvis, hvis mine radioer fungere som de skal. Vi oplevede det bla. med TS3 som på et tidspunkt kom med nye opdateringer, som bevirkede at vi nu i NRDK står i den situation at vi bliver bliver nødt til at udskifte samtlige computere for at skabe forbindelse igen og det er på godt dansk TRÆLS !

Mvh Boris - OZ2LPX

#6  08/09-20 15:24
Hauge
Indlæg: 148
Svar til #5:
Tak for jeres fornuftige betragninger og kommentarer.

----------
...
Hauge

#7  12/09-20 23:22
Jesper Hostrup

Indlæg: 84
Svar til #1:

Hej Hauge.

Jeg har sommetider gjort en eventuel køber opmærksom på, at det udstyr jeg har haft til salg, er blevet modificeret, hvis der var tale om et hardware- eller et softwarebaseret indgreb.

Jeg kunne aldrig drømme om, at tage ekstra for nogle af delene!

Tværtimod ville jeg mene, at modificeret udstyr mister værdi, hvis det er blevet ændret af en uautoriseret.

Informationen om at et produkt er blevet firmwareopdateret, kan være en fordel, hvis man vil ramme et segment af potentielle købere, uden for faggruppen, som ikke har tjek på den slags;) Større chance for salg.

-Jesper