Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
112 online brugere
3172 online annoncer
SælgesKøbes

Bortgiver man slet ikke mere?


#1  29/09-20 09:08
Gerner
Indlæg: 85
Det kan sgu godt være at jeg er gammeldags, men bortgiver man slet ikke ting mere eller er det kun profit og penge efterhånden?
Prøv lige at se den her annonce https://ham.brugtgrej.dk/annonce/86142 . Der er nogen der sælger radio manualer, som man kan hente helt og aldeles gratis andre steder https://betafon.dk/danske%20manual.html. Det er da helt hen i skoven at betale overpris for noget som er gratis alle andre steder hallo. Der er måske en papir og plastikværdi for 10 kr og den sælges for svimlende170 kr???? Det gjorde vi altså ikke i gamle dage. Der gav vi sgu hinanden ting og sager. Er det ikke en sørgelig udvikling?
Jeg vil lige sige at jeg kender ikke dem der sælger til 170 kr, men mit indlæg skal ses som en frustation af tiden.


----------
Gerner

#2  29/09-20 10:31
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1586
Svar til #1:
Tænk dig lige lidt om, før du taler.

De manualer er fysiske - altså trykt og fint indbundet. Altså et stykke arbejde er udført med materialer og et godt indgreb i det lille hjemmetrykkeri ikke at forglemme.

Det er helt ok, at det koster et eller andet.

Hvornår har du selv givet noget væk?

Du brokker dig (for) meget.

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

Redigeret 29/09-20 11:25
#3  29/09-20 11:51
Michael jensen
Indlæg: 629
Svar til #2:
"Du brokker dig (for) meget."
Er det ikke det du selv gør konstant ?

----------
BYD er Gud.
Rigtige radioamatører forstyrrer naboen

#4  29/09-20 12:17
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1436
Svar til #1:

Jeg giver gerne ting og sager væk, og gør det ofte - men der er betingelser. Jeg vil ikke arbejde gratis have udgifter eller have nogen form for besvær i forbindelse med venligheden, normal følger ikke engang pakning og forsendelse med venligheden!

vh erik

----------
Mest SWL :-)

#5  29/09-20 12:19
OZ1GT

Indlæg: 261
Svar til #1: Gerner.

Er det mangel på kontakt, at du lægger dens slags indlæg op, eller moske du keder dig.
Hvis du nu bare viste hvad du talte om,, men det ved du tilsyneladende slet ikke..

1: De gratis manus du omtaler er IKKE Billed-illustreret, kun ren tekst, du drømmer ikke om hvor meget arbejde der ligger i at retusjerer og tilpasse bare en side med råtekst og billeder, plus at manus er trykt som dobbeltsidet.

2: En speciel maskine til at lave huller og til at montere spiralrygge med.

3: Der er brugt specielt tykt laminat og spiralrygge som er meget dyrt at købe i en boghandel

Materialer: Boghandleren tager 1.- kr. stk. pr. Kulørt A4 papir. 5.- kr. stk. pr. Laminat. 10.- kr. stk. pr. Spiralryg. 5.- kr. pr. Overstørrelse C4 Kuvert
En boghandel tager også 1.- kr. pr. kopi/tryk, hvis man selv laver manus, og ikke selv har en dobbeltsidet kopimaskine
(Så alene betalingen hos boghandleren for 2X86 siders tryk, koster Kr. 170.- UDEN de andre materialer)
I øvrigt for slet ikke at tale om hvad en oversætter skal have i timeløn for sit arbejde, vil jeg slet ikke komme ind på.
Men alt i alt, en kæmpe underskudsforretning at lave den slags ting omregnet i timeløn.

Men lad os så antage at du har alle remedier til rådighed, og selv laver manus, så skal du bruge 1 time på det + en tur på posthuset , for nogle sølle håndører, de fleste ville nok prioriterer deres fritid anderledes.

Gerner, undersøg nu tingene ordentligt før du begynder at ytre dig.

#6  29/09-20 17:18
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1586
Svar til #3:
Bliv dog voksen Michael. Det bliver meget sjovere, når du slipper puberteten.

Du skal blot lære at turde :-}}

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

#7  29/09-20 18:14
Max Jakobsen
Indlæg: 191
Svar til #6:
Du skulle måske så lære at tale lidt pænere til folk, det ville også hjælpe.

#8  29/09-20 22:18
jakob skjødt

Indlæg: 100
Svar til #1: man bortgiver ikke bare for og bortgive

----------
Radiomekaniker 95 , kranføre 99 Sandblæser i 11 år og nu auto rep.

#9  30/09-20 03:02
OZ2LPX Boris
Indlæg: 854
Svar til #1:
Jo, der bortgives da i rå mængder.
Det foregår måske ikke lige her på BG, men er man medlem af en forening, så ser vi ofte at medlemmer læsser af i rå mængder til de som kan bruge af det. Spørger man i klubben om nogen lige har en dims, så får man den ofte foræret og sågar hjælp til at monterer dimsen hvis det f.eks er en radio eller antenne som er defekt.

Jeg har f.eks i årevis bjerget radioudstyr og meget andet som jeg har fået gratis - det donerer jeg til projekter i Nødradio Danmark hvis nogen medlemmer står og mangler til at lave et projekt som relaterer til Nødradio, netop for at fremme den forening.

Nu ved jeg jo ikke om du færdes ude i blandt amatører sådan rent fysisk eller er med i en lokalafdeling, for så tror jeg at jeg vil tage meget fejl hvis ikke det foregår i alle afdelinger.

