Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
127 online brugere
3166 online annoncer
SælgesKøbes

Lidt tankevækkende


#1  09/10-20 18:45
Istvan Zarnoczay

Indlæg: 266
Vær hilset i det ganske land.
Det er ikke nogen hemmelighed at jeg har i en periode været ret aktiv i foreningsarbejdet. Baseret på den erfaring samt mine besøg i de omkringliggende afdelinger her på Sydsjælland har jeg erfaret at de fleste har klaget over at "... der sker ikke en sk..." og dermed indikerer at det der med foreninger er måske passé. Udtalelserne var på mange områder rigtige. I mange lokalafdelinger sker vitterligt ikke en sk...
I Næstved har vi barslet en ide om at arrangere en weekend eller flere til at realisere nogle projekter som ellers vil overstige en ensom nørklers evner, hvis han/hun skulle realisere dem alene.
Disse projekter omfattede følgende emner:

OZ7TAs antenne tuner
Inder radio uBitx
23 cm 170 W PA
EsHail transverter med PA
ICS525-xx

Disse intentioner blev annonceret på Facebook både i Næstved men også i Vordingborg og Ringsted. I annonceringen har vi gjort meget ud af at indikere at ALLE er velkomne. Både dem der er medlemmer af diverse foreninger men også dem som er helt uden medlemskab af nogen lokalafdeling eller forening. "Come as you are..." så at sige

Så vidt så godt. I den forbindelse kan jeg lige nævne at jeg for et par år siden taget mig den ulejlighed at besøge Vordingborg og Ringsted for at se om der er opbakning til en af projekterne (OZ7TA antennetuner) og der var udvist ret stor interesse for det.

Nu har Invitationen ligget på Facebook i over en måned og for at sige det rent ud så er responsen lige NUL.

Det overrasker mig - virkeligt. Al den snak om at der ikke sker en sk... er bare tom luft. Jeg må tilstå at når man har gjort lidt mere end at komme med "Gamle Ole" til aftenkaffen i klubben og der ikke er noget respons så bliver men ked...

Næste gang du stiller op til et møde og skråsikkert udtaler "... jeg gider ikke fordi der ikke sker en sk..." så prøv lige at kikke i spejlet. Det kunne være at forklaringen ligger tættere på end du aner.

Tænk lige lidt over det ovenstående...

----------
Istvan/OZ1EYZ
Livet er forkort til franske film og lave effekter

#2  09/10-20 20:13
Glenn Møller-Holst
Indlæg: 385
Svar til #1:

Jeg er lidt mere ydmyg...

Undertegnede vil bygge en hel transceiver - mindre kan ikke gøre det - via de idéer fundet rundt omkring - motorboating, selvsving, "Squegging", utilsigtet indstråling og udstråling... - idag har jeg en del af måleinstrumenterne (boatanchors) til at måle det - finde det og afhjælpe det - hvor svært kan det være :-)

Se #10:
https://ham.brugtgrej.dk/forum.php?mode=thread&o bj=83535

men tiden mangler :-(

----------
Glenn, OZ1HFT

Redigeret 09/10-20 20:17
#3  09/10-20 20:58
søren/oz4zat
Indlæg: 620
Svar til #1:
Hej Istvan

Lige en ting: Jeg - og måske andre (?) - er IKKE på facebook - så det er fint, at du annoncerer det her !

/søren/4zat

----------
færdes også på http://rdeforum.dk

#4  09/10-20 22:46
Erik Pedersen
Indlæg: 88
Svar til #1:
Jeg synes jeg kender den sang fra de varme lande.
Fra min tid som formand i EDR Hvidovre, forventede medlemmerne at formanden laver det hele, og når man spurgte medlemmerne, hvad de ville, havde de mange ønsker, bare de ikke selv skulle lave noget, eller udvise initiativ. Nå alligevel, så var packet radio nogen der kunne få gang i hele medlemsskaren. Først var det med C64 og senere med TNC2C. Rigtig mange medlemmer hjalp til med at pakke de langt over 1000 byggesæt som vi blev kendt for i Hvidovre.
Det var lidt nostalgi, fra gamle dage.
73 de OZ1FBV Erik

Redigeret 09/10-20 22:48
#5  10/10-20 12:33
Henning Andresen OZ2I

Indlæg: 303
Svar til #1:
Vær hilset Istvan o.a.
Det er et udmærket emne du tager fat i - noget af de essentielle i at have en forening.

