Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
201 online brugere
3054 online annoncer
SælgesKøbes

TVUNGET UD AF EDR HORSENS LOkal AFD: OZ6HR:

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  05/10-21 10:08
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 180
Hej allesammen.

Desværre er VETERAN - SDR projektet ikke mere et oz6hr klub projekt. Og Loddeholdet som jeg startede op køre nu videre af en anden efter min anbefaling > oz5zi - Finni. Tak til Finni for at tage over.

Er desværre blev tvunget til at melde mig ud af oz6hr ..

Da et andet medlem har kaldt mig ballademager og skældt mig ud for at have oprettet et loddehold i klubben , gik jeg til bestyrelsen. De valgte så at belønne vedkommendes opførsel ved at give han et
tillidshverv i klubben.

Flere andre medlemmer har også været udsat for kolerisk ufoskammet opførsel fra hans side.

Bestyrelsen har igennem deres håndtering af sagen gjort mig det helt klart at jeg var uønsket i foreningen.
Der var også kun 1 medlem der støttede mig ud af 65 medlemmer af oz6hrs gruppe.
Det siger mig helt klart at jeg har spildt alt den tid jeg har brugt for foreningen siden 1995 .
Når medlemmerne også ønsker mig ud af foreningen, så var der ingen anden mulighed. ????
Mere følger senere.
73 vy oz5agk / Flemming...

#2  05/10-21 13:43
OZ1GT - HT01

Indlæg: 321
Svar til #1: Flemming:

Hvorledes kan man blive udskældt for at oprette en aktivitet i klub-reci, det er den slags vi gerne skulle have mere af, men hvor mange ofte ikke gider at tage sig tid til.
Og hvad har Ballademager med et loddehold at gøre, det kræver vist en forklaring !
Så med mindre der er tale om en sammenspist medlemsskare, og vi skal lade demokratiet råde, kan 65 medlemmer ud af 2 mon tage så meget fejl, eller hva.. jeg venter spændt..

Redigeret 05/10-21 21:11
#3  05/10-21 16:52
Hauge
Indlæg: 190
Svar til #1:
Trist at der er ballade i en EDR lokal afdeling. Men en sag har altid 2 sider, Kan I ikke tale om det og finde en fælles løsning. Evt. ved brug af en konfliktmægler, der kan hjælpe jer med samtalen?

----------
...
Hauge

#4  06/10-21 08:58
Helsinghof EL

Indlæg: 259
Svar til #2:
Der er nogle mennesker i foreninger der er misundelig på ander fordi de er dygtige
Jeg håber at den sygdom forsvinder , den har ødelagt mange foreninger og landsforeningen
Hilsen oz3n

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 OZ3N PHONE 22780000
Medlem af EDR sIden 1965
Helsinghof EL
CVR 42000205

#5  06/10-21 11:43
OZ1GT - HT01

Indlæg: 321
Svar til #4:
Tak for kommentaren. Misundelse.. Ja det har jeg hørt om.. Så er der tilsyneladende flere slags sygdomme, der er vist også en der hedder sladder, som spredes i små grupper. Jeg håber vi en dag kan vaccinere og bekæmpe dem begge hej hej.

Redigeret 06/10-21 11:44
#6  06/10-21 14:17
Max Jakobsen
Indlæg: 267
Svar til #5:
Der kommer ikke røg uden en brand.

#7  06/10-21 16:40
call oz0mc

Indlæg: 1893
Svar til #5:

"Sladder"
Det er vist noget af det der trives bedst i de fleste afdelinger !

#8  06/10-21 19:01
Ole Nykjær - OZ2OE

Indlæg: 42
Hej alle.

Ingen har tvunget OZ5AGK ud af OZ6HR. Tværtimod er bestyrelsen ked af at han har taget det helt unødvendige skridt. Ingen af os har noget imod Flemming og vi er taknemmelig for de aktiviteter mv. han har stået for i årernes løb.

Vi havde egentlig besluttet slet ikke at kommentere debatten her, men når ånden i OZ6HR bringes i tvivl, bliver vi nødt til at reagere. Ikke mindst af hensyn til alle vores medlemmer. Bestyrelsen vil gerne have der er ”højt til loftet” og at alle, uanset interesse, føler sig velkommen. På tilbagevendende aktivitetsmøder opfordres medlemmer til at komme med forslag til foredrag, byggeprojekter, udflugter osv. Alt bliver gennemført – hvis praktisk og økonomisk muligt – som Flemming også ved fra sin tid i bestyrelsen.

