Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
94 online brugere
3274 online annoncer
SælgesKøbes

"Der skal handles NU"


#1  03/04-21 11:18
Michael Wehnert
Indlæg: 22
Hej alle,
Med ansvarshavende redaktørs tilladelse deler jeg min leder i OZ april med jer.
Mit håb er at den vil åbne øjne hos de der gerne ser en fremtid for radioamatører i Danmark. Vi bliver sammen nødt til at bryde det destruktive mønster, der har styret EDR igennem mange år.
Vi må og skal have revitaliseret EDR, så det vi mødes om er vores fælles hobby og den fantastiske levevis det er at være radioamatør.
For at gøre dette skal der meget nyt blod ombord i foreningens ledende organer. Radioamatører der VIL gøre en forskel, som ikke ser EDR som et bladforlag, men en forening der forsvarer vores frekvenser, skaffer os bedre forhold i øvrigt (antenneret). Medlemmerne og de valgte skal se som det ypperste at skabe aktiviteter, der gør os bedre via kurser og almindeligt værkstedsfusk.
Lad nu være med at komme med opremsninger af fortidens gøgl. Få skeen i den anden hånd, skaf allerede NU kandidater til næste RM valg. Det er NU de skal melde sig ind i EDR for at være valgbare i 2022. Kom i øvrigt gerne med forslag til ny aktiviteter. Er I ikke medlem i en lokalafdeling så hop ombord NU, så vi sammen kan skabe rammerne for fremtidens radioamatører.
Vy 73 OZ5WU Michael Sekretær i EDR HB

Vedhæftede filer: Leder OZ 04 2021.pdf  
#2  03/04-21 12:19
oz3abu
Indlæg: 586
Svar til #1:
kære Michael jeg har været medlem i næsten 25 år med da jeg skulle bruge hjælp til at søge om ant opsætning va der 0 hjælp fra edr så for min skyld va det slut
hvis de ikke kan hjælpe amatører hvad skal vi så bruge edr til
Claus

#3  03/04-21 12:26
Michael Wehnert
Indlæg: 22
Svar til #2:
Hej 3ABU
For at løse problemer som dine, er det bydende nødvendigt med nyt "blod" og det rette focus.
Derfor kan jeg kun opfordre dig til at hoppe ombord igen og deltage i at få ny hænder i organisationen.
Vy73 OZ5WU

#4  03/04-21 12:33
Jørgen Kragh
Indlæg: 397
Svar til #1:
Nej tak.

Vy 73

Jørgen

#5  03/04-21 15:15
call ozomc

Indlæg: 1792
Svar til #2:
jeg var ude for det samme for nogle år tilbage, nul hjælp at hente fra edr,,,så fuck det :-(

#6  03/04-21 16:35
J. Lau Lindhardt

Indlæg: 409
Svar til #2: & #5
Man kan undres...
Ikke over Jeres indlæg, men (manglende) hjælp/rådgivning fra EDR.

Jeg er selv medlem af EDR gennem 14 år, og ser det som min "fagforening", men må efterhånden sande, at mit medlemskab hænger i en tynd tråd.
Jeg har læst på både BG, og andre danske fora, at mange har søgt EDR om hjælp, råd og vejledning ifbm. opsætning af mast/antenner - men findes der et eneste eksempel på at EDR har været "årsag/medvirkende" til en tilladelse, til opsætning af mast/antenner ?
Er det først nu, når medlemstallet er drastisk faldende, at EDR indser, at hvis deres medlemmer ikke må have antenner - så begynder de sgu nok at samle på glansbilleder....og melder sig ud af EDR !
Undskyld mit opkast, men jeg forstår jer begge.
//Lau

----------
Venlig hilsen
Lau
OV2B

Proud member of DDXG

#7  03/04-21 16:55
call ozomc

Indlæg: 1792
Svar til #6:

"Trykker lige på syntes godt om"

#8  03/04-21 17:44
Istvan Zarnoczay

Indlæg: 276
Svar til mange
Jeg kan godt forstå Michaels "opråb" da jeg er en af dem der har været meget tæt på EDRs maskinrum for nogle få år tilbage. Har forsøgt at gøre noget ved det og det lykkedes også på nogle fronter og andre ikke. Min konklusion dengang, og det har indtil videre ikke ændret sig var, at hvis der skal forandring til så starter det med en selv. Man skal huske at når man peger fingre så er der altid tre fingre der peger bagud. Jeg kan se at der er folk der har søgt hjælp til bl.a. antenne opsætning. De har ikke fået hjælp. Er der nogen der har tænkt over, hvorfor? Mit bedste bud var/er at der er simpelthen ikke ekspertise til rådighed i foreningen som kan levere det hjælp. For at sådan en hjælp kan leveres kræver det at der ER folk der kan hjælpe. Ikke bare kan men også villig til at bruge tid på medamatørers genvordigheder med div. myndigheder.

EDR er ikke en upersonlig instans hvor man "bare" kan henvende sig og der er ressourcer til rådighed til alt muligt. EDR er en forening og kun eksisterer fordi du og jeg er medlemmer. Hvis tingenes tilstand skal ændres så skal holdningen til foreningen ændres. For at citere og omformulere en for længst afdød politiker så skal du ikke spørge hvad EDR kan gøre for dig men spørge hvad du kan gøre for EDR. Det er den eneste måde vi kan komme til at nyde godt af hinandens erfaringer og viden. Hvis man tænker efter så er medlemmernes viden og erfaring det eneste EDR har at tilbyde til selv samme medlemmer.

Det nytter ikke noget at læne sig tilbage og vente på at det hele bliver serveret på en sølvfad. Den kontingent vi betaler giver ikke løn til andre end EDRs forretningsfører. Der er ikke ansat advokater, specialister til støtte for medlemmerne. Men der er med 100% sikkerhed folk blandt medlemmerne som besidder de relevante kompetencer som efterspørges bl.a. i den her tråd. Hvis alle de mennesker bidrog bare lidt med deres viden og delte det med andre vil tingene se meget anderledes ud. Men igen, alt starter og stopper hos medlemmerne. Det gælder både foreningen EDR og ikke mindst den hjælp og støtte vi kan give hinanden eller lade være.

----------
Istvan/OZ1EYZ
Livet er forkort til franske film og lave effekter

#9  03/04-21 18:43
oz3abu
Indlæg: 586
Svar til #3:
hej oz5wu tror at toget er kørt hvis det va som usa at amatør va med i et beredskab va det måske nemmere at få antenne op eller et forslag til dem på Christiansborg om amatør og ders ant nu er vi jo ikke så mange tilbage hvad er vi 200 aktive
og 5000 passive

nix tror toget er kørt og hjælp kommer for sent
Claus

#10  03/04-21 18:44
oz3abu
Indlæg: 586
Svar til #3:
hej oz5wu tror at toget er kørt hvis det va som usa at amatør va med i et beredskab va det måske nemmere at få antenne op eller et forslag til dem på Christiansborg om amatør og ders ant nu er vi jo ikke så mange tilbage hvad er vi 2000 aktive
og 5000 passive

nix tror toget er kørt og hjælp kommer for sent
Claus

#11  03/04-21 18:47
oz3abu
Indlæg: 586
Svar til #1:
ps hvor der en vilje og en vej så måske men ellers nej desv

#12  03/04-21 19:03
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1235
Svar til #1:

Jeg vil vove den påstand at EDR's problemer med vigende medlems-tal, er ret så meget selvforskyldt. Hvor mange skal der til at råbe i kor om at de ikke kan sætte antenner op før at EDR vågner op og forstår at det ikke er nok med et forkølet antenne-udvalg, men at der skal arbejdes på et helt andet plan for at få lavet en rammelovgivning (på Borgen), som giver alle radio-amatører nogle minimums-rettigheder til at sætte (udendørs placeret) antenne op? Rettigheder som ingen boligforening, grundejerforening eller kommunal lokalplan kan ignorere.

Jeg har umanerlig svært ved at se at jeg skal ofre penge på et dyrt medlemskab af en forening som intet gør for os med begrænsede antenneforhold og ikke har gjort det i årevis.

Jeg synes at hele den svada om nyt blod i foreningens ledelse er et trist deja-vu til al balladen om "ny start" for nogle år siden og hvad kom der ud af det? Nu er den så åbenbart gal igen.

----------
Vy 73 de OZ2D / OZ4IQ (alias "FT8 er rart")
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 03/04-21 19:07
#13  03/04-21 19:18
Hauge
Indlæg: 167
Svar til #1:
Jeg synes det lyder som en rigtig god ide, men jeg er desværre bange for at løbet for EDR er kørt for længe siden. Var det ikke Ny-start, der forsøgte med noget nytænkning og de blev slået tilbage til start allerede inden noget som helst kom i gang. EDR bør være som en fagforening, hvor deres hovedopgave er at arbejde for amatørernes rettigheder og muligheder – intet andet. Et blad er i den sammenhæng ligegyldigt. Gennemførsel af antenneopsætning i boligforeninger og hjælp til lokalplaner mv er meget vigtigere. Intet er vigtigere end antennen for en radioamatør. Kom EDR op med par gode sager hvor de har "skaffet" medlemmer antennetilladelse ved godt lobby arbejde og pres af boligforeninger så er jeg sikker på at det vil give medlemstilstrømning.

Du skriver i din leder citat: ” Dette kan betyde, at EDR igen kan deltage seriøst i at holde HF båndene fri for diverse utøj” og umiddelbart inden skriver du noget med SDR modtagere bla. på Bornholm. Hvad drejer det sig om?

Hvad er det for noget noget utøj der er på HF ifølge dig? Er det fra udlandet eller hvor, jeg modtager ikke noget utøj? og er det EDRs opgave at gøre noget ved dette, kommer det overhovedet EDR ved? Jeg vil gerne have mig frabedt at en ligegyldig forening leger båndbetjent, det har vi professionelle myndigheder til og det ligger også under deres opgave portefølje.----------
...
Hauge

#14  03/04-21 19:20
Hauge
Indlæg: 167
Svar til #12:
Jamen Kim dog, vi er enige og skriver nærmest det samme. Det må jeg nok sige :-)

----------
...
Hauge

#15  03/04-21 19:23
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1235
Svar til #14:

Ja, så galt kan det gå, ha ha ha... :-)

----------
Vy 73 de OZ2D / OZ4IQ (alias "FT8 er rart")
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

#16  03/04-21 19:27
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1876
Svar til #13:
Jeg tror at Michael bilder sig ind at EDR kan få indflydelse på hvilke former for kommerciel udnyttelse af amatørbåndende der gives tilladelser til, som f.eks OTH radarer og den slags.

Det løb er kørt.

----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#17  03/04-21 19:47
Istvan Zarnoczay

Indlæg: 276
Svar til mange

Nu vil jeg tillade mig at være lidt provokerende.

Der er en del mennesker her i tråden der har på en eller anden måde været begrænset i at sætte de nødvendige antenner op til vores hobby. Nu vel det er åbenbart et ret udbredt problem.

Har i gjort forsøg på at slutte jer sammen og danne et fælles front overfor myndighederne?

Har i foreslået EDR at i vil godt være i front i fbm. diskussioner med myndigheder, politikere og andre berørte parter?

Har i blandt jer selv eller folk i kender der har den nødvendige ekspertise så debatten med myndigheder/politikere kan foregå på et seriøst niveau? Har i overvejet evt. hvor den nødvendige ekspertise kan findes?

Har i foreslået EDR at i vil gerne overtage den påstået dårligt fungerende antenneudvalgs opgaver?

Har i, i det hele taget tænkt på at i hver især ikke står alene med de problemer?