Men jeg tror altså til gengæld heller ikke at man bare får ting foræret, hvis man ikke kommer i de forskellige kredse og selv er villig til at bidrage. Det foregår jo ligesom begge vej :-)

Mvh Boris - OZ2LPX

#10  30/09-20 09:14
Gerner
Indlæg: 85
Svar til #5:
OZ1GT
Det er sgu ikke på grund af mangel på kontakt eller kedsomhed. Jeg mener bare at dem der sælger sådan et katalog til 170 kr når det bare er Ctrl+P måske er lidt grådige. Jeg kan da godt se at der er billeder med, men det kan vel ikke betyde det helt store. I øvrigt er de engelske manualer bedre da der er bedre ord på teknisk engelsk. Men du har da en pointe når du sætter det op som du gør. Du glemmer bare Ctrl+P, google translate på et par clips. Næsten Gratis.

#9 OZ2LPX
Det er skønt at høre at du giver ting og sager væk, det er sgu flot. Det er dog de færreste, der gør det når man kigger på annoncer på den her hjemmeside. Det var sgu mere almindeligt før i tiden. Du har nok ret i at det er i klubberne at det foregår. Her er det kun penge det drejer sig om. Det er sgu sørgeligt.

----------
Gerner

#11  30/09-20 09:16
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1790
Svar til #10:
Jamen du kan da bare starte festen... hvad har du ?

----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#12  30/09-20 10:46
OZ5PZ Poul Rosenbeck
Indlæg: 241
Svar til #alle:
Jeg har en kopimaskine der kan trykke op til A3 på begge sider. Den kan lave jpg billeder og pdf dokumenter i samme størrelse. Jeg vil da ikke sponsorere papir porto og tid gratis. Herudover koster toner et par kilo kroner foruden papiret til sådan en maskine. Det er nok at man kører 30 km for at sende pakken.
Hvis man så også selv har investeret et større beløb i en original manual, vil man da ikke bare forære den væk.
Jeg har en container stående udenfor mit hus. Heri kan man lægge papir og manualer. Så hvis der ikke er nogen der vil give noget for en original manual, ja så ryger den afsted og bliver til nyt genbrugspapir.

oz5pz Poul


#13  30/09-20 11:16
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1436
Svar til #10:

Er det ikke lidt brødnid du er ude i! 170 kr er ikke dyrt for 1 stk 80 sider A4 indbundet, jeg har ikke umiddelbart kunne finde nogen der vil lave det billiger end 100 kr + moms. Hvis man ikke kan unde udbyderen 45 kr for besværet så er man jo frit stillet til selv at lave det fra en gratis hentet PDF fil - eller få det lavet ude i byen til omtrent 120 kr . Og husk på, det er to forskellige produkter du taler om, en PDF fil til download eller en printet indbundet hæfte i din postkasse, det jo ikke en fair sammenligning.
Til sammenligning så udbydes der jo også utallige gratis print udlæg - der ville det vel være helt ok hvis en tilbød at lave printene og sælge dem for en fair pris!

vh erik

----------
Mest SWL :-)

#14  30/09-20 15:34
OZ2LPX Boris
Indlæg: 854
Svar til #10:

Gerner - Nu er der jo ingen købetvang på BG, så hvis du synes en vare er for dyr, så kan du jo undlade at købe den.

Jeg render da også jævnligt i annoncer, hvor jeg synes varen er lige vel dyr nok, men så har jeg 2 muligheder. Undlade at købe den eller måske skrive en besked til sælger med et lidt mindre bud. Nogen gange lykkes det at prutte i pris og andre gange gør det ikke.

Hvad angår at give ting væk, så giver jeg heller ikke bare ting væk i flæng. Det er længe siden at jeg opdagede at nogen profiterer af gratis ting og man bliver træt af at give ting væk som man så ugen efter ser sat til salg på BG.

Nu kom jeg f.eks i besiddelse af nogle meget store paraboler med drejesokkel, motor og meget andet til. De kan bruges til f.eks et Es´Hail 100 projekt. De er til bortgivning til nogen i Nødradio Danmark´s medlemsskare, hvis der er nogen som gerne vil lave et projekt på dem, men jeg vil af den grund som jeg angav før, ikke bortgive dem på BG, for så at se dem sat til salg ugen efter til flere tusinde kroner. Så er det nemlig som Poul Rosenbeck skriver: Så har jeg også en container til at stå til metalaffald.

Jeg kan ikke helt se at det er sørgeligt at det drejer sig om penge på BG. Mange amatører er efterhånden pensionister og har få midler til at bedrive hobby for. Kan man så sælge for 100 - 500 eller mere her på BG, ja, så bliver der måske råd til noget andet "legetøj" i budgettet. Det synes jeg ikke man kan gå og få ondt i røven over eller synes er sørgeligt.

Mvh Boris - OZ2LPX

#15  02/10-20 10:41
Gerner
Indlæg: 85
Svar til #14:
Jeg klapper sgu i mine hænder nu. Præcis som det var dengang og som det bør være.
https://ham.brugtgrej.dk/annonce/171041

----------
Gerner

#16  02/10-20 15:59
hans e. jensen
Indlæg: 125
Svar til #15:
debatten er ok , der er tit ting til salg , som burde være gratis , om nogen vil have det overhovedet?
det er som de enkelte sidder og kæmper for at få overskud på alt de har købt , har man købt er radio for ti år siden , skal den jo gerne sælges til dobbelt pris.
og så er der alle de forhandlere som prøver at presse priserne ned for at der kan blive en fortjeneste.
ak ja det er ikke nemt, men glæden er stor ved at forære en ting til en medamatør søm mangler en del til en gammel radio.

#17  04/10-20 07:26
Michael jensen
Indlæg: 629
Svar til #6:
Det gør ondt at få dine egne kommentarer lige i hovedet.

----------
BYD er Gud.
Rigtige radioamatører forstyrrer naboen