Det bagvedliggende problem er af personlig art og går vistnok 2-3 år tilbage i tiden, da der var en anden bestyrelse. Det handler om tonen imellem enkeltmedlemmer i klubben. Vi kan ikke alle li' hinanden, men vi kan tale/skrive pænt. Det problem er bestyrelsen opmærksom på, så da et indlæg på OZ6HR's facebookgruppe for nyligt gik over stregen, bad vi Flemming om at fjerne det, hvilket han også gjorde.
Efterfølgende lavede bestyrelsen et opslag på OZ6HR's facebookgruppe med link til en artikel om ”god tone på internettet”. Der blev ikke nævnt navne, men Flemming tog det som personlig kritik og ville ha' det dementeret (opslaget om god tone?). Hvis vi ikke gjorde det, truede han med at melde sig ud, tage alle sine aktiviteter med sig og at flytte debatten over på Brugtgrej. Desuden skulle bestyrelsen foretage restriktioner i et andet medlems aktiviteter. Bestyrelsen – og foreningen – var nu gidsel i en konflikt, der handlede om noget helt andet.

Som I kan forstå, er det en trist situation for alle, som bestyrelsen helst så sig foruden. Der har i tidens løb været prøvet med samtaler og mægling, men hidtil uden held. Vi vil fortsat gerne hjælpe med løsninger, hvis det er stadig er muligt? - men vi kan ikke lade os diktere af trusler, vi skal alle være her.

På bestyrelsens vegne

#9  07/10-21 08:20
Helsinghof EL

Indlæg: 259
Svar til #1:
Kommer du til Amatør Træf Fyn i November

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 OZ3N PHONE 22780000
Medlem af EDR sIden 1965
Helsinghof EL
CVR 42000205

#10  07/10-21 09:54
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 180
Svar til #8:

Hej Ole.

Det er ikke korrekt. Bestyrelserne (også den forrige) gav mig ikke andet valg. Når i ikke ville træde i karakter og endog også lod vedkommende få et tillidshverv hvor jeg ikke ville kunne undgå at have kontakt med ham, hvis jeg skulle havde forsat med loddeholdet, osv. gav i mig ikke nogen anden mulighed.

Jeg er 4-5 gange blevet verbalt forulempet af ham og flere andre medlemmer har prøvet det sammen. Og det kommer ikke som nogen chok for jer i vidste det godt… Og dette er også forkert ang. forsøg på mægling , dette er ikke sket ( konfliktskyhed ? ) .

Personligt var jeg ikke interesseret i det da jeg anser vedkommende for at være alt for langt væk fra psykologisk / pædagogisk rækkevidde.

Det er bare ikke i orden at i ( efter henvendelse ) ikke greb ind… Hvorfor ikke ? kammerateri eller fordi i er bange for ham ?

Jeg ved godt at han kan have en skræmmende fremtoning men i er da voksne mænd. Jeg er overbevidst om at i valgte en pragmatisk tilgang til dette og valgte den løsning der medførte de færrest konsekvenser for foreningen ..

Og det var så at tvinge mig frivilligt ud. Det er en yderst slet og amoralsk løsning og den må foreningen nu leve med. Men selvfølgeligt træls at jeg holder jer til ansvar derfor. Og selvfølgeligt kan vi vedblive med at diskuter dette for som man siger > Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner eller dårlige undskyldninger…

Jeg har slettet mine opslag på FB men selvfølgeligt får dette i tiden fremover konsekvenser for oz6hr. Ikke nogen trussel blot en konstatering.

Jeg har ikke tænkt mig som 58 årige at sidde mig ned og trille fingre uden at bygge/køre radio mere fremover, så jeg vil selvfølgeligt søge et nyt fællesskab eller tage skridte til at oprette et her lokalt (har faktisk stor erfaring i dette da jeg har oprettet lokalafdelinger før for en meget stor forening rundt i hele landet , dog i et helt andet regi ( bisidder ) .

