Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
172 online brugere
3096 online annoncer
SælgesKøbes

Debatniveua

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  28/10-19 18:01
Hans-Jørgen Petersen
Indlæg: 92
Indimellem er der et emne, som det af forskellige årsager kunne være interessant at tage op, men som man lader ligge, fordi de samme
få "debattører" igen og igen forplumrer et emne med private stridigheder, som ingen andre gider at høre på.

Egentlig forstår jeg ikke, at administrator ikke bare udelukker disse.
Brugtgrej kunne være et rigtig interessant teknisk forum, dersom der blev stillet krav om langt højere saglighed, en tilfældet er i dag.

De nuværende forhold skræmmer mange seriøse mulige debatdeltagere langt bort.

Ikke at jeg mener, at der ikke skal være plads til hyggesnak, men at mudderkastning, som det jævnligt foregår, ikke bare fjernes med hård hånd og at "debattørerne" ikke bare vises vintervejen en gang for alle; Det fatter jeg simpelthen ikke.


Mvh
Hans-Jørgen

Redigeret 28/10-19 18:20
#2  28/10-19 19:11
OZ7AFH / CRK
Indlæg: 240
Svar til #1:

Helt enig - stilles der et fornuftigt spørgsmål eller emne til debat, så hold dog fast i emnet og giv trådstarter det input, der bliver efterspurgt.

Som du skriver, det private fnidder imellem diverse har INGEN generel interesse!

#3  28/10-19 20:42
OZ7XF
Indlæg: 377
Svar til #1 og #2:

Jeg tvivler på ingen måde på jeres gode hensigt med at få hævet debatniveauet her på BG.
Der ligger imidlertid to ting til grund for, at det ikke vil kunne ske.

Den ene er en dybdegående strid med rod i EDR. Både med hensyn til foreningens retning og mere individuelle stridigheder mellem enkeltmedlemmer. Ingen af disse stridigheder kan løses uden anvendelse af ord. Rigtig mange ord. Rigtig grimme ord. Sætte sig i rundkreds og guffe yoghurt under ledelse af opmand eller dommer til problemerne går over over tid virker ikke i den personkreds. Det er prøvet!!!

Den anden er mere pudsig. BG er så attraktiv som det er blevet, netop grundet den oprindelige meget frie debattone uden egentlig moderation. Rokkes der meget ved dette frie princip vil besøgstallet falde.

Der ligger imidlertid ikke nogen egentlige bånd mellem de to ovenstående ting udover, at debatter om EDR over tid blev forbudt, hvilket jeg ikke mener, hverken er en løsning eller en acceptabel tilstand. Der er også over tid blevet tilført en lille persongruppe, der med iver går op i at lukke EDR-debatter og personfnidder ned med hård hånd og uden begrundelse. Den form for moderation har bevisligt ikke virket.

Der er over tid opstået trend her på BG. Når noget går en bestemt person eller en bestemt persongruppe imod, ændres debatten med fortsæt og i håb om og ofte med forslag til Admin om at lukke tråden. Der er faktisk ret morsomt at observere og vidner i den grad om niveauet.

På et andet forum, der varetager radioamatørers interesse er der også moderation. Der foregår den ved udelukkelse.
Det mener jeg heller ikke er en idéaltilstand og den løser heller ikke nogen stridigheder, men fjerner dem kun fra det forum, og er til en vis grad dermed medvirkende til klikkedannelse blandt radioamatører.
Jeg tvivler ikke på, at nøjagtig det samme vil ske her, hvis nogen vises vintervejen. Endnu mere klikkedannelse og gravning af dybere grøfter vil være resultatet. Og det kan BG ikke være tjent med.

Der er ingen lette løsninger, ingen overspringshandlinger, og måske er det kun den gratis frokost, der virker. Altså pænt læne sig tilbage og lade tingene udvikle sig og måske som ejer af BG henstille, men ikke udelukke og lukke tråde, når det er værst. BG er jo tilsyneladende heller ikke kritisk med, hvem man reklamerer for, og skal vel heller ikke være det, efter min opfattelse. Og er det ikke en reklame, må det være et samarbejde.

Redigeret 28/10-19 21:23
#4  28/10-19 21:55
Hans V. Andersen
Administrator


Indlæg: 1024
Svar til #3:

Hej

Sakset fra dit indlæg /////////////// Den anden er mere pudsig. BG er så attraktiv som det er blevet, netop grundet den oprindelige meget frie debattone uden egentlig moderation. Rokkes der meget ved dette frie princip vil besøgstallet falde./////////////////////Der er skam moderation, giver dig ret i at der har være givet meeeeeget lang snor, men det har INTET med besøgstal at gøre, det må stå for din egen regning !