Plus lige et lille kommentar mht. beskyttelse af amatørbåndene mod andet anvendelse:
Der er adskillige eksempler på at aktive amatørforeninger har forhindret andre tjenesters adgang til amatørbåndene. Med eller uden IARUs mellemkomst. Frekvenstildeling af tjenester reguleres af WARC på verdensplan. IARU sammen med dennes medlemsorganisationer, herunder EDR, har forhindret adskillige forsøg på at inddrage radioamatør frekvenser til kommercielt brug. Jo det nytter!

----------
Istvan/OZ1EYZ
Livet er forkort til franske film og lave effekter

#18  03/04-21 22:05
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1235
Svar til #17:

"Har i gjort forsøg på at slutte jer sammen og danne et fælles front overfor myndighederne?"

Slutte os sammen? Sammenslutningen eksisterer, den hedder EDR og burde have håndteret dette her alvorlige problem for længst.

"Har i foreslået EDR at i vil godt være i front i fbm. diskussioner med myndigheder, politikere og andre berørte parter?"

Jeg melder mig ind i EDR den dag at der taget tiltag til at dette arbejde er sat i gang, ikke en dag før. Og det skal ikke være en eller anden forkølet genetablering af antenne-udvalget som det var før, for problemerne er skærpet i et omfang som jeg ikke tror at de kan løse ret mange sager i forhold til.

"Har i blandt jer selv eller folk i kender der har den nødvendige ekspertise så debatten med myndigheder/politikere kan foregå på et seriøst niveau? Har i overvejet evt. hvor den nødvendige ekspertise kan findes?"

Igen. bolden ligger hos EDR, og det har den gjort i mange år - helt stille.

"Har i foreslået EDR at i vil gerne overtage den påstået dårligt fungerende antenneudvalgs opgaver?"

Så vidt jeg ved eksisterer dette antenne-udvalg slet ikke mere. Ret mig hvis jeg tager fejl.

"Har i, i det hele taget tænkt på at i hver især ikke står alene med de problemer?"

Naturligvis, jeg er da også sikker på at EDR godt ved det, og gør, absolut intet.

Og så et åbent spørgsmål til EDR: I Danmark har vi vel nok de mest ringe forhold i region 1 på 70 cm med et kun 6 MHz bredt bånd hvor vi ikke engang har primær status. Hvordan er det lige gået med at forhandle sig til mere normale forhold, altså 10 MHz båndbredde? Halvdelen af båndet er optaget til satellit-drift hvilket efterlader kun 3 MHz i følge båndplanen? Jeg synes ikke at det ligefrem er imponerende.

----------
Vy 73 de OZ2D / OZ4IQ (alias "FT8 er rart")
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 03/04-21 22:06
#19  03/04-21 23:33
OZ5DM

Indlæg: 345
Svar til # #

Jeg mener at trådstarter er inde på noget ganske essentielt og kan kun anerkende at vi som radioamatører ikke kan komme uden om en sammenslutning der kan repræsentere os på nationalt som internationalt niveau.
Der fremføres gode og fornuftige vinkler, både på fremtid såvel som fortid.

Er det rimeligt at diverse i denne tråd, skyder på netop trådstarter, der med mit kendskab, har repræsenteret en progressiv og fremtidsorienteret tilgang til netop EDR. Nej, ingenlunde er det rimeligt.

Dog kan jeg langt hen ad vejen forstå essensen af en del af kommentarerne, da EDR desværre gennem et utalt antal årtier har forsømt at omstille sig til "nye tider" samt at favne progressive, arbejdsduelige og visionære kræfter bl.a hvad angår promovering og opdatering af image for vores hobby.

Når det så er sagt, har der til stadighed været udført et stort arbejde, netop ift. nationale og internationale myndigheder- alt dette af ulønnede og engagerede personer med faglig, bereaukratisk og organisatorisk indsigt- disse personer er ikke tilbøjelige til at gøre et stort nummer ud af deres bedrifter men fortjener en egentlig anerkendelse for deres arbejde under mere eller mindre duelige ledelser af EDR.

At EDR´s årtier lange deroute alene skyldes manglende visioner er jeg nu ikke sikker på.
Når man skimmer denne tråd, er der en udbredt tendens til at "publikum" står med hatten i hånden og forventer "underholdning" mere eller mindre omkostnings frit.
Indgangsvinklen ville kunne anerkendes såfremt der havde været tale om en professionel virksomhed, med lønnede specialister, marketingskonsulenter mm.
Hvad der behændigt glemmes, er at en frivillig forenings største potentiale er de frivillige kræfter der ønsker at trække læsset og gøre en (forhåbentlig positiv) forskel.

At der, derudover, er en generel tendens omkring os, til at vi gerne vil tro at vi kan klare alverdens strabadser og udfordringer på egen hånd og ikke har behov for formelle fællesskaber er ikke en positiv medvirkende faktor.

Alt dette skrives af en frafalden EDR støtte og medlem, der selv har prøvet at bidrage til en positiv udvikling og som håber at kunne overbevises om at den kedelige kælderlugt og de alt for små ternede skjorter kan afløses af en konsistent og fremsynet linje.

----------
73 de OZ5DM/David
Frit forum for radioamatører: https://rdeforum.dk/

Redigeret 03/04-21 23:35
#20  04/04-21 00:19
Lars Peter Larsen
Indlæg: 638
Svar til #8, 17 og 19:

Like!

Alt det andet brok kan ingen bruge.

Jeg husker hvordan salig OZ3ZB, i den tid han var i EDR's ledelse, kunne snakke ørerne af udlejere og myndigheder der ikke var meget for at tillade fornuftige antenner til radioamatører. Det var i 1980'erne og i 1990'ernre. Han er stærkt savnet, ligesom hans efterfølger er det.

Slut jer dog for hel.... sammen så i kan gøre modstand, i stedet for at lade jer køre over hver for sig.

Vy 73 de oz1etp /Lars

Redigeret 04/04-21 00:20
#21  04/04-21 03:36
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1235
Svar til #19:

Jeg synes nu at det er EDR som står med hatten i hånden og beder mig (og andre) om at bidrage (med et medlemsskab), mens i det mindste jeg oplever et svigt på et for mig ekstremt vigtigt område, nemlig overhovedet at kunne fungere som radioamatør. Hvad hjælper det at EDR bryster sig af kunne og ville forsvare vores frekvenser når et stigende antal af os ikke kan gøre brug af dem?

Undskyld mig, Per, men det virker på mig som en spand koldt vand ned ad ryggen. Det får mig ikke til at blive medlem af EDR igen efter mange år udenfor uden at savne EDR helt vildt meget. Det er bare som om at EDR og mig ikke har de helt samme interesser, vi er ikke rigtig på "bølgelængde". Jeg vil være så arrogant og fræk at påstå at EDR har mere brug for os frafaldne end vi har brug for EDR.

Dette er vist ved at gå op for EDR. Problemet er bare at jeg ikke fornemmer nye takter fra EDR som betyder noget for mig. Det er situationen, og skal jeg være helt ærlig, så tror jeg ikke at det nogensinde bliver anderledes. God fornøjelse til EDR med at få folk til at blive radioamatører når de håbefulde aspiranter opdager at det bliver på et håndapparat i lejligheden uden perspektiver om noget andet, at det bliver deres fremtid som radioamatører med mindre de køber et hus ude på landet.

----------
Vy 73 de OZ2D / OZ4IQ (alias "FT8 er rart")
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 04/04-21 03:39
#22  04/04-21 04:01
OZ2LPX Boris
Indlæg: 864
Til de som ikke har læst hvad jeg skrev til Michael W på FB, så kommer det her i transformeret udgave.
Jeg ved godt at Michael ikke ønsker fortiden til debat, men for at forstå hvad vi står i så bliver vi nødt til at se i fortiden.
- Fortid er hvad man bliver ved med at slæbe med sig.
Det er slet ikke ny, at EDR råber på medlemmer - det har skiftende formænd gjort, ledsaget af en masse flotte ord og hensigter, men uden at der er sket noget somhelst udover at blive hængende i alt det gamle og støtte alt det gamle.
- Men her er hvad jeg skrev:

Jeg har haft JA-hatten på lige siden den dag jeg stod med min licens i hånden.
Du skrev selv følgende: MEN vi skal først og fremmest have hældt §§ rytteriet og vedtægts hyleriet ud med skyllevandet.
FOR at gøre dette skal I sørge for at benytte demokratiet til at lufte kraftigt ud i foreningens øverste organ Repræsentantskabet. citat slut.
Det fortæller mig at man faktisk stadig slås med de samme problemer som man altid har gjort !
Nu opfordre du så til at så mange som mulig skal melde sig ind i foreningen for at få gjort op med det.
Okay, men der er stor set INGEN nye amatører kommet til hobbyen. Jo, naturligvis er der kommet nye amatører til, men slet ikke nok til at gøre op med det du omtaler og jeg tror faktisk heller ikke at flertallet gider tage sådan en kamp.
I dag kan man være radioamatør helt uden tilknytning til en forening. Med en licens i hånden kan vi alle sende lige så tosset vi vil alle steder. Man kan ikke engang forbyde folk adgang til f.eks en repeater hvis de ikke er medlem et eller andet sted. Man kan være gratist et hel amatørliv hvis man vil.
I dag er det som du selv skriver, sådan at det eneste EDR sådan set gør, er at udgive et blad - jamen der kommer jo et lige så tykt blad gratis i pdf. form her på nettet og man kan finde alt hvad man har brug for på nettet omkring hobbyen, undskyld, men hvad skal folk så med et dyrt medlemsskab ?
Hvis man skal betale et medlemskab, så skal der nok en del mere til og man gider ikke hvis man fra dag 1 skal være en del af en gammel strid, hvor man lyn hurtigt finder ud af at det hele er befængt med "festbremser" i toppen.
Jeg må sige at dengang man arbejdede med ny-start og den anden nye forening (som jeg ikke kan huske navn på lige nu) som skulle være en pandang til EDR, der kunne de så men have forlangt 1000,- kr i kontingent, så havde jeg prompte meldt mig på banen, hvilket jeg forøvrigt også gjorde allerede den samme uge de startede op.
Jeg har intet problem med at betale til et eller andet, men jeg vil ikke betale til noget som gang på gang har modarbejdet de innovative projekter jeg og andre har forsøgt at søsætte.
Du må meget undskylde, men man modarbejdede NRDK fra starten og det er trods alt ikke andet end tilbage i 2012 vi startede uofficielt. Vi har været der i snart 10 år, men da RABOS pludselig kom på banen, der var det pludselig i amatørkredse heeeelt ok at lege med nødradio på amatørkanaler. Du skal ikke komme og fortælle mig at det ikke har noget at gøre med at det er folk fra den gamle garde som er med der og det legitimerer så projektet. Endda et projekt som er ekskluderende i forhold til folk uden licens og licens mindre end B-licens. Er det virkelig med til at triltrække nye til hobbyen at man bevidst støtter et projekt som er ekskluderende ?
Men et projekt som NRDK som alle uanset licens og præferencer kan deltage hos os, men vi fik dælme læst og påskrevet at man ikke ville finde sig at der blev bedrevet nødradio på amatørfrekvenser. Så lavede vi det på LMR i stedet, hvilket forøvrigt heller ikke ekskluderer folk uden licens. - Men fan om ikke man så kom på nakken af os, så vi skulle igennem en hel masse palaver med telestyrelsen fordi nogen skulle lægge hindringer i vejen for os ved at påstå at det var ulovligt det vi foretog os, - hvilket det så viste sig at det ikke var, - men vi brugte en masse unødig tid pga. ondsindige navlepillende amatører som ikke havde andet at lave end at lægge hindringer i vejen for os.
Sandheden er nok i virkeligheden mere at det på overfladen skal se ud som om at man vil en masse, men i virkeligheden vil man helst bare hænge i det gamle og kendte.
80 meter er et glimrende eksempel på at man ikke vil nye ansigter. Gå ind og bed om en rapport på en nyopsat antenne og straks bliver man klar over at man kun får falske rapporter tilbage på 3770 fordi folk bare sidder og gør åbenlyst grin med den som spørger til en rapport.
Man skal dælme nok få lyst til at lege radioamatør, når man modtages på den måde.
Jeg har sgu´ snart brugt så mange penge på radioudstyr at jeg stort set kan alting med undtagelse af Ghz og matriklet er tapetseret med antenner, men det er yderst sjældent at jeg trykker på PTT knappen, for det er ikke andet end cirkus man kommer ind til.
Jeg vil se den EDR forening blive moderne inden jeg smider spareskillinger efter den og det er ikke fordi jeg har NEJ-hatten på, men nu har det stået på lige så længe jeg kan huske, så hvad skulle dog gøre at det lige med et trylleslag blev anderledes præcis nu i 2021 ??

