Brugtgrej.dk
Forside  |   Ny annonce  |   Forum  |   Nyhedsmails  |   Om brugtgrej  |   Kontakt Brugtgrej
167 online brugere
2996 online annoncer
SælgesKøbes

De gamle dyder

Denne tråd er lukket for nye indlæg

#1  30/10-20 08:59
Gerner
Indlæg: 147
Nu hvor vi alle er enige om at de gode gamle dyder står for dybt fald, så er der sgu meget at lære endnu for rigtig mange. Om morgenen på Røret repeater ligger lastvognsfolkene og snakker, de bruger sjovt nok ikke kanal 19 som ellers er beregnet til den slags, men det er en anden sag. Man breaker sgu ikke engang ind i samtalerne, men siger bare godmorgen imellem indtastningerne og forventer at blive lukket ind. Selv til D-prøven er der spørgsmål i hvordan man benytter en repeater, og bare at sige >GODMORGEN< i stedet break, det er OZ1??? er fejlbesvarelse i spørgsmålet. Hvorfor faen ikke bare gøre det som man skal og som reglerne foreskriver, det er vel ikke så svært?

----------
Gerner

#2  30/10-20 09:13
L højrup

Indlæg: 1996
Svar til #1:

Det er bare at lytte lidt på 3770 så skal man nok lære det :-)

(ironi kan forekomme)

#3  30/10-20 09:22
Deleted User
Indlæg: 1469
Svar til #1:

Kan du ikke bare finde noget andet at lytte på, Gerner? Så er du helt ude over den slags. Det virker som om at du med lys og lygte bruger en stor del af din tid på at finde noget at blive krænket over. Hvor på amatørradioen ligger kanal 19 forresten? Nårrrrh nej, jeg glemte din ucharmerende facon, du vil have folk gennet ned på 27 MHz fordi de ikke lever på til dine tårnhøje forventninger. Hvornår tager du fat i 3770 kHz? De kan sikkert heller ikke leve op til dine forventninger, så sjældent som de bruger deres kaldesignaler.

Redigeret 30/10-20 09:32
#4  30/10-20 10:05
oz3abu
Indlæg: 620
Svar til #1:
vil da osse sige sluk din radio eller lyt et andet sted
ps det er vel ikke dig der ligger støj ud på røret

#5  30/10-20 10:43
Hans
Indlæg: 473
Det er da hyggeligt at nogen stadig bruger vores relæ stationer.

Til Gerner : de bruger også Ringsted ;-)

Så skal du bruge søborg eller andre til et opkald så bryd da ind.

Kan man ikke lide hvad der snakkes om så sluk eller skift frekvens

#6  30/10-20 11:49
Gerner
Indlæg: 147
Svar til jer
Hvorfor slukke for sin radio fordi andre ikke kan finde ud af at overholde reglerne. Der er sgu da en grund til at de er der, ellers kunne det være lige meget med regler, der er en grund til at folk går på kursus for at lære det, det er ikke for alle og enhver. Hvorfor kigge på hvad andre gør på 3770 KHz, det svarer til at sige til betjenten. Jamen de andre kører også for hurtigt. Nej det er sgu ikke mig der laver støj på røret, jeg synes selv det er forbandet. De gamle dyder skal sgu tilbage og reglerne skal følges til punkt og prikke.

----------
Gerner

#7  30/10-20 11:54
Hans
Indlæg: 473
Svar til #6:

Måske det ikke er dig der støjer på Søborg, men nogen vil nok mene at du støjer på den røde avis ;-)

Der er jo heldigvis ikke lytte pligt og rådet om skifte eller slukke var bare for at hjælpe til en nem løsning.

#8  30/10-20 12:43
Deleted User
Indlæg: 1469
Svar til #6:

Jeg synes at du støjer helt vildt meget på Brugtgrej, Gerner.

Hvad kommer det hele Danmark ved hvad der foregår på en repeater som har en rækkevidde på vel omkring 50 kilometer? Tror du ikke at de er ret ligeglade med det ovre i Jylland? Du har åbenbart kæmpemæssige problemer med aktiviteten på Røret, det har jeg ikke, jeg lytter nemlig slet ikke der. Det er er der flere grunde til men dem behøver jeg ikke at udbasunere på Brugtgrej.

Find dog på noget som har en større interesse for flere på Brugtgrej end hvad der foregår i Københavns-området. Du tror at hele verden cirkler omkring København men sådan er det ikke. Hvorfor bidrager du aldrig med noget positivt eller i det mindste noget af almen interesse?