Hvis en tråd begynder/ender i person fnidder, som er det vi ser mest af i forum, bliver indlæget ganske enkelt slettet, som bla. i en af de sidste nye tråde (.Osilator),

Og man kan vel kalde det for et Gult kort ! Og det burde give et signal til den bruger som hvis indlæg blev slettet, om at det ikke lige var helt hensigtsmæssigt det indlæg man havde lavet.

Om der skal til at deles "Røde" kort ud, må tiden vise, og her er det admin teamet der skal gå i tænkeboks ;)

Men bedst ville det være, at man som bruger af forum, respekterede de ganske "få" regler som er, nemlig god skik og respektfuld kommunikation når man bruger et forum, uanset om det er BG forum eller andre steder på nettet

//Hans


Redigeret 28/10-19 22:08
#5  28/10-19 22:42
Erik Skov Christensen
Indlæg: 1298
Svar til #4:
Et "rødt kort", kunne være en karantæne periode i stedet for en udelukkelse!

vh erik

----------
Mest SWL :-)

#6  29/10-19 04:27
OZ7XF
Indlæg: 377
Svar til #4:

Ikke ret uventet indlæg fra dig. Jeg havde dog forventet og i mit indlæg lagt op til et svar fra ejer.

Jeg er også vidende om, at der i nogen tid forinden din funktion blev en realitet var en mindre brugergruppe, der brugte meget plads på at argumentere for streng kontrol mv.

Men nu du er kommet på banen og du henvendt dig direkte til mig skal jeg selvfølgelig gerne konkretisere min kritik af udøvelsens af moderationen.
Der mangler et let tilgængeligt "ordensreglement", og ikke mindst mangler der ofte forklaring på din sletning af indlæg. Sådanne oplysninger ville lette brugen af forum, men selvfølgelig og helt naturligt give anledning til yderligere kritik, og ikke den forventede ageren at holde kæft og komme videre.

Som særdeles rutineret bruger af forskellige forum gennem snart en halv menneskealder er det ikke min opfattelse, at tonen her på BG er særlig slem. Den er generelt ret god, og den er absolut ikke bedret siden indførsel af den nyere sletteordning. Det er ikke min erfaring at yderligere tiltag gør situationen bedre, og forklaringen derpå er ganske simpel. Moderation, eksklusion og lignende fjerner ikke det oprindelige problem. Jeg har derimod erfaring for, at det oprindelige problem kun fjernes gennem dialog mellem de stridende parter.
Er det da BGs ansvar at medvirke til, at mennesker gennem dialog lærer at respektere hinandens forskelligheder og særheder, og derved omgås i en rimelig tone kunne være spørgsmålet. Det er det imidlertid ikke for mig. Jeg ser det som en selvfølge, når man påtager sig at drive et forum.
Og indrømmet, det kræver energi og ressourcer at klare sig med få ord som: "order", "Gentlemen order pleace". Men det virker ganske formidabelt, når der ikke ligger en partiskhed bag. Og det virker netop fordi, den ønskede virkning, det at komme af med noget lort i offentlig skue er lykkedes til fulde. Man er blevet lagt mærke til. Så forfærdelig hænger verden også sammen.

I ovenstående er IKKE medtaget de situationer, hvor det er en lovmæssig pligt ved sletning at begrænse udbredelse af lovpræciseret ulovligt indhold. Jeg kan da heller ikke udelukke, at en del af din sletning netop omhandler denne form for sletning. Der er jo ikke til at vide, når sletning ikke begrundes.

Redigeret 29/10-19 04:32
#7  29/10-19 06:09
OZ7XF
Indlæg: 377
#6, fortsat:

For ligesom at runde af er jeg godt klar over, at jeg ikke er i stand til at vende BGs forordning omkring moderation, sletning, gule og røde kort til noget mindre skolemesteragtigt.
Jeg må i stedet, om end ikke land fly, så begrænse min deltagelse væsentlig, og således kun råbe vagt i gevær, når nogen bevæger sig ud på for dybt vand.
EOS
7xf


#8  29/10-19 09:42
karsten christensen
Indlæg: 187
Svar til #1: hvor har du dog så evig ret
Det du skriver har jeg været inde på for længe siden, men der sker ik en fløjtende dyt


----------
oz8kc

#10  29/10-19 10:55
OZ1BJ - Bent Jensen
Indlæg: 48
Svar til #1:
Jeg er 200% enig med dig.