Mvh Boris - OZ2LPX

#23  04/04-21 05:30
Istvan Zarnoczay

Indlæg: 276
Svar til #18:

Jeg er lidt ked af at hovedbudskabet fra mit første indlæg i den her tråd er gået tabt. En forening tegnes af dennes medlemmer. Foreningen er hverken bedre eller dårligere end de medlemmer den har. Det tror jeg ikke at man kan betvivle.

Hvis jeg tolker dine svar korrekt så er du af den holdning at så længe ANDRE ikke prioriterer dine behov så er EDR ikke noget for dig. Fair nok - det er en klar udmelding.

Jeg har bare et problem, med proportionaliteten i den udmelding. Du forventer at for de sølle 600-700kr om året så skal ANDRE tage sig af de problemer du oplever som radioamatør. Kan du give mig bare en god grund til hvorfor f.eks. jeg skulle bruge tid og energi på netop dine problemer? Hvad har du gjort for at jeg vil føle mig forpligtet til at hjælpe med at løse netop DINE udfordringer?

Jeg ved snart ikke hvordan jeg skal formulere det her. En forening har kun eksistensberettigelse, hvis alle dennes medlemmer bidrager konstruktivt til dennes virke. Hvis det bidrag forsvinder så kan man lige så godt lukke den.

Det er interessant at se bemærkninger om hvordan det var i 70erne, 80erne og delvist 90erne. Svaret mener nogle ligger i at det er fordi der var flere medlemmer. Jeg vil gerne korrigere lidt på det svar. Ja der var flere medlemmer. Vel at mærke medlemmer der var ganske klar over at de skulle hver især give et bidrag i form af handling til foreningen udover betalig af medlemskabet.

----------
Istvan/OZ1EYZ
Livet er forkort til franske film og lave effekter

#24  04/04-21 06:36
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1235
Svar til #23:

Ved du hvad, Istvan? Det er PRÆCIS den arrogance som du giver udtryk for som gør at jeg kan spare pengene til EDR. Det du giver udtryk for, er noget at grunden til at EDR er i frit fald. Ligesom EDR er du blæsende ligeglad med et alvorligt problem, måske fordi du selv har dit på det tørre, det er EDR's problem i en nøddeskal.

----------
Vy 73 de OZ2D / OZ4IQ (alias "FT8 er rart")
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 04/04-21 14:05
#25  04/04-21 07:51
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1526
Jeg er ikke i tvivl om at, hvis EDR skal kunne løse de opgaver de har, samt de opgaver medlemmerne ønsker/forventer de skal løse, på en tilfredsstillende måde, så skal der tilføres ressourcer i form af frivillighed, EDR har mange kasketter og mange opgaver, og kun 7 mand til at løse dem. De 7 er frivillige entusiaster med familier og arbejde ved siden af som først skal passes. Det begrænser hvor meget tid og energi man kan ligge i sit tillidshverv i foreningen; og derfor skubber bestyrelsen hele tiden opgaver foran sig der ikke er blevet håndteret.

Et godt eksempel på hvordan det kunne være meget bedre på mange områder er VHF/UHF udvalget: Her har man 9 frivillige hvoraf de otte kommer fra udenfor EDR's bestyrelse. Og som man kan se af udvalgets arbejde, så sker der noget når der er frivillige ressourcer nok.

Kunne det ikke være en ide at få mulighed for at have landsdækkende (special) klubber i EDR regi (a'la lokal klubber bare landsdækkende) som kunne være bærende i løsning af nogle af de opgaver som grupper i foreningen ønsker løst. På den måde kunne man få grupper af frivillige udenfor EDR's bestyrelse og det ville frigøre bestyrelsen fra nogle opgaver så de bedre kunne tage sig af de opgaver der vedrører alle radioamatører! Det er udbredt i andre lande!

vh erik

----------
Mest SWL :-)

Redigeret 04/04-21 08:58
#26  04/04-21 07:59
Claus Felby OZ1FDH
Indlæg: 370
Svar til #24:
En opfordring til alle:
I stedet for at bruge mange timer på endeløse, og undskyld mig temmeligt ligegyldige indlæg på Brugtgrej, så byg stedet noget grej eller kør nogle QSOer på båndene. Man kunne sågar tænke sig at man sammen med andre amatører arbejdede på at sætte sige ind i de regler og fortolkninger af samme om opsætning af antenner ude i kommunerne, der gør livet surt for radioamatører. Det KAN ændres, men det kræver hænder og hoveder. Det er ikke noget som hverken en person eller en enkelt lokalafdeling kan ændre. Her skal vi løfte i flok. Læs mere her:
https://vushf.dk/vushf/wp-content/uploads/2019/0 4/Tilladelse-til-opsætning-af-amatørra dioantenner.pdf

#27  04/04-21 08:14
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 981
Godmorgen alle sammen.

Antenneopsætnings muligheder er et væsentligt og særdeles vigtigt emne, når vi taler om EDR. Ja faktisk mener jeg at det er det vigtigste emne EDR overhovedet kan og skal arbejde med med - for ingen antenner = ingen radioamatører.

Udvalgsmøder, HRDC, Contest resultater, aktivitetstest, hvem der er gået SK, osv. er imo fuldstændig ligegyldige, uinteressante og spild af folks penge, når noget meget vigtigere står på spil. EDR bør imo kun arbejde for 2 ting i første omgang ihvertfald.

1: arbejde for antenne muligheder
2: sikring af frekvenser mv ift myndighederne.

Jeg vil endda gå så langt, at jeg er vilig til at give afkald på frekvenser, hvis det kunne sikre folk bedre antenne muligheder, så vigtigt er emnet, dette selvom jeg har mit på det tørre. Det er mig helt uforståeligt at der kan debatteres så voldsom om hvorvidt oz skal udgives på papir eller .pdf, når vi har radioamatører, der ikke kan få lov til at sætte antenner op. Om OZ bladet eksisterer eller ej er helt uden betydning i den sammenhæng. Der er endda kommet et gratis blad som er bedre en OZ, så her er der ingen konkurrence.

Er økonomien et problem, så tag evt. lån i huset på Klokkestøbervej og giv det nye antenneudvalg der blev opstartet for et par år siden midler og muligheder. Apropos det nye antenneudvalg; det har man ikke hørt meget til? Jeg har stadigvæk til gode at høre de gode historier, hvor en radioamatør har vundet over en boligforening med EDR´s antenneudvalg som pressebold.

Ja det er nemt at brokke sig, når man ikke er medlem, men umiddelbart har jeg intet at bruge EDR til, når der ikke konsekvent arbejdes for radioamatørernes antennemuligheder som 1. prioritet. Hvis EDR ændrede deres prioriteringer tror jeg det kunne tiltrække mange flere medlemmer, det vidner denne og tidligere tråde på BG om.

----------
mvh. Per

#28  04/04-21 09:18
Istvan Zarnoczay

Indlæg: 276
Svar til #24:
Læs indlæg 25 og 26.

Konstruktive forslag og en klar erkendelse af at der skal flere til at løfte den eller de opgaver der ligge mange så tungt på sinde. For at det kan ske kræves det at der er folk af frivillige der gør det.

At du stempler mig som "arrogant" er din sag men jeg kan se at folk der virkeligt vil noget sammen med andre får det til at ske, "arrogance" eller ej.
De venter ikke på at EDR gør det for dem. De gør det for EDR og dermed for sig selv. Hvis det er arrogant så har du ret jeg er arrogant.

----------
Istvan/OZ1EYZ
Livet er forkort til franske film og lave effekter

#29  04/04-21 09:18
Ernst Rosenlund OZ4S
Indlæg: 61
Svar til #1:
Der er ikke noget nyt i at radioamatører gerne vil have EDR ændret, jeg var en af dem engang.

Da jeg fik min første licens i 1975 (mener det er det rigtige årstal), blev jeg opfordret til at melde mig i EDR, hvilket jeg gjorde et par år senere, dog blev mit medlemskab forholdsvis kort, jeg ville gerne på HF-båndene og derfor måtte jeg bestå en CW -prøve, efter flere tilløb og meget koncentreret arbejde lykkedes det mig at bestå de 60 tegn, brugte det højest 50 timer og ventede så på min B-licens (der skulle gå 1 år).
Jeg havde kæmpet en forgæves kamp for at få ophævet kravet om den CW-prøve og hvem var det jeg kæmpede imod ? såmænd EDR, de fleste "Civiliserede" lande rundt om Danmark havde afskaffet CW som adgang til HF båndene, men EDR's urgamle bestyrelse mente at når de skulle så skulle de nye amatører også, modernisering var ikke indført endnu, så der sluttede mit medlemskab af EDR, ca et år efter jeg blev B-amatør modtog jeg et nyt licens-kort, nu var jeg blevet Aøamatør, MEN det var ikke EDR der stod for det, det var det der i dag hedder telestyrelsen, samtidig modtog min knægt en A-licens, selvom han aldrig havde bestået en CW-prøve.

Se det kalder jeg at interessere sig for foreningens medlemmers interesser, ihærdigt at forsøge at holde fast i de krav der var før 2. verdenskrig,

Jeg har ikke fulgt EDR siden, kun da jeg startede gruppen Aktive Danske Radioamatører på Facebook, jeg fik en henvendelse fra EDR om, at det ville være naturligt at EDR overtog gruppen, men jeg svarede nej, åbenbart kunne EDR ikke tåle at i løbet af den første uge, havde gruppen langt over 100 medlemmer.

Hvad der sker med EDR ved jeg ikke, men jeg ved at jeg aldrig mere bliver medlem af den forening.

Held og lykke med at modernisere EDR, skønt jeg ser det som en umulighed.
VY 73 de OZ4S

#30  04/04-21 09:36
oz3abu
Indlæg: 586
Svar til #1:
HEJ MICHAEL OG ALLE SAMMEN HER PÅ BRUGTGREJ

som jeg ser problem er edr til for medlemmer som en fagforening er
men uden antenne kommer vi ikke ud i verden
jeg er flyttet fra en qth hvor jeg have en 3 elm ant op til et lille rækkehus hvor jeg har ansøgt om at få ant op men et desv nej fra kommune så er nu i ankenævnet og venter op til 7 md for at få svar ( HVIS NU EDR HAVDE ET ANTENNE UDVALG DER KUNNE HJÆLPE SÅ HAVDE RADIOAMTØRER DET MÅSKE LIDT SJOVERE)

CLAUS

#31  04/04-21 10:29
Lars Peter Larsen
Indlæg: 638
Svar til #30:

For et par år eller tre siden efterlyste EDR's formand, folk der havde energien og især evnerne, til at gå ind i et antenneudvalg der skulle hjælpe medlemmer der kom i klemme, foruden at holde øje med lokalplaner og lovgivningsarbejde samt, søge at påvirke beslutningstagere så radioamatører fik bedre muligheder for at sætte antenner op.
Selvfølgelig ikke det altsammen fra dag-1, men sådan et udvalg kunne hjulpet dig på vej.