Når jeg nævner 80 meter, så er det fordi netop det bånd er landsdækkende, det er Røret langt fra.

Tænk lidt over det, Gerner. Kom nu ind i kampen i stedet for alt det negative crap som du har gang i for tiden.

Redigeret 30/10-20 12:45
#9  30/10-20 13:11
Gerner
Indlæg: 147
Svar til #8:
Det kommer sgu da hele Danmark ved fordi de ikke følger der regler der gælder. Det er endda et prøve spørgsmål, så det har alles interesse også jyderne, selvom der nok ikke er mange på radio her. Forstår sgu slet ikke at nogen er modstander af god opførsel. Jeg har da omtalt 3770 en forfærdelig frekvens, med gamle nisser se selv indlæg 34: https://ham.brugtgrej.dk/forum.php?mode=thread&o bj=83141
Jeg ved ikke hvor mange jyder der taler i radio, men det er nok temmelig få i forhold til her i København, jyder har travlt med andre gøremål. Røret er den mest brugte repeater i Danmark så respekt kræves af alle.Følges regler ikke så er man sgu ikke velkommen og skal holde sig væk.

----------
Gerner

#10  30/10-20 13:34
Deleted User
Indlæg: 1469
Svar til #9:

Det er sgu da ikke noget som DU bestemmer. Hvem fa.... tror du at du er? Jeg kender ikke mange som er så arrogant som du er. Prøv lige at gasse dig lidt ned, du kommer ALDRIG til at få den mindste indflydelse på hvordan jeg kører radio om du så klager dagligt til Energistyrelsen. Jeg vil aldrig underlægge mig det regime som du prøver at krænge ned over hovedet på os alle sammen. Du er en af de der tastatur-krigere som aldrig kører radio selv, er det ikke tankevækkende? Jeg opfatter dig som skadelig for amatørradio-hobbyen. Nogle af os forsøger at få folk interesseret i amatørradio mens du gør alt hvad du kan for at ødelægge det. Stop nu dig selv, Gerner.

Redigeret 30/10-20 13:49
#11  30/10-20 14:43
Søren Tullam

Indlæg: 305
Svar til #9:
Hej Gerner.
Jeg er jyde og bakker dig 100% op, men der foregår nok ligeså meget ureglementeret opførsel og andre ulovligheder her på den anden side af bæltet.
Det virker som om at dem der skriver herinde er fuldstændig ligeglade med love og regler og opførsel når det drejer sig om radio. Hvis ulovligheder påpeges bliver man udskammet, jeg forstår ikke at der ikke er større respekt for loven inden for radioområdet, folk burde være meget mere efter hinanden, sådan var det før i tiden. Der er sket et kæmpe moralsk skred over de senere år og visse folk kører ulovligt hver dag og er nærmest stolte over det, selvom det imo er uvederhæftigt, snyd og manglende ære. Hvis man ikke synes at regler skal overholdes, så har man ikke noget at gøre på radioen imo. Trådene taler deres eget sprog om hvem der går ind for overholdelse af regler og hvem der ikke gør.

----------
7-3 og dingeling
Søren...

#12  30/10-20 14:50
Deleted User
Indlæg: 1469
Svar til #11:

Jeg har haft A-certfikat siden 1993 (D-certifikat udstedt i 1978). Har aldrig været i nærheden af at udnytte potentialet i de 500W/1000W.

Hvor længe har du haft amatørradio-certifikat, Søren, og hvad er egentligt dit kaldesignal, om jeg må være så fri at spørge?

Redigeret 30/10-20 14:55
#13  30/10-20 16:02
OZ5DM - David

Indlæg: 433
Svar til #1:

Hvorfor dog ikke kommentere din forargelse på frekvensen, frem for at spilde spalteplads.

Hvis du ikke på legal vis er i stand til at kommentere "live", er årsagen vel at du ikke er certificeret og derfor ikke kan anses som berettiget til at kritisere de "horrible" forhold.

Indlæg af den karakter vi ser her, forekommer alene at have eet formål: At tale radioamatørhobbyen ned.
Om årsagen til dette har sit udspring i sure rønnebær, kan der blot gisnes om.

Fortvivl dog ikke, du er ikke den eneste som forsøger at give hobbyen et tvivlsomt ry.
Tilsyneladende frekventerer en lille håndfuld personer, oftest anonyme, dette forum med et formål; at skabe splid og dårlig luft samt bevidst at skræmme potentielle nye amatører langt væk.

