Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
97 online brugere
2990 online annoncer
SælgesKøbes

Tonen

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  19/03-23 16:33
Claus F
Indlæg: 6
Jeg er totalt nybegynder og får først min D-licens om en måneds tid.
Men det har ikke forhindret mig i allerede at købe en håndradio og at få sat en antenne op på gavlen og få lyttet, Planen er at jeg lige om lidt skal have købt mig en HF/VHF/UHF-radio og lidt senere få mig en B-licens.

Eller det VAR planen, for nu er jeg måske ikke helt sikker på at jeg vil smide temmelig mange penge efter en større radio og antenne, for nu da jeg har fået lejlighed til at lytte til nogle af de QSOer der foregår på 2-meter og 70-centimeter er det som om at blive kastet 30-40 år tilbage i tiden hvor CB havde sin storhedstid. Jeg husker mange gode snakke fra dengang, men der var sandelig også meget tom og uintelligent snak og der var mange såkaldte walkievrag.

Jeg troede, at man på amatørbåndene, havde en helt anden tone og pli end den snak der foregik på CB i gamle dage. Jeg har hørt mange der taler pænt og bruger "salontonen", men der er bestemt også mange der ikke gør. Bare for at nævne en lille ting som jeg tror at der bliver set stort på, er det så ikke en regel at man skal sige sit kaldenavn i starten og slutningen af en QSO, eller er det ikke nødvendigt når man kender hinanden?

Det er som om at justitsen eller selvjustitsen ikke fungerer og at man bare ser stort på skrevne og uskrevne regler og jeg tænker på at hvis man ikke forsøger at holde en vis standard, så kommer der altså ikke nye radioamatører til - Og det er vel det man gerne vil have ikke?

De regler man kan læse sig til på Internettet, som f.eks. dette spørgsmål til D-licensprøven "CQ CQ CQ her er OZ1KLB Oscar Zulu 1 Kilo Lima Bravo kalder CQ og skifter." har jeg ikke hørt, men nærmere noget i retning af "Det er OZ1KLB, er der nogen på frekvensen". Det lyder som walkiesprog i mine ører.

Eller er det bare mig der har misforstået noget?

Redigeret 19/03-23 16:35
#2  19/03-23 17:00
kai Kanstrup OZ1KAI/OZ0DR

Indlæg: 152
Svar til #1:
jeg tror du glemmer lidt af 88 Procent af dem der får licens er walkie Bumser, så hvorfor skulle tonen forandre sig, og som man siger dem der var på walkien for 40 år siden , de er ikke alle blevet voksne og kan Respektere andre mennesker,

----------
oz1kai

#3  20/03-23 05:05
L højrup

Indlæg: 1996
Svar til #1:
Bare lad være med at tage det for mere end det det er, hvis det bliver for meget er der heldigvis en knap du kan slukke på og vende tilbage til det virklige liv :-)

#4  21/03-23 17:13
kai Kanstrup OZ1KAI/OZ0DR

Indlæg: 152
Svar til #3:
uha nej man skal aldrig bruge afbryderen, for så kan man jo ikke brokke sig over noget hvis man ikke kan høre det hele,

----------
oz1kai

Denne tråd er lukket for nye indlæg