Jeg ved ikke hvorfor vi ikke hørte mere, men jeg gætter på at ingen kompetente folk meldte sig dengang. Hvor om alting er, er udvalget stadig på ønskelisten, så kom frisk.

Nåh men nu skal vi jo kigge fremad og lade fortiden ligge.

Vy 73 de oz1etp/Lars

#32  04/04-21 10:49
Kjeld Majland
Indlæg: 2
Svar til #29:
Der er så mange fejl i OZ4S's oplysninger, at jeg bliver nødt til at korrigere dem.
EDRs HB fik i begyndelsen af 90'erne en forespørgsel fra Telestyrelsen om, hvad EDR ville sige til, at kravet til CW-prøve blev fjernet. HB var positiv - jeg spurgte, om der så ville blive stillet større krav til teknisk prøve, men det forsikrede Telestyrelsen, at det ville der ikke. Et HB-medlem foreslog, at spørge medlemmerne ved en urafstemning - det var jeg imod, fordi afgørelsen ville binde EDR flere år frem. Desværre blev det besluttet af spørge medlemmerne - og flertallet af medlemmerne sagde nej til at afskaffe kravet til CW-prøve. Den afgørelse var HB bundet af.
Et par år senere afskaffede Telestyrelsen selv CW-kravet.
Det var altså ikke "EDRs urgamle bestyrelse", der modarbejdede afskaffelsen af CW-kravet - tværtimod; det var et flertal blandt medlemmerne.
Gruppen Aktive Danske Radioamatører på Facebook har jeg ikke hørt om, og en henvendelse om, at EDR overtog gruppen er ikke behandlet i EDR HB i den tid, hvor jeg har været medlem.

vy 73 de Kjeld

#33  04/04-21 11:08
Michael Wehnert
Indlæg: 22
Svar til alle der gider læse:

Hej alle,
Jeg troede ellers jeg var tydelig nok i min leder. Fortidens fejl og forsyndelser, kan VI kun bruge til at UNDGÅ gentagelser. Det er faktisk det jeg beder om sker, med jeres hjælp.
Jeg vidste også godt at antenne udfordringerne fylder rigtig meget hos mange. Efter mange års reelt fravær er Vi ved at stable et ordentligt antenneudvalg på benene i EDR. For at kunne være en reel hjælp, kræves der muskler næsten på samme niveau som Teleselskabernes afdelinger for antennemaster. For at have disse muskler kræves ofte ekstern rådgivning, som koster kassen. Lige som i en fagforening kan den regning kun betales af et fællesskab, dette fællesskab skulle vi gerne etablere via ”Det NY EDR”.
Vi skal også være realistiske. Der er 98 kommuner, med lige så mange forskellige kommunalplaner, med underliggende lokalplaner. Det betyder at der er et ganske stort materiale at forholde sig til, når der skal beskrives veje gennem junglen hen til en antennetilladelse, men det er IKKE umuligt. Dog er der lokaliteter hvor vi ikke skal bruge kræfterne. Det er steder pålagt fredning, Natura2000, tæt på kirker m.v. Der er det halsløs gerning at få lov til større anlæg. Store anlæg der skriger til himmels, eller fuglereder som ses nogle steder, fremmer heller ikke muligheden for at få grønt lys hos ”biologen” henne på forvaltningen. Altså er det ikke ligegyldigt hvor I bosætter jer, I bør have antenner med i ligningen når i vælger QTH, så kan megen gråd og piberi undgås. Amatører der er lejere hos private udlejere eller boligselskaber, er grundlæggende ilde stedt, da det er ejeren der suverænt bestemmer, andet vil være ekspropriation, så kan I som lejere ikke opnå tilladelse til ”lidt” antenne, så er der kun en vej find et andet sted hvor klimaet er mere positivt.
Husk NU at hjælpen kommer ikke ud af den blå luft. Hjælpen kræver hænder – Jeres hænder.
Adgang til frekvenser er mere end nogensinde et vigtigt spørgsmål for ALLE radioamatører. Jeg vil ikke være lyseslukker, men vi får ikke en eneste ekstra Hz over 140MHz. Vi kommer til sammen med de store IARU-foreninger (DARC & RSGB) til at føre en benhård kamp for bare at beholde det vi har. Problemet er at frekvens spektrum er blevet penge værd kombineret med nye teknologier, gør os til jagtet vildt, med mindre vi holder sammen i foreningsdannelser, der via IARU kan være den internationale stemme, der forsvarer vore rettigheder. Og nej den slags foregår kun i ringe omfang via den nationale styrelse i dag.
Så venner I STEDET for at dvæle ved fortidens fejl! Vi skal tage alle synderne ad notam og bruge den viden positivt til at gøre vores hobby endnu bedre.

LAD NU FORTIDEN BEGRAVE UDEN UNDSKYLDNINGER og LAD OS SÅ KOMME VIDERE SAMMEN

God Påske til jer alle

Vy 73 de OZ5WU Michael sekretær i EDR HB

#34  04/04-21 11:09
kai Kanstrup

Indlæg: 66
Svar til #22:
godt brølt, jeg er også medlem af lokal afdelingen, og betaler også til flere repetere, men det er rigtig i dag henter man hjælpen fra lokale amatør venner, når der skal laves noget,

----------
oz1kai

Redigeret 04/04-21 11:12
#35  04/04-21 11:26
Ernst Rosenlund OZ4S
Indlæg: 61
Svar til #32:
Kan så fortælle dig, at EDR gerne ville overtage Aktive Danske Radioamatører og jeg burde vel vide det, da jeg var ejer og ene administrator på det tidspunkt, hvem der fik den ide fandt jeg aldrig ud af, men forslaget kom, om du så tror det eller ej og hvad angår afskaffelsen af CW-prøven, fik jeg aldrig en mulighed for at stemme på at stemme om det, men det er vel også så længe siden, at de HB-medlemmer der sad dengang, for længst er så demente at i ikke husker det, eller også vil man ikke erkende at de fik afslag

VY 73 DE OZ4S

#36  04/04-21 11:44
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1876
Svar til #33:
Hvis jeg husker rigtigt var der i et af de seneste numre af oz en artikel om støj, og man søgte medlemmer der havde interesse i at bekæmpe den slags. Jeg skrev fluks til den angivne mail adresse men har ikke set skyggen af svar endnu... Så det er ikke kun i fortiden at sløvheden hersker, det er som det altid har været.

----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#37  04/04-21 11:59
Michael Wehnert
Indlæg: 22
Svar til #36:
Er du rar lige at sende den mail til sekr@edr.dk

Så skal jeg tage mig kærligt af din henvendelse på vegne af den nuværende HB og du vil med sikkerhed få svar

/5WU

#38  04/04-21 12:38
OZ1LLY/Gert Poulsen

Indlæg: 364
Svar til Alle

Jeg er helt enig med OZ5WU.

Vi har brug for antenner og frekvenser, så langt kan vi vel blive enige.

Problemet er så at nogle radioamatører løber imod muren, og får afslag fra kommuner og boligforeninger.

Måske kunne en ansøgning skrevet på en anden måde, eller den 30 m. høje mast, måske være noget mindre.

Jeg fik hjælp fra EDR da jeg i sin tid søgte om tilladelse, i form af EDR havde en vejledning, sådan gør du, tror jeg nok det hed, og formanden for den lokale EDR afd. skrev en anbefaling til kommunen hvorfor jeg som radioamatør gerne skulle have tilladelse til opsætning af en antennemast, den var ikke helt så stor som jeg havde ønsket mig, men jeg fik tilladelse. Det har medført at mange lande er kommet i logbogen i løbet af de sidste 35 år, det giver en god fornemmelse at kunne række jorden rundt.

I dag kræves der noget arbejde, det vi skal have fat på er lovgivningen, og kontakter i det politiske, og have et godt samarbejde med teknisk forvaltning.
Så er der håb, og EDR kan hjælpe hvis du selv hjælpe til.----------
EDR MCTC FDM DDXG

#39  04/04-21 13:16
Bjarne Poulsgaard OZ1JEE

Indlæg: 125
Svar til alle #

Nu er vi så kommet så langt at vi ved at det er alle de andres skyld :-)

Men er der nogen som kan fortælle helt nøjagtig hvad der skete da DK fik en Mastelov og hvad teleindustrien samt EDR,s rolle var i denne sammenhæng, Var vi indbudt til dans eller blev vi kørt over ?
Jeg er nemlig bange for at festen startede på det tidspunkt.

vy 73 de oz1jee


#40  04/04-21 13:27
Michael Wehnert
Indlæg: 22
Svar til #39:

Uden at vide det eksakt, frygter jeg at "nogen" glemte at deltage i høringerne omkring Masteloven.
Det har så haft negative konsekvenser indtil nu, men din vinkel er et godt angrebspunkt for at komme videre nu

/5WU Michael

#41  04/04-21 13:51
Michael Wehnert
Indlæg: 22
Svar til #32:
Hej Kjeld

Jeg kan se den afstemning kun var "vejledende". Du skriver desuden at "et" HB medlem foreslog afstemningen.. SÅ må et flertal i daværende HB have vedtaget forslaget eller??

Når afstemningen kun var vejledende, havde HB muligheden for at se bort fra resultatet og lade styrelsen fjerne CW kravet, som følge af fjernelsen i det internationale radioreglement.

At sende den slags til afstemning må siges at skyde sig selv i fødderne!

Specielt når det tages med i betragtningen at EDR på det tidspunkt have 3399 stemmeberettigede medlemmer.

Redigeret 04/04-21 13:54
#42  04/04-21 14:09
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1235
Svar til #27:

Spot on. Kunne ikke have skrevet det bedre selv.

----------
Vy 73 de OZ2D / OZ4IQ (alias "FT8 er rart")
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

#43  04/04-21 14:46
Bjarne Poulsgaard OZ1JEE

Indlæg: 125
Svar til #41:
Hej Michael

Det var så i 1996 nogen savner måske kravet :-) dem som kan og vil fortsætter uanset krav :-)

Men hvis vi nu bevæger sig op i historien og ser på 1998 og frem til 1 Apr. 1999 hvor masteloven er fra, så kunne det måske være lidt interessant at finde ud af om EDR har været med eller ej.
Som jeg ser det er vi nærmest blevet udfaset i antenne sammenhænge som radioamatører og sammen med alle TV antenner og dengang var det mere end 98 kommuners fortolkning og egen regler. lokalplaner m.m.

De monopol lignende tilstande som lagde sig som et tæppe over DK dengang har kun gjort det svært hvis du ikke lige stod med en Onkel Joakim pengetank

Så lad os holde os til tråden med det vigtigste emne ..
Antenne opsætning / tilladelser

Redigeret 04/04-21 14:47
#44  04/04-21 14:57
Andreas Bang
Indlæg: 60

Nå, nu må EDR åbenbart igen debatteres frit her på BG.
Det var ellers tidligere bandlyst af admin.
Desværre bærer debatten præg af, at tidligere oplevelser ligger så dybt, at der på ingen måde kan findes tilgivelse sted.
Der er i mine øjne ingen tvivl om, at vi behøver et fælles talerør over for diverse myndigheder, hvis vores hobby skal have tålelige vilkår fremover.
EDR var en nærliggende mulighed, men måske er der for mange lig i lasten, til at det kan lade sig gøre at samles om denne forening.
Det er glædeligt, at der er nogle, som vil arbejde for det, al respekt for at have lysten til at rode op i hvepseboet.
Held og Lykke med projektet.