At en flok certificerede radioamatører hygger sig på frekvenserne, finder jeg bare positivt.


PS.: Apropos gamle dyder, kunne du måske være foregangsmand for en positiv tone uden skælds- og bandeord. Det vil fremstå mere troværdigt.

Go weekend til alle.----------
73 de OZ5DM/David

"Phone er phantastisk"


Redigeret 30/10-20 16:04
#14  30/10-20 16:14
Erik
Indlæg: 1917
Svar til #:

Seneste bekendgørelse findes her: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2019/829 Nærlæs bilag 4.

Jeg lytter aldrig på VHF, men på HF oplever jeg kun sjældent overtrædelse af kravet om at udsende kaldesignal. Kravet er dog strammet op til hver tiende minut, og det kniber det måske med af gamle vaner!

Vedrørende indholdet af det udsendte så gælder: Bilag 4, afsnit 3.3 stk 2 :"Radiofrekvenserne må kun anvendes til udveksling af meddelelser i relation til amatørradio, jf. nr. 1.56 i Det Internationale Radioreglement, og til bemærkninger af personlig karakter." Her skal man lægge mærke til at "bemærkninger af personlig karakter" i Danmark også er private livsstil, meninger og holdninger. Man kan ikke "drive" f.eks. sit erhverv religion politik mv på amatørbåndene, men man må gerne have meninger og holdninger om samme og alt mulig andet, og knævre løs om det. Jævnfør alles ytringsfrihed!

Alle andre ideer om hvad man må og ikke må på amatørbåndene er meninger og holdninger!

vh erik

PS: ved grænseoverskridende kontakter gælder stk 3: "Der må oprettes radioforbindelse med amatørradiostationer i andre lande i overensstemmelse med bestemmelserne i Det Internationale Radioreglement."

----------
Mest SWL :-)

Redigeret 30/10-20 16:23
#15  01/11-20 08:40
Jimmie
Indlæg: 85
Svar til #1:
Hej Gerner .

Sjovt...på 11 meter har vi aldrig problemer, med små forsmået båndkonger/jeg har xx licens/ i gamle dag/ jeg har haft licens siden 1900 madpakke. Der er plads til alle, uden omsvøb
Hver gang, og jeg mener hvergang, der er ugler i mosen, er det ALTID, forsmået små “ jeg har licens xx, siden 1900..... jeg, jeg og jeg...

Sjovt.

Der tigges altid om tilskud, til næsten alle repeater, grundet manglende økonomi.....Gud ved hvorfor...
Heller lytte på noget!!! Eller lytte på....ingenting...
Ha en god weekend.

#16  01/11-20 09:22
Max Jakobsen
Indlæg: 376
Svar til alle

Er der en voksen til stede.? - - - Næ, det er der ikke.

----------
Den anden Max.

#17  01/11-20 10:58
Hans
Indlæg: 473
Svar til #16:

Jo Jo Max... Nu er du jo her ;-)

#18  01/11-20 15:47
LyTTyren

Indlæg: 109
Svar til #1:

KAN I FORHELVEDE IKKE ANDET END AT HYLE?

Det hyleri der har været de sidste 15-20år, er fandme til at brække sig over
.
Hvem er skyld i at certifikat-prøverne er blevet lempet?

Hvorfor blev reglerne ændret således alle frit kan købe sendeudstyr?

Ja der var også RO i det forrige årtusind da jeg erhvervede sendetilladelse,.

Arbejderrøve, lastbiler og bistandsbumser på offentlig forsørgelse har ikke den disciplin der skal til for at køre amatørradio - De høre til 27mhz. ingen tvivl om det.

De værste provoer er dem der høre til rendestenens børn. De har boglige kompetencer over middel og læser til certifikat selv. De får også kold luft og ender stadigvæk med at køre 11m DX.

Godt EDR har formået at få alle bondetampe og gakkitakki brugere ind under deres beskyttende vinger, mod udefra kommende!

Ja man kan jo nærmest høre resultatet af deres arbejde på røret.

Holdkæft hvor jeg træt af at høre folks hyleri, der straffes af egne handlinger.

----------
Jeg er et svin mod svinet

#19  01/11-20 16:03
Hans
Indlæg: 473
Svar til #18:

Hvem hyler............... Benny hyler.

Du er godt nok nedladende over for dine med mennesker.

Du er lige en af dem der skræmmer evt nye amatører væk Trist

Denne tråd er lukket for nye indlæg