Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Støt brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
40 online brugere
3351 online annoncer
SælgesKøbes

Fælles indkøb og bygge protjekt af VNArduino.

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  04/12-16 20:42
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
VNArduino.

I har følgende muligheder for at deltage i vores indkøb til konstruktionen.

1 . Print + komponenter . Det vil sige uden indstiks printene og display men med alle de komponenter der skal loddes i.

Pris 200.-

2. Print og alle komponenter incl. DDS, Arduino, BT, SD card slot, Display, i2c. Komplet uden selve SD kortet og ikke med kabinet.

Pris 400.-

3. samme som 2. men hvor alle SMD komponenter er loddet.

Pris 475.-

De 75.- går til at dække uforudsete udgifter og hvis der er overskud går det til kaffe og kage ved projektet dagene i OZ6HR.

Dette indkøb er Non-profit og oprettet for at
få gang i byggeriet ;-)


Der kommer senere en samle/lodde/software vejleding, og i Horsens afdelingen (OZ6HR) vil der i feb/marts blive fastsat en Lørdag hvor alle der bygger VNA er velkommen, også ikke medlemmer af klubben.

Der kan også komme mods til den undervejs.

Tilmeldings vinduet er åben til Søndag d. 11/12 og der forventes at gå imellem 3 til 4 uger inden det hele er her og sorteret. Der bliver ikke bestilte komponenter og moduler før printene ligger på mit bord. Der bliver fortrinsvis bestilt indenfor EU , bla. Fra Reichelt og Conrad , dertil også UK. Hvis der bliver mangel på print når F4GOH får dem hjem (udsolgt igen) , så udlevers der efter dato hvor man har tilmeldt sig. Ellers kommer man med i næste batch. Betalinges datoen er tilmeldings datoen.Der lukkes også for tilmeldinger når vi når 20 deltagere, men der vil helt sikkert blive flere bestillinger så hurtigt som han kan levere print.

Link til konstruktionen.

https://hamprojects.wordpress.com/2016/02/21/hf- arduino-vna-english-version/

Kan lige nævne at vi har testet den omhyggelig og den er absolut et yderst brugbar måleinstrument. Især hvis prisen tages i betragtning. Hvis man arbejder til og med de 52 Mhz så er den fuldt ud istand til at måle antenner og filtre , osv. Jeg har en anden VNA med samme DDS og den måler fint på 70Mhz , men her lader firmwaren i VNArduino,en den ikke måle, den skære af ved 60 Mhz. Noget som vi kan kigge på undervejs . Han lover så heller ikke at den virker på 70Mhz.

Tilmelding på oz5agk@gmail.com ( nogle af jer har den adresse fra Lima byggeriet ).

Der svare jeg tilbage med konto nr og tlf nr. I kan overføre med netbank eller bruge Mobilpay. I skal påføre jeres call eller navn. Beløbet bestemmer hvilken kit i bestiller. Hvis i kan hente det i OZ6HR eller ved mig (Horsens) ryger der ingen porto på. Ellers er det + 60.- til GLS.

Mere info på Facebook . Der kan i stille spørgsmål ...

https://www.facebook.com/groups/1511258455834309 /?fref=ts

#2  05/12-16 12:43
Gert Mandrup, OZ4ZG

Indlæg: 354
Svar til #1:
Tak for info Flemming...det ser spændende ud.

Sætter lige linkene ind her, i en klikbar form ( uden s i https:// ).

http://hamprojects.wordpress.com/2016/02/21/hf- arduino-vna-english-version/

Et lille hint...hvis man for eksempel bruger Chrome browseren og ikke bruger en touch skærm, kan man forstørre sidevisningen, ved at trykke Ctrl og trykke + / - eller ved at dreje på scroll hjulet samtidigt.

Så kan det lille diagram også ses....

http://www.facebook.com/groups/1511258455834309 /?fref=ts

Redigeret 05/12-16 12:57
#3  07/12-16 10:58
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #2:


Tak Gert , klart letter at gå til :-) ...

Mvh Flemming / oz5agk

#4  24/12-16 11:11
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #1:
Har her til morgen bestilt 26 print ved F4GOH . Han havde skrevet til mig i email og på hans hjemme side at de ville være tilgængelige i anden uge i December . Det blev så lidt forsinket ( sikkert fra hans leverandør) og de var tilgængelige her til morgen d. 24/12 , skyndte mig at bestille ..