#45  04/04-21 15:21
Bjarne Poulsgaard OZ1JEE

Indlæg: 125
Svar til #44:
Hej Andreas
Jeg er sikker på at vi kan debattere hvad vi måtte lyste her så længe debatten holder sig på et konstruktivt og sobert niveau :-)

Jeg er også sikker på at denne debat sagtens kan videreføres i et konstruktiv niveau hvis vi prøver for en gangs skyld at kikke fremad.

Begrav ligene :-) stridsøkser er fra vikingetiden :-)

Jeg vil gætte på at dette forum er et godt sted at få hittet information da antal af daglige brugere er stort.

Vy 73 de oz1jee

#46  04/04-21 20:49
Aksel
Indlæg: 1
Svar til #1:
Tja, det er sørgeligt, alt det ævl og kævl fik mig til at melde mig ud efter 44 år medlemskab.
Jeg skrev til bestyrelsen at nu var nok, nok. Intet svar.
Så hvad tror du selv?
Vis nu at I har evnerne til at holde møder uden ævl og kævl. Så måske kunne der kommer flere medlemmer.

#47  04/04-21 21:25
Michael Wehnert
Indlæg: 22
Svar til #46:

Hej Aksel

Jeg skal igen dybt beklage at tidligere bestyrelser ikke har magtet at svare medlemmerne. Sket er sket, men jeg kan garantere at den nuværende HB ikke benytter den form for ikke kommunikation. Så du kan være sikker på at modtage en reaktion på fremtidige henvendelser.

Jeg kan også fortælle at klimaet i nuværende HB er meget godt, væk er ævl og ballade, som desværre har været mere reglen end undtagelsen tidligere.

Vy73 OZ5WU Michael sekretær i HB

#48  04/04-21 22:11
OZ7AFH / CRK
Indlæg: 253
Svar til #ALLE

Er dette her virkelig hvad radioamatørerne er blevet reduceret til - en flok [...], der hver især har ondt af, hvad de ikke selv formår hverken at gøre noget ved på egen hånd eller samles om, og derfor bebrejder en organisation, de end ikke er medlem af?
Hvor er rimeligheden i at sidde og brokke sig over, hvad der ikke er sket i FORTIDEN, når Michael Wehnert opfordrer til at give en hånd med at sætte et nyt hold med friske kræfter til at gøre en forskel for vores hobby FREMADRETTET?
Var det ikke en ide lige at læse Istvan Zarnoczay's udmærkede indspark igen - det handler om en forening, der varetager vores interesser, både praktisk og politisk, men som for enhver anden forening er EDR vel underlagt de samme begrænsninger som alle andre her i kongeriget - at det hele afhænger af medlemmerne (tænk engang...).

* Vil du have ændret på national lovgivning? Start med at oprette et borgerforslag, og bak det op med lobbyarbejde gennem en iøvrigt anerkendt organisation.
* Har du brug for hjælp til at slås med din boligforening? Skriv et klagebrev til bestyrelsen, og bak det op med en forespørgsel til foreningen - det kunne jo være, der var medlemmer med de rigtige kompetencer i dette netværk, udvalg eller ej.
*Forslag og tanker omkring ungdomsarbejde indenfor hobbyen? En forening var vel et meget naturligt sted at hente flere kræfter til den slags.

Jeg er tidligere men pt. ikke medlem af EDR, men skal da også blankt erkende, at tages tråden her som generelt stemningsbarometer for de danske radioamatører, ville jeg ikke selv have lyst eller overskud til at kaste tid ind i arbejdet for det.

Hvis jeg på et tidspunkt oplever, at stemningen vender i en mere positiv retning, kunne jeg bestemt godt tænke mig at stille op til HB (eller andet udvalgsarbejde, for den sags skyld), men så skal der dæl'me' også andre boller på suppen!

#49  04/04-21 23:23
Lars Juel Hansen

Indlæg: 311
Svar til #48:
Der er lige nogle andre der skal ændre adfærd, bevise noget, eller bare sørge for at "man" får en positiv oplevelse, før "man" selv vil overveje at støtte op om foreningen igen. Det er nok radioamatørernes høje IQ der gør at det er sådan!
I foreningen er der vist lidt for mange der gerne vil have en mening om tingene, og lidt for få, der vil ligge det nødvendige arbejde i at få tingene til at ske. Den fordeling skal der ændres på. Derefter skal foreningens kerneværdier defineres; hvad skal foreningen arbejde for/med, og ikke mindst, hvem kan påtage sig opgaverne. Indtil den her form for "moderne" foreningsdrift begynder at slå igennem vil jeg slå den streg i sandet der opfordres til, og genoptage mit medlemskab, der ellers har været sat i bero i en årrække.

----------
mvh - `73
Lars - OZ1FUS

Redigeret 04/04-21 23:24
#50  05/04-21 00:05
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1876
Svar til #37:
Den er på vej.

----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#51  05/04-21 08:04
Jørgen OZ0J
Indlæg: 413
Svar til #48:

SPOT ON

Jeg HAR været der, og "takken" kom sidst i december 2017. Der skal rigtig meget til, at jeg gider noget igen, sporene skræmmer desværre.

Hvad er i øvrigt alternativet til EDR? Hvem tager sig af os radioamatører overfor myndigheder, hvis EDR ikke er der mere?


----------

Jørgen, OZ0J

#52  05/04-21 13:44
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1876
Svar til #37:
Den blev sendt i går, så hvad er det der har ændret sig?

----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#53  05/04-21 14:34
call ozomc

Indlæg: 1792
Svar til #38:

Vågn op !!!!

Du lever i en drømme verden :-)

#54  05/04-21 15:33
OZ1LLY/Gert Poulsen

Indlæg: 364
Svar til #53:
Hej Lars
Jeg sover nu godt nok om natten.

Der var nogen i tråden som efterlyste den gode historie hvor EDR og den lokale klubformand gjorde en forskel.

Mig bekendt har du da haft antenner oppe.

Men der er en forskel på hvad man gerne vil have, og så hvad man evt. må nøjes med.

En lille antenne er meget bedre end ingen antenne.

Jeg har en Atas 120 fra Yaesu, fra bilen kørte den fint på 2/70 og HF fra 40m og op.
Fantasien skal bruges hvis man skal have løsninger, en lille hvid antenne i altankassen ser helt uskyldig ud, særlig hvis den har et flot lille dannebrogs flag.
Eller en tråd i en glasfiber flagstang og selv 6 m alurør med et lille flag i toppen kan afstemmes med en autotuner.

Det som bringer os videre kan være snakken over radioen, den lokale EDR-afd. Ja selv her på brugtgrej er mange flinke til at svare hvis nogen har et problem.
Vi må kikke på den nuværende lovgivning som flere nævnte, og kunne vi lave en liste med dem som havde fået afslag, og måske også dem der havde fået tilladelse, så havde vi noget at starte med.
En sådan liste kunne vi godt have ved EDR.

EDR kunne også godt have en liste med kontakt personer som ved noget om hvilke personer vi kan gøre brug af.

Når vi alle har fået vaccine bliver det nemmere at mødes flere, mener der for et par år siden var foredrag omkring tilladelse til antenner på amatørtræf Fyn.
Måske brænder en fra en teknisk forvaltning om at måtte fortælle hvordan man gør.
Giv ikke op, heller ikke selv om der kommer afslag på en ansøgning.
Det kræver en aktiv deltagelse, ingen kommer med en færdig pakke.

Men hvis ikke vi sammen kan kæmpe for antenner og frekvenser, så tvivler jeg på at vi kan kæmpe for noget.
Så hvis jeg drømmer, så lad mig sove.

----------
EDR MCTC FDM DDXG

Redigeret 05/04-21 15:36
#55  05/04-21 15:43
call ozomc

Indlæg: 1792
Svar til #54:
Der er nemmere at få tilgivelse end tilladelse når den først ER sat på :-)

Det fandt jeg ud af :-)

#56  05/04-21 17:34
OZ7AFH / CRK
Indlæg: 253
Svar til #49:
Jeg tror ikke rigtigt du læste mit opslag. "Man" skal ikke have en positiv oplevelse for at overveje at støtte op om foreningen.
JEG støtter EDR som den forening, der bør varetage radioamatørernes interesser, både i forhold til danske og internationale myndigheder, så jeg vælger lige at overse din lille flabethed der.
Hvordan kulturen er i EDR lige nu - aner det ikke, men det lyder jo som om det er det samme der som i så mange andre foreninger rundt omkring i landet. Og mange steder lykkes det alligevel at få ting gjort, og oven i købet stadig snakke sammen bagefter.
Igen, jeg gætter lidt, men mon ikke allerede EDR's kerneværdier er veldefinerede og nedskrevne, og sikkert revideret adskillige gange gennem de sidste godt 90 år? Om de så skal tilpasses igen, måske for at lave plads til mere ungdomsarbejde, målrette dem i forhold til de tekniske uddannelser eller noget helt tredje...?
Men den grundlæggende foreningsdrift ser jeg nu ikke ligefrem være på valg lige nu. Det handler vel egentlig mere om at få genskabt noget af den ånd og indstilling til EDR, der var dengang jeg selv fik min licens - og det arbejder jeg gerne for.

#57  05/04-21 18:07
Gert Mandrup, OZ4ZG

Indlæg: 449
Svar til #51:
Ja! spot on til #48.

Hvis EDR ikke er her mere, er det de øvrige medlemslande i IARU Region 1, som repræsenterer regionen, overfor ITU.
IARU region 1 er den største region, målt på antal medlemslande, så verden går ikke under for de danske radioamatører.

Men selvfølgelig skal vi være med. Ikke mindst med den baggrund Danmark har indenfor udviklingen af radio.

Mit personlige ønske er et grund medlemskab, som udelukkende har til opgave at repræsentere Danmark i IARU Region 1.
Overbygninger i form af hvilke services man yderligere forventer af de frivillige (eller ansatte) i EDR.

https://en.wikipedia.org/wiki/International_Amat eur_Radio_Union

#58  05/04-21 18:38
Torben Wridt, OZ6TW
Indlæg: 297
Svar til #52:
Hvad mener du??

/OZ6TW

#59  05/04-21 19:22
Michael Wehnert
Indlæg: 22
Svar til #52: Er modtaget - Du hører nærmere i den kommende uge
/5WU Michael

#60  05/04-21 20:02
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1876
Svar til #59:
Mange tak.

----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#61  05/04-21 20:13
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1876
Svar til #58:
Der svares generelt ikke på mail nr man skriver til nogen i foreningen.

----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#62  05/04-21 22:03
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 162
Svar til #1:
Som svar på Michaels indlæg ( godt skrevet og næsten 100% enig) har jeg nogle betragtninger om radioamatør regien generelt.

Set med øjne som kun er 57 år gamle.

Ang. EDR jeg er meget begejstret for en ung formand der stadig er erhvervs aktiv. Også for de andre EDR folk som tager en tørn igen, på trods af alt det bøvl der har været i foreningen.

For at jeg ikke blive misforstået vil jeg først gerne rose alle de ældre amatører som trofast tager deres tørn ude i klubberne. Alle dem der holder værkstederne og schaket og alle dem der tager en støvsuger, melder sig til kaffe brygning, hjælper til ved projekt dagene, osv, osv . De er også rygraden i lokal afdelingerne.

Og lokal afdelingerne er rygraden i EDR . Og vi har også brug for EDR.

Nå men hvor ligger problemet ? Jeg ved at jeg nu stiller mig alvorlig ud på lussingernes holdeplads nu men hvad pokker, jeg kan klare mig selv med min loddekolb ???? som et selskab man altid kan stole på.

Jo problemet ligger oftest i at gamle kroryfæere som er vant til at udøve magt og kontrol igennem deres tidligere virke inden de gik på pension, ikke kan stille sig tilfreds med deres otium.
Når de kommer fra stillinger hvor de havde noget at skulle have sagt eller lokal politisk virke, hvor de ikke blev genvalgt, eller som tidligere embedsmænd så kan de ikke slippe deres behov for at udøve magt og kontrol.
Så søger de til udvalg eller ind i bestyrelser, osv. De har så ofte ondt ved at forstå at en forening ikke er en arbejdsplads og ikke kan køres som sådan. En formand i en bestyrelse er ikke direktør for firmaet, eller leder af værkstedet.