Jeg håber dine visioner vil ske i fremtiden. Nu har jeg et stort ønske til jul.

Mvh Bent

#11  29/10-19 11:11
Gert Mandrup, OZ4ZG

Indlæg: 390
Svar til #1:
Jeg er også helt enig med dig. Flere har sagt til mig, at de aldrig læser Forum på BG, af samme grund, men kun annoncerne.

Vi skal også huske på at også mulige kommende radioamatører, må formodes at læse med på Forum og løber skrigende bort, fordi de tror at sådan er alle radioamatører nok. Det er jo heldigvis ikke tilfældet. Langt de fleste, hygger sig med hobbyen.

73 fra OZ4ZG

#12  29/10-19 11:58
Per (1 kay´n jay)

Indlæg: 865
Svar til #4:
Hej Hans.
Blot en kommentar herfra. Jeg synes I gør et godt og stort stykke arbejde og ja, der ryger da en finke af panden i ny og næ. Det slår I ned på, og mon ikke det er fuldt forståeligt for de fleste, det tror jeg !
Hvad jeg ikke forstår, er, at I lukker tråde, som andre ødelægger. Der bliver stillet et spørgsmål om et givent emne, om man kan lide det eller ej, det udvikler sig og tråden lukkes. Det går udover spørgeren, hvilket jeg personligt ikke finder rimeligt.
Men hvorfor overhovedet lukke trådene ? Jeg læser indimellem gamle indlæg, som jeg af og til ville ønske at kunne svare på, men de bliver lukket pr automatik efter et vist tidsrum, hvorfor det ???
På facebook og andre fora, kan jeg da besvare indlæg, der er flere år gamle, de kan jo sagtens stadigvæk have relevans og interesse.

----------
mvh Per
Rigtige radioamatører bruger rør forstærkere!

#13  29/10-19 12:07
CW ER RART.
Indlæg: 396
Svar til #4:
Hej Hans
Også indlæg fra min hånd er i omtalte tråd fra Bjarne//OZ3N blevet fjernet. Et forhold jeg i høj grad bifalder. Jeg kan udmærket forestille mig at det kan være vanskeligt at være moderator her på brugtgrej.dk. I gør det godt.

----------
GNISTEN - ALTINGS BEGYNDELSE.

Redigeret 29/10-19 12:58
#14  29/10-19 12:12
Hans V. Andersen
Administrator


Indlæg: 1024
Svar til #12:

Hej per ;)

Det er også det som som vil være det primære fremadrettet
at "rense" en ellers god tråd for indlæg som ikke er relevante


Tag feks. tråden (.Osilator), , her blev diverse indlæg som ikke
havde relevans for emnet fjernet, så tråden stadigvæk er bevaret.

Der hvor en tråd måske har været lukket, kunne i nogle tilfælde skyldes
at trådens første indlæg, allerede er/var "ude i hampen" ;).#15  29/10-19 15:32
søren/oz4zat
Indlæg: 590
Svar til #14:
Hej Hans

Sommetider får jeg det indtryk, at I lukker tråde uden nogen som helst (synlig) grund.
Det virker lidt, som om der sidder en med kløe i "lukkemagten" og siger:" Det her emne kan jeg ikke lide, og nu har tråden kørt i tre dage - jeg må vise min magt så jeg lukker den".

Et - helt tilfældigt eksempel er her - men jeg er sikker på, at der kan findes mange andre:
https://ham.brugtgrej.dk/forum.php?mode=thread&o bj=77997

Når I nu finder det nødvendigt/passende at lukke en tråd/slette indlæg, kunne I så ikke i det mindste forklare hvorfor ?

Jeg er vidende om og respekterer, at BG ejes og drives af privatpersoner, og at det derfor 100 % er disse, som sætter spillereglerne.
Men den der "lukkestrakssyge" pikerer mig ind i mellem - mon en forklaring er mulig ?

----------
færdes også på http://rdeforum.dk

#16  29/10-19 16:18
Hans V. Andersen
Administrator


Indlæg: 1024
Svar til #15:


Hej Søren

INGEN tråde/indlæg bliver lukket/slettet uden grund !

Og hvis et indlæg bliver slettet, har det INTET med emnet, eller hvem der skriver i tråden, indlæg bliver kun slettet, hvis de når et punkt hvor de ender i personfnidder, eller på anden måde går langt over hvad man kan tillade sig i et off. forum.

Så bare rolig der er ikke nogen "lukke/slette" kløe herfra ;)

Og den tråd du henviser til må være lukket ved en fejl, eller være
faldet ind under "karensperioden" da,

Tråde bliver automatisk "lukket" efter 1 mdr uden aktivitet !