Jeg fandt de lokaler til jer som i er i nu og så må jeg ud og lede igen efter lokaler til en ny afdeling. Men jeg vil nu lige vente og se tiden lidt an, jeg vil også fortrække at være 100% sikker på at det her Covid-19 skidt er overstået.

Nogle af jer husker måske Hornsyld afdelingen og det vil sandsynligvis ske igen hvor det så vil blive en ny Horsens by afdeling. Beklageligt nok for i valgt jo at køre dette op i spids hvor i malede mig inde i et hjørne.

73 vy oz5agk / Flemming

Ps. Jeg tror også at det kom som et chok for jer at der var et medlem der havde rygrad og som ikke lod sig kujonere. Især den forrige formand troede at han kunne køre hen over mig men der blev han så lidt klogere.


Pps. husk også på at personen som dette drejer sig om 2 gange ( den ene indirekte ) har forårsaget at jeg måtte holde i utide som næsteformand i foreningen. Og Ole oz2oe tog over da han var valgt ind som suppleant.

Redigeret 07/10-21 10:01
#11  07/10-21 09:56
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 180
Svar til #9:
Hej Helsinghof.

Ja, der er bestilt bord osv.


73 vy oz5agk / Flemming

#12  07/10-21 10:50
Gert Mandrup, OZ4ZG

Indlæg: 486
Svar til #:

Og hvad skal alle os udenforstående, så bruge de her partsindlæg til?

I værste fald kan det fratage, eventuelt kommende radioamatører, lysten til hobbyen og lysten til at være medlem i diverse foreninger.

#13  07/10-21 11:08
E. S. Chr.
Indlæg: 1666
Svar til #12:

Enig! Og skriftlighed har aldrig løst den slags konflikter - man bliver nødt til at holde fast i samtalen.

vh erik

----------
Mest SWL :-)

#14  07/10-21 11:26
LyTTyren - Benny
Indlæg: 78
Svar til #12:

Ja jeg er bange for du har ret!

Det er efter min mening en meget umoden og meget mangelfuld dannet bestyrelse, der sidder i sådanne radioforeninger. Det kræver at man følger med tiden i samfundet, ligesom man også gør i idrætsforeninger, hvis man ønsker professionel ledelse.

Jeg kan ikke forholde mig til at man smider en initiativtager ud af af en hobbyforening - hmm? :-/

Misundelse kunne en bestyrelse vel lære at håndtere på en anden måde end at lade det gå udover ofret.

Den radioforening minder sgu mere om end sekt end en fritidsforening.

----------
Jeg er ham dine forældre advarede dig mod - En rå arbejder-røv på dæk og et stærkt intellekt ved roret.

#15  07/10-21 11:40
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 180
Svar til #12:
Hej Gert.

Du har helt klart en point der. Er lige ude i dag men svare ind mere fyldestgørende i morgen. Men meget kort, hvis det der skete i 6hr får lov til at ske upåagtet så er radio amatør regien på vej i graven. Det skal debatteres hvis vi vil gøre os forhåbninger om at bevare klubberne og EDR. Mere senere.

73 vy oz5agk/ Flemming

PS. Hvis man fejer
nullermændene ind under tæppet kravler den ofte ud igen med en 10 x diameter og med tænder og klør..

Redigeret 07/10-21 11:42
#16  07/10-21 12:25
Gerner
Indlæg: 96
Hvad siger hovedforeningen EDR til den opførsel, det kan de sgu da ikke leve med, slet ikke nu med de fremskridt der er med billige medlemsskaber. Går EDR ind og korrekser og får lokalafdelingen til at makke ret ligesom de gør i politik eller hvad?

----------
Gerner

#17  07/10-21 12:45
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 180
Svar til #16:
Hej Gerner. Mener det er de lokales ansvar ikke landsforeningens.
De er jo voksne mennesker og må tage et ansvar.. EDR skal ikke være børnehave pædagoger for lokal afdelingerne. Måske lidt
Rådgivning kunne komme på tale og bestyrelses arbejds kurser. Men mere om det i morgen..

Mvh Flemming / oz5agk

Redigeret 07/10-21 12:47
#18  08/10-21 06:50
Helsinghof EL

Indlæg: 259
Svar til #11:
det lyder godt vi ses

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 OZ3N PHONE 22780000
Medlem af EDR sIden 1965
Helsinghof EL
CVR 42000205

#19  08/10-21 10:20
OZ1OXQ.
Indlæg: 964
Indholdet i denne er slettet af undertegnede idet indholdet ikke var et indlæg der umiddelbart matchede tråden´s oprindelige substans.

