Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
129 online brugere
3301 online annoncer
SælgesKøbes

Krav om indsendelse af log ved deltagelse i NAC (nordisk aktivitets test)


#1  07/03-21 11:28
OZ8RZ, Hans Lützhøft
Indlæg: 3
Er der nogen her, som deltager eller kender kravet til indsendelse af en elektronisk log, når man deltager i NAC (de månedlige nordiske aktivitetstester - eksempelvis på VHF).

Jeg vil gerne deltage "på sidelinjen" ved at give rapporter og QTH locater etc. i testen, men min QTH og antenner taget i betragtning, så syntes jeg ikke, jeg i første omgang vil bruge tid på/ sætte mig ind i (dovenskab??), hvordan jeg genererer en elektronisk log og udregner points osv.

Så mit spørgsmål er, kan/må man godt deltage, ved at afgive rapporter i testen og naturligvis føre en håndskrevet log. Eller er kravet, at man SKAL "løbe linen helt ud" og generere/indsende den elektronisk log iht. de gældende regler for testen.

PS. min QTH ligger i kote 1,5 og jeg har kun en rundstrålende 2 meter antenne til rådighed.

Jeg ser ferm til en masse gode svar :-)

Mvh. de OZ8RZ, Hans

Redigeret 07/03-21 11:29
#2  07/03-21 12:48
OZ9F, Leif L. Hjørringgaard

Indlæg: 68
Svar til #1:
Hej Hans

På VUSHF.DK, under Contest kan du finde en Online EDI Generator. I denne kan du, når du lige øver dig, nemt lave den fil der skal loades op i Contest-serveren.

Jeg bruger den selv til de par QSO'er, jeg får kørt. Ofte kan jeg kun række en amatør her i byen. Han får et point og jeg viser at jeg har været aktiv i den pågældende test. (Vi viser, at båndet bliver brugt).

Jeg klargør generatoren inden jeg kalder op, men man kan også gøre det bagefter.

Vy 73 de OZ9F - Leif

#3  07/03-21 14:08
Kjeld Thomsen - OZ1FF

Indlæg: 505
Svar til #1 & #2:

Der er ikke noget krav om indsendelse af log i NAC. Dog er det i dag kun muligt at deltage ved upload af elektronisk log. Som OZ9F, Leif nævner, så er der på contestsiden en hjælpeside, hvor man kan indtaste sin log og generere en contestlog i det rigtige format.

VHF - UHF - SHF båndene er under pres for at blive overtaget af kommercielle tjenester, hvis behov for båndbredde er umætteligt. Derfor er det vigtigt, at vi ved deltagelse i contester indsender log, så vi overfor myndighederne kan dokumentere, at vi virkelig bruger de os tildelte frekvenser.

Generelt er vi OZ-er nogle sløve padder til at indsende NAC-logs. En enkelt undtagelse er OZ9F, som indsender log for bare nogle enkelte forbindelser. Vi burde være lige så gode som vore svenske venner:

https://contest.ssa.se/?contest=1376
https://vushf.dk/contest/?contest=1413

I øvrigt så hjælper jeg gerne med installation, opsætning og instruktion af VUSHF-logprogrammer via TeamViewer eller foredrag i lokalafdelingen.

----------
OZ1FF
QRV 1,3 - 47 GHz

#4  11/03-21 21:35
OZ8RZ, Hans Lützhøft
Indlæg: 3
Svar til #2:
Tak for info, det er jo nok mest fordi jeg ikke forventer særlig mange og egentlig godt kan lide at lytte med. Men når man så er på alligevel kan man jo nemt sende en rapport til deltagerene.

#5  11/03-21 21:58
OZ8RZ, Hans Lützhøft
Indlæg: 3
Svar til #3:
Tak for svaret. Ud fra det du skriver, vil jeg gerne overveje at generere og indsende en log, så jeg lever op til en god HAM spirit.

Faktisk deltog jeg meget i aktivitetstesten før i tiden, men som jeg skrev, er min QTH (fra 1984) ikke ligefrem super VHF egnet.

Jeg har af forskellige årsager anskaffet mig en 2 meter rundstråler, frem for en beam. Den havde jeg, ved sidste test placeret midlertidig i en glasfibermast - ca. 6 meter over jorden. Jeg ved ikke om der var løftede forhold ved testen d. 2. marts, men jeg var rimelig overrasket over, at jeg hørte stationer langt nede i Tyskland og en del jyder. Jeg prøvede at skifte til min lodrette grundplane antenne under testen, som sidder en del højere end den vandrette, men så forsvandt alle stationerne fuldstendig. Der er jo naturligvis en væsentlig dæmpning ved forkert polarisering, men alligevel overraskede den store forskel mig.

Spørgsmål... hvis jeg vælger at indsende en elektronisk log, kan jeg så undlade at bruge tid på (i første omgang), at udregne points. Det er måske en af de ting, jeg mangler lyst til at bruge tid på at sætte mig ind i .
Hilsen de oz8rz Hans

Redigeret 11/03-21 22:03