VH Hans

Redigeret 29/10-19 17:46
#17  29/10-19 21:54
søren/oz4zat
Indlæg: 590
Svar til #16:

hej Hans

Tak for svar.

Du skriver: "Tråde bliver automatisk "lukket" efter 1 mdr uden aktivitet !"

Fordi ???????

/søren

----------
færdes også på http://rdeforum.dk

#18  30/10-19 07:44
Sebastian OZ1SPS
Indlæg: 93
Svar til #16:

Også herfra en undren over at tråde lukkes efter 1 måned.

Jeg har selv et par gange haft lyst til at videreføre en god debattråd, og så har det ikke været muligt. Man kan selvfølgelig starte en ny tråd forfra, men det giver ikke et helhedsbillede af den debat der er påbegyndt.

Så hvis der kan stemmes for en ændring på det punkt, så sidder jeg med en finger i vejret...


----------
OZ1SPS

#20  30/10-19 22:26
Hans V. Andersen
Administrator


Indlæg: 1024
Som næsten forventet, "skred" tråden igen, utroligt hvad der kan komme ud af en stavefejl, og i sidste indlæg IGEN person"fnidder" som intet har med tråden at gøre.

Så derfor er tråden denne gang ikke slettet, men renset for ikke relevante indlæg.

//Hans

#21  30/10-19 23:29
Deleted user
Indlæg: 572
Svar til #20:
Du har slettede mit indlæg, hvori jeg gør opmærksom på at man skal undlade at gå efter stavefjel. Det blev en del af diskussionen omkring debatniveau. Hvorfor blev det slettet?

#22  30/10-19 23:42
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1477
Svar til #20:
Du skal da vist være lidt forsigtig med det rensemiddel. Det kunne godt give et indtryk af at være ustabilt.

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

Redigeret 30/10-19 23:51
#23  31/10-19 00:00
Hans V. Andersen
Administrator


Indlæg: 1024
Svar til #21:

Fordi det emne er ikke eksisterede i tråden mere

#24  31/10-19 12:07
Sebastian OZ1SPS
Indlæg: 93
Svar til #23:

Og tak for det Hans, for det var aldrig min mening at afspore tråden. Beklager...

Men nu hvor du så er ved tasterne, var det så muligt måske at få åbnet lidt for muligheden for at ældre "gode og sunde" tråde holdes åbne, også selvom de er mere end en måned gamle uden aktivitet?----------
OZ1SPS

#25  31/10-19 13:20
Hans V. Andersen
Administrator


Indlæg: 1024
Svar til #24:

Hej Sebastian

Det er helt ok ;)

Det med auto luk af trådene er før "min tid" , som der er en forklaring på !
Men jeg vender det lige med de andre admin`s

//Hans

Redigeret 31/10-19 20:15
#26  31/10-19 20:31
Andreas Bang
Indlæg: 42
Svar til #25:

Det vil være rigtig fint hvis man ophæver auto lukningen af en tråd.
Blot fordi der er gået lidt tid, er det jo ikke ensbetydende med at der ikke sker en udvikling ude i virkeligheden. Nogen gange kommer der andre ting, som skal passes og så må hobbyen vente til der igen bliver tid.
Hvis dette forum skal have en virkelig reel værdi, bør der være mulighed for at komme med opdateringer efterhånden som de opstår. Der er ikke noget ret meget mere træls end at finde ud af at en anden har stået med samme udfordring som den man selv står med, for blot at konstatere at tråden er lukket inden man fandt en løsning. Heri ligger også en lille bøn om at man husker at skrive hvilken løsning man fandt, så andre kan drage nytte af det senere, istedet for blot at lade tråden dø, når skidtet virker igen ????

#27  01/11-19 07:00
OZ7XF
Indlæg: 377
Svar til #4:

Skal jeg forstå din skrivemåde:

"giver dig ret i at der har være givet meeeeeget lang snor",

i indlæget forstås således, at I nu er blevet modstandere af de tidligere frie forhold, hvor man kunne tillade sig at præcisere og adressere sine meninger og holdninger gennem et fuldstændigt frit og ærligt sprog?

Og i hvor høj grad vil denne nye censurredigering påvirke det juridiske ansvar for indlæggene?

Det må være lidt af det, som I har debatteret i forbindelsen med indførslen af den ny orden, formoder jeg.

7xf

Redigeret 01/11-19 07:13
#28  01/11-19 09:20
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1477
Svar til #4:

Hej Hans

Jeg synes helt klart, at du i (også) denne tråd har vist, at det med at moderere har været en noget forskellig størrelse med ganske stor forskel i din intensitet, nemlig fra moderat (acceptabel) til ganske voldsom og spontan.