----------
Proud life member of CW OPS.
Inviteret medlem af Oceania DX Group, med flere.
Skribent til fagtidsskriftet RADIOTELEGRAFEN.

Redigeret 08/10-21 10:23
#20  08/10-21 20:20
Evald Lindholm Seemann

Indlæg: 101
Svar til #8:
skønt med en åben dialog, personstridigheder er en almindelig ting i foreningslivet og nok desværre uundgåeligt, så godt i kan få renset" luften- måske

----------
OZ7TX

#21  11/10-21 10:32
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 180
Svar til # Alle.

Skrev dette i April. Så dengang hvor vi ( oz6hr ) var på vej hen. Desværre....

Lidt betragtninger om radioamatør regien generelt.
Set med øjne som kun er 57 år gamle.

Ang. EDR jeg er meget begejstret for en ung formand der stadig er erhvervs aktiv. Også for de andre EDR folk som tager en tørn igen, på trods af alt det bøvl der har været i foreningen.

For at jeg ikke blive misforstået vil jeg først gerne rose alle de ældre amatører som trofast tager deres tørn ude i klubberne. Alle dem der holder værkstederne og schaket og alle dem der tager en støvsuger, melder sig til kaffe brygning, hjælper til ved projekt dagene, osv, osv . De er også rygraden i lokal afdelingerne.

Og lokal afdelingerne er rygraden i EDR .

Og vi har også brug for EDR.

Nå men hvor ligger problemet ?
Jeg ved at jeg nu stiller mig alvorlig ud på lussingernes holdeplads nu men hvad pokker, jeg kan klare mig selv med min loddekolb ???? som et selskab man altid kan stole på.
Jo problemet ligger oftest i at gamle kroryfæere som er vant til at udøve magt og kontrol igennem deres tidligere virke inden de gik på pension, ikke kan stille sig tilfreds med deres otium.

Når de kommer fra stillinger hvor de havde noget at skulle have sagt eller lokal politisk virke, hvor de ikke blev genvalgt, eller som tidligere embedsmænd så kan de ikke slippe deres behov for at udøve magt og kontrol.

Så søger de til udvalg eller ind i bestyrelser, osv. De har så ofte ondt ved at forstå at en forening ikke er en arbejdsplads og ikke kan køres som sådan. En formand i en bestyrelse er ikke direktør for firmaet, eller leder af værkstedet.

En god formand får sin bestyrelse med sig med gode ord og overbevisning, ikke igennem dominerende og diktatorisk opførsel.
Faktisk er det bestyrelsen i helhed som er den bestemmende myndighed i foreninger som vores, hvor formanden skal rette ind efter flertallet.

Og formandens beføjelser fastsætter bestyrelsen..

Jeg vil stærkt tilråde jer ude i lokal afdelingerne at lade hele jeres bestyrelser komme på kurser i foreningsdrift.
Men ok , de gamle magt/kontrol medlemmer vil se det som forsøg på kongemord ????
I Horsens tilbød kommunen det til alle foreninger (hvor jeg som den eneste fra 6hr deltog) for nogle år tilbage.
Og det var endog gratis at deltage. Bla. Køre DGI sådanne kurser som alle hobby/idræts foreningers bestyrelses medlemmer kan deltage i.

Det er bydende nødvendigt at vi får trukket lokal afdelingerne op i nutiden, hvis vi skal have en chance for at bestå som hobbygren i dekaderne fremover. Og hvis man skræmmer alle de yngre og aktive folk væk, så går den ikke.

Dog vil jeg tilråde at hvis man har løbet panden imod en mur i sin lokal forening , så dan en ny . Tag kontakt til ligesindede i det lokale miljø og få en afdeling mere op at stå.
Jeg er ret sikker på at EDR ikke afviser nye afdelinger.

Ellers ser det for alvor sort ud for os.

Der er i forvejen lokal områder herhjemme med flere afdelinger i.
Heller det, end at du opgiver forenings aktivitet som radioamatør… For så er det netop at det går galt for os alle, hvis vi ikke får nyt blod og interesserede yngre medlemmer med ( i 20-30-40-50-60 års aldrene ) og selvfølgeligt også ældre men de har som regel fundet over i regien.
Yngre har en anden målestok blandt os amatør end ude blandt andre. Så der høre 50-60 årig også med blandt os.

