Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
84 online brugere
3041 online annoncer
SælgesKøbes

Antenne på taget et krav pga truslen fra øst?


#1  02/03-24 11:50
OZ1KNJ

Indlæg: 1169
Det er vist tydeligt for alle, at vi lever i urolige tider pt. Selvom regeringen endnu ikke har været ude og anbefale at vi skal være preppere og sørge for mad, vand, el og radio til nogle dage i tilfælde af krig eller lign, så har de anbefalet det i Sverige og vistnnok også i Norge.
Mon ikke der kommer noget tilsvarende anbefaling i DK på et tidspunkt... det lader ihvertfald til at danske preppere har vind i sejlene - noget som godt kunne pårkvirke det politiske landskab i DK.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-03-02-preppe re-fylder-skabe-med-frysetoerret-mad-og- vanddunke

Jeg tænker på, om vi som radioamatører kan bruge dette som løftestang med et decideret krav på at få lov til at sætte en udvendig antenne op - uanset kommunale regler og andre forhindringer. Hvis kommunikationen ryger pga. hybridkrig og hackning af elforsyningen eller andet vil bla. radioamatører kunne være til hjælp. Jeg ved at EDR arbejder hårdt og prioriterer dette område og jeg tænker at truslen fra øst, som vi oplever pt, måske kan være med til at sætte skub i tingene.

Jeg ved godt at emnet har været vendt mange gange og RABOS og nødradio mv. ofte er "sablet ned", men jeg tænker på at vi er i en anden situation nu pga af de stigende spændinger og trusler fra øst.

----------
mvh. Per

Redigeret 02/03-24 11:56
#2  02/03-24 19:41
john brandstrup
Indlæg: 199
Svar til #1:
Trusler ja. Krig nej. Til gengæld burde radioamatører have lov til at sætte deres antenner op så de bedre kan dyrke deres hobby. OZ1ATB

#3  02/03-24 20:57
Jan

Indlæg: 60
Svar til #1:

"Det er vist tydeligt for alle, at vi lever i urolige tider pt. Selvom regeringen endnu ikke har været ude og anbefale at vi skal være preppere og sørge for mad, vand, el og radio til nogle dage i tilfælde af krig eller lign, så har de anbefalet det i Sverige og vistnnok også i Norge.
Mon ikke der kommer noget tilsvarende anbefaling i DK på et tidspunkt... det lader ihvertfald til at danske preppere har vind i sejlene - noget som godt kunne pårkvirke det politiske landskab i DK."

Hejsa
Når jeg husker tilbage i tiden før år 2000.
Kunne man finde vejledning bagerst i telefonbøger omkring sirenens betydning og herefter kunne man også finde information fra det gamle civilforsvar, hvor man anbefalede at man skulle have dåsemad til en uge, samt batterier, radio, lommelygte. Truslen fra øst forsvandt jo langsomt væk og derfor har man nok fravalgt at oplyse borgerne om civilt beredskab. Jeg synes det har været lidt fremme i starten af krigen at man skulle ruste sig til strømsvigt men ikke der blev gjort meget ud af det.

Antenneregler!!

Jeg synes egentligt at der står i loven at man må have antenner på sin bopæl og der er et bygningsreglement man skal overholde ellers kræver det byggetilladelse.
Det er som om reglerne ikke gælder, samfundet blæser dem vel et langt stykke?#4  03/03-24 06:50
Michael Mast
Indlæg: 43
Svar til #3:
Det er lokalplanen som sætter begrænsningerne, ikke bygningsreglementet. Men flere har fremsat den påstand du kommer med eller henvist til menneskerettighederne. Hvergang beder jeg om et link, da jeg bor i et område med forbud mod synlige antenner. Til dato er det ikke lykkedes at få et link, så hvis du kan hjælpe, siger jeg tak.

#5  03/03-24 07:43
lars laursen

Indlæg: 55
Svar til #4:
Det er bare en amme stue historie der er et fjols der har fundet på :-(

#6  03/03-24 21:10
OZ5DM - David

Indlæg: 433
Svar til #4: Hvad angår menneskerettigheder, er der tale om overordnede retningslinjer.
Der hvor man muligvis kan finde skyts er i Bekendtgørelse af FN-konvention af 13. december 2006 om rettigheder for personer med handicap.
Ved læsning af artikel 21, med referance til artikel 2, kan der måske findes en form for argumentation. Som med så meget andet er der plads til tolkning og formodninger, da der ikke er tale om detaillovgivning men alene overordnede betragtninger.
Derudover formoder jeg at der generelt sigtes på den Europæiske Menneskerets Konvention, artikel 10 omhandlende Ytrings- og informationsfrihed.


https://www.retsinformation.dk/eli/ltc/2017/20
https://www.echr.coe.int/documents/d/echr/conven tion_dan

Svar til #5: Du må nok uddybe dit udsagn med henblik på en form forståelse i forhold til trådens tema og indhold.

----------
73 de OZ5DM/David

"Phone er phantastisk"


#7  03/03-24 21:29
søren/oz4zat
Indlæg: 700
Svar til #

Måske har alle læst Claus Felbys skriv om emnet ?

ellers læs her: https://vushf.dk/vushf/wp-content/uploads/2019/0 4/Tilladelse-til-ops%C3%A6tning-af-amat% C3%B8rradioantenner.pdf

----------
Glemmer du - så husker nettet - bit for bit.
færdes også på http://rdeforum.dk