Jeg regner med at have dem d. 28-30 December. Derefter startes bestillingen af alle de andre komponenter og indstikskort kort. Anslået forsendelse eller afhentning ved mig eller i oz6hr er 2-3 uger henne i Januar. Selve DDS printet skal tages uden for EU så der går lidt tid inden de er her.

Der kommer inden kittene er klare, en bygge og software vejleding på dansk, den bliver tilgængelig her og i oz6hr,s gruppe , dertil også på min oz5agk profil. Den kan man gå ind og læse på uden at være FB bruger . Linket printes ud og vedlægges kittene. Man kan også skrive ind og bede mig sende den som email når den er færdig.

Kan i alle have en glædelig jul og et godt nytår, forhåbentlig med godt gang i loddekolben ?

Nærmere følger hen i Januar, efterhånden som det skrider frem.

73 vy OZ5AGK / Flemming

Redigeret 24/12-16 14:39
#5  04/02-17 19:30
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #4:
Vedrørende bestillings status på VNArduino kittet.

Desværre går der længere tid end lovet men det er undervejs. .

Inden tilmelding blev der skrevet 3-4 uger fra bestillings tidspunkt , det var selvfølgeligt fra der var print til rådighed. Det ville være uklogt at påbegynde bestillingen af komponenter inden printene var modtaget. Der havde leverandøren i Frankrig skrevet at de ville være til rådighed i anden uge i December , de var så først til rådighed i fjerde uge.

Så det startede det op med 2 uger forsinkelse.

Dette medførte at jeg først fik bestilt efter at havde modtaget print. Nytårs dag blev der bestilt komponenter. DDS printet var jeg nødsaget til at bestille over Ebay og endog uden for EU . Prisen i England var på 345.- hvis jeg skulle havde dem inden for EU, hvilket var alt for dyrt. Også nogle af de andre print moduler blev bestilt over Ebay . Dette var nødvendigt for at holde prisen på de 400.- jeg har før bestilt ting og sager over Ebay og det plejer at tage 2-3 uger . Dette slår så åbenbart ikke til nu, der mangler I2C adapteren og Dreje encoderen. Også nogle få komponent værdi af R og 1 af C,erne. De betyder ikke så meget dem kan jeg hente andet steds fra i løbet af 1-2 dage.

Vi er forsat nødt til at afvente de sidste print moduler. Om der går 1 eller 2 uger kan jeg ikke sige ( teoretisk kan de komme i morgen ) , men selvfølgeligt griber jeg ind og bestiller igen hvis de ikke er der efter max 2-3 uger. Det er jeg nu overbevidst om at de nok skal komme.

Jeg kan så nævne at da der blev bestilt Lima komponenter var det ved 2 forhandlere i Tyskland og 1 i England , Reichelt kunne så havde noget i rest ,men ellers klappede det . Det er straks en mere usikkert tidsramme når Ebay er blandet ind i det. Hvilket der bettyder at en anden gang vil jeg ikke køre det fra Ebay. Gentager vi en bestilling af komponenter og print til VNA,en bliver det uden disse moduler der skal bestilles på Ebay ..Dem må deltagerne selv bestilel og jeg har link der kan sendes til dem ( ikke de franske ). Derimod alle smd komponenter/grisetryner osv. alle komponenter og printe kan hentes hjem igen ...også lodning . Men ok , nu skal dette lige afsluttes og så skal der bygges.

Jeg håber at i forsat har tålmodighed og er ked af forsinkelsen, så snart det er fuldtalligt så skal jeg nok få det ekspederet hurtigt herfra.

Der kommer en samle vejledning og vejledning til softwaren sammen med komponenterne , ingen bliver ladt i stikken . I er velkommen til at skrive ind til mig eller i grupperne på Facebook. Også i OZ6HR holder vi en åben dag som er øremærket til VNA projektet . Vi har også målet en del på den og det kommer der også noget om, jeg kan kort sige at dens egenskaber er helt i orden.

73 vy oz5agk / Flemming


#6  05/02-17 12:58
OZ5GP - Gert Klargaard
Indlæg: 14
Svar til #1:
Hej, Jeg har set i VNA projectet at i anvender I2C sammen ned Arduino.
Det vil jeg også gerne, men jeg har ikke fundet beskrivelsen af dette!
Har du den og kan du eventuelt kopiere til mig?
gert@klargaard.dk

mvh Gert OZ5GP

#7  14/02-17 16:33
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #5:
Status på VNArduino bestilling og kitning.

