Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
172 online brugere
3052 online annoncer
SælgesKøbes

Ameritron


#1  19/11-21 01:41
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 252
Hej

Er der nogen der har erfaringer med Ameritron ALS-600 ?

Mvh Henrik

#2  19/11-21 12:25
Hans Andersen
Indlæg: 33
Svar til #1:
Hej Henrik.

Har et ALS-600 PA trin med Seriereguleret pwr supply. Det er ikke i drift pt, men det kørte ok sammen med daværende transceiver. Det skal nu køre med min IC7300 hjulpet af MFJ ARB-704. Har ikke haft det i drift endnu.
Det kan også køre 10 meter..
Vy 73 de OZ5PT, Hans
24826502

#3  19/11-21 21:00
Søren Kristensen

Indlæg: 23
Svar til #1:
Ja, jeg har haft en i nogen år.
Hvad tænker du på?

Søren

#4  20/11-21 01:13
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 252
Svar til #3:

Hej Søren

Jamen, sådan noget med driftssikkerheden og har der været noget bøvl med den osv... :-)

Mvh Henrik

#5  20/11-21 07:03
Jørgen OZ0J
Indlæg: 484
Svar til #1:

Jeg kørte med et, da jeg var QRV som T88VW en uge i 2014. Det var fast inventar på et Rental Shack, så det har sikkert fået masser af tæsk.

Jeg havde ingen problemer med PA-trinnet i den uge, jeg brugte det.


----------

Jørgen, OZ0J

Redigeret 20/11-21 07:04
#6  20/11-21 10:54
Søren Kristensen

Indlæg: 23
Svar til #4:
Hej igen Henrik

Jeg har haft min i 3 år. Den har kørt uden problemer på nær 2 ting.
1. Jeg kom en sen nattetime under en contest til at sende 200 watt CW ind i den. Det holdt udgangs-transistorerne ikke til..... Men det var min fejl

2. Brokoblingen i strømforsyningen (det er ikke switch-mode udgaven jeg har) har været brændt af. Det er en klassisk fejl, da den ofte er en 25A udgave, MEN SKAL VÆRE 50A. Den er nem at udskifte selv.

Hvis du holder dit input til ca 80w, giver den ca 400 watt CW ud. Det anbefales ikke at give den 100W, ej heller skrue op for bias, så den giver mere output.

Eneste minus er nok den meget tunge strømforsyning, den gør den knap så mobil.
Det store plus er selvfølgelig at den er No tune og No warm up.

Søren

#7  21/11-21 00:08
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 252
Svar til #6:

Hej Søren

Det lyder som et udmærket valg med den amplifier.
Måske man skulle gå efter sådan en en dag.

Ja ok, 200 Watt var nok lige lovlig meget at hælde ind i trinnet. Men det var jo som du skriver, et uheld.

No Tune tiltaler mig meget. Selvfølgelig skal man jo sørge for at have en god antenne med et godt SWR forhold på de enkelte bånd også selv om trinnet sikkert kan klare lidt mis-match. Men, bare dét at man ikke skal ligge og skrige ORLAAAAA.....ORLA, ORLA....og lave en masse forstyrrelser med det, er for mig helt perfekt at kunne slippe af med det med sådan et trin :-)

Henrik

Redigeret 21/11-21 00:29
#8  21/11-21 00:09
Henrik Rasmussen - OZ6YD

Indlæg: 252
Svar til #5:

Hej Jørgen

Haha, ja den har sikkert fået lidt tæsk :-D

Henrik

#9  21/11-21 13:41
Michael Jensen
Indlæg: 147
Svar til #1:
Hej

Ja jeg har nogle års erfaring.

Jeg skal ikke have et igen. Mit var godt nok et lidt ældre, men man får det næsten dårligt når man åbner det og ser hvordan ledninger flyer rundt på kryds og tværs. Hvis man bruger det med en antenne hvor SWR ændre sig lidt med vinden eller har en tuner foran, så kan man meget nemt komme til at skulle lære at lodde de MOSFET ud.
Jeg mener at beskyttelsen af det PA er for dårlig.

Jeg er klar over at prisen er en anden, men ville vælge Acom 600S Eller KPA500 fra Elecraft.


73 de OZ1BZJ.

Michael

#10  26/11-21 08:08
benny finn pedersen

Indlæg: 36
hej jeg kørt ametitron 811med 4stk 811h,rør, i ca 10år
Skifte rør 1gang og drosselspole
70w ind ca 800 u,,, kun brugt til cw ssb,(
Mvh oz3np saxkøbing, dk

Redigeret 28/11-21 02:34
#11  26/11-21 11:46
john dahl
Indlæg: 84
Svar til #1:
hej...køb dig et rør trin...så bliver du glad...jeg har selv et acom 1200s og tør ikke engang sætte det på radioen...jeg køre selv med en gammel heatkit sb 220 og skulle du komme til at sende 200 watt ind i den sker der ikke andet end du bunder meteret hos modtageren...og har du grafitanoder som jeg har i mit ja så slipper du også for at sidde og vente på den bliver varm...jeg vil også mene de der transistor trin er lavet for dårligt...en lille spike og du er dømt til at undvære dit trin til den får monteret en ny..og så er der sikkert nogle der siger ...mit transistor trin køre da fint....det gør det sikkert også til det går galt....