En god formand får sin bestyrelse med sig med gode ord og overbevisning, ikke igennem dominerende og diktatorisk opførsel.
Faktisk er det bestyrelsen i helhed som er den bestemmende myndighed i foreninger som vores, hvor formanden skal rette ind efter flertallet. Og formandens beføjelser fastsætter bestyrelsen.. Jeg vil stærkt tilråde jer ude i lokal afdelingerne at lade hele jeres bestyrelser komme på kurser i foreningsdrift.
Men ok , de gamle magt/kontrol medlemmer vil se det som forsøg på kongemord ????

I Horsens tilbød kommunen det til alle foreninger (hvor jeg som den eneste fra 6hr deltog) for nogle år tilbage. Og det var endog gratis at deltage. Bla. Køre DGI sådanne kurser som alle hobby/idræts foreningers bestyrelses medlemmer kan deltage i.
Det er bydende nødvendigt at vi får trukket lokal afdelingerne op i nutiden, hvis vi skal have en chance for at bestå som hobby gren i dekaderne fremover. Og hvis man skræmmer alle de yngre og aktive folk væk, så går den ikke.

Dog vil jeg tilråde at hvis man har løbet panden imod en mur i sin lokal forening , så dan en ny . Tag kontakt til ligesindede i det lokale miljø og få en afdeling mere op at stå.
Jeg er ret sikker på at EDR ikke afviser nye afdelinger. Ellers ser det for alvor sort ud for os.

Der er i forvejen lokal områder herhjemme med flere afdelinger i.
Heller det, end at du opgiver forenings aktivitet som radioamatør… For så er det netop at det går galt for os alle, hvis vi ikke får nyt blod og interesserede yngre medlemmer med ( i 20-30-40-50-60 års aldrene ) og selvfølgeligt også ældre men de har som regel fundet over i regien. Yngre har en anden målestok blandt os amatør end ude blandt andre. Så der høre 50-60 årig også med blandt os.
Generelt har vi ikke udviklet os i takt med samfundet omkring os. Når så der kommer folk til som mig, der har været yderst aktiv i andre forenings områder ( politisk og socialt men ikke parti politisk ) så står vi måbende tilbage, når man iagttager arbejdsgangen i bestyrelserne ude i afdelingerne.

Jeg har selv kunnet konstanter at især formændene lever i fordums tid, en enkelt af slagsen påtog sig sit hverv i sammen stil som ridefogderne havde i 1800 tallet.
Jo jo , når man bruger i tusindvis af timer på vores ellers gode hobby så gider man sgu. ikke at stå som mål for utaknemlighed og dårlig opførsel.
Og jeg har vitterlig brugt i tusindvis af timer på at skabe projekter, især ved kitning. Jeg har fået rigtig mange gode tilbagemeldinger fra amatører der har nydt glæde af det arbejde og det varmer.
.
Men jeg vil atter understrege at vi skal op i nutiden.

Jeg vil bla. tilråde at vi iagttager på hvilken måde de arbejder på i Tyskland.
Jeg har også med undren iagttaget at etik og moral også ofte halter på vores område i forhold til samfundet generelt.
Bla. har sportsverden lige taget dyb afstand til Qatar pga. af deres ringeagt for menneskerettighederne. Dette skal ikke forveksles med politisk agation men derimod med humanistisk ansvarlighed.
Men folk der mishandler andre mennesker må vi aldrig respekter.

Nogen her forstår hvor jeg vil hen ? Vi skal vælge veje der etisk og moralsk er i orden, uanset om det drejer sig om store globale forhold eller bare vores lille lokale forening …

Nye tider er påkrævet for os, dertil skal vi indpasse de nye teknologier i vores hobby.

Nå ja , og en ostemad og en kopkaffe skal vi altid have plads og tid til.

73 vy oz5agk / Flemming

PS: HER UDTRYKKER JEG MIG PÅ MIN EGEN VEGNE OG IKKE OZ6HRS BESTYRELSE. SÅ VIL I KOMMENTER SÅ SKRIV TIL MIG OG IKKE BESTYRELSEN.

#63  06/04-21 07:25
OZ Brolykke
Indlæg: 119
Svar til #62:
Meget interesant indlæg,samtidig en god indstilling,har selv været aktiv siden 1974 så har oplevet alt bøvlet,jeg håber det bliver bedre i fremtiden.

----------
Politikere er 100% løgnhalse og dobbeltmoralske.

#64  06/04-21 08:44
Hans Jensen

Indlæg: 43
Jeg hørte om EDRs formodede undergang, hvis man ikke snart fik nye,
unge medlemmer, så jeg meldte mig ind og er fortsat medlem --
det var i 1952 -- mon ikke foreningen består endda...73 de oz4zo

Redigeret 06/04-21 08:45
#65  06/04-21 09:58
OZ6AI -Asbjørn
Indlæg: 595
Svar til #64:
Hej Hans.

Pudsigt - som dig, hørte jeg om EDR's undergang i 1955 - jeg meldte mig ind i klubben i 1956 og har været medlem, uafbrudt, siden.

Jeg har, i samme tidsrum været medlem af lokalafdelinger i Sorø, Viborg og Nuuk.

EDR består stadig.

Vy 73 de OZ6AI
Asbjørn

Redigeret 06/04-21 10:05
#66  06/04-21 11:11
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 162
Svar til alle.

Tiderne har dog ændret sig men nogle ting er konstante. Bla. trives "janteloven" og "Den blå bog " tendenserne stadig blandt os amatører.
Desværre .

Vi rykker til den rigtige side men det går for langsomt.

Men jeg kommer med nogle løsning forslag om nogle dage så jeg ikke kun udtrykker kritik. Dog vil jeg netop vende " Den blå bog " og janteloven her næste gang jeg skriver. Jeg har et par yderst symptomatiske eksempler som jeg vil nævne. Dog i anonymiseret form...


73 vy oz5agk - Flemming

Redigeret 06/04-21 11:24
#67  06/04-21 17:48
Jørgen OZ0J
Indlæg: 413
Svar til alle

Hvis man ikke allerede har læst indlægget, så kan jeg anbefale, at man læser OZ1IKYs indlæg på https://rdeforum.dk/viewtopic.php?f=2&t=1213


----------

Jørgen, OZ0J

#68  07/04-21 03:10
OZ2LPX Boris
Indlæg: 864
Svar til alle,

Hvis jeg nu skal komme med noget som I både som amatører og som EDR kan tænke over, så lad mig eksempelvis tage fat i repræsentationen af Danmark i IARU Region 1.

Hvor interesseret tror I at f.eks en 4 WD gut, et par jagtkammerater, nogle følgebiler, nogle unge mennesker, og alle mulige andre som "bare" har erhvervet licens for at kunne snakke sammen, er i at betale 600 kr om året til en forening som står for en repræsentation af DK, som de hverken interesserer sig for eller aner en kæft om ??

Der er 0 - staves NUL - interesse! De er skide ligeglade og det er et faktum, som man bliver nødt til at forholde sig til.

Hvis man skal gøre "nogen" interesseret i at melde sig ind i sådan en forening, så skal der være noget at byde på og det er ikke nok med et fint OZ blad (for det er bestemt et fint blad). Det er heller ikke nok at man vil kæmpe for at man kan få lov at sætte nogle antenner op....det er der ikke rigtig noget spændende ved, for......hvad fan skal de med det ? Det er muligt at nogen her på siden ser meningen med det, men hvis jeg tager udgangspunkt i bare mig selv, jamen....jo, jeg er da interesseret i at vi bevarer vores ret til frekvenser, meeen der er da nok nogen som sørger for det selvom jeg ikke er medlem....og antenner...tja...jeg bor på landet, jeg sætter det op som det passer mig, ikke engang kæresten kommenterer på det. OZ ?? Åh, ikke for 600 Kr....jeg kan hente en masse gratis lekture på nettet.

Er jeg typisk ?? Vurder selv, men jeg har snakket med mange i før nævnte kategori og de har det ligesom jeg.

Det kan man så vælge at kritiserer, men man kan også forholde sig til det og spørge; hvad skal der så til for at disse mennesker vitterligt kunne få lyst til at lægge 600 Kr til EDR ?

Mvh Boris - OZ2LPX

#69  07/04-21 07:51
OZ1BPZ Claus Christiansen
Indlæg: 1876
Svar til #68:
Der er jo nok nogen der ikke rigtig værdsætter at de frekvenser og rettigheder vi har er noget nogen gennem tiderne har arbejdet og kæmpet for.

Og at radioamatørerne gennem tiderne også har ydet et væsentligt bidrag til kendskabet og udviklingen af de forskellige grene af radioteknikken, også igennem de forskellige organisationer de har været tilknyttet.

Om man interesserer for alt dette er for såvidt op til den enkelte da man jo som amatør ikke har nogen forpligtigelser i at have en bestemt interesse.

Men jeg vil nu godt tillade mig at tvivle på at NRDK havde eksisteret hvis der ikke fandtes amatørradio, og for såvidt mange andre afledninger af hobbyen.

----------
OZ1BPZ / 5P1CC

Livet er for kort til KW manikere......

#70  07/04-21 21:38
OZ2LPX Boris
Indlæg: 864
Svar til #69:
Næ, det er da muligt at nogen ikke værdsætter det der er kæmpet for igennem tiden, men de ved det jo heller ikke vel :-)

Hvis man skal bibringe dem (læs nye) den viden, så handler det jo først og fremmest om at få dem ind i hobbyen og hvis EDR ønsker at de også skal lægge 600 kr hos dem, ja, - så skal der altså ret så meget mere til end det de tilbyder nu ( læs mit forrige indlæg).

Hvis man ikke indser det, så tror jeg personligt ikke at man får sat videre skub i noget som helst. Så bliver det aller højest nogle gamle udmeldte medlemmer som genoptager deres medlemskab og ikke mere.

- Og nej, - jeg er helt sikker på at NRDK og for den sags skyld en masse andre aktiviteter ikke havde eksisteret hvis ikke nogen havde plejet vores interesser for frekvenser til amatørbrug.
- Men det er der så heldigvis nogen som har gjort, men tiden er altså løbet fra hobbyen og specielt EDR er den løbet helt fra. Netop derfor kommer jeg med et konstruktivt bud på i hvilken retning man bør se, hvis man vil videre i henhold til oplægget som denne tråd startede med.

Mvh Boris - OZ2LPX

#71  07/04-21 22:54
Henning Andresen OZ2i

Indlæg: 319
Svar til #68:
Boris, har du læst EDR formålsparagraf?
§ 2. Formål
Stk. 1. Foreningens formål er:
• At samle danske amatørradiointeresserede og arbejde for forbedring af deres arbejdsvilkår, og repræsentere medlemmerne over for myndigheder, offentlighed og andre organisationer
• At virke for amatørradioens udvikling og interessen for elektronik, data og radio.
• At fremme forståelse, viden og tolerance gennem radiokommunikation på tværs af landegrænser, politik og religion.

Som du selv skriver er det ikke noget i formålene som har interesse for 4WD gutter der udelukkende har radio for at kommunikere indbyrdes medens de udøver deres hobby som er 4WD. Jeg ved heller ikke hvorfor de har erhvervet licens da de ligeså godt kunne bruge CB radio. Så det er helt klart ikke dem EDR håber at få som medlemmer.

I øvrigt er der utroligt mange steder hvor du, hvis du er interesseret, kan finde information om foreningen og foreningens arbejde. Og du er altid velkommen til at henvende dig til foreningen hvis du ønsker at være med til at løse nogle af formålene.