Eftersom det har trukket ud har jeg valgt at bestille de sidste komponenter fra Reichelt ( på nær dreje encoderen, de er for dyre at dobbelt bestille ) og ikke vente længere på vare fra Ebay , de må så gemmes væk til senere brug når de kommer. Det var nødvendig hvis prisen på de 400.- skulle holdes. Jeg anslår at jeg har varerne på Fredag eller Mandag fra Reichelt . I weekenden skal der loddes SMD på 10 stk. af dem. Så denne gang er jeg rimeligt sikker på at de kan ryge afsted i næste uge, selvfølgelig betinget af at de 25 encodere når at komme.

73 vy OZ5AGK / Flemming

Ps. I weekenden skal der så også skrives bygge vejledning og software/firmware instruktioner .

#8  14/02-17 16:37
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #6:

Hej Gert.
Informationerne om VNArduinoen findes på

https://hamprojects.wordpress.com/2016/02/21/hf- arduino-vna-english-version/

Der finder du diagram og software/firmware vejledning , og de link der skal bruges.

I2C er et bibliotek der tilføjes til ino filen.

Jeg har set andre Arduino konstruktion der bruge I2C , bla. også til styring af en si570 osc.

Der vil jeg tilråde at bruge google.

73 vy OZ5AGK / Flemming

#9  15/02-17 20:41
Claus Rimestad, OZ2IE
Indlæg: 17
Svar til #8:
Hej Flemming.
Er der noget i overskud til de kit i bestiller hjem eller er det afsat det hele?
73 OZ2IE Claus

----------
Claus

#10  17/02-17 11:01
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #9:
Hej Claus.

Der var 2 ekstra med men de er desværre lovet væk.
Jeg har haft en del forespørgsler på om der bliver en runde mere. Det gør der måske men næste gang tør jeg ikke at køre det over ebay , det er simpelthen for ustabil en tidsramme. Så det bliver kun selve printet og alle komponenter til det . De løse moduler må man så selv bestille over Ebay.

Mere om dette senere.

73 vy oz5agk / Flemming
#11  17/02-17 11:44
Per Bekker-Madsen

Indlæg: 281
Svar til #10:

Skriv mig på listen til næste gang, jeg ville helst have haft en der går til 500MHz - men det kunne være sjovt at lave denne udgave også.

73 Per

#12  18/02-17 21:30
Claus Rimestad, OZ2IE
Indlæg: 17
Svar til #10:
Hej Flemming.
Ja det tænkte jeg nok, det er også primært print resten kan man bestille på Ebay men man skal regne med 1 til 1,5md leveringstid. Vi må se hvad der sker om der kommer en runde mere sæt mig på til primært print.
Mvh Claus.

----------
Claus

#13  23/02-17 21:36
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #1:

Status d.23/2

Venter stadig på de her famøse dreje encodere . Loggede så lige ind på Ebay og så der var en besked til mig i deres system ..Mærkeligt at jeg ikke har fået den som e-mail. Hvis jeg ikke havde logget ind ved dem kunne jeg forsat havde ventet på dem. Løber banken igennem i morgen og tjekker at de har tilbage ført .

This order was not successful. Order cost has not been included in the total amount. This order has been cancelled The amount of DKK 886.13 has been refunded to oz5agk
No estimate available
10pcs 12mm Rotary Encoder Push Button Switch Keyswitch Electronic Components
10pcs 12mm Rotary Encoder Push Button Switch Keyswitch Electronic Components
Item price DKK 886.13
Quantity 30
Item number 121993737161
Shipping service Economy International Shipping

Så genbestiller ved Reichelt , så desværre må jeg atter skrive at der går en uges tid mere ?

Og der bliver ikke nogen ekstra omkostninger for modtagerne.

I mellemtiden skal der også skrives en montage vejledning og en beskrivelse af hvordan man installere programmet til at smide firmwaren i den, osv. Dertil også lidt om programmet JVNA , så der bliver lidt at se til i weekenden.


#14  24/02-17 14:28
Claus Laursen
Indlæg: 81
Svar til #13:
Hej Flemming..
Hvis i mangler encoderen hurtigt og billigt er ham her at anbefale,
jeg har købt en del alps encodere af ham
http://www.ebay.de/itm/15x-Inkremental-EnCoder- 18fach-ALPS-EC11-mit-Taster-/29201458549 9?hash=item43fd6cf69b:g:kPsAAOSw1XdUYimB
Han har rigtig mange forskelige.
prøv at se om det ikke er løsningen for jer
Vy 73 De OZ1LQB

#15  05/03-17 20:38
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #14:

Hej 1lqb.