Generelt har vi ikke udviklet os i takt med samfundet omkring os. Når så der kommer folk til som mig, der har været yderst aktiv i andre forenings områder ( politisk og socialt men ikke parti politisk ) så står vi måbende tilbage, når man iagttager arbejdsgangen i bestyrelserne ude i afdelingerne.

Jeg har selv kunnet konstanter at især formændene lever i fordums tid, en enkelt af slagsen påtog sig sit hverv i sammen stil som ridefogderne havde i 1800 tallet.

Jo jo , når man bruger i tusindvis af timer på vores ellers gode hobby så gider man sgu. ikke at stå som mål for utaknemlighed og dårlig opførsel.

Og jeg har vitterlig brugt i tusindvis af timer på at skabe projekter, især ved kitning. Jeg har fået rigtig mange gode tilbagemeldinger fra amatører der har nydt glæde af det arbejde og det varmer.
.
Men jeg vil atter understrege at vi skal op i nutiden.
Jeg vil bla. tilråde at vi iagttager på hvilken måde de arbejder på i Tyskland.

Jeg har også med undren iagttaget at etik og moral også ofte halter på vores område i forhold til samfundet generelt.
Bla. har sportsverden lige taget dyb afstand til Qatar pga. af deres ringeagt for menneskerettighederne. Dette skal ikke forveksles med politisk agation men derimod med humanistisk ansvarlighed.

Men folk der mishandler andre mennesker må vi aldrig respekter. Nogen her forstår hvor jeg vil hen ? Vi skal vælge veje der etisk og moralsk er i orden, uanset om det drejer sig om store globale forhold eller bare vores lille lokale forening …

Nye tider er påkrævet for os, dertil skal vi indpasse de nye teknologier i vores hobby.

Nå ja , og en ostemad og en kopkaffe skal vi altid have plads og tid til.

73 vy oz5agk / Flemming


#22  11/10-21 13:27
john brandstrup
Indlæg: 132
Svar til #21:
Bravo Flemming. Helt enig, og modigt af dig. Bedste hilsner fra OZ1ATB John.

#23  11/10-21 13:28
Georg christensen
Indlæg: 10
Svar til #21:
Du har så evig ret i det du skriver

#24  12/10-21 07:00
AB
Indlæg: 157
Svar til #21:

Det at gå til spejder handler jo ikke om at slå knuder på en snor, gå lange ture og sove i telt. Det er blot værktøjet i en langt større, og for øvrigt uendelig, læring.

#25  12/10-21 18:24
OZ1OXQ.
Indlæg: 964
Svar til #24:
Deri har du så ganske ret. Spejderlivet (i bred forstand), klubber i overordnet forstand, herunder EDR og EDR´s mange lokalafdelinger, har indirekte det formål at udvikle vore sociale kompetencer. Trist at læse indlægget fra trådstarter. Jeg håber "striden", til gavn for de 2 parter og for alle andre, bliver løst. Mon ikke det vil ske? Debatten er i høj grad relevant. Heldigvis ses fine empatiske indlæg i herværende tråd. Debat er og vil altid være, det fornemste værktøj vi mennesker har, ligeså er uenighed drivkraft. Det er i enhver sammenhæng modpoler der giver samfundet (all over) drivkraft. Læser man ældre numre af OZ kan man konstatere at der tidligere har været, endda ret så alvorlige, stridigheder i EDR.

----------
Proud life member of CW OPS.
Inviteret medlem af Oceania DX Group, med flere.
Skribent til fagtidsskriftet RADIOTELEGRAFEN.

Redigeret 12/10-21 18:25
#26  14/10-21 22:14
walle
Indlæg: 2
Svar til #8:

Redigeret 14/10-21 22:18
#27  19/10-21 16:02
Helsinghof EL

Indlæg: 259
Svar til #1:
Flemming vi ses den 7november

----------
CW-Nørd til fingerspidserne.
Medlems nummer EDR 10256 OZ3N PHONE 22780000
Medlem af EDR sIden 1965
Helsinghof EL
CVR 42000205

Denne tråd er lukket for nye indlæg