Lad mig starte med at sige at en forening som jeg skal være medlem af skal have noget at tilbyde mig som jeg kan bruge og så betaler jeg gerne kontingent.
EDR tilbyder mig at ordne mange praktiske/administrative ting og det er meget fint for det har ikke min interesse, men er grundlæggende ting som jeg syntes skal laves - FEDT at nogen vil gøre det.
Aabenraa lokalafdeling har jeg meldt mig ind i, af den simple grund at de kan tilbyde mig HF antenner så jeg kan blive aktiv på båndene. Ledelsen og det administrative arbejde har ikke min interesse og jeg er bare glad for at nogen gør det arbejde. Og så er der en meget positiv ånd i afdelingen.
DCA er jeg medlem af fordi alt hvad der foregår der har min interesse ;o)

Til dit indlæg.
Du kan tilbyde at andre kan være med til dine aktiviteter men du må aldrig forvente at der er nogen som rent faktisk går med. Mange gange bliver aktiviteter ikke til noget fordi ingen melder sig til at være med. Det er ofte et tegn på at det som tilbydes, ikke har interesse for andre lige nu. Så enkelt ser jeg den problemstilling.
Postulatet ”… der sker ikke en sk..” tror jeg kommer fra dem som ikke kommer i afdelingerne eller ikke er med til nogle aktiviteter. Det er en udtalelse uden indhold og som jeg ikke kan tage alvorligt.
Kendskabet til en aktivitet skal jo udbredes og der er flere kanaler til det formål. Jeg bruger selv; www.EDR.dk - Facebook grupper - egen hjemmeside - nogle gange e-mail til interessegrupper.

HUSK
”Hvis du vil starte en aktivitet skal det være fordi DU brænder for den”
”Hvis DU brænder for en aktivitet så gå i gang med den - alene eller sammen”
”Forvent ALDRIG at der er andre som vil brænde for DINE ideer”

Istvan - du har lavet så mange gode aktiviteter - op på hesten igen ;o)


----------
Vy 73 de OZ2I Henning
CW er sjovt - prøv det!

#6  11/10-20 10:14
Palle Preben-Hansen, OZ1RH

Indlæg: 53
Svar til #1:
Hvor på Facebook har du annonceret det? På Facebook får jeg mail om opslag på EDR's officielle og Radioamatører Der Eksperimenterer, har jeg overset annonceringen der? Annoncering på www.edr.dk og RDE forum samt til lokalafdelingerne i området giver nok mere respons end på Facebook. I Roskilde har vi ikke hørt om dit initiativ, men du er velkommen i Roskilde, se www.oz9edr.dk uanset medlemsskab af hverken det ene eller andet. Se kalenderen samme sted, du risikerer interesante møder....

73, Palle, OZ1RH.

Redigeret 11/10-20 10:17
#7  15/10-20 23:55
Ruben
Indlæg: 5
Svar til #6:
Må også være på en Facebook side jeg ikke følger.

QO-100 synes jeg er spændende, og vil gerne være med til at udvikle udstyr til

#8  16/10-20 00:40
OZ2LPX Boris
Indlæg: 854
Svar til #1:

Åh, Ja.....Det lyder bekendt det du skriver.

Nu er jeg jo formand for Nødradio Danmark og til trods for at vi er gået foran med mange ting, så som vores ret omfattende radionetværk, en nybygget trailermast (tilhører ganske vidst mig, men til brug for foreningen) og senest indkøb af en kassebil som kan ombygges til radiobil.....og lagre som bugner af sager til projekter, som ja...Es´hail osv osv. Ja, så oplever vi også at der ikke er interesse.
Vi støder tit på nogen som slår ud med arme og ben, som er vældig interesserede, men vi høre så bare aldrig fra dem igen.

Jeg tror ikke at man skal forvente noget som helst og så bare være glad, hvis der kommer et nyt medlemme i ny og næ - og blive endnu gladere hvis det nye medlem så tilmed vil gøre noget aktivt i foreningen.

Det er meget normalt det der med at folk råber op om at der ingen aktivitet er, men de selv samme mennesker dukker så sjældent op, selvom du serverer sagerne for dem på et sølvfad.

Vi er gået over til i vores forening, at skrive når vi eksperimenterer med nye ting og tiltag, hvis folk så har lyst til at deltage i det, så må de åbne munden og sige: Det vil jeg gerne være med til.
Det gør så at det ikke bliver til så meget som vi i grunden gerne så at det blev til, men jeg orker ikke at forsøge på at trække ting ned over hovedet på medlemmerne, som de skal føle sig tvunget til at deltage i.

Mvh Boris - OZ2LPX