Tak for linket .. Benyttede det og søgte hans andre produkter og fandt en encoder med gevind og møtrikker . Desværre var det alligevel den model uden gevind der kom. Så på den igen..

73 vy oz5agk / Flemming

#16  05/03-17 20:38
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Status på VNArduino projektet , link herunder.

http://edrhorsens.wordpress.com/Redigeret 05/03-17 20:39
#17  06/03-17 16:48
Claus Laursen
Indlæg: 81
Svar til #15:
Flemming skriv til ham for der er aldrig bøvl med ham,jeg er næsten helt sikker at der kommer en ny pakke og han beder dig såmænd nok om at deponere de"forkerte"lodret
Vy 73 De OZ1LQB

#18  06/03-17 22:37
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #17:

Det vil jeg prøve ved lejlighed i løbet af ugen..

Mvh Flemming / oz5agk

#19  06/03-17 22:38
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Ang. Afhentning af kit i OZ6hr. Det kan ske enten mandag eller torsdag aften i vores klublokale i Gedved .

Først kommende torsdag har vi så generalforsamling så det er ikke så godt den aften.

Dem der skal postes vil blive postet inden weekenden med GLS . Satser på at få dem afsted onsdag eller senest torsdag.

Redigeret 06/03-17 22:39
#20  07/03-17 09:45
Bo, OZ2M

Indlæg: 345
Hej

Fint projekt. Jeg undrer mig dog over, at I ikke har brugt fx en Si5351A. Så kunne I få 2 m og 4 m med også selv om retningskobleren bliver lidt mere omstændig at få rigtig god.

Hvorfor styrer i LCD via I2C? Har I ikke ben nok til 4 bit og kontrol på Nanoen? Hvis der er ben nok kunne I også overveje et 3,5" TFT LCD a la disse: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksi d=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xtft+l cd+480++320.TRS0&_nkw=tft+lcd+480++320&_ sacat=0 De koster ikke mere end et 4 x 20 LCD men er så grafisk.

Nå, men der skal jo også være en version 2 :-)

----------
73
Bo, OZ2M, http://www.rudius.net/oz2m

#21  07/03-17 16:59
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #20:
Hej Bo .

4 meter har vi med med en lille mods af lavpass filteret på dds,en. Dog vil jeg fraråde at man tænker i mods på den, før efter den er bygget færdig og testet.

De andre Si kredse kan ikke sweepe .. Derfor er man nødt til at holde sig til DDS kredsene . Oprindeligt var det en russisk konstruktion som F4GOH så fik lavet print til.

Mvh Flemming / ioz5agk


Vedhæftet mods tegning af DDS printet udført af OZ2OE.


Vedhæftede filer: DDS_mods.jpg  
Redigeret 07/03-17 17:59
#22  07/03-17 18:05
Bo, OZ2M

Indlæg: 345
Hej

Jeg kan ikke se, at der er et grundliggende behov for sweep. AD9913 kan lave sweep men den kan ikke klare 2 m heller. Rigtig mange måleinstrumenter laver punktmålinger med en eller anden opløsning fx 101, 301 eller 501 punkter i et diskontinuert "sweep". Den interpolation der skal laves er nok til at overse. Nogle østrigere henvendte sig til mig for et par år siden omkring AD9912, som jeg har en del erfaring med, da de ville have 70 cm med også.

En Si5351A er meget billig sammenlignet med fx en Si570, der også kun går op til 160 MHz. Dem der gå højere koster en del mere. Så en farbar vej kunne være en Si5351A op til 2 m, og så en LMX2541, der dækker fra 50 MHz til 2,3 GHz (3,4 GHz hvis man kan leve med kun at gå ned til 49,7 MHz).

Måske er problemet med Si'erne alle deres overtoner der så skal holdes styr på i beregningen og måske også den målte komponents opførsel.

----------
73
Bo, OZ2M, http://www.rudius.net/oz2m

Redigeret 08/03-17 18:50
#23  08/03-17 16:54
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #22:

Hej igen.

Hvis man vil have en panorama kurve over et filter eller en antenne så er et sweep absolut nødvendig . Si,erne tager alt for lang tid hvis de skal "pulles" fra 0,2 til 72 Mhz .. Uden store intervaller/huller.

Her skal vi huske at dette instrument ikke er en antenne analysator ( kan absolut bruges som dette også ) men derimod en Vektor netværksanalysator.

