Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
131 online brugere
3271 online annoncer
SælgesKøbes

Mobiltlf.reperatører dygtighed?


#1  30/04-21 16:41
Niels Christiansen
Indlæg: 57
Hej og god St. Bededag.

Det her har godt nok ikke noget med walkie at gøre, men mobiltelefoner og dem der reparerer dem.
Jeg har flere gange fået lavet mine mobiltelefoner, fx udskiftet skærm, batteri eller kamera osv. Man kommer ind fra gaden og forelægger sit problem for reperatøreren, der står bag desken og 20 min efter er tlf lavet!!!!. Det der undrer mig er at elektronikmanden bagved desken typisk ligner en sælgertype og ikke en elektronik type, hvis man kan tale om sådan en. Det er sådan en smart i en fart type, ret underligt egentlig. Jeg har oplevet det mange gange.

De har meget forstand på at reparere mobiltelefoner og er utroligt dygtige til det, virkelig specialister. Ved I hvad deres lange uddannelse er? Er de elektronikteknikere med speciale i GSM og WIFI og andre GHz områder? tager det 5-6 år at få den uddannelse? De er meget dygtige i forhold til hvad jeg ellers har oplevet af elektronik reperatører.
På et tidspunkt havde jeg en autorradio, hvor CD´en ikke virkede. Den skulle sendes ind og så skulle de se på i flere dage og fejlsøge og de kunne ikke lave den. Hva ba…. En autorradio!! Men en meget lille mobiltelefon kan de lave på 20 minutter imens man venter. Hvorfor denne forskel? Hvorfor er de så dygtige i de her mobilforretninger i forhold til andre?
Håber i forstår hvad jeg taler om og mener :-)


----------
Hilsen
Walkie32 / Domingo09

#2  30/04-21 17:21
Willy Hansen

Indlæg: 115
Svar til #1:
.tror de bare bytter enheder.. uden at vide det med sikkerhed. Har aldrig fået en mobil repareret...( enten er det fordi jeg passer på skidtet eller osse er jeg heldig).... tror ikke de decideret reparerer, dvs lodder de enkelte komponenter ud og ind igen... lidt ligesom i gamle dage hvor tv reparatøren havde en kuffert med diverse rør med... og senere "bare" skiftede hele print... tror tiden hvor man reparerer på printet på komponentniveau er forbi... OK.. nogen radioamatører gør stadigt ( jeg selv indbefattet i det omfang jeg kan)...

----------
OZ1HYI / 5P1W
Willy

#3  30/04-21 17:50
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1536
Svar til #1:

Det er bare modul udskiftning. Det kræver ingen eller kun meget lidt elektronik viden, lidt tæft for simpel finmekanik er en fordel. På Youtube findes mange forskellige vejledninger så du selv kan løse opgaven!

vh erik

----------
Mest SWL :-)

#4  30/04-21 21:15
Steen Jensen

Indlæg: 605
Svar til #1:

Det kræver faktisk kun følgende:

Et godt syn

God tålmodighed

Det rette værktøj

Ordenssans (holde styr på de små skruer)

Tilgang til de rette reservedele

Finmekanisk snilde

"Fotografisk hukommelse"

-----------

Reparation af "rigtigt udstyr" med komplicerede fejl, hvor der skal måles og udskiftes komponenter - se, det er en helt anden sag, som "skiller fårene fra bukkene" :-)

#5  01/05-21 21:35
Niels Christiansen
Indlæg: 57
Svar til #4:
Tak til jer alle. Jeg havde nu forventet at de var meget bedre udannede når det nu er så fin og højfrekvent elektronik, men jeg tog så helt fejl.
Mange af forretningerne virker også lidt skumle på en eller anden måde, det er som sagt nogle ret specielle typer der står og arbejder i disse forretninger, men de må jo have noget viden og interesse for teknikken i mobiltelefoner.

----------
Hilsen
Walkie32 / Domingo09

#6  01/05-21 22:35
Peter Andersen (peel.dk)
Indlæg: 437
Svar til #5:

Næ, de har kun interesse i at tjene penge. Der er ikke nogen af dem der aner noget om elektronik eller HF teknik. Du skal huske på at der ikke bliver repareret noget på komponentniveau, det er KUN moduludskiftning eller udskiftning af et USB stik osv. Og ingen har hverken loddekursus eller IPC-610 loddecertificering og det kan i sandhed godt ses.

De har lært det ved at se youtube videoer, og ved at prøve sig frem.
Og uden at være negativ, så er der rigtig mange fuskere i den branche. Mange butikker sælger "originale" reservedele som kunden betaler for, men i virkeligehden er det uoriginalt det der sættes i telefonen. Fx. skærme og batteriet. Det ved kunden ikke noget om, og når der er gået et år og skærmen delaminerer så har kunden jo smidt kvitteringen væk for længst. Der er enormt med fusk - MEN også en del ærlige og gode folk, men det ved folk jo ikke.

Så, nej træerne vokser ikke ind i himlen der heller ;-)

Peter

#7  01/05-21 22:48
Brian Vind Borgstrøm
Indlæg: 24
Svar til alle interesserede:

Vil man reparere ting selv er dette sted godt at kende: https://www.ifixit.com

----------
Vy 73 de OZ1BV, Brian

#8  02/05-21 08:09
Helsinghof EL

Indlæg: 206
Svar til #1:
Der er mange kvalitetsmensker fra Motorola nokia storno og mange andre og mange af dem er Electronic Ingisnør af udanelse og nogle er Radioamatør
der er også fusker dem lære man at holde sig fra

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 OZ3N
Medlem af EDR sIden 1965
Helsinghof EL
CVR 42000205

#9  02/05-21 16:17
Istvan Zarnoczay

Indlæg: 277
Svar til #1:
Hej,
Det kræver ikke ret meget viden for at reparere en mobiltelefon - som andre her i tråden også skriver. Jeg har snart ikke tal på alle de telefoner jeg har pustet liv i efter at bl.a. mine døtre, naboer og bekendte har smidt dem på gulvet eller det der er værre. Man kan købe reservedele på ebay og ofte følger der også værktøj med ved købet. Hvis man er i tvivl så kan man kikke på youtube hvor der er detaljerede beskrivelser/videoer hvordan man gør og ikke mindst hvad man skal passe på. Sidst men ikke mindst er der så at sige ingen der reparerer disse tingester på komponentniveau.


----------
Istvan/OZ1EYZ
Livet er forkort til franske film og lave effekter

#10  02/05-21 17:17
Ruben
Indlæg: 19
Svar til #9:
Nu mangler vi to jo nok almindelig respekt for det at skille en mobiltelefon ad til atomer, men du har ret:)

(Både Istvan og jeg har brugt en menneskealder på at udvikle mobiltelefoner)