Indlæggene har i nogle tilfælde stået fra foregående eftermiddag og natten over, og så vupti: så har Hans ændret mening om trådens linje, og så mangler der pludselig et større antal indlæg.

Dette gør du ganske umotiveret, og mange brugere står pludselig undrende...
Man kan sagtens få indtrykket, når du er moderator at det er brugerne , der skal være yderst opmærksom på "barometerstanden" lige p.t. og ikke moderator, der skal holde tråden nogenlunde på sporet.
Hvorfor er det blevet sådan, Hans?

Diskuterer i moderatorer indbyrdes, når en tråd pilles effektivt fra hinanden, eller er det moderator ret til i det enkelte tilfælde, at gøre nøjagtig, som han vil, uden anden hensyntagen end til sin egen overbevisning i øjeblikket?

Jeg mindes heller ikke i samme grad, at have set øvrige admins i samme grad "ausradiere", som der gøres i øjeblikket.

Jeg tror på at en fælles evaluering blandt Jer admins kan bære frugt til en mere konstruktiv side her, end vi ser og i betydelig grad mærker i øjeblikket.

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

Redigeret 01/11-19 09:34
#29  01/11-19 10:05
RX ER RART
Indlæg: 184
Svar til #28:
For en gangs skyld er vi helt enige.

Jeg har netop fået slettet et indlæg hvor jeg skriver hvorfor der er svært at få fat i en Icom7400, der kan køre 27 MHz. Det er jo fordi det er mega ulovligt og derfor helt naturligt at kun få tør have den slags liggende.

Jeg kan overhovedet ikke forstå hvofor det indlæg skulle slettes ??

----------
73 / Max
Jeg lytter på alle amatørbånd.

#30  01/11-19 10:20
Hans V. Andersen
Administrator


Indlæg: 1024
Svar til #29:

Du husker ikke helt korrekt , hvad dit indlæg var

Det her er årsagen til at dit indlæg blev slettet !


Vedhæftede filer: bg3.jpg  
Redigeret 01/11-19 10:23
#31  01/11-19 10:44
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1477
Svar til #30:

Det kan næppe være din overbevisning som admin/moderator Hans?

Efter min mening en begrundelse, der er på "ganske lavt vand".

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

Redigeret 01/11-19 10:47
#32  01/11-19 10:46
RX ER RART
Indlæg: 184
Svar til #30:
Tak fordi du svarer admin.

Men så bliver jeg nødt til at spørge direkte. Er det fordi jeg bruger ordet skraldebånd ?

for det er der da andre det har også har gjort uden at der er sket noget. Og det er trods alt et helt alm ord for 27 MHz. Men jeg skal da gerne undlade at bruge ordet, hvis det er krænkende ?

Her er der andre der bruger ordet

https://ham.brugtgrej.dk/forum.php?mode=thread&o bj=70891

https://ham.brugtgrej.dk/forum.php?mode=thread&o bj=73159


----------
73 / Max
Jeg lytter på alle amatørbånd.

#33  01/11-19 10:50
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1477
Svar til #32:

Tænk nu på, at "barometerstanden" kan skifte enormt hurtigt, når en tzunami er under opbygning :-))

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

Redigeret 01/11-19 10:51
#34  01/11-19 10:54
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1477

Til ADMIN :

Jeg stillede dig nogle spsm i #28 Hans?

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

#35  01/11-19 11:24
Michael jensen
Indlæg: 565
Svar til #32:
Jeg synes at Admin gjorde det rigtige og slettede dit svar Max.
Du er kun ude på at lave ballade.

----------
BYD er Overdommeren

#36  01/11-19 12:35
Jesper Alstrup/OZ1BYD
Indlæg: 1477
Svar til #35:
DU lægger op til alt for meget ballade Michael........."Lus i skindpelsen" hvor som helst, du kan se dit snit.

----------
Vy 73 de Jesper/OZ1BYD

#37  02/11-19 08:48
Max Jakobsen
Indlæg: 152

Og nu vil jeg skrive en kommentar som jeg allerede har fået slettet en gang på grund af manglende relevans.

Hans, denne gang er det altså IKKE manglende relevans.


Børnehaven er igang igen.


#38  02/11-19 13:06
Michael jensen
Indlæg: 565
Svar til #36:
Helt enig!
Det kan man se på alle de tråde Jeg starter, kun for at lave ballade.

----------
BYD er Overdommeren

Denne tråd er lukket for nye indlæg