Mvh Flemming / oz5agk


Redigeret 08/03-17 16:59
#24  08/03-17 16:57
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128

#25  08/03-17 17:52
Bo, OZ2M

Indlæg: 345
Hej

Et eksempel på at en HP 8753C bruger punkter: http://na.support.keysight.com/pna/help/WebHelp 9_9/S1_Settings/Sweep.htm

Checkede i øvrigt lige AD9851 databladet igen. Den kan ikke lave sweep men kun en frekvens før den så skal styres igen. Er den hurtigere end en Si5351A? Ja, det er den sikkert for der er en PLL i den. Uden at have nærlæst databladet så kan den dog styres på I2C med 400 kHz. Når den først er grundkonfigureret så er det 16 registre a 8 bit der skal styres ved max skift af frekvens.

----------
73
Bo, OZ2M, http://www.rudius.net/oz2m

Redigeret 08/03-17 19:00
#26  10/03-17 19:32
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
Svar til #1:

Så er der langt om længe afsendt pakker og lavet aftaler om afhentning i oz6hr , for deltagerne .

73 vy OZ5AGK / Flemming

#27  16/03-17 10:39
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128
VNArduino

Så burde i alle havde modtaget en pakke herfra , hvis nogen af jer ikke har fået jeres endnu når vi kommer til weekenden så skriv lige ind til mig. Jeg må erkende at kombinationen af email, bankoverførsel, og mobilpay er lidt vanskeligt at styre men alle skulle havde fået deres kit.

Ang. encoder bliver der sendt en anden med gevind ud til jer alle , det har været skrevet på bla. Facebook. Ditto med BT printet. Omkring BT printet skete der en fejl da den ikke var med i beregningen men selvfølgeligt skal i have en med, når jeg skrev det i teksten. Om ca. en uge burde jeg havde encoderne og 1-2 uger mere så kommer BT printet, så i får det tilsendt over 2 gange med snail mail . Jeg valgte at sende kittet til jer nu så i kunne komme i gang.

Ang. et fællesindkøb / bestillingsrunde som denne har jeg så lært lektien, man kan ikke køre det over Ebay. Hvis jeg skulle sætte en tidsramme som jeg ville være 100% sikker på at kunne holde, så skal den op på 2 x 8 uger, det er for lang tid. Så aldrig Ebay mere.

2 fejl forsendelser/bestillinger og vente tider der blev for lang, har kostet mig knap 3000.- minus de 750.- som kom ind for lodning af 10 print. Det vil jeg aldrig kræve ved deltagerne da det i fremtiden ellers vil kunne betyde at deltagerne ikke stoler på prisen og det vil betyde at det vil være slut med at hjælpe og lette starten på selv-byg for vores medamatører. Men dette sker ikke igen, fordi fremover holder jeg/vi os til de store Europæiske forhandlere når indkøbene har en tidsramme.

Jeg takker for den tålmodighed i har udvist og håber i får fornøjelse af kittet :-)

Mvh Flemming / oz5agk

PS. Info/bygge/software vejledning som vil blive løbende opdateret finder i på www.oz6hr.dk under projekter . I er også altid velkommen til at skrive ind til mig.

#28  16/03-17 17:24
OZ5AGK / Flemming
Indlæg: 128

Forsinkelse for 5 af deltagerne ... Kommer til at sende 5 af pakkerne igen.

Skrev lige en anmeldes af GLS pakke shop på Trustpilot.

Elendig service
Sendte 8 pakker fra Bilka Horsens med GLS om fredagen. Torsdagen efter kom de 5 retur til mig. Jeg var ikke selv hjemme og min samlever tog i mod dem. På en af dem var der påklæbet en ekstra mærkat hvor der var sat et kryds i "Forkert udbringertur" .

Ringede derefter til GLS og talte med en ung mand. Fik denne besked at jeg skulle tage et billede af hver pakke og sende til dem. Det kan bare ikke være rigtigt med alt det bøvl når de fejler, spurgte ham om han ikke kunne sende en bil forbi i løbet af et par dage eller kontakte Bilka Horsens så jeg kunne få dem afsendt . Men Nej , jeg skulle fotografer hver pakke og sende billedet ind og så ville jeg kunne få mine penge tilbage . Jeg er ikke interesseret i at få mine penge tilbage, jeg er interesseret i at få mine pakker leveret.

Det er simpelthen for dårlig service, når man fejler må man gøre en indsats for at rette op på tingen og ikke påføre kunden mere bøvl og arbejde.

Flemming Nielsen / Horsens

Vedhæftede filer: DSC_0044.JPG  
Denne tråd er lukket for nye indlæg