Som så mange andre har pointeret tidligere: En forening er dig og mig.

- - - - - - - - -
Tilføjelse: Jeg kan slet ikke udtale mig på foreningens vegne men kun give udtryk for egne meninger !!!
- - - - - - - - -

----------
Vy 73 de OZ2i Henning
CW er sjovt - prøv det!

Redigeret 08/04-21 11:16
#72  07/04-21 23:25
Michael Wehnert
Indlæg: 22
Svar til #71:

Hej Henning
Dér må jeg så gå i rette med dig, undskyld!

§2 kan og bør sagtens rumme 4WD gutterne. Du glemmer at mange af dem faktisk også bruger deres radio i anden sammenhængen også.

@Alle - så vil moderne Europæiske radioamatør foreninger rumme både amatørradio og medfølgende sub-interesser. Det tilsiger krystalkuglen ;)

Please - VI SKAL VÆK FRA "DEM" og OS.. Det hører forhåbentlig fortiden til..

@Boris... Bliv siddende stille og roligt.. Så skal Du se indenfor de næste par uger :)

@Alle: Jeg er ved at sammenfatte alle jeres fine og naturligt kritiske indspark. Der kommer senest på torsdag i næste uge en opsamlende positiv reaktion.. I er blevet hørt

/5WU

#73  08/04-21 00:03
OZ2LPX Boris
Indlæg: 864
Svar til #71:
Hvis EDR ikke håber på at få f.eks 4 WD folk som medlemmer, hvem håber de så på ?
Det ser da så heller ikke ud til at EDR ser et potentiale i at gøre dem interesserede!

Som jeg læser det, så skriver du jo i grunden at EDR stadig har skyklapperne på og så må jeg jo bare medgive dig at de ikke kommer et hak videre i udvikling, men det er jo egentlig også påpeget af flere indlægsskribenter her i tråden.

EDR har alle dage råbt op om at der skal nye medlemmer til og der skal udvikling til osv osv osv, men når det så VIRKELIG kommer til stykket, så er de alligevel så konservativt indstillet at de ikke vil noget nyt alligevel.

Du ved jo egentlig selv at det er usandt at de skal bruge CB radio. Som radioamatør skal man dælme få dem alle sammen til at køre amatørradio, ellers får EDR dem ihvertfald slet ikke ind under deres vinger, - det er jo ret logisk.

Altså - hvis EDR ikke ændre strategi og ser ALLE som potentielle latente radioamatører, med potentiale for at blive medlem af både EDR og en lokalafdeling, så må du meget undskylde, men så bliver det fuldkommen som jeg har forudsagt og så sidder de stadig om 10 år og kan stadig ikke forstå at det gik som det gik.

Mvh Boris - OZ2LPX

#74  08/04-21 00:11
OZ2LPX Boris
Indlæg: 864
Svar til #71:
Lige et PS til mit tidligere indlæg.

Nu giver jeg den altså lige en smule gas, om ikke andet så andre kan få muligheden for at blive delagtiggjort i mine tanker.

Henning - Giv mig lige et svar på hvorfor man med største lethed forener radioamatørhobby og 4 WD hobby i udlandet, men i Danmark sidder LANDSFORENINGEN EDR som du påstår ikke er interesserede i at få 4 WD folk som medlemmer !!

Aj, jeg vil ikke sige noget groft, men bare holde mig til at sige det på den pæne måde.....jeg tror simpelthen at det er konservatismen og skyklapperne, samt skrækken der hæmmer EDR.

Prøv selv at se hvor meget radioamatørhobby og 4WD hænger sammen på dette link og giv mig så et godt svar på mit spørgsmål.

https://landops.com/

Mvh Boris - OZ2LPX

#75  08/04-21 08:50
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 981
Der er mange gode og interessante betragtninger i denne tråd og tonen bliver heldigvis holdt i et ordentligt sprog. Tak for det.

Jeg har tidligere i tråden tilkendegivet min holdning om prioriteter og det er nok et område vi ikke bliver enige om, nogen vil bare ligge og sludre på 3770, som de har gjort de sidste 40 år og ingen forandringer. Men skal vi se fremad, så er det de unge der skal ses og høres på og hvad de vil. De er fremtiden, de ældre herunder mig selv er fortiden.

Skulle EDR have min interesse så vil jeg godt se meget mere pondus og gennemslagskraft og politisk arbejde. Der skal laves lobbyisme i langt højere grad. Det skal ikke bare være en forening med et hus og et blad. Se hvad Danmarks Naturfrednings Forening har formået at få presset igennem og forhindret ved lobbyisme, modstand og hårdt arbejde. Ja det er en større forening, men principperne er de samme. En forening er en forening. Og som tidligere nævnt, så er der masser af midler i huset på Klokkestøbervej, hvis nogen piver over manglende økonomi.

Og så et konkret spørgsmål: Hvorfor foregår denne debat om EDR her på BG og ikke på EDR´s egen hjemmeside? Der ER kommet nye kræfter til, hvorfor er EDR forummet ikke allerede åbnet for alle radioamatører for længst, det er bare en hurtig beslutning og et flueben, der skal ændres. Eller ønsker man fortsat lukkethed? Noget kunne tyde på det sidste, siden det ikke er sket endnu.

----------
mvh. Per

#76  08/04-21 11:14
Henning Andresen OZ2i

Indlæg: 319
Svar til #74:
Hej Boris
Selvfølgelig er der plads til alle med interesse for radio i EDR - også 4WD. Og for den sags skyld også sejlere og landmænd og svæveflyvere.

Der er frit slag til at oprette Interessegrupper i EDR for alt muligt - også 4WD. Lige nu er der f.eks. Teknologi, Sport, Kommunikation, Friluftsliv mm. som alle indeholder en masse interessegrupper.

Det jeg bare ikke forstår er, hvad du vil have ændret i EDR for at du tror 4WD gutterne vil blive medlem.
Hvad ønsker du af EDR som foreningen ikke kan give dem?
Kom med nogle konkrete forslag.

Tak for link En spændende forening som indeholder det hele og arrangerer træf og aktiviteter for 4WD interesserede. Det ser ud som en god forening for 4WD. Måske man skulle købe sig en 4WD ;o)

- - - > Jeg udtaler mig KUN på egne vegne !!!!!


----------
Vy 73 de OZ2i Henning
CW er sjovt - prøv det!

Redigeret 08/04-21 11:17
#77  08/04-21 22:05
Kim Larsen - OZ2D

Indlæg: 1235
Svar til #33:

Nu var det egentlig ikke meningen at jeg ville kommentere mere på denne her tråd men så var der lige denne her svada som jeg overså:

"Jeg vidste også godt at antenne udfordringerne fylder rigtig meget hos mange. Efter mange års reelt fravær er Vi ved at stable et ordentligt antenneudvalg på benene i EDR. For at kunne være en reel hjælp, kræves der muskler næsten på samme niveau som Teleselskabernes afdelinger for antennemaster. For at have disse muskler kræves ofte ekstern rådgivning, som koster kassen. Lige som i en fagforening kan den regning kun betales af et fællesskab, dette fællesskab skulle vi gerne etablere via ”Det NY EDR”. "

Se der kunne man jo hyre en kompetent jurist til at arbejde med problemerne og være "forhandler" på foreningens vegne, på forskellige niveauer, gerne en som har erfaring med departementer og styrelser (i vores tilfælde Energistyrelsen). Det koster penge men hvis man gjorde dette ville jeg helt sikker støtte op om det ved at melde mig ind i EDR.

"Vi skal også være realistiske. Der er 98 kommuner, med lige så mange forskellige kommunalplaner, med underliggende lokalplaner. Det betyder at der er et ganske stort materiale at forholde sig til, når der skal beskrives veje gennem junglen hen til en antennetilladelse, men det er IKKE umuligt. "

Det er slet ikke noget argument for at undlade at tage kampen op. Hvor jeg bor er der en lokalplan som forbyder antenne-opsætning. Der er INTET i det område jeg bor i som burde retfærdiggøre dette. Det er trods alt bare et boligkompleks opført i indfarvet beton bygget for ca. 40 år siden.

"Dog er der lokaliteter hvor vi ikke skal bruge kræfterne. Det er steder pålagt fredning, Natura2000, tæt på kirker m.v. Der er det halsløs gerning at få lov til større anlæg. Store anlæg der skriger til himmels, eller fuglereder som ses nogle steder, fremmer heller ikke muligheden for at få grønt lys hos ”biologen” henne på forvaltningen. "

Jeg kunne såmænd sagtens nøjes med bare en beskeden tilladelse. Når man antennemæssigt ingenting må er næsten alt en stor forbedring. Det handler om at sætte ting i perspektiv."

"Altså er det ikke ligegyldigt hvor I bosætter jer, I bør have antenner med i ligningen når i vælger QTH, så kan megen gråd og piberi undgås. "

Wauw, sikke en retorik.... Husk på at det ikke er alle som bare kan vælge frit angående valg af bolig. (Den glemte du vist lige i forbifarten, prøv at komme lidt ned på jorden igen.)

"Amatører der er lejere hos private udlejere eller boligselskaber, er grundlæggende ilde stedt, da det er ejeren der suverænt bestemmer, andet vil være ekspropriation, "

Sludder og vrøvl. Man kan pålægge boligforeninger, grundejerforeninger og private udlejere ret så megen indgribende lovgivning m.v. uden at det kommer i nærheden af ekspropriation. Tag nu for eksempel byfornyelsen i København. Her forlangte Københavns Kommune for eksempel ret så mange gårdsammenlægninger rundt omkring i bydelene også selv om nogle af boligforeningerne var imod det angående deres gårdareal. Det var på trapperne i den boligforening som jeg boede i lige før jeg flyttede fra København. Der var intet at stille op imod Københavns Kommune, gårdsammenlægningen var på vej til at blive gennemført. Var der tale om ekspropriation? Selvfølgelig var der ikke det. Og det er, IMHO, fuldstændig komparativt med ekspropriations-påstanden omkring rammelovgivning til antenneopsætninger.

"så kan I som lejere ikke opnå tilladelse til ”lidt” antenne, så er der kun en vej find et andet sted hvor klimaet er mere positivt."

Igen, det er der radioamatører som ikke har mulighed for. Jeg synes at det er en hovski-snovski-holdning du giver udtryk for her og det er præcis derfor at jeg ikke tror at EDR nogensinde bliver en forening som arbejder for de vigtige grundvilkår, først og fremmest, at folk kan sætte antenner op. Hvad hjælper det, at EDR gerne vil have unge mennesker til at blive radioamatører hvis de ikke kan sætte antenner op. EDR har en kæmpeopgave at løse, og det lader ikke rigtig til at sive ind (endnu).

Svar til #75:

Jeg er 100% enig i dit indlæg, Per. Jeg ville ønske at der var flere medlemmer af EDR som ville give udtryk for de samme ønsker til en forandring af EDR. Problemerne med antenneopsætning i bymæssigt bebyggelse er successivt forværret gennem de sidste 30 år. Mig bekendt har EDR ikke gjort noget videre ved problemerne i al den tid.

----------
Vy 73 de OZ2D / OZ4IQ (alias "FT8 er rart")
Kim

https://www.qrz.com/db/oz2d

QRV på FM, DMR, FT8, samt diverse øvrige tekstbaserede digimodes.
Oscar Zulu 2 (way too much) Digital :-)

Redigeret 08/04-21 22:09
#78  09/04-21 00:02
OZ2LPX Boris
Indlæg: 864
Svar til #76:
Hvad vil jeg have ændet for at jeg tror at 4WD gutterne vil blive medlem ?

Jamen det handler ikke om hvad jeg vil have ændret.
Det er da nok nærmere et spørgsmål om hvad EDR bør ændre, hvis de overhovedet vil tiltrække nogen i fremtiden, for jeg må altså overordnet sige at som jeg ser EDR, så er der intet, absolut intet at hente i den forening.
Det er som jeg tidligere har skrevet: De tilbyder noget som man kan få gratis på nettet, selv OZ kan man læse gratis på nettet hvis man er lidt kreativ.

I princippet kunne EDR som jeg ser det, erstattes med en simpel sammenslutning af afdelingerne, hvor man valgte een person fra hver afdeling. Den flok kunne så i fællesskab stå for at pleje interesserne omkring frekvenser i forhold til ITU eller hvad det hedder. Resten foregår jo på afdelingsniveau.
Jeg kan ikke på nogen måde se at EDR er 600,- kr værd i medlemsskab.
EDR går jo ikke ud helt fysisk og gør noget aktivt, - de holder en masse møder og har en masse RM´er. De er sådan lidt som en virituel møntfod som man kan investerer penge i, men man får ikke noget afkast overhovedet.

Jeg sagde det for lang lang tid siden - Dengang Esbjergafdelingen lavede deres promotiontrailer, jamen altså - det burde da have været EDR som havde garagerne fulde af udstyr som betalende medlemmer kunne låne og bruge.
Det burde være landsforeningen som gik foran på den ene udstilling efter den anden, hver et marked.....Det burde være dem som var bærende i aktivitet, men i stedet har de bare et museum. Ikke engang afdelingen i Odense har til huse på "museet".

Tiden er løbet helt fra EDR og deres berettigelse set med mine øjne, fordi de intet udretter som tiltrækker medlemmer, hverken til deres egen forening, eller til afdelingerne ude i landet.
Når der så under vejs har været nogen som har udviklet noget, så har man ikke villet støtte det, - altså lige med mindre det er noget som er lavet for at foregå på 80 meter og som kan sikre at man holder ALLE uden licens og D-licenser langt borte fra festen. Det kan man støtte, hvilket sender et meget meget kraftigt signal om at man VIL holde fast i alt det gamle og undgå fornyelsen.

Så driver man en QSL central - jeg har ikke meget forstand på den slags, men det er set med mine øjne noget som kunne laves helt selvstændigt uden at det var nødvendigt med nogle store dyre bygninger til det - iøvrigt ved jeg da så meget at meget af den slags foregår på nettet i dag.

Man driver også en butik hvor man sælger antenner - ah, men altså, det var da bedre at lade vores danske forhandlere varetage sådan en opgave. Det er sgu´ lidt at gøre nar af dem synes jeg.

Jamen altså - jeg ved helt ærligt ikke hvad en 4 WD gut, en sportsklub, en teknologisk forening eller Peter på 15 år skal bruge EDR til ?

Hvis EDR ønsker at bestå, så skal de da selv følge med og selv se hvad det er de skal tilbyde som disse mennesker umuligt kan undvære og som de ikke kan få en afdeling eller gratis på nettet.

Jeg fatter slet ikke at man ikke for længe siden har spurgt de unge om det.

Mvh Boris - OZ2LPX

#79  09/04-21 08:30
OZ1JHM
Indlæg: 147
Svar til #78:

Du boris ...... Det der EDR du skriver så meget om ...Hvad består det af ?
En robot eller dyr fra månen ?

Du skriver som om det er tredje person ...

Jeg tror altså det er mennesker som DIG og MIG ....

Du brokker dig over at DE intet gør ..... Jeg er HELT sikker på at hvis du spørger DEM så knokler de ligeså meget for det som du gør ...

Sådan en debat som den i har her er totalt formålsløs fordi alle har en holdning til hvad ANDRE skal gøre .......

Start nu med at gøre noget selv ......DONT TALK ..DO

OZ1JHM

#80  09/04-21 08:47
Kjeld Thomsen - OZ1FF

Indlæg: 505
Svar til #77:

EDR er, for at bruge et gammelt Storm P. citat, nødt til "at forholde sig til de faktiske forhold i Jernindustrien". Det er hvad OZ5WU og andre i denne tråd prøver at forholde sig til.

Du skriver "Se der kunne man jo hyre en kompetent jurist til at arbejde med problemerne og være "forhandler" på foreningens vegne". Tilbage i 2009 var EDR's HB ved at lave en aftale med en cand. jur./radioamatør om at udføre dette arbejde. Af forskellige årsager så EDR sig nødsaget til at afbryde samarbejdet inden det kom i gang. Siden da har HB så brugt tiden på alt andet end at kere sig om medlemmernes trivsel, hvilket mest gik ud på at drive forlagsvirksomhed for 12 årlige papirudgaver af OZ.

Nu har HB jo ikke meldt ud, at der kommer en god løsning i morgen. Så skal vi nu ikke bare give dem lidt arbejdsro til at få ryddet op og sat nogle nye skibe i søen?

----------
OZ1FF
QRV 1,3 - 47 GHz

#81  09/04-21 09:48
call ozomc

Indlæg: 1792
Svar til #

"Der skal handles NU"

Så vil jeg gå i bilka, det giver vist mere mening :-)

#82  09/04-21 10:55
Henning Andresen OZ2i

Indlæg: 319
For lige at opfriske indlæggets start:

"Lad nu være med at komme med opremsninger af fortidens gøgl. Få skeen i den anden hånd, skaf allerede NU kandidater til næste RM valg. Det er NU de skal melde sig ind i EDR for at være valgbare i 2022. Kom i øvrigt gerne med forslag til ny aktiviteter. Er I ikke medlem i en lokalafdeling så hop ombord NU, så vi sammen kan skabe rammerne for fremtidens radioamatører. Medlemmerne og de valgte skal se som det ypperste at skabe aktiviteter, der gør os bedre via kurser og almindeligt værkstedsfusk."

EDR er jo en realitet og findes i virkeligeden - så lad os følge tråd starterens opfordring og prøve at sætte aktiviteter i gang som kan samle radioamatører.
Enhver forening består af DIG'er og MIG'er.

----------
Vy 73 de OZ2i Henning
CW er sjovt - prøv det!

#83  09/04-21 15:59
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 981
Svar til #

"EDR" vil åbenbart ikke svare på hvorfor de er lukkede om sig selv. Forummet er stadigvæk ikke åbnet op for alle. Det ville kunne klares på 5 minutter, hvis EDR havde interesse i dette. Det er bare en m/k der skal tage en hurtig beslutning. Men endnu et bevis på den sædvanlige lukkethed, som er medvikende til, at det står sløjt til, og at der på ingen måde ikke tænkes i nye baner og fremtid, som der eller lægges op til i #1

----------
mvh. Per

#84  09/04-21 16:22
Michael Wehnert
Indlæg: 22
Svar til #83:
Hej Per

Jo det vil EDR gerne.. Se venligst #72 sidste linje @Alle....

EDR er på vej med noget, der vel bedst kan kategoriseres som "Breaking News"

Du/I skal også huske at en majoritet i den nuværende HB også er erhvervsaktive, det lægger en naturlig grænse for hvor megen tid der er til foreningsarbejde.
Desuden skal demokratiets spilleregler overholdes, det lægger et naturligt loft over ad hoc beslutninger.

@Alle Rigtig god weekend - Skulle i have gode ideer til fremtidens EDR, så hæld dem gerne i denne tråd.

Vy73 OZ5WU, Michael Sekretær i EDR HB

#85  09/04-21 16:34
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 981
Svar til #84:
Det må jeg s.. nok sige. At der rent faktisk bliver reageret på det folk efterlyser. Det lyder spændende, tak Michael, det ser jeg frem til :-)

God weekend.

----------
mvh. Per

#86  10/04-21 14:19
Peter Meleschko
Indlæg: 3
Først og fremmest tak for, at denne tråd på trods af lidt slingrekurs ikke er imploderet i den sædvanlige mudderkastning som tilfældet ofte har været når temaet var EDR. Over 85 indlæg og tråden er endnu ikke lukket! Det tager jeg som et tegn på at alle generelt gerne vil videre. :-)

Nu efterlyser OZ5WU konkrete forslag og Hjalmer OZ1JHM kom faktisk med nogle (godt nok i en anden tråd), men jeg syntes de fortjener at blive gentaget og underbygget. Hjalmers udgangspunkt var bl.a. den lille virtuelle gruppe, der for et par måneder siden blev etableret omkring læring af CW (og som jeg også selv er en del af). Deltagerne kommer fra alle kanter af kongeriget og vi mødes én gang ugentligt på https://meet.jit.si som er en gratis videomøde-platform og som bare virker uden at man skal være 100m mester i IT.

På vores møder er OZ1JHM en slags ordstyrer og ELMER, men formen er fri og alle byder ind med hvad de har haft af udfordringer i den foregående uge og vi hjælper hinanden videre specielt når CW-bjerget virker for uoverskueligt at bestige. Der bliver nørdet CW til den store guldmedalje, hvilket jo kun giver endnu mere blod på tanden.
Pointen er, at denne form for interessegruppe virker og vil passe fint til alle mulige andre interesseområder – specielt omkring de emner, hvor det måske kan være svært at finde ligesindede i lokalafdelingerne.

Kunne EDR ikke starte en række interessegrupper med denne form? Det vil være et fint supplement til arbejdet i lokalafdelingerne og rent faktisk en indsats, der både kan komme hurtigt i gang, er GRATIS og vil kunne tilbyde nytilkommende en mere moderne vej ind i radioamatørernes verden.

Oplagte temaer for en sådan gruppe kunne være (og her gengiver jeg bl.a. også OZ1JHM’s forslag):

Opsætning af antenner (hjælp til tilladelser)
4WD og amatørradio
Arduino og amatørraio
Satellit kommunikation for dummies
DX med 5 watt
De nye digimodes
Antennekonstruktioner
Sådan bliver du radioamatør -din vej til licensen.
Programmering på STM32
Elektronik for radioamatører
Dekodning af telemetri fra rumfartøjer
Contests
Vintage radioer
..osv..osv

Det eneste svære her er, at finde nogen der vil være ankermænd (m/k) for de forskellige emner og her kunne EDR jo koordinere dette?


Grupperne kunne være forankret på EDR's hjemmeside, være underbygget med forum (som kan bruges mellem møderne) og tillige være med til at føde OZ med stof/temaer osv.. der er massere af synergi hvis man tager tænkehatten lidt på :)

Den ligger lige til højrebenet!!


----------
73 de OZ8PM

Redigeret 10/04-21 14:32
#87  10/04-21 16:32
Kim S. Wind
Indlæg: 99
Svar til #70:
Jo flere medlemmer foreningen har jo mindre udgifter pr. medlem

----------
73 de OZ0SW Kim
OZ1JUX, 5P1B
ORV on HF in many modes
on VHF/UHF FM, Fusion and DMR

#88  10/04-21 16:44
Henning Andresen OZ2i

Indlæg: 319
Svar til #86:
Ja det er en super idé.
I Aabenraa afdelingen har de sidste mange klubmøder kørt via radioen og det fungerer rigtig godt. I kan selv læse referaterne på https://www.edr.dk/forside-3/ under "Indlæg fra Lokalafdelingerne".

----------
Vy 73 de OZ2i Henning
CW er sjovt - prøv det!

Redigeret 10/04-21 16:45
#89  10/04-21 17:03
Michael Wehnert
Indlæg: 22
Svar til #Alle

Nu har det båder her op på andre debatfora været draget i tvivl om 4WD gutter burde være en del af EDRs setup..
Hvis vi ser os omkring, ja så er de en del af radioamatørsamfundet. I kan jo med fordel læse den vedhæftede artikel fra QST

Vy73 OZ5WU Michael Sekretær i EDR HB

Vedhæftede